הגירה לאנגליה

ממש, אבל ממש לא מדוייק

היי טריג - עברת לקנדה ?

רופאי שיניים, מתכנתים, גננות, גננים, אמנים
וכאלה כמוני - שמחפשים את עצמם עד היום

forglemmigej

New member
רופא שיניים יכול לעבוד בלי ידיעת אמסטרדמית

רופא שיניים זה ה-מקצוע שחייבים לדעת לתקשר איך הוא יוכל לשאול מה קורררררה בשן ואיפה כואב ולהגיד לאסיסטנטית מה להכין ומה להגיש בזמן הטיפול.
גננת לא צריכה שפה, איך היא תשיר לילדים או תתן להם משימות או שתזביר להורים ,או שהתכונת לgardening

TrigATUSA

New member
כן, באמת לא ברור לי

את מנסה לטעון ,את מכירה גננות ורופאי שיניים שהגיעו להולנד בלי לדעת מילה בהולנדית ומצאו מייד עבודה במקצוע שלהם?

BW37

New member
מסתבר שאת ואבא שלך תצטרכו לדבר גם הונגרית

בקר12

New member
אם ככה זה באסה כי הונגרית זו השפה הכי מסובכת

ללימוד שיש. היא היא גם לא שפה אירופית/לטינית.

rotemmall

New member
ממש חשוב לי שתדעי שזה לא נכון

מה שרשמו לך פה. חברה טובה שלי הוציאה דרכון הונגרי ואין שום (!) צורך ללמוד הונגרית, התהליך בכלל לא מסובכך וגם היא דור שלישי , אז הם הוציאו לאבא שלה דרכון ואז היא והאחים שלה הוציאו במקביל ולקח להם פחות מחצי שנה- תעשי את זה דרך עו"ד זה יעלה לך בסביבות 3000 שקל לדרכון - אבל שווה את זה לדעתי...

אמא798

New member
וואו! תודה רבה על האינפורמציה!

אם כך, אתחיל בבירורים.
לדעתך לא ניתן לטפל בזה ללא עזרת עו"ד?
ושוב, תודה רבה!!!!

אמא798

New member
האם אותה חברה שלך יכולה להמליץ על דפ"א?

כלומר, לכתוב לי שלב א', שלב ב' וכו' בתהליך...? שאדע היכן להתחיל.. אלו טפסים למלא, למי להגיש אותם וכו'.
כעיקרון אחותי עו"ד אזרחי, ויש סיכוי שהיא תוכל לעזור לי בזה ולחסוך לי הוצאות רבות.
אני מצידי מעדיפה להפעיל אותה כמה שפחות (מפאת חוסר הזמן שלה), ולשם כך אני חייבת לדעת כמה שיותר איך להתקדם בכוחות עצמי...

בקר12

New member
הגישה שלך לעניין מוטעית

אז מה אם אחותך עורך דין.
אם היא לא מבינה ספציפפית בחוקי אזרחות של מדינה ספציםית (במקרה זה אזרחות הונגרית) חבל לך על הזמן. את כבר יכולה לטפל בזה באותה מידה.

אמא798

New member
לכן שאלתי

אם התמחות ספציפית נחוצה כאן, או שכל מה שנדרש מעו"ד שמלווה את העניין הוא חתימה. למשל ממה שקראתי באתר השגרירות, נדרשת חתימת נוטריון על מסמכים שתורגמו מעברית להונגרית וכדומה.

אמא798

New member
קראתי כעת כתבה ב- Ynet

ואני מופתעת מעצמי על שקיבלתי כמובן מאליו הסבר משונה כל כך על שצריך ללמוד את השפה כדי להיות זכאי לאזרחות... באמת, אין לי מושג מאיפה המידע ההזוי הזה.
ובכן, ציינו במפורש בכתבה שבניהם של ילידי הונגריה (שנולדו מחוץ להונגריה לפני 1957) מיד מקבלים אזרחות הונגרית, ויתרה מכך - גם בני הזוג. לגבי דור 3 - פניתי לשגרירות כדי לברר, אך אני אופטימית לאור מה שתיארת לגבי חברה שלך. שוב תודה!

בקר12

New member
זה כנראה לא נכון אבל גם לא הזוי

תפנימי שוב - חוקי אזרחות משתנים עם הזמן וגם לא בעיתון תמיד מעודכנים. יש כל מני סייגים ותנאים שתלויים בנסיבות.
נראה לי גם שהחוקים בארצות מזרח אירופה "גמישים" לפעמים.
אם זה הייתה אזרחות גרמנית או בריטית ממילא יש חוקים ברורים אבל בארצות כמ רומניה והונגריה לא הייתי מתפלא אם יש מקום נרחב יותר ל"שיקול דעת" והמבין יבין.

אמא798

New member
אני מבינה ומסכימה עם דעתך...

בכתבה צוין שהחשיבות ניתנת לשנת הלידה של הצאצא.
החל מ-1957 יש בעייתיות עם הזכאות אך אם הבן נולד לפני כן (מחוץ להונגריה), הזכאות היא אוטומטית, מפאת גבולות המדינה שהשתנו בזמנו.
בכל מקרה, פניתי לשגרירות בנושא (במייל, נקווה שיטרחו לשוב אליי בתשובה), ואני מבטיחה לעדכן ברגע שתהיה התקדמות...
לגבי ידיעת השפה - אני מצטערת, זה ממש נשמע לי כמו הנפצה משעשעת... כנראה שקראתי את ההודעה מוקדם מדי בבוקר ואז גם אם היו כותבים לי שצריך לשיר את ההמנון שלהם ללא זיופים, הייתי מאמינה

בקר12

New member
ידיעת השפה כשלעצמה היא לא דרישה הזויה

גם כיום נדמה לי שנדרשים לה בני זוג של אזרחים צרפתיים שגרים מחוץ לצרפת ורוצים לרכוש אזרחות צרפתית (על בסיס הנישואים).

למעלה