הגעתי למסקנה

freak2100

New member
הגעתי למסקנה

הדתיים טוענים שהם יודעים הכל, אבל הם בעצם לא יודעים כלום. וההוכחה לכך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=29313560 בא אליהם כל כך בהפתעה עד שהם לא יודעים מה לענות.... כמה חבל אגב, גם לא קיבלתי תשובות לעוד שאלות, כמו מה עם הדינוזאורים, איך האדם ברא את האישה פעמיים וכו'... (והתשובה שלהם להכל: אתה לא יודע. אוי, כמה מפתיע, כי גם הם לא יודעים...)

מה לא יודעים?

עוד לפני 2000 שנה סיפרנו לעולם ידיעות אלה והוספנו עוד כמה ידיעות

freak2100

New member
יופי, לפני 2000 שנה ידעתם

להמציא יופי אבל עכשיו כשאני שואל אתכם על משהו שלא מסתדר עם התורה (או התנ"ך) - אין לכם מושג מה לענות, אז מה עשינו?

להמציא?

כמובן... הכל המצאות ושקרים כולם יודעים שהארץ עומדת על 20 צבים וכמה פילים "עכשיו כשאני שואל אתכם על משהו שלא מסתדר עם התורה (או התנ"ך) - אין לכם מושג מה לענות, אז מה עשינו? " שים לב ל-מה שנכתב בזוהר עוד לפני 2000 שנה וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם).

freak2100

New member
הזוהר נכתב הרבה אחרי

שהתורה נתנה
וכן, גם אני יכול היום לכתוב שיש אנשים שונים בכל רחבי העולם ובכל אזור אקלים, ואם אתה רוצה - תוכל לקרוא את זה שוב בעוד 2000 שנה (טוב, נו, לא אתה, אבל מישהו אחר יוכל). זה לא נותן פתרון לאיך נוצרו אנשים שנראים שונה מבחינה חיצונית - האפשרות היחידה היא האבולוציה אליה אתם מתנגדים (האקלים בכל איזור הוא הגורם לתהליך האבולוציוני לקרות). ולא, לא אמרתי שהארץ שטוחה. זה שאני אומר שהתורה היא המצאה לא סותר את זה שהארץ עגולה.

freak2100

New member
דרך אגב, אתה מלמד אותי על צורת

הארץ? שים לה מה ה' חושב על צורת הארץ: איוב כח' כד': "כי הוא לקצות הארץ יביט, תחת כל השמיים יראה" מסקנה: אפשר לראות את הקצוות של הארץ בעייה: כדור הארץ עגול, אין לו קצוות תהילים יט' ד'-ו': "בכל הארץ יקום קוום ובקצה תהל מיליהם, לשמש שם אוהל בהם. והוא כחתן יוצא מחופתו, ישיש כגיבור לרוץ אורח. מקצה השמיים מוצאו, ותקופתו על קצותם, ואין נסתר מחמתו." שוב, מתואר העולם כבעל קצוות, ושוב זה לא הגיוני. דניאל ד' ז'-ח': "וחזווי ראשי על משכבי חזה הווית ואלו: אילן בגוא ארעא ורומיה שגיא. רבה אילנא ותקף ורומיה ימטא לשמייא וחזותיה לסוף כל ארעא." תרגום: חזיון ראשי על המשכבי, חוזה הייתי והנה אילן בתוך (אמצע) הארת וגבהו רב. גדל האילן והתעצם וגובהו הגיע לשמיים ונראה לסוף כל הארץ. סוף כל הארץ?? בכלל, כדור הארץ מתואר בתורה לא בצורתו האמיתית. לפרטים לחץ כאן...

