הגשת הטפסים לבט"ל

שרון123

New member
הגשת הטפסים לבט"ל

אספנו את כל החומר ואני רוצה להגיש השבוע לבט"ל את הבקשה לקצבה.
מה צריך לכתוב ואיפה כדי לקבל החזר רטרואקטיבי של שנה אחורה?
הבנים שלי בני 10 ונחשדו להיות על הרצף כבר בגן. גם בשאלונים שאיבחנו ADHD בגיל 5.5 עולה תמונה של קושי חברתי משמעותי. וכמובן שבכל שנה היועצת רמזה לנו שכדאי שנעשה איבחון אספרגר ואנחנו לא הזזנו את זה עד לשנה זו.
בגיל 4.5 PDD נשלל, באיבחונים בגן חובה התמקדו ב ADHD ולא העלו כלל את נושא ה ASD כי אמרנו להם שזה כבר נשלל.
בשנה האחרונה הם קיבלו טיפול CBT בגלל חרדות אבל גם בטיפול לא עלה ASD כי באחד על אחד מול מבוגר קשה מאד לראות את זה. אז איך נבהיר לבט"ל שגם לפני שנה הם היו לגמרי עם אותם קשיים?

dina199

New member

brum

New member
הייתי עם בעיה דומה

ההסבר שנתתי הוא שהליקוים האחרים שהיו לילד "הסתירו" את הסימנים שמדובר בעצם על ילד הספקטרום ואפילו שאחרי קיבל טיפול הוא היה שונה
הבאתי גם דו"ח משנים קודמות שהראה שהילד הראה סימנים

ועם זאת אני חושבת שזה אוטומטית שברגע שמאשרים גמלה בגין אוטיזם נותנים אותה רטרואקטיבית אחורה

בהצלחה

את לא צריכה לכתוב כלום.

בדרך כלל זה מגיע אוטומטית.

מקסימום תזכירי בוועדה שאת יודעת שמגיע לך גם שנה רטרואקטיבית, שהרי אוטיזם זה דבר מולד, או משהו מעין זה.

שרון123

New member
תודה רבה לדינה על ההקפצה ולבראם וחמסה על

התשובות. אני אנסה לצרף מסמכים קודמים שמעלים את החשש גם אם בהם לא אובחן PDD

batbat5

New member
מנסיוני לאחרונה...

בני אובחן כאספרגר לאחרונה, גם אצלנו עלה חשד עוד בגיל הגן.
בביטוח לאומי אמרו לי שההחזר רטרואקטיבית הוא לא אוטומטי,הם מבקשים מסמכים שמעידים שהיה חשד קודם.
צרפי את המסמכים שיש לך לבקשה ואף הוסיפי מכתב שבו את מבקשת החזר רטרואקטיבי על סמך מסמכים אלה.
זה מה שביקשו ממני.
בהצלחה :)

שרון123

New member
תודה, זה מידע חשוב!

האם אפשר לבקש מאנשי מקצוע (יועצת ביה"ס, פסיכולוג) שיכתבו היום מכתב על המצב אז? או שאלה חייבים להיות מסמכים שנכתבו לפני כמה שנים?
האם חייבים מסמכים רפואיים או שגם חוות דעת מצוות ביה"ס תעשה את העבודה?
ומה כותבים במכתב הנלווה?
תודה רבה

היי שרון, בטפסים יש לך בדף הראשון

בסעיף הראשון מקום לציין כי זה מגיל לידה. מתחילים לשלם מהיום ה-91 לפי החוק.

ככה אני קבלתי כספים 6 שנים אחרוה בפעם הראשונה.
ושנה בלבד אצל הילדה השניה.

עוד דבר שיהיה לך חשוב שתדעי שעבור כל ילד את יכולה לקבל 150%. זה אומר
בעצם שבמקום לקבל 2 קצבאות. תקבלי 3 קצבאות כאילו יש לך 3 ילדים אוטיסטים בבית.

והשאלה הכי מתקילה שאני מצאתי בוועדה - אם הם מקבלים טיפולים. אמרתי שכן ולא בקשו
ממני להרחיב.

שרון123

New member
תודה

מבאס לשמוע שגם הצעירה יותר אובחנה.
לגבי הקצבה הכפולה אמרו לנו באיבחון

אצלי הם אכן קיבלו אינספור טיפולים במהלך השנים.

batbat5

New member
מידע

למיטב הבנתי על המכתב להיות מהתקופה ההיא כלומר לא מכתב מעכשיו שמעיד על מה שהיה.
חוות דעת מצוות בית הספר בה כתוב שי ש קשיים חברתיים או תקשורתיים אולי יספיק אבל אני לא בטוחה.
לי יש מכתב שכתבה הפסיכולוגית של הגן לפני העלייה לכיתה א' וגם מכתב מהתפתחות הילד מאותה תקופה.
בכל אופן אמרו לי שהחוק שונה ובשום מצב לא נותנים החזר רטרואקטיבית יותר משנה.
כמו כן אם את לא מבקשת קצבת תלות אז לא מזמינים אתכם לועדה דנים בלעדיכם ושולחים תשובה.
מזמנים את הילד רק אם מצהירים שהוא תלותי ואז רוצים לבדוק את התפקוד שלו...
במכתב הנלווה כתבתי שלאחרונה בני אובחן כאספרגר שמצורפים האבחונים הרלוונטים וכמוכן מסמכים בהם מצויין שיש חשד כבר מלפני כמה שנים ושאני מבקשת לקבל קצבה רטרואקטיבית על סמך מסמכים אלה.

dina199

New member
רטרואקטיבי זה שנה אחורה

מיום הגשת הבקשה (זה היה השינוי של החוק) .ז"א אולי הם רוצים דעת ממתי החשדות וממתי האיבחון , אבל רק תאריך הגשת תביעה קובע.

