הגשת הטפסים לבט"ל

והנוסח באתר שלהם מאוד מדויק

גמלה לילד נכה משולמת מהחודש שבו הוגשה התביעה. אולם המוסד רשאי לשלם גמלה גם בעד התקופה שקדמה להגשת התביעה, אם על-פי המסמכים הרפואיים שהוגשו, התקיימו התנאים המזכים בגמלה.

ואלה הכללים לתשלום רטרואקטיבי:

בעבור ילד הסובל מעיכוב התפתחותי - ניתן לשלם גמלה לתקופה רטרואקטיבית לכל היותר בעד 6 חודשים שקדמו להגשת התביעה.
בעבור ילד התלוי בעזרת הזולת או הזקוק לנוכחות מתמדת, או זקוק לטיפול רפואי מיוחד, וכן בעבור ילד עם ליקוי מיוחד שהוא אחד מאלה: תסמונת דאון, ירידה בשמיעה, ליקוי ראייה, ליקוי בתקשורת, אוטיזם או פסיכוזה ודומיהם - ניתן לשלם גמלה לתקופה רטרואקטיבית לכל היותר בעד 12 חודשים, שקדמו להגשת התביעה.

כלומר, לפי האתר, זה לא אוטומטית, אלא הם 'רשאים' לשלם לתקופה שקדמה להגשת התביעה, וכן מוזכר שהמקסימום הוא שנה.

כלומר, אם התמהמהת - בעיה שלך.

שרון123

New member
כבר הפנמתי שאין סיכוי לקבל יותר משנה אחורה

אבל אם אני מבינה נכון גם החזר על שנה אחורה לא מגיע באופן אוטומטי אלא שצריך לבקש ולהוכיח שכבר אז עלו קשיים. הקשיים אצלנו קיימים כבר הרבה שנים אבל לכי תוכיחי...

lavendula

New member
זה לא אוטומטי, הרופא האידיוט הוא אוטומטי

ולמעשה הוא לא אידיוט אלא פועל לפי שיטת מצליח.
אנחנו ערערנו ולשם כך נדרשנו להגיע בשנית לעוד ועדה רפואית (עם הילד!).
גם מזמנים אותנו לוועדה חוזרת כל שנה ומקצים בכל פעם את הקצבה רק לשנה אחת.

נקודות זיכוי קיבלנו לפני וועדת השמה, אבל אחרי שקיבלנו את הזכאות מבטל"א.

תפסיקו לכתוב על הרופאים כ"אידיוטים"

אני האחרונה המאמינה ברפואה המערבית. קרי- תרופות ובכל זאת אני ממש מתחלחלת כל פעם שמישהו מכם כותב שהרופא הוא אידיוט.
רופאים לומדים שנים רבות ורובם באים מהרצון והצורך האמיתי לרפא! הם לא המציאו את הרפואה וגם הם תועים ומוטעים.
ֿ
אז גם אם מי מאיתנו (ואולי כולנו) עוברים דרך חתחתים, אין זו סיבה לכנות אנשי מקצוע ובטח לא רופאים במילה - אידיוט

dina199

New member
הרופאים הם לא אידיוטים מבחינה מקצועית.

אבל רופא שבמודע מטרטר אנשים בועדה כשאין שום סיבה לזה (ואין מבחינה חוקית ) - אפשר לקרוא לו בכל שם שהוא . הוא לא למד רפואה על מנת לטרטר.
למשל בלבקש ילד א:ס להוריד חולצה (וזה עוד במקרה הטוב) - אין שום דבר רפואי .

lavendula

New member

ועם כל הכבוד למקצוע ולכמות השנים שהם למדו, לרופאים אין חסינות מפני ביקורת.

efrat 34

New member
הרטרו הוא מיום התביעה

ואני מצטערת אבל כן הרופאים שיושבים בוועדות רובם:\
חסרי רגישות
עם מבט מזלזל
וכן
מינימום אלוהים תוך 5 דקות גוזרים החלטה

lavendula

New member
התכוונתי שבטל"א לא מאשרים באופן אוטומטי

למרות שכולנו זכאים לזה.

אם רופא של ועדה כזו או אחרת היה

מבק מבני להוריד את חולצתו והייתי מסכימה לכך, בלי לשאול מה מטרתו, הייתי קוראת לעצמי אדיוטית!

באופן כללי זו צורת דיבור לא ראויה.

באופן מעשי ההתנהגות היא לא דבילית, היא אולי אכזרית, אולי מתעמרת, ועוד מילים בכיוון. המילה אדיוט פשוט אפילו לא מדויקת.

לדעתי, הם לא עושים את זה כי הם אידיוטים ולא יודעים.

אולי הם רואים את עצמם כשומרי הקופה הציבורית, אולי הם רוצים להרגיש שהם בכל זאת עושים משהו. אולי הם סתם אנשים רעים.