אתר חופש מנסה לעבוד עליך

גם עליי הוא ניסה לעבוד אבל שלא כמוך לא קיבלתי את דבריו כתורה מסיני הלכתי וחקרתי בעוד מקומות ולבסוף הגעתי למסקנה שהיהדות היא אמת "איוב כח' כד': "כי הוא לקצות הארץ יביט, תחת כל השמיים יראה" מסקנה: אפשר לראות את הקצוות של הארץ בעייה" שוב אתר חופש מ-שכל מכה שנית כפי שידוע לך שני שליש מכדור הארץ הם מיים ורק שליש אחד מן הכדור הוא ארץ ולארץ יש קצוות ושים לב באיוב רשום על קצוות הארץ ובספר הזוהר נאמר "''כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור)" " "בכל הארץ יקום קוום ובקצה תהל מיליהם, לשמש שם אוהל בהם. והוא כחתן יוצא מחופתו, ישיש כגיבור לרוץ אורח. מקצה השמיים מוצאו, ותקופתו על קצותם, ואין נסתר מחמתו." שוב, מתואר העולם כבעל קצוות, ושוב זה לא הגיוני." טענה זו הופרכה ראה תשובה לעיל "דניאל ד' ז'-ח': "וחזווי ראשי על משכבי חזה הווית ואלו: אילן בגוא ארעא ורומיה שגיא. רבה אילנא ותקף ורומיה ימטא לשמייא וחזותיה לסוף כל ארעא." תרגום: חזיון ראשי על המשכבי, חוזה הייתי והנה אילן בתוך (אמצע) הארת וגבהו רב. גדל האילן והתעצם וגובהו הגיע לשמיים ונראה לסוף כל הארץ. סוף כל הארץ?? בכלל, כדור הארץ מתואר בתורה לא בצורתו האמיתית." ראה תשובה לעיל

SupermanZW

Well-known member
לכדור אין קצוות

כמה חבל שלא למדת גיאומטריה וסטריאומטריה...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא הבחנת בהקשר. בהקשר הדברים במקור נכתבה המילה ארץ במשמעות כדור הארץ, בהקשר בו כתבת את הסברך נכתבה המילה ארץ במשמעות יבשה, האם אינך מבדיל?

SupermanZW

Well-known member
שוב לא הבנת?

נכתב קצוות הארץ ולא קצוות היבשה, מה כל כך מסובך לך?

יבשה?

מצא לי הבדל אחד בין יבשה ל-ארץ מה היבשה עשויה מחומר אחר? ודרך אגב הפסוקים האלה אומרים לך משהו? " וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יִקָּווּ הַמַּיִם מִתַּחַת הַשָּׁמַיִם אֶל-מָקוֹם אֶחָד, וְתֵרָאֶה, הַיַּבָּשָׁה; וַיְהִי-כֵן. י וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ, וּלְמִקְוֵה הַמַּיִם קָרָא יַמִּים; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב." האם יש לך עוד כמה התחמקויות מגוכחות בכדי להמנע מן האמת? מעניין מה תיהיה התגובה המגוכחת הבאה שלך

ההפך, זה מחזק

פעם כל היבשות שקיימות היום היו מחוברות ליבשה אחת(ראה גלובוס,ניתן לחבר את היבשות כמו פאזל ומכאן ניתן להסיק שכל היבשות היו פעם יבשה אחת)

Moridin

New member
כן, אבל אם תתחשב בקצב התזוזה

תקבל שדרושים מיליארדי שנים כדי לחבר את היבשות בחזרה כמו פאזל. זה קצת סותר את האמונה שהעולם נברא לפני 6000 שנה.

מה הקשר חיבור היבשות?

אם נלך אחורה נראה שהיבשות _היו_ מחוברות וכנראה שזו תוצאה של רעידת אדמה שהיתה במבול" ויהי, לשבעת הימים; ומי המבול, היו על-הארץ. יא בשנת שש-מאות שנה, לחיי-נוח, בחודש השני, בשבעה-עשר יום לחודש--ביום הזה, נבקעו כל-מעיינות תהום רבה, וארובות השמיים, נפתחו"(לפחות כך אני חושב)

Governor

New member
לא התרחש שום מבול גלובלי,

בפורמט המקראי לפני 4108 שנים (על פי סדר עולם זוטא, חיה האישיות הפיקטיבית `נוח` בערך בשנת 1656 ל`בריאת העולם`) אנו יודעים גם שהשמש לא עמדה מלכת בימי יהושע, ואם שתי מעשיות כה חשובות הן בדיות מצוצות מן האצבע, מי לכפנו יתקע שהן היחידות? מה בכלל התרחש בפעל, מבין מעשיות המיתולוגיה היהודית?

למעלה