הגירה לאירופה...

ybello

New member
הגירה לאירופה...

לספרד,איטליה,שוויץ,אירלנד, איפה להתחיל ??????? האם אפשר לעבוד שם, לחיות שם?

ybello

New member
איו לי אזרחות אירופאית, אם היה

הייתי כבר נוסע. השאלה היא האם ניתן להשיג אישור עבודה זמני גם ללא אזרחות. האם יש מדינה שקל לעבוד שם חוקי לא כמו ארה"ב למשל שזה כמעט בלתי אפשרי להוציא גרין קארד.

berlinale

New member
לא, לא ולא

ככל הידוע לי, אין מדינות שבהן קל להשיג אישור עבודה, אלא אם יש לך מקצוע נדרש שאין במדינה כמו שוחט או חזן. יש עשרות מדינות באירופה והכי טוב בשבילך לברר את הפרטים יהיה לחפש בגוגל immigration ואת השם של המדינה, או לברר בקונסוליות של המדינות השונות. לדעתי, עם המדיניות הנוכחית, הכי קל זה להכניס את הרגל בדלת באמצעות ויזת לימודים ואז לראות - או שתבקש ויזת עבודה אחרי שכבר תכיר את המערכת, או שתתחתן עם מקומי/ת, או שמשהו אחר יקרה.

מומלץ במיוחד להתחיל בשוויץ,

אח"כ איטליה. אחרי כמה חודשים של הגירה לאיטליה, נראה הגיוני להמשיך עם ספרד. בספרד הכי פשוט להגר לתקופה של 14 חודשים ואז.... רק אז... ובתור הדובדבן בקצפת ההגירה ההמונית (המון יעדי הגירה...) הזאת - ללכת על אירלנד. וזה רק אם רשימת היעדים הזאת היא סופית.

Sparker

New member
את כזו צינית!!!

שזה כבר דוחה ומגעיל

Sparker

New member
מה חדש מילקי../images/Emo35.gif

לא רואים אותך פה הרבה לאחרונה... הקיץ הגיע, וברוב הפורומים הילדים הקטנים משועממים ומציפים, אצלנו כולם רוצים טיפים לטיול לאירופה... נו טוב...

עובדים...

עכשיו אני מתחילה להשתקם מהביקור של אמא שלי ולחזור לשגרה. בכ"א - לגבי הציניות הדוחה והמגעילה - אנא ממך - אל תזרוק עלי את מכתבי המעריצים (מעריצות במקרה הזה) שאתה מקבל בשרשורים אחרים... אין לי זמן לדואר מעריצים. וחוצמיזה - אני משתדלת לענות תשובות שתואמות את השאלות. למה לי לקחת שבוע חופש, להתעמק ולמצוא את הפרטים המדוייקים של תנאי הגירה לארבע מדינות שונות, בשביל מישהו שמשתעשע ברעיון של הגירה לחו"ל ואפילו לא ממש יודע לאיפה הוא רוצה לעבור, או בשביל מישהי שמחפשת חנויות אומנות בהונגריה, קרואטיה וסלובניה כאילו זה איזה כפר קטן... נו. שוין.

Sparker

New member
את לא בסדר,

ההיא עם האומנות בהונגריה-קרואטיה-סלובניה (כפר נחמד אגב) עוד מחכה לשם המוכרת ושעות הפתיחה...

stevie1

New member
מילקי לשלטון!!

צודקת! ואם תשים לב ספארקי דארלינג זו אחת הסיבות שמאגר ה"חבריה" התדלדל בחודשים האחרונים בעיקר בגלל ריבוי שאלות הקיטבג (שינינו את שם הפורום ל"למטייל"?) חוצמזה מה נשמע יקירי? את עדיין מציץ ונפגע בצ'אט?

Sparker

New member
זה נכון אבל...

אני לא חושב ששאלות הקיטבג אמורות להפריע לפורום... אף אחד לא חייב לענות וכשיש דיונים אחרים בליקסי ואני דואגים שהשאלות האלה לא יפריעו ומשרשרים בטירוף... בימים האחרונים אני לא משרשר כי זה נראה די אבסורד לשרשר כשבעצם לא היה אף דיון אחר בפורום. וחוצמזה, טבעי לחלוטין שאנשים יגיעו הנה בשביל לשאול. לאט לאט נבנה לנו מאגר מידע (למעלה ב"שאלות נפוצות") ולא נצטרך לענות שוב ושוב לאנשים. כבר ציינתי בעבר שיש לי מספר רעיונות לקידום פה. אבל אלה דברים קוסמטיים/זמניים, הפורום הזה בנוי על חבריו ולא על שום פעולה שיעשו או לא יעשו המנהלים. חוצמזה אני במצב רוח מעולה!! בטח גם קשור לזה שלא פתחתי ספר היום
ערב טוב.

