הגעתי למסקנה

SupermanZW

Well-known member
עזוב

אני לא מתכוון ללמד אותך הבנת הנקרא, יש מילים בעלות מספר משמעויות (המילה ארץ היא אחת מהן) כאשר המשמעות משתנה ע"פ ההקשר, אם אינך מבחין בכך יש לך בעייה רצינית.

וואי תודה אתה מוותר לי

חבל שאתה פורש בשיא הינה אני אמקד אותך על המילים האלה:"וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ" נו מה יש לך להגיד עכשיו הרי אתה מבין גדול בתורה לא? ואם לפי תפיסתך(שהיא לא משהו)קוראים לכל העולם ארץ מה פירוש המילה עולם?

SupermanZW

Well-known member
שוב הוכחת את בורותך

בפסוק :"וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ" משמעות המילה ארץ היתה יבשה ובפסוק "כי הוא לקצות הארץ יביט, תחת כל השמיים יראה" משמעות המילה ארץ היתה כדור הארץ, זה מה שניסיתי להסביר לך ולא הבנת.

../images/Emo6.gif שמע אתה ממש אימבציל

"וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ," כאן ה' קורא ליבשה ארץ קפיש? ואחרי זה קרה המקרה הזה "וּלְמִקְוֵה הַמַּיִם קָרָא יַמִּים" מזה יש כאן שני עולמות או שזה רק אתה? ואחזור על שאלתי שוב נסה בבקשה לא להתחמק מה פירוש המילה "עולם"?

freak2100

New member
אם ככה

אותו אדם ראה תחת כל השמים, מה ששוב לא הגיוני כי אי אפשר לעשות את זה עקב צורת כדור הארץ

freak2100

New member
אבל תחת כל שמים יראה

אומר שהוא ראה את כל מה שיש מתחת לשמים - דבר לא אפשרי וגם אם הוא מדבר רק על האדמה... תראה לי מקום אחד שממנו אפשר לראות את כל היבשות על כדור הארץ, אחד. אפילו מהחלל אפשר לראות כל פעם רק חצי של הכדור, ולא את כל היבשות, ובפסוק מדברים על מישהו שעמד על כדור הארת וראה את כל האדמה עליו. איך זה אפשרי בדיוק?

"תחת כל השמיים יראה"

הרי מפורש בתורה ובנביא, שאין הקדוש ברוך הוא גוף וגווייה: שנאמר "כי ה' אלוהיכם, הוא האלוהים בשמיים ממעל ועל הארץ מתחת" (ראה דברים ד,לט; יהושוע ב,יא), והגוף לא יהיה בשני מקומות. ונאמר "כי לא ראיתם, כל תמונה" (דברים ד,טו), ונאמר "ואל מי תדמיוני, ואשווה" (ישעיהו מ,כה); ואילו היה גוף, היה דומה לשאר גופים

אתה מכנה את זה אבולוציה

אני לא מכנה את זה אבולוציה המלנין עובר בתורשה(אם אני זוכר נכון) ולכן עם השנים בני האדם נהיו שחורים יותר ויותר ובעוד כמה מאות שנים הלבנים לא יהיו קיימים יותר כך שניתן להסיק שאדם וחווה היו לבנים ועם השנים השמש(הקרינה העל סגולית) גרמה לתאים שלנו לייצר מלנין והוא עבר בתורשה וכך נוצר האדם השחור שאנו מכירים היום אני עדיין לא מבין איך זה סותר את התורה ודרך אגב איך אתה מסביר את זה שספר הזוהר ידע לספר לנו על כל נפלאות אלה עוד לפני 2000 שנה?<("אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך!")

freak2100

New member
ועדיין לא הסברת

אין יש אנשים עם עיניים כחולות, עיניים ירוקות ועיניים חומות גם אם לאדם היה צבע אחד ולחווה צבע אחר עדיין יש צבע שלישי שנשאר בגדר תעלומה. ספר הזוהר לא סיפר לנו שום דבר שאני לא ידעתי כבר כשהייתי בן 6...

אז אסביר

"ועדיין לא הסברת איך יש אנשים עם עיניים כחולות, עיניים ירוקות ועיניים חומות " על כל אל תוכל לקבל הסבר מעולם הביולוגיה למדתי על זה פעם ואני יודע שיש הסבר לזה פשוט איני זוכר את זה כל כך טוב כך שאני לא יכול להסביר לך כרגע על ז "גם אם לאדם היה צבע אחד ולחווה צבע אחר עדיין יש צבע שלישי שנשאר בגדר תעלומה." נראה שלא הבנת בפעם הראשונה אז אחזור על זה שנית קרינה על סגולית גורמת לתא שלנו לייצר מלנין ובכך ככל שהתא מייצר יותר מלנין כך גם צבע העור שלנו הופך להיות כהה יותר ככה שהעור יכול להיות בצבעים שונים כמו שחור לבן חום ועוד.. אני מקווה שהבנת הפעם "ספר הזוהר לא סיפר לנו שום דבר שאני לא ידעתי כבר כשהייתי בן 6... " באמת? פששש אתה בטח גאון מה גילת את כל זה לבד? ככה בעצמך עשית חישובים עוד בגיל שש? וידעת את כל זה? מה אני אגיד לך אתה גאון!! כל הכבוד איך לא נתנו לך פרס נובל?

freak2100

New member
אני מדבר על דברים כמו

כדור הארץ עגול וזה שיש בעולם גם אנשים שחורי עור וגם אנשים לבני עור... לא יודע מה עוד כתוב שם, אני לא מכיר את ספר הזוהר

freak2100

New member
לא, דיברתי על מה שאמרת

שיש תגליות בספר הזוהר לא יודע מה עוד כתוב שם... הדברים שאתה הבאת כדוגמא הם לא דברים מפתיעים

בוא נעשה את זה לאט לאט

הדברים האלו נכתבו לפני 2000 שנה אתה קולט את זה? אז עוד חשבו שהעולם עומד על צבים ופילים הבנת את זה? והמדע לא היה קיים באותה תקופה לא היה מי שיחקור

למעלה