הגעה לסקוטלנד

הגעה לסקוטלנד

שלום, קודם כל אני אציג את עצמי - אני הדס, אני קוראת פה כבר די הרבה זמן, אבל בדרך כלל אין לי יותר מידי מה לתרום, אז אני שקטה... בכל מקרה אני מאוד נהנית לקרוא פה. בקיץ אני מתכננת לצאת לטיול הראשון שלי. אני נוסעת לסקוטלנד לחודש (חייבת לציין שזה בעיקר בזכות המאמר המקסים של דובת הקוטב, פה בפורום, אז שוב - תודה לך
). התכנון המקורי שלי היה לטוס ללונדון ומשם לקחת רכבת לאדינבורו. ידעתי שזה יהיה יקר, אבל לא חשבתי שעד כדי כך - הייתי באיסתא לפני כמה ימים ושאלתי על זה - היא אמרה לי שכרטיס מלונדון לאדינבורו עולה 150 דולר לכיוון... טירוף מוחלט. אז בינתיים נראה שאני יורדת מעניין הרכבת, למרות שמאוד מאוד רציתי... נראה לי שיש שלוש אופציות - או לטוס עם עצירת ביניים איפשהו באירופה, או לקחת אוטובוס מלונדון, או לקחת טיסת פנים מלונדון. שמעתי על חברת easy jet שמציעה טיסות פנים זולות באירופה. בדקתי באתר שלהם והמחיר אכן קורץ - 30 דולר מלונדון לאדינבורו. למישהו יש ניסיון איתם? הם אמינים? אפשר להזמין באינטרנט בבטחה? כי לא ממש הבנתי את כל הפרוצדורה, הבנתי שלא מקבלים ממש כרטיס טיסה, אלא מעין קוד כלשהו שבאמצעותו אני עולה על המטוס... מישהו יודע איך זה הולך? ודבר נוסף שהטריד אותי בקשר לזה - מה אם הטיסה מהארץ מתעכבת ואני מפספסת את הטיסת פנים? הם מתגמשים באופן כלשהו או שהטיסה אבודה? ויש לי עוד שאלה - אני שוקלת להרחיב את הטיול, מעבר לחודש, ולשלב עם מדינה נוספת. באופן טבעי חשבתי על אירלנד, שגם קרובה, וגם אני מאוד רוצה להגיע אליה כבר הרבה זמן, הבעיה היא שהחודשים שיש לי זה ספטמבר-אוקטובר, ובאוקטובר נראה לי שיהיה קר מידי לאירלנד... אופציה נוספת זה מזרח אירופה, אבל זה גם נראה לי קצת גבולי מבחינת מזג אוויר. מה נראה לכם? יש יעד באירופה שכיף לטייל בו באוקטובר? זהו לבינתיים, אני מניחה שבהמשך יהיו לי עוד שאלות ותהיות... הדס

Yo-man

New member
הי הדס

אני טסתי עם איזיג'ט והכל דפק כמו שצריך. אם מפספסים טיסה - הלך הכרטיס והלך הכסף. ככה זה אצלהם, אז כדאי לקחת מרווח ביטחון. הם טסים כמה פעמים ביום בקו לונדון אדינברו, אבל שימי לב שזה בדרך כלל משדה תעופה סטאנסטד, ומעט טיסות מישראל מגיעות לשם. אם תצטרכי לעבור מהיתרו לסטנסטד זה לבד יעלה לך 20 פאונד. בכל מקרה הם אמינים, עם הקוד באים לדלפק ומתייחסים אליך כמו לכל אדם אחר בעל כרטיס, אין מקומות שמורים במטוס, אין מערכת בידור ואין ארוחות. רק שתדעי (לא שזה באמת משנה כי גם ברכבת אין את כל אלה, והטיסה קצרה בהרבה). לגבי ההרחבה - אין לי המלצה. תעשי מה שמתאים לך. ירד גשם ויהיה קר, עכשיו תראי אם זה הולם את האופי שלך והרצון שלך לטייל. בשביל טיול ראשון בחרת יעד מעולה. תהני.

Rapeeer

New member
היי יו-מן יש לי שאלה

חוץ מהאינטרנט יש עוד דרך לקנות כרטיס דרכם לדוג' במקום בשדה התעופה? כנ'ל השאלה גם על הרכבת אם אפשר להזמין מבלי לשלם באינטרנט וכשמגיעים לשלם.

sela v

New member
בוודאי שאפשר לקנות כרטיסים בשדה

אם יש מקום בשמחה יעלו אותך על הטיסה. רק שהמחיר יהיה בשמיים. למשל במקום לשלם על טיסה קצרה 20-30 פאונד ליעד קצר, תשלם 150 פאונד אם תקנה כרטיס שעה לפני ההמראה. אותו יחס מחירים יהיה גם לגבי האוטובוס והרכבת. מה שכן לגבי אוטובוס ורכבת אפשר גם ברוב המקרים לקנות שבוע או יותר מראש בתחנה את הכרטיס בזול ולא דרך האינטרנט.

Yo-man

New member
מה קרה ללינק של איזיג'ט ?

נסיון שני לאיזי ג'ט

sela v

New member
טיסות ועוד

אפילו בשביל לקנות כרטיס רכבת בבריטניה צריך תואר
ממליץ להשתמש בקישור הזה. תחפשי לעוד חודש מהיום למשל, ואני גיליתי שאפשר למצא כרטיס מלונדון לגלזגו ב-17 פאונד לכיוון אם קונים 14 יום מראש. הכרטיסים הזולים לא מתאימים לכל הרכבות, ויתכן ותצטרכי לחפש בשעות שונות עד שתגיעי לרכבת שיש עליה כרטיסים ב-17 פאונד. בד"כ בשעות העומס המחירים יותר יקרים. כרטיסים יותר יקרים אומר שאם פספסת את הרכבת שלך אז תוכלי לשנות בלי תוספת תשלום, בכרטיס הזול ביותר בד"כ אם פספסת הפסדת את הכרטיס. אותו דבר גם בנוגע לטיסות עם איזי ג'ט, ותדעי מנסיון של מישהו שיש לו 2.5 שנות מגורים בבריטניה, שהבריטים הם לא גמישים בכלל, וחוק הוא חוק. לא אמרתי שלא שווה לנסות, אבל עדיין ברוב המקרים זה לא עובד, אבל תמיד שווה לחייך ולנסות זה עבד כמה פעמים, במיוחד אם את תיירת. לכן מה שצריך לעשות זה לקחת מרווח בטחון ולטייל בהן אם לא תזדקקי לעשות אלה בלונדון או לנסות ולהשיג טיסת קונקשין מהארץ בד"כ עדיף להחליף באירופה למשל טיסה של לופטהנזה דרך פרנקפורט. מבחינת מזג אוויר קר בסתיו, אבל אם את מסוגלת בטמפ' של 5 מעלות בערך אז לא תהיה לך בעיה, לא צריך להיות יותר קר מזה בסתיו. עוד לגבי איזי ג'ט ושאר החברות הזולות. הן יקחו אתכם מנק' א' לנק' ב', אבל ממש לא לצפות ליותר מזה. לכל מתלונני אל על, החברות הזולות הרבה יותר גרועות, ואפילו תווית לשים על המזוודה אם לא תהיה לך הם לא יתנו לך.

אחלה

תודה על הלינק, רק שבינתיים הצלחתי למצוא שם הכל חוץ ממחירים... לא נורא, אני אשחק קצת ואמצא. לגבי הטיסה - אין לי שום בעיה עם תנאים וכו', בעיקר שזו טיסה של בסך הכל שעה וחצי, ואני ממש לא מצפה לשום דבר, חוץ משיביאו אותי לאדינבורו. החשש היחידי שלי הוא מהבלגן בשדה תעופה - שאני אמצא אותם, ושאני אגיע בזמן, ואבין מה הולך שם ומי נגד מי (כמו שאמרתי - טיול ראשון לבד. שדות תעופה קצת מלחיצים אותי). אני באמת אבדוק שוב את עניין הרכבות ואשתדל למצוא אחת במחיר שפוי.

טיסה

הבעיה לדעתי היא לעבור משדה התעופה אליו הגעת עם אלעל לשדה התעופה של איזיג'ט... שם טמון הכלב, ובגלל זה בסוף החלטתי לנסוע ברכבת. אם יש לך בעיה של כסף, לדעתי שווה כבר לנסוע באוטובוס - זה לוקח בערך 10 שעות (אולי יש קווים יותר מהירים, זה מה שאני זוכרת מהבירורים שעשיתי בזמנו) ואת יכולה למצוא מחירים ממש זולים.

אין לי ממש בעיית כסף

זאת אומרת, אני יכולה להרשות לעצמי לשלם 300$ על רכבות, זה פשוט נראה לי טירוף מוחלט... אוטובוס זה באמת גם אופציה, הבנתי שזה לוקח משהו כמו 8 שעות. השאלה רק היא מאיפה הם יוצאים, כי לא בא לי להסתובב בלונדון עם התיק יותר מידי.

sela v

New member
האוטובוסים יוצאים

מתחנת ויקטוריה במרכז לונדון, ואני נסעתי מגלזגו ללונדון לפני שנה באוטובוס ולקח כ-8 שעות באוטובוס הלילה.

ועוד שאלה -

בטיסת קונקשן מובטח לי שגם אם יהיו עיכובים תהיה לי טיסת המשך? או שגם שם עלול לקרות מצב שאני מפספסת אותה?

sela v

New member
צודקת

אם קנית כרטיס בחברה סדירה הם ידאגו להביא אותך מנק X לנק' Y דרך נק' Z, ואם יש בעיה בנק' Z הם ידאגו לטפל בה, וידאגו לך לטיסה חלופית. ברגע שאת טסה באיזי ג'ט, זה חוזה נפרד שלך מולם, ולא מעניין אותם שהטיסה שלך התעכבה, בשביל זה למשל נדמה לי שהם מציעים לעשות ביטוח נסיעות. אם להם יהיה למשל איחור אז הם מחויבים לפי חוקי התעופה האירופאים החדשים, שנדמה לי נכנסו לתוקף לא מזמן לפצות אותך. המעבר בין שדה לשדה כולל מחיר הטיסות לסקוטלנד עשוי לעלות כ-100 דולר ואף יותר אז תעשי לעצמך את השיקול. דרך אגב אפשר לטוס להרבה יעדים באירופה, ומשם לטוס עם איזי ג'ט או אחת מחברות התעופה הזולות האחרות. לרשימה מפורטת של חברות אלה תסתכלי בקישורי הפורום. לגבי הרכבות. כנראה הגעת לשלב של לוח הזמנים, אבל אח"כ בתחתית הדף צריך לסמן איזה סוג של כרטיס רוצים. הלוך ושוב, לכיוון אחד, אם יש לך כרטיס הנחה כלשהו ועוד. מומלץ לבדוק את מחיר כרטיס לכיוון אחד, וגם הלוך ושוב, מכיוון שיש מבצעים שונים.

הבנתי

תודה על ההסברים. ועוד שאלה אחרונה - בכל האתרי אינטרנט שיש אפשרות להזמין באמצעות כרטיס אשראי - טיסות, אכסניות וכו' - אני צריכה כרטיס בינלאומי או שכרטיס ישראלי מספיק?

sela v

New member
נראה לי שלא ניתן

אבל זה שאלה שהכי טוב להפנות לחברה שהנפיקה את הכרטיס אשראי.

../images/Emo9.gif תודה...

לדעתי יהיה לך קר מידי לנסוע לאירלנד. כשאני עזבתי את סקוטלנד באמצע ספטמבר כבר היה די קר, וירד המון גשם יחסית לאוגוסט. ובאירלנד אמור להיות קצת יותר קר וגשום מסקוטלנד - אז אם כבר הייתי עושה את אירלנד ראשונה, ואח"כ עוברת לסקוטלנד, למרות שלטעמי גם סקוטלנד באורטובר זה קר מדי. אין לי כל כך רעיונות לתוספת במזרח... נראה לי קצת יקר לטוס מבריטניה למזרח אירופה ואח"כ לישראל, אבל זה תלוי בתקציב שלך... מה דעתך על טורקיה? אני לא מומחית, אבל נראה לי שבאוקטובר עדיין נעים בטורקיה.

למעלה