ולגבי הזימונים כל ההסברים שלהם לא שווים שום דבר. קודם כל בד"כ ילדי א"סים הרבה פעמים תלותיים אבל זה לא מסוג ה'תפקוד' שביטוח לאומי בודק .(הם בודקים אם מתלבש ומתרחץ לבד) .ולבדיקה אין משמעות כי אחרי פסיקת בג"ץ הגמלה מגיעה לכל PDD . למעשה מבחינה הגיונית (אבל לא בירוקרטית
)אין שום הגיון בזימון ובבדיקה. רק האיבחונים הם הקובעים. אם כך הם מזמינים רק כדי להזמין.

שרון123

New member
תודה

גם אני כבר הבנתי שלא נותנים יותר משנה אחורה. פשוט במכתבים הישנים מצוין שנשלל PDD, ומאז גיל 4.5 לא ניסינו שוב לאבחן למרות שבביה"ס היה ברור להם שהילדים על הספקטרום אבל אני דחיתי אותם בכל פעם מכיוון שהאיבחון המוקדם שלל זאת

לא שמעתי על קצבת תלות, זו לא קצבת הנכות הרגילה? הבנים שלי לא תלותיים יותר מרוב הילדים בני גילם ואם זה אומר שלא יזמנו אותם לועדה זו חדשה מאד מאד משמחת עבורי.

מדהים כמה שהחוקים משתנים מהר תודה רבה לך על המידע העדכני

batbat5

New member
לפי מה שנאמר לי לא יזמינו לועדה

ועדה תערך ללא נוכחותנו ועל סמך האבחונים כי לא כתבנו שהילד תלותי שלמיטב הבנתי זו קצבה יותר גדולה.

batbat5

New member
לפי מה שנאמר לי לא יזמינו לועדה

ועדה תערך ללא נוכחותנו ועל סמך האבחונים כי לא כתבנו שהילד תלותי שלמיטב הבנתי זו קצבה יותר גדולה.

אותנו הזמינו לועדה

למרות שלא ביקשנו תוספת על תלות , הזמינו אותנו להגיע בחודש הבא לועדה , למרות מה שרשום בחוזר של אלוט.
שלחתי פקס עכשיו לביטוח לאומי עם בקשה לא להגיע בעקבות ההנחייות החדשות .
נראה מה תהיה תשובתם...

שרון123

New member
שוב המון תודה

היום נסעתי לסניף בט"ל ומסרתי את הטפסים. הפקידה הנחמדה(כל כך מקל על התהליך הלא פשוט רגשית הזה כשיושבת שם פקידה נחמדה שבאמת מנסה לעזור) עזרה לי למלא כמה סעיפים שלא הייתי בטוחה לגביהם.
היא אמרה שבפעם הראשונה שמבקשים קצבה הם כן מזמינים תמיד לועדה רפואית, ואמרה מיוזמתה שאין שום בעיה לבקש להכניס את הילדים לפני או אחרי השיחה עם ההורים כך שלא הכרחי שהם ישבו בחדר כשמדברים עליהם.
גם את הבקשה להחזר רטרואקטיבי של שנה היא אמרה שאפשר להעלות בזמן השיחה עם הרופא.

efrat 34

New member
שרון הרטרו אוטומטי

אלא אם כן את נופלת על רופא אדיוט שחושב שהוא אלוהים ונותן רק שבועיים אחורה... אמיתי
אבל מידית הגשתי ערעור על תכולה - ככה זה נקרא וקיבלנו אחורה
ברגע ששניהם יוכרו את תקבלי קצבה של 150 אחוז על כל אחד מהם

ויודעת כמה היה לך בוודאי קשה לחזור שוב לבירוקטריה המעייפת ומתסכלת הזו

החזרי מס אם הם עברו וועדת השמה אז מאותו הרגע אבל הייתי מנסה בכל זאת עם האבחון שאומר כבר בגיל 5 וחצי שיש בעיות תקשורת
מקסימום יגידו לא

שמעתי מאנשים שהיה כתוב אוטיזם

אבל פנו לאבחון יותר מאוחר (מחוסר מודעות) ונתנו שנה רק מיום הפניה ולא מיום האבחון.

וכן על מקרים שהראו שהיו חשדות קודם וכתבו בעיית תקשורת - ולא קבלו יותר משנה.

אבל כמו שאמרת, לא מזיק לנסות.

למעלה