הגנה על סמארטפונים

karpe

New member
לא רואה צורך מיוחד

ביום יום אני מסתובב עם האייפון בלי קייס בכלל, רק מדבקה.
בגלישה (סקי), הוא נמצא בכיס חזה, עם קייס שמכיל גם סוללה
(שזה הדבר היותר חשוב בסקי אם רוצים לשרוד יום שלם עם GPS שמתעד את הגלישה). מוגן מספיק מרטיבות ע"י המעיל, ואם נופלים זה בד"כ לא על החזה אלא על הצד/גב. וגם אם נופלים אין סיבה שיקרה לו משהו מפגיעה בדברים רכים כמו הגוף, או השלג עצמו.

daniweb

New member
כנראה שאתה גולש טוב :)

אני מתחיל ומכיר את השלג מקרוב מאוד מאוד :) בעיקר הישבן.
אני בהחלט רואה צורך להגן על הסמארטפון.

HelloweeN

New member
ובלי קשר, הטלפון יכול להחליק לך מהשולחן

או מהיד, ובום, נוחת על המסך והמסך נשבר, 1200 שקל נזק לגלקסי 3, סביבות ה-700 שקל נזק לשיט של אפל.
או לחילופין, הטלפון נוחת על הפאנל הצדדי וצריך להחליף שאסי בעלות של כמה מאות שקלים.

לא שווה להגן על המכשיר שלך (ואני בכל ללא מדבר על צניחת הערך שלו כשרוצים למכור ולקנות חדש, במידה ואתם טכנופילים כמוני)?

daniweb

New member
שווה שווה

אבל, צריך גם לא להסתובב עם מפלצת כל היום.לי יש bumper ביום יום, לסקי אני כבר אקנה משהו יותר רציני.

HelloweeN

New member
באמפר הוא בעייתי כי לרוב הוא לא

שומר על המסך בנפילה וזאת נקודם התורפה העיקרית שלו 0בלי קשר שלרוב הפאמברים עשויים מפלסטיק שביר ולא TPU או איזה חומר לא שביר אחר).
אני אישית משתמש בזה:
http://www.ebay.com/itm/OtterBox-Pr...AU_MobilePhoneAccessories&hash=item2c6d0d5267
מהסיבה שזה אמנם כיסוי שהוא קצת מגושם מהשאר, אבל ממש לא בהרבה אבל הוא מגן הרבה יותר מכל כיסוי פושטי אחר. אני גם לא מעונין להסתובב עם לבנה בכיס (כמו COMMUTER או DEFENDER של OTTERBOX ולכן מצאתי את הנ"ל כשילוב מושלם יחסית של הגנה טובה, סטייל וצבע נחמדים והכי חשוב, מרווח של כמעט 5 מ"מ בין המסך לשול המגן, ככה שאין סיכוי שאם הטלפון יפול על המסך על משטח שטוח הוא ישבר, בניגוד למרבית הבאמפרים.

ואגב, גם כל ה"מגיני מסך" למיניהם לא מגנים מנפילות או מכות, אלא רק אולי משריטות מינוריות, שהיום על כל טכנולוגיית ה-GORILLA המסכים בקושי נשרטים (אבל לדעתי עדין מומלץ להדביק).

בקשר לשאלה המקורית, מגן טוב יפתור לך את בעיית הנפילה, אבל בסקי ישנה בעיה אחרת והיא הטמפרטורות הנמוכות, ככה שמידה ואם קר ממש באותו יום (מינוס 20 ודרומה) גם המגן הטוב ביותר יתקשה להגן על הטלפון מקור, ואז רצוי לדחוף אותו לאיזה כיס פנימי או מקום חמים אחר (קור עלול להאט את פעולה המכשיר, אבל גם אם זה קורה, בד"כ אין נזק והכל מסתדר אחרי שחוזרים לטמפ' סבירות).

karpe

New member
יכול וזה גם קרה לא פעם

כולל כמה נפילות כואבות על אספלט, המסך מעולם לא נשבר לי (אייפון 4S ולפניו 4). מדבקה איכותית מגינה משריטות על המסך (המיתוס שזכוכית גורילה לא נשרטת לא עומד במבחן המציאות).
ואם יישבר מסך - 250 ש"ח במעבדה, או 100 ש"ח בעבודה עצמית ויש לך מסך חדש. באייפון 5 זה 1300 ש"ח בערך וזו אחת הסיבות שאני לא משדרג.

בנפילות על אספלט לכל היותר המכשיר קיבל דפיקות קלות במתכת ההקפית, לא מטריד אותי ממש. אני חושב שהטלפון צריך לעבוד בשבילי ולא אני בשבילו, אז אם הסיכון סביר אני מוכן לקחת אותו תמורת היתרון
של מכשיר דק ונעים לאחיזה ולנשיאה בכיס.

יש לי קייס קשיח ואטום לאבק וגשם שאני משתמש בו רק כשאני הולך לים או מטייל בשטח, במצב הזה הגודל שלו פחות מהווה שיקול וההגנה חשובה. זה לא קייס שאני יכול להמליץ עליו לשימוש יומיומי.
זה הקייס שלי :
http://www.thinkbiologic.com/products/bike-mount-iphone-4

HelloweeN

New member
האם לעשות סקי עם קסדה או בלי?

