הגעתי למסקנה!

dogli3

New member
על מה אתה מתלונן?

קיבלתם שיעורי העשרה למיניהם במקצועות שאין לנו. וגם בלי המקצועות האלה אנחנו לא מסיימים כל כך מוקדם. שלושה ימים בארבע, יום אחד בשלוש וביום חמישי באחת (עוד לא קרה). אין הבדל בכלל מכיתה ט' לי'.

אהההה..

אתם מתחילים שעה אחרינו אז 4 כבר לא כ"כ 4, כנ"ל שלוש וכנ"ל אחת..:) שיעורי העשרה? אהה 10 שעות טחינה מיותרות בשבוע, לא הייתי קורא לזה ממש העשרה.. ולא חשוב מתי אתם מסיימים, חשוב כמות השעות, לכם יש 11 שעות פחות מלנו, נקודה.

כאילו את רצינית???

שימי לב להבדל!!! אלו שבכיתה יא' ומעלה התחילו ב0725 גם בכיתה ט'!!!! וגם בכיתה י'!!! ובכיתה י' סיימנו ב1625 כל יום! ההבדל בינך והשכבה שלך וזו שמתחתייך זה שבשכבות מעלייך רוב השוחרים באים מהדרום!!! כלומר: אם אנחנו מסיימים ב1625 סביר להניח שנגיע ב7 או 8 בערב הביתה! לא כמוך שמגיעה ב5 או 5 וחצי ועוד בוכה על זה!!! ה"שעות העשרה" שלמדנו היו בזבוז זמן כי אנחנו אפילו לא צריכים את זה! סתם טחנו לנו ת'שכל 10 שעות מיותרות בשבוע!! יופי ,עשינו בגרות בזה, עוד שלוש יחידות לתעודת בגרות! את יודעת מה אני יכולה לעשות עם "הידע" שרכשתי בשיעורים האלה??? כלוםםםםםםםםםםםםםם

ובתכלס...

כולנו כבר שמנו לב שאת מורעלת ח"א... ת'אמת, אני גם אוהבת את חיל האויר... אבל אני לא הולכת ומלקקת על כל החלטה שהם עושים! אם הם עושים החלטה מפגרת את לא צריכה להגיד "זה טוב, זה בסדר, מצויין, גם אני חושבת ככה" צאי מזה!!!

אההה....

2 יחידות, בסיס גם הם עושים.. ואולי אנחנו מגיעים ב7 8 10 או למחרת הביתה(P=), אבל ניקח משך נסיעה של דרומי ממוצע(לא אילתי קיצוני), או צפוני(לא קרייתי) ממוצע(לא מרגל לבנוני), 3 שעות לצד, 6 שעות נסיעה בשבוע.. אקסטרני שנוסע 30 דק' לצד פעמיים ביום, חמישה ימים בשבוע מגיע ל5 שעות, שלא לדבר על האקסטרנים של השעה(~), שלא לדבר על הדרומים המוקצנים שהלכו לאקסטרניות ונוסעים 3 שעות לצד, פעמיים ביום, חמישה ימים בשבוע.., דה פאק שיעברו להולץ..=\

dogli3

New member
הלכת רחוק מדי לטעמי.