אבל הם לא אידיוטים.

ובטח שלא צריך להכליל. אני נתקלתי בוועדה ברופא נחמד, שאמר לי לא משנה מה תגידו, אני רק חותמת גומי. האבחונים שלכם טובים וזה מה שחשוב. אני אומר לכם מראש, אישרתי לכם את הקצבה. רק שאני צריך בשביל הפרוטוקול לשאול כמה שאלות. אז תהיו רגועים, כי אין לזה שום משמעות.

אז תדעו שיש גם רופאים נחמדים בביטוח הלאומי.

dina199

New member
כמישהו מתנהג בצורה אכזרית

ובמיוחד כשהוא נמצא בעמדת כח וזה כלפי אנשים שבעמדת חולשה , שלא יתפלא שקוראים לו בשמות גנאי שונים ומשונים.

אפשר לגנות את המעשים ולא את העושים.

וגם: כמו שכתבתי התואר הזה לא שייך, כי הרי ההתנהגות הזו לא נובעת מטיפשות, אולי מרוע.

ואני חושבת שעדיף להימנע משמות גנאי ושפה לא ראויה, שלדעתי, משפיעה על המשתמש בה לרעה ופוגעת בנשמתו.

abashel13

New member
עד כמה שאני זוכר

"אדיוט" זה כינוי לדרגת פיגור שכלי... זה שווה ערך "לאוטיסט" שזה כינוי לאבחנה

מאותו בית מדרש של אבחנות... קיטלוגים וכל כיו"ב... זה שזה משפיע על האומר

לא מפחות מזה שעליו זה נאמר זה ברור... אבל על הנשמה? הנשמה, עד כמה שאני מבין בנשמות, טהורה

מאמירות כאלה ולעולם לא תגיד על מישהו אדיוט או אוטיסט במובן של גנאי או שבח...

abashel13

New member
איך וכמה זמן זה לוקח

לא חשוב... העיקר שידע להעביר את האבחון שלו לנוגע בדבר...

שישתף את המאובחן בידע שיש לו ואין למאובחן....

כשרופא בודק לי את הדם ויודע שהכאבים שיש לי ברגל הם בגלל שחסר לי

סידן ולכן הוא רושם לי סידן זה איבחון בעל ערך... וכשרופא מאבחן ילד ואומר שהילד לא עושה קשר עין

זה סימן לספקטרום ושהאבחנה המקובלת היא לפחות עוד 8 סימנים נגיד אבל לו יש רק 4

אז האבחון מצויין....

אבל רופא שמבקש מילד שמאובחן באוטיזם להוריד חולצה ובודק אותו עם סטטוסקופ הרופא סובל מפיגור סביבתי

או חי בהזיות.... אלא אם כן היו לו סימנים שלילד יש גם דלקת ריאות ואז הוא ממש בסדר....

ומאחר וגם ללא מומחה יש הרשות האזרחית לאבחן מותר וצריך לאבחן רופא כמפגר, אדיוט, אוטיסט וכל השאר...

כנ"ל מותר לאזרח לעצור מי שנראה כמבצע פשע... רק שהוא יצטרך להביא אח"כ אסמכתא שפעל כיאות, השוטר פטור אם כי גם

לא לגמרי...

הידע הוא של כולם והמאבחן הרשמי רק מוסמך לייצג את הידע הכולל. הוא לא הבעלים של הידע.

dina199

New member
המתאכזר הוא העושה את המעשים.

מי שבעמדת חולשה יכול רק לקלל את המתאכזר, ובמיוחד אם המעשים של המתאכזר נובעים מרוע.
לדעתי במקרים כאלה אפשר להשתמש בכל שמות גנאי האפרשריים. אנחנו לא קדושים, אבל גם המתאכזרים לא.

לעולם לא נהיה בעמדת חולשה אלא

אם כן שמנו עצמינו שם. אנחנו הורים לאוטיסטים שזה, באופן מסויים אומר שאנו נושאים את הגנים האלה ולכן, תביני שהוא ממש לא מתפלא שקוראים לו בשמות גנאי ומן הסתם הוא לא משוטט בפורום ואולי אף אינו מודע לכך..
אנחנו מכאיבים לעצמינו בכך שאנו מבקרים בצורה הזו את אלה שיש בידם הכוח על יקירנו (אני עצמי חוטאת בזה כמעט כל הזמן).
ועדיין, אנחנו חייבים לשמור על חזות ראויה- כי אם אנחנו רשאים לאמר אידיוט על רופא למה שהבן או הבת שלנו המאובחנים כאוטיסטים לא יאמרו למורה שלהם שהוא אידיוט, וראוי שהיה עובד כאוסף זבל?
חומר למחשבה

למעלה