הגלשתי על

מה שמזכיר לי...

פלוני לתומו בעיר הלך והנה תור ארוך ומסודר וישאל את העומדים בסך למה עומדים ולאיזה דבר ויענו לו האחרונים לטייל הלכנו סתם וראינו את כל העומדים שלא נפסיד, עמדנו כמותם מאיש לאיש לפי הסדר שאל כל אחד מהתחלה ואת כל העומדים בעדר ועד לראשון הסוד לא התגלה אמר לו העומד בראש סתם עמדתי לפוש קמעה וברגע שהרמתי את הראש ראיתי מאחורי תור עד ראש הגבעה ואיך אני יכול מכאן הלאה לעבור הנה סוף סוף בזאת הפעם אני הראשון בראש בתור ?

ברוריה2

New member
../images/Emo6.gif מותק שלי, אם לא היית סותר את

עצמך כל כך הרבה פעמים בהודעה אחת ויחידה זה לא היה אתה... אז בא תחליט, טוב? "יתקיים ראיון בערוץ המקומי בכבלים ביום חמישי.." "הכתבה תשודר ביום רביעי (או חמישי).." אם זה בערוץ המקומי אז למיטב ידיעתי זה ערוץ 9 ולא ערוץ 3. ואגב, לא נראה לי שעל ראש הממשלה היו מסתכלים ככה. אנחנו כבר יודעים איך הוא נראה. (חוץ מבשכונות החרדיות ששם בטוח היו תוקעים בו עיניים גם אם הוא היה מתחפש לרבאהראלך. ואתה יותר מעודכן ממני). יאלה מוטי, מזמן לא צחקתי ככה. סחתיין!

מוטלה1

New member
לא סתרתי את עצמי בהודעה אחת

אלא בשירשור אחד . אינני זוכר אם ביום רביעי או חמישי אבל אני הייתי הולך על רביעי. התכוונתי לחדשות המקומיות שאותם משדרים בערוץ 3 (בהפקת תבל). סתם שאלה: כשרוצים לדבר על אנשים גאונים במהלך ההיסטוריה מזכירים את איינשטין שקספייר וכדומה, יש גם נשים ברמה כזאת?

מוטלה

בטח יש גם נשים ברמה כזאת , אזמין אותך לבא לפורום ערוץ היסטוריה , שם המקום המתאים לפטפט בנושאים כאלה , נדבר שם

ברוריה2

New member
אז מה, בבחינת סתם במקום אחד

ופירש במקום אחר? ובנוגע לנשים, היו כמובן גאונות במידה שווה לגאונים גברים אלא שדיכאו אותן וזו כבר סוגיה הסטורית בפני עצמה. מדי פעם, בין הסיפורים והאגדתות משתרבבים כל מיני דברים סתומים במראים שהיתה שם כנראה איזו אשה שלא בדיוק ידעו איך לאכול אותה כמו ברוריה של רבי מאיר אהובתי.. ובאשר להיום, שב בכתה, הבט ימינה ושמאלה והתבונן. ובכל אופן, גאונות יכולה להתבטא באופנים שונים, לאו דוקא בהמצאת תורת הקוונטים.

יש הרבה נשים

אשתו של איינשטיין, אשתו של שייקספיר, או יותר נכון - הנשים שלהם. וברצינות - רחב אמנו, תמר אחותנו, וושתי המלכה, גליקל פון המלין (זה כבר סיפור אחר).

אשה מופלאה ../images/Emo13.gif

חיתה בהמבורג במאה ה-17 וכתבה זכרונות. הזכרונות שהיא כתבה ביידיש נחשבים לפנינה אמיתית בספרות יידיש הישנה. היא היתה סוחרת ומקורבת למלכות ועם זאת - דואגת לשלום ילדיה שילכו ל"חדר" ויגדלו תלמידי חכמים. הנה מידע נוסף: http://www.mayan.org/journey/98_spring/herstory_s98/romaines98.html http://muse.jhu.edu/demo/shofar/19.3schwartz.html דער משכיל, היידיש ממש קשה להבנה, זה משהו עתיק. בעוד חצי שנה יפורסמו הזכרונות מחדש עם הערות וכו´ ואז יהיה שווה לקנות את הספר. אגב, הספר עב-כרס. יש הרבה סיפורים משעשעים בספר ויום אחד אספר כמה מהם.

לילית3

New member
היתה עליה תכנית מיוחדת ב"שעה הסטורי

הסטורית" של פרופ´ הרסגור - אפשר להזמין את התכנית. אשה מדהימה. במיחד לאור בתקופה בה חיה.

Le Fay

New member
למה לעזאזל להתחיל מ"הנשים של"?

למה לא ממאדאם קירי, וממציאת שפת המחשב הראשונה, עדה, או ג´יין אוסטן, או סימון דה בובואר, או קלרה שומן או ארטמיסיה ג´נטילצ´י?

כמעט מדוייק

עדה היא התוכניתנית הראשונה אבל לא ממציאת שפה... ובטח לא ממציאת שפת עדה אם מישהו קבל רושם כזה לינק

Le Fay

New member
כמובן - ממציאת עקרונות שפת התיכנות

עוד בטרם היות המחשב. והשפה הראשונה נקראה, לאות הערכה, על שמה. רק שאף פעם לא זוכרת את שמה המלא (שהוא ממילא שם אביה ולא שם אמה...).

צדיקות מלאכתן נעשית בידי אחרות ../images/Emo13.gif

חיכיתי עד שתכתבי. למה שאני אתאמץ? אני מודה ועוזבת לירוחם.

למעלה