התחלתם ב7:25 כי גרתם במרחק 10-15 דקות הליכה מה"בית" ולא שעה וחצי. יכולת להתעורר ב6:45, להתארגן בנחת ולהתייצב למסדר ב7:15, אבל לא היית צריכה להתעורר ב-5:30 כדי להגיע ב-8:00 למסדר! למדתם יותר? נהדר! לא הייתה לכם נסיעה של שעה וחצי ואף שעתיים הביתה, להכין ש"ב בלחץ ולהספיק עוד ים דברים לעשות ב-3 שעות מסכנות שנותנו מהיום. שאדבר על מבחנים? אתם לא הצטרכתם ללמוד למבחן בשעה 11 בלילה כי אין זמן אחר! אתם לא הייתם וגם לא צריכים להגיע הביתה ב-10 ו-11 בלילה כשיש איזה טקס/הצגה/אירוע אחר! אתם לא צריכים להשאר על מדים את כל השעות האלה כי לכם מותר ללכת לחדר, להתקלח, לנוח, לעבור לבגדים נוחים ולהגיע לארוע נינוחים ורגועים. אי אפשר להשוות בכלל. יש לכם 5-6 שעות נסיעה מהבית לבית הספר וחזרה? בעיה שלכם. אין לכם על מה להתלונן, הרי אתם בחרתם ללמוד שם. אתם אלה שיכלו ללמוד בבית ספר אזרחי במרחק 10 דקות הליכה מהבית. מלבד זה, אתם מתחילים ללמוד בשיעור 3 או 4 ביום ראשון כך שיש לכם את הזמן להגיע. אתם לא צריכים לצאת מהבית ב-2 לפנות בוקר כדי להגיע ב-7 למסדר. הלוואי והייתי רואה בית ב-5 אחר הצהריים. את הבית אני רואה רק אחרי 6 ואם יש עומס תנועה אז גם ב-7 ו-8. ובזמן שנותר לי עד השעה 11, השעה שאני הולכת לישון, יש לי כל כך הרבה דברים לעשות בכל כך מעט זמן.. אין לכם את הלחץ הזה. ה"בית" שלך נמצא 10-15 דקות הליכה. יודעת מה? אם יציעו לי תנאי פנימיה, לא אהסס ואסכים. לסיכום, יתכן ו-6 המקצועות שלמדתם ואנחנו לא באמת מיותרים, אבל אנחנו עדיין לומדים עד 4 ועד שאנחנו מגיעים הביתה, השעה כבר 6, אז מי מגיע הביתה קודם? כמובן, אתם. אז אתם לומדים עוד שעה בזמן שאני בדרך הביתה או בדרך לבית הספר. אותו הדבר ואף הוקל לכם. שיהיה לכם רק טוב!

כשתהיי בפנימייה תפתחי ת'פה!

עד אז אני מציעה לסגור אותו! אם הייתה אופציה להרבה מהאנשים בטכני הם לא היו מהססים והופכים לאקסטרנים. את בטח תגידי לי עכשיו "אז שיעברו להולץ או ב"ש". לא רוצים!!! הולץ ובאר שבע זה לא הטכני. שם אין לך את הבסיס וכל היתרונות הנלווים לכך... חוצמזה שחלק מצוות ההוראה והמדריכים דווקא די טובים בטכני... וכמו שאמרתי, סגרי ת'פה עד שתהיי אינטרנית או עד שתתגייסי ואז אולי (רק אולי) תביני על מה אנשים מדברים פה!

reembel

New member
מה ההבדל בין טכני ב"ש לחיפה?

אני למדתי עד י"ב בב"ש ועברתי לי"ג בחיפה. יכול להיות שהטעו אותך, טכני בב"ש זה בסיס לכל דבר, יש בו חד"א(אמנם רק הסגל אוכל שם, הפסיקו לשוחרים לפני כמה שאנים אחרי שהם היו עושים בלאגן בחד"א), אפסנאות, תשלומים,נשקיה, מפקדה וכו'. יש שמירות, פטרולים, ש"ג. אפילו 2 מטוסים לא שמישים.

..

זה שאת גרה כ"כ "רחוק" ובחרת ללמוד שם אזז איך אמרת, בעיה שלך.. גם את יכלת ללמוד בבצפר רגיל, אבל לא, היית חייבת לבוא לטכני ועוד לאהוב אותו
מזה משנה עכשיו זמנים? אתם לומדים 11 שעות פחות בשבוע, נקודה. והטכני "קצת" רחוק מלהיות "בית"
"הלוואי והייתי רואה בית ב-5 אחר הצהריים. את הבית אני רואה רק אחרי 6 ואם יש עומס תנועה אז גם ב-7 ו-8" אנחנו אם יש עומס או אין רואים בית ב8 בערב... ביום חמישי.. אז אל תתלונני יותר מדי..

dogli3

New member
אתם מתבלבלים כולכם- אני לא מתלוננת!