Jemand

New member
אני באופן אישי,

מתנדב לחזור על אותם תשובות (עם הטעמה על ה ו) לאותם שאלות. לא רק שזה לא מפריע לי, אני גם חושב שזה מתבקש שאני אעזור, כי אני פה, ואני יודע משהו בעניין. אל לנו להתייחס לאותם שואלים כאל מטרד - אני עדיין זוכר את האפלה הנוראית שמלבה ומלוה אותך תוך כדי גישוש אגב חלום על מעבר לארץ אחרת. לרובינו פה זה היה מאוד קל (יחסית), ואין שום סיבה שהשאלות יפריעו לנו, או שחלילה תצטמצם לה אוכלוסיית הפורום בגלל שרן מקיבוץ דן רוצה לנסות מזלו בפריז ושאל שאלה שאוי-ואבוי-שומו-שמיים-גוועלד-פושעי-אוסלו-לדין- מישהו שאל פעם... אני קורא לכל רובצי הפורום ובמיוחד לאי אילו שמחזיקים בדרכון אירופאי ומקבלים את שהותם באירופה כמובן מאילו לשנס מותניים ולעזור! WE WANT YOU!

Sparker

New member
אני מבהיר את עצמי

אין לי שום בעייה לענות לאנשים, ואף לענות מספר פעמים את אותה התשובה. זו אחת המטרות שלי פה
אין ספק שהידע שצברנו כולנו יכול וצריך לעזור לאנשים במצבים דומים. אני כן מצפה מאנשים לחפש גם קצת לבד לפני שבאים עם שאלה סתמית, או לפחות לפחות לעשות את זה בנימוס המינימלי (עיין ערך רשיון בינ"ל לספרד). כלי השאלות הנפוצות הוא אמצעי בשבילנו להקל את העניין. במקום לחפש בארכיון הפורום תשובה ארוכה שענינו לפני כמה חודשים, התשובה מופיעה שם למעלה ומקלה על כולם. היא לא מחליפה דיון בנושא שיכול להתפתח לכיוונים אחרים. אולי צריך להוסיף איזשהו מאמר שיסביר בגדול את נהלי ההגירה באירופה ופירוט נרחב בהודעת המנהלים לגבי כללי בסיס (כמו עיון בקישורים ובהודעות קודמות) לפני שנשאלת שאלה. לקחתי את העניין לתשומת ליבי. ולגבי הצטמצמות מספר חברי הפורום בגלל ריבוי השאלות, כבר ציינתי שאני לא רואה קשר בין הדברים ומקווה שלא כך הדבר.

DutchBird

New member
לא איכפת לי לעזור

אבל אני מצפה לפחות לקבל תודה. וחוץ מזה, שאף אחד פה לא ישחק לי על המצפון על זה שיש לי אזרחות אירופאית.

Jemand

New member
אפאחד זה אני?

לא משחק... וגם לא רוצה תודה... (פילנטרופ ווירטואלי?) לי יש אזרחות אירפאית. אני מסודר - אבל לא פעם נתקלתי בתשובות לשאלות של "חסרי מזל" שאיך לאמור, היה בהן מן ההתנשאות - או לחילופין, אנשים שלא מוכנים לעזור (במידע!!) לישראלים שאינם בעלי אזרחות אירופאית בטענה שהם לא מוכנים לעודד הגירה בלתי חוקית. בקיצור, אירופה היא לא שלי, ולא של אבא שלי.

forglemmigej

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואתה יודע מה: חו"ח שכל אלה שיש להם אזרחות, פתאום יקלעו לצרה ,ויפנו לפורום. אז שאף אחד לא יענה להם כמו שהם עונים! אבל יש כל מיני אנשים..

DutchBird

New member
עד עכשיו

כל מה שעשיתי בפורום הזה היה לעזור לאנשים פה ואולי פעם אחת שמעתי תודה. מעולם לא כתבתי בצורה מתנשאת ומעולם לא בקשתי פה שום דבר מאף אחד!!! כך שהתשובה הזאת לא מקובלת עלי בכלל. וכן, זה שיש למישהו אזרחות ארופאית זה לא אומר שפה נגמרות הצרות שלו ושהוא יכול להתפנות לצרות של אחרים.

DutchBird

New member
התכוונת, אל תתעצבני

אל תדאג, אין כמו רכיבה על האופניים לאורך תעלות אמסטרדם כדי להרגע. ודרך אגב, אין לי שום דבר נגד מהגרים לא חוקיים, תשאל את שאול שאולין. פשוט קורה שכל מני מבקשי עזרה למיניהם בסופו של דבר זורקים האשמות נגד המחזיקים באזרחות ארופאית/אמריקאית כאילו שהם אשמים במשהו. דווקא חשבתי שההודעה שלך הקוראת לעזור ל"חסרי המזל" חיובית ביותר פשוט עצבן אותי הניסיון לעורר בי (לפחות) רגשות מחוייבות כלפיהם.

למעלה