הגיע לי במיל

ענתר

New member
בתי הבכורה תמיד רצתה להיות בת יחידה

אבל כל אלה שדיברתי אתם והם בנים יחידים מה זה לא אהבו את זה אני חושבת שמספר זוגי עדיף על אי זוגי תמיד הם הולכים בזוגות 1-3 