רק מציגה בפניכם עובדות עד כמה אתם מעוררי רחמים לשווא. אני בחרתי ללמוד בטכני ואני מרוצה מההחלטה הזו בכל פעם מחדש. למה? סיבותיי שמורות עמי. אבל אתם, אתם אלה שמתלוננים מה_בחירה_ שלכם. אם הייתם כל כך סובלים, הייתם אומרים "לעזאזל בית ספר, לעזאזל תעודת בגרות, אני עוזב!", אבל לא. ההגיון לא אומר "נסבול נפשית בשביל הצלחה עתידית כשאפשר להצליח במקום טוב יותר.". אתה רואה בית ב-8 ביום אחד, אני רואה בית ב-6-7-8 בכל יום. בחייך.. אתה באמת לא יכול להשוות. אל תתבלבל, אנחנו לומדים 11 שעות בגלל השוני בין להיות אקסטרני לאנטרני. אני מעדיפה ללמוד 11 שעות יותר ולהיות אנטרנית מאשר ללמוד 11 שעות פחות ולהיות אקסטרנית. למה? התנאים טובים יותר. ולך, "פלפלת הקטנה", אם כל כך רע לך להיות אנטרנית- בקשי להיות אקסטרנית. גרה רחוק? אז תסעי כמה שעות הביתה בערב ותסעי עוד כמה שעות בבוקר.. הכל _בחירה_ שלך. לתשומת לבכם, כל המתלוננים, כל מה שאתם חווים הוא מ_בחירה_. יש לכם תלונות? טענות? תפנו לעצמכם ותעשו עם זה משהו, אבל אל תשדלו אנשים אחרים לא להגיע לטכני ואל תדברו רעות על המקום- לשווא! כל מקרה הוא אישי וזכרו שאם רע לכם, לא בהכרח רע לאחר. יום טוב.

.....

"אתה רואה בית ב-8 ביום אחד, אני רואה בית ב-6-7-8 בכל יום. בחייך.. אתה באמת לא יכול להשוות" - באמת לא, לראות בית כל יום לעומת רק בסופשים.. באמת.. מה ניסית להגיד פה?! "אבל אתם, אתם אלה שמתלוננים מה_בחירה_ שלכם. אם הייתם כל כך סובלים, הייתם אומרים "לעזאזל בית ספר, לעזאזל תעודת בגרות, אני עוזב!", אבל לא. ההגיון לא אומר "נסבול נפשית בשביל הצלחה עתידית כשאפשר להצליח במקום טוב יותר."." - עד שמבינים כבר מאוחר מדי לעזוב..

dogli3

New member
אף פעם לא "מאוחר מדי".

מתי הבנת? בכיתה י'? לא, עדיין לא מאוחר מדי. יכולת לחזור על כיתה י' בבית ספר אחר כפי שעשו אחרים שאני מכירה, לשני הכיוונים (עזבו את הטכני וחזרו על י' בבית ספר אחר, הגיעו לטכני וחזרו על כיתה י' במקום להגיע לי"א בבית ספר אזרחי.) הבנת בכיתה י"א? אז כפי שאמרתי, יכולת (ואתה עדיין יכול) לנשור מהלימודים לאחר כיתה י' ולהשלים בגרויות לאחר מכן במקום לסבול נפשית.

dogli3

New member
הוו.. לא נראה לך?

אבל אתה כל כך סובל במקום ה"ארור" הזה!! אפשר לשמוע ממה בדיוק אתה סובל? למה כל כך רע לך שם? והאם בכלל אתה סובל או שמא אתה מושפע, כמו רב הפורום?

reembel

New member
אני מקווה שאני לא חלק מהרוב.

אני 4 שנים למדתי בטכני בב"ש, הייתי אקסטרני כמו כולם שם, בממצוע הייתי מפסיד על נסיעות 3 שעות כל יום, זה היה קשה וזה שיגע אותי, אפילו בכיתה י"א חשבתי לעזוב בגלל זה. החלטתי למהשיך י"ג בחיפה כאינטרני, ויש לי אפשרות להיות אקסטרני אצל דודים שלי ביוקנעם. עד עכשיו שזה חודש ואני יודע שזה לא הרבה זמן, התנאים בסדר בשבילי. החדרים(לשעבר של הסגל) ממש טובים, השירותים והמקלחות משופצים, ואת האוכל אפשר לסבול ואפילו לפעמים גם להנות ממנו, ומבחינת משמעת היא כמו בב"ש. אני שמח שאני אינטרני, אני לא סובל מזה, אני באמת ובכל הכנות נהנה שם. יכול להיות שזה בגלל שהכל חדש לי, אבל הזמן יעשה את שלו, ואני מבטיח לכתוב מה הדעה שלי על הטכני בחיפה עוד כמה חודשים. אז זו עוד נקודת מבט בשבילכם.