אותו דבר גם פה. רוצה לקחת סיכון (מיותר, לפי דעתי) - בבקשה. ענין הנפילות הוא טריקי מאוד, ויש טלפונים שנופלים 100 פעם ומפעם ה-101 הם שובקים ויש כאלה שעל הבום הראשון מחזירים את נשמתם ליהוה הסלולרי. לדעתי, חבל לקחת את הסיכון על מכשיר שעולה כמה אלפי שקלים, במיוחד כשיש היום קייסים דקים, נוחים ושנראים ממש טוב.

karpe

New member
ברור, ניהול סיכונים בסיסי

קסדה מגינה על הראש, שזה לא משהו שמתקנים בקלות במעבדה.
אייפון שנפל במקרה הגרוע נשבר לו המסך או הגב, וזה בר תיקון בקלות יחסית.
כל אחד יעשה את השיקול שלו של סיכון מול תועלת כמובן.

drz400e

New member
מה שאני לא מבין זה את ה"תועלת" בללכת בלי

מה ,החצי מילימטר עובי ושני גרם תוספת? או המחיר?

karpe

New member
העובי

קייס עם הגנה משמעותית 'עולה' יותר מחצי מ"מ עובי, הופך את המכשיר
להרבה פחות נוח לנשיאה בכיס, פחות נעים להחזקה ביד, וכו'.
מצחיק איך תמיד כשאני יושב עם אנשים שיש להם אייפון כמו שלי שכל החיים היה בקייס מכוער ומגושם, פתאום מתלהבים מכמה הוא סקסי ומגניב כשהוא ערום..שכחו איך הוא במקור.
מבחינתי זה כמו לשים ריפודים ברכב חדש, בערך. אני קונה את הרכב כדי להנות ממנו עכשיו, לא כדי לשמור עליו בשביל הקונה הבא.
כנ"ל לגבי כיסוי לרכב.

drz400e

New member
תראה , מי שלא צריך - לא צריך

אני מכיר הרבה אנשים עם ג'יפים שלא רואים שטח , אז בשביל מה מגן גחון?

אבל השאלה המקורית , שהתחילה את הדיון , היתה מה עושים כדי להשתמש בטלפון בגלישה.

karpe

New member
זה כמובן תלוי גם בגולש

למרות שאני גם בשבוע הראשון של הגלישה, כשעוד היה לי נוקיה של פעם,
גלשתי עם מצלמה דיגיטלית די יקרה בכיס הפנימי, ובלי חשש.
נפלתי בלי סוף, ולא קרה כלום. גם קצת רטיבות לא מזיקה.
זה לא שאתה טובל את המכשיר בשלג, מקסימום קצת פתיתים אם יורד שלג בדיוק כשאתה משתמש בו. וגם אם הוא ייפול לשלג ותרים אותו מהר ותנגב אותו כנראה שלא ייקרה לו כלום.
ושוב - במקומות שאני באמת צריך, כמו בטיולי שטח שיש מלא אבק, מים ובוץ, אז ברור שאני מכניס אותו לקייס קשוח..או בחוף הים.
בגלישה לדעתי הסיכון הוא שולי, אבל שוב - כל אחד ומה שמרגיש לו נכון.

היה לך מזל

מכירה יותר מידי אנשים שנשבר ונסדק להם המסך או החלק האחורי מנפילות קטנות ומטופשות. זה שזה לא קרה לך זה כי היה לך מזל. מקווה שכך ימשיך

drz400e

New member
כן. מעולה.

מעבר לעובדה שאני עכשיו יכול לראות פורנו באמבטיה , לקחתי אותו לגלוש סנובורד , ובערב צילמתי איתו את הילדים בבריכה מתחת למים במלון
. יש לו גם חיבור מיוחד לאוזניות אטומות למים , כך שאפשר לשחות איתו , וגם יש לו באמפר מובנה ששומר עליו.

THESC

New member
אני לא מבין את הצורך

CASE נועד להגן על המכשיר מנפילה של המכשיר(!) על משטח קשה.
בחופשת סקי,אם הסלולרי נמצא בכיס המעיל ועטוף בניילון זה מספיק טוב.
אם הסלולרי נמצא בתיק ועטוף בניילון וכובע צמר לריכוך זה גם מספיק טוב.

מה שבאמת עוזר זו כפפת ליינר עם מדבקה שמאפשרת להפעיל את ה- touch, ככה אפשר להפעיל את המכשיר בלי לאבד אצבעות מהקור

drz400e

New member
אז במקום קייס לקנות כובע...
?

ומה עם האטימות למים? מה אם הוא נופל לך מהיד לשלג? הוא לא ימות במקום , אבל הנסיון שלי הראה שכשמשהו התקלקל בטלפון , דבר ראשון שהטכנאי עשה זה להוציא את הניר ליטמוס הזה שיש בכל טלפון ומראה להם אם הוא היה חשוף לרטיבות - ולבטל מיד את האחריות...אז כן , אם אתה פעם בירח כחול עושה משהו שמסכן אותו , ואתה מחזיק אותו רק לחירום - מילא. שקית ניילון זה מספיק. אבל אם אתה גולש עם מוזיקה , משתמש ממש בטלפון (אני לדוגמא צריך לשקר לעובדים שלי שאני חולה בבית כל פעם שאני על הגבעה...) , או באפליקציות , שיטת השקית והכובע מסורבלת , וגם משכנת אותו כל פעם שתוציא אותו להשתמש בו.

אני עם הטלפון על האופניים , האופנוע , בשלג , בקאיאק , בקמפינג ובבריכה - והרבה. אז שיהיה מוגן כמו שצריך.

למעלה