הגנה עצמית

דרור1977

New member
הגנה עצמית

שלום לכולם
כמעט בכל דיון עולה כאן האלמנט של הגנה עצמית,
אני אישית לא מבין למה ?
כשאני מתאמן בכלל לא מעניין אותי אם תרגיל/מכה היא אפקטיבית לרחוב או לא
כמעט בטוח שאני ישתמש בה בקרב אימון וסיכוי שואף ל0 שאני ישתמש במשהו מזה ברחוב
אני חושב שאם אתה בן אדם מבוגר רגוע שגר במקום נורמאלי
הסיכוי להגיע לקרב רחוב הוא אפסי אז את מי זה מעניין אם זה אפקטיבי לרחוב
למה לא להתאמן בשיביל ההנאה נטו

וגם אם כן שוקר חשמלי או גז מדמיע לא יותר זולים מעלות השיעורים?

saya2

New member
כמה סיבות:

א': כי זה חשוב שהטכניקה תהיה יעילה "מחוץ למזרון". וזה נחשב "הגנה עצמית.
ב': כי לא כולם אנשים רגועים שחיים במקום נורמלי.
ג': כי זה צמד מילים חמות שעוזר למכור.

כמובן שהסיבה העיקרית היא ההנאה וההתפתחות

האישית.
אבל בכל זאת, לאומנויות הלחימה יש ערך מוסף גם בתחום ההגנה העצמית אני חושבת. עם כל הכבוד להנאה, אני חושבת שרובנו מרגישים שיש הבדל משמעותי בין אומנות לחימה וריקוד. וההבדל (לדעתי) הוא בדיוק כמו ההבדל בין קדרות וציור: הציור והריקוד הם אסתטיים בלבד, ואילו הלחימה והקדרות צריכים לעמוד בסטנדרטים של שימושיות.

דרור1977

New member
נכון אבל את לא מרגישה

שלאחרונה בפורום ההגנה עצמית הפכה לעיקר
אין דיון שהיא לא נכנסת

אם יש לך נושאים אחרים לדיון, חוש והעלה אותם.

אני מאד אשמח אם יהיו הרבה דיונים בנושאים מגוונים

Herpeton

New member
האחד לא בהכרח מנותק מהשני -

אני לא מחשיב את עצמי כמישהו שמתאמן בשביל ההגנה העצמית נטו; אני מתאמן בגלל שאני נהנה מזה ואני מרגיש שזה עושה לי טוב. יחד עם זאת, חלק מן ההנאה וההרגשה הטובה שאני שואב מהאימון הוא תחושת הבטחון העצמי המוגברת - שהיא תוצר של האימון...

amir_aikido

New member
כי זהו חלק מהותי מהמדד / מראה

אני מתאמן בגישה דומה לשלך, שמחפשת הנאה והתפתחות.

עדיין, נדרש בעיני מדד כלשהו לאמנות, מדד שיגדיר מה נכון ומה קרוב יותר לשלמות.
האלמנט של "ההגנה העצמית ", למעשה של ה"לחימה", הוא פשוט המדד הזה.

זהו המדד שבעצם מבדיל בין אמנות לחימה ובין מדיטציה בתנועה או ריקוד, או התעמלות, או אקרובטיקה.

אמיר

העוג

New member
ירק לשבועות

הוספתי כאן קישור לדף המתאים בפרוייקט בן יהודה - הסיפור הוא על ילד יהודי בעיירה שיוצא להביא מהאיכר ירק לשבועות
ומתחיל לדמיין את הצמחים כפלישתים וערלים ושאר צוררים ו... שלום עליכם מספר את זה טוב ממני.
בכל אחד מאיתנו היה את הילד הזה, בכל אחד מאיתנו יש אותו כנראה. בי, בטוח שיש. באחרים הוא אולי יותר מודחק.
כן, הסיכוי שאני אשתמש במה שאני לומד ומתאמן עליו ברחוב - אפסי. גם כי אני מודע למגבלות שלי בחלק מהסביבות הלא נורמליות שאני מסתובב בהן. את זה המבוגר שבי מבין.
אבל את הילד אני יותר אוהב.

העוג

New member
סליחה - הקישור נשמט -

גגל " פרוייקט בן יהודה שלום עליכם ירק לשבועות "
את הסיפור אתה בטוח מכיר מדורות של מקראות ישראל

מבין אותך לגמרי...

הסיבות נעוצות גם בפסיכולוגיה האישית של אלו שמתעסקים בזה וכותבים על זה. ויש כאן הרבה כאלו.

דרור1977

New member
בנוסף,אני מאמין שמי שמתאמן כמה שנים

לא משנה באיזו אומנות לחימה ,
ידע במצב קיצוני להגיב ,
והתגובה שלו (לפי דעתי) תהייה מה שיצא לא אינסטנטיבית (זיכרון שריר)

אני לא אומר שאין פה ערך מוסף ,
רק שלאחרונה אני שומע כלכך על הגנה עצמית בפורום ומה יעיל ומה לא יעיל לרחוב

לפי דעתי הגנה עצמית צריך להיות תוצר לווי ולא מטרה לאימון

ELIELI22

New member
בודאי שיש משמעות

משום שישנו ניסיון להבין יותר מרק לרקוד... לא שאני נגד ריקוד אני מאוד בעד.
אבל בכל זאת יש משהו מרתק, מעניין, בקרב מה חושב היריב איך להימנע, איך לשרוד. איך לגרום נזק לא גדול מדי. איך לשמור על קור רוח מלא בקרב.

כשהחיים בסכנה, ויצא להיות במצבים כאלו... כל אחד מגיב אחרת.

אימון הוא גם חישול נפש האדם, אם מנסים להתאמן ולחשוב גם על האלמנט של הגנה עצמית יש חישול רב מערכתי... חידוד חושים ותחושת חיות.

אגב זה לא חייב לכלול קרבות קשים ואימונים הכרוכים בפציעות.

זו דעתי.

אימון ותוצריו

מניעים שונים מביאים אותנו להתחיל ולהתאמן.
במהלך השנים אנו מגלים רבדים נוספים, או ערך מוסף, בנוסף לסיבות בגללן התחלנו. עם הזמן עשויות גם להשתנות המטרות.
אחרי תקופה מסוימת אתה עשוי לגלות כי גם אם האימונים שלך אינם מונחי מטרת התגוננות מול מצבי אלימות, חל שיפור במודעות שלך, בקריאת שטח, בחישת איום, ביכולות פיסיות, בבטחון העצמי, בהתנהלות במצבי עימות, בהתמודדות עם מצבי לחץ ועוד ועוד.
ומעבר לכך דברים נוספות אחרים עשויים להיות מנת חלקך - כמו שקט נפשי, שליטה עצמית, יכולת ריכוז וכו'.

לגיטימי (ואף חשוב) להנות באימונים, חשוב בעיניי גם לבחון אפקטיביות של האימון (אם במצבי עימות בחיים [פיסיים/מילוליים/סכנה], אם בחינה פנימית של ההתפתחות האישית, וכן על המזרון).

אישית, אני שמחה שהאימונים מקנים לי כלים לחיים, והשמישים ביותר שביניהם הם אכן לא בתחום ההגנה עצמית, לשמחתי.

d y s

New member
שלום

ביסוד כל פעולה קיים גרעין מהותי.פחד ודיסהרמוניה הינם גרעין מניע לפעולות רבות.חברים מנו סיבות רבות לאימון באומנויות לחימה:הנאה,שיפור אישי,ספוטיביות וכ"ו בבסיס כולם יש בקשה להרמוניה.לדעתי המשיכה לתחום זה דווקא להבדיל מפעיליות אחרות מונעת גם מהתמודדות מודעת עם אינסטינקט הישרדותי הטבוע בכולנו "הלחם,ברח,קפא" לעיתים התמודדות מודעת של האגו עם אינסטינקטים לא מודעים היא מנגנון להפחתת חרדות גם שאינן מודעות.תחושת ההצלחה בהתמודדות עם מצבים גם אם אסטטים אך נגזרים מפעולות או דימויים של מצבים דיסהרמוניים מפחיתה חרדה ונמצאת בגרעין של התפתחות אישית כזו או אחרת וכך ידיעה כי אוכל להשיג הרמוניה מתוך צרמוניה מביאה את נושא ההגנה העצמית למרכז הדיון רבות.

עצם השאלה שלך והצורך שלך להעלות את הנושא מראים כי משהו נוגע בך בנושא זה במודע או שלא.

הסיכויי לשימוש ראלי או לא ברחוב לא רלוונטי כי הגנה עצמית היא בעיקר של העצמי שלנו המגן על עצמו מהאגו מייצר החרדות אשר נוח להתמודד איתו דרך שיקוף הנעשה ע"י בן\בת זוג לאימונים.

ובאשר למעצימי כוח למיניהם זהו פתח לדיון אחר אך השימוש בהם לעיתים קרובות דורש את אותם משאבים להגנה עצמית מאשר אומנות לחימה אם לא יותר.

הגנה עצמית בבסיסה אינה מבוססת על טכניקה טאקטיקה או אסטרטגיה כי אם על מיינד סט.

sharonei1

New member
לדעתי אתה מערבב 2 דברים שונים

את לומר משהו מסוים ואומר שבגלל שלא תשתמש בו במציאות אז לא משנה אם זה יעבוד ?
כלומר ללמוד בשביל הכיף משהו שלא תשתמש בו אבל לא איכפת לך אם הוא בכלל עובד ?

למעלה