כמו שאמרת..

זה של הסגל... ברור שזה יהיה טוב... ראית את החדרים של השוחרים בכיתות יא'-יב'? ככה זה גם אצל הבנות. שנה הבאה, בעזרת השם, הבנות גם יעברו למגורים כאלה. שמעתי שאם נכנסים למקלחת או לשירותים אצלכם לא רוצים לצאת מרוב שנקי ומסודר שם...

reembel

New member
כן, אני הייתי בהילטונים.

באמת ההבדל הוא ענק, גם בפרטיות וגם באיבזור של החדרים. כשאני באתי למגורים של הבנים בפעם הראשונה זה הזכיר לי מעברה, אין פרטיות, כל הזמן רעש, אנשים מסתובבים, הוילונות לא משהו בחדרים ואז רואים מה כל אחד עושה. עכשיו יש לנו את "יציאת מצרים" בכל בוקר(מהמגורים ועד למגמה שזה ליד המג"ח). אבל אנחנו מקווים שאחרי החגים הגף של ט' יהיה מוכן ונעבור אליו וככה המרחק בין הלימודים לבין המגורים יהיה מטרים בודדים.

נכוןןןןן

אני לא סובל אני סתם מושפע... ממה בדיוק יש לי להיות מושפע?!?!?!! אוף שתקי כבר קרצייה אין לי כח אליך..

מה הקשר מושפע?

היחס המסריח מצד המדריכים, ועוד כמה פוסטמות שסיימו י"ב וחושבות שהן אלוהים כי הן קיבלו רבט עם שרוך מסכן. הטיפשות וחוסר ההיגיון שבמפקדים והמדריכים [יש מיעוט יוצא דופן, תודה לאל מכיתה ט המדריכים שהיו לי היו סבבה לאללה] אני לא בן אדם שיכול לסבול טון דיבור מגעיל או יחס מגעיל כמו שמביאים חלק מהמדריכים ובשמחה הייתי מרסקת את הפרצוף לכמה וכמה מדריכות אבל אני יודעת שיעיפו אותי... פתאום קמה לה איזה מישהי שתפסה פוזה של אלוהים ומחליטה למרר לך את החיים בכל דקה אפשרית כי בא לה לעשות שתי מסדרי ניקיון בשבוע. מתי בידיוק יש זמן? בשעה 5 רק מגיעים לחדר, מנקים ורק ב-8 נגמר מסדר במקרה הטוב. צריך ללכת לישון מוקדם בשביל להתעורר בבוקר אבל זה על הזין שאין לה בגלל שזה לא מזיז לה בגרוש כי היא את הבגרויות שלה עשתה, היא חיה כמו פרימדונה ומרשה לעשות פוזות על שוחרים כי הם עדיין לא סיימו י"ב. איגואיסטיות מצידה. או שהטמטום הבלתי פוסק של המפקדים, כשאת אומרת להם שאת חולה הם מעדיפים שתמותי במקום ולא ישחררו אותך בשביל שחס וחלילה לא יקרה מצב שהם שיחררו אותך ואת עבדת עליהם שאת חולה. מה זה השיקולים הדפוקים האלו? או שאני צריכה להפסיד ארוחת צהריים כי במבטח לא מאמינים לי שאני צמחונית והכרטיס שלי מתעכב שלא באשמתי ולא באשמת המדריך. אז מעדיפים להשאיר אותי רעבה. איפה ההיגיון פה? חרא של מקום וחרא של אנשים, יש אנשים טובים במקום הזה אבל לצערי הם המיעוט, כל אחד דואג לתחת שלו ולא שם על אחרים. זה למה המקום הזה חרא.

חמודה שלי,

אם לא הבהרתי את עמי קודם או קודמיי שעונים גם על הטימטום שאת מציגה פה... אם הייתה לי האפשרות להיות בטכני עד 0715 תאמיני לי, שהייתי אקסטרנית! כשאת תעברי מה שהשוחרים האינטרנים עוברים תפתחי ת'פה.

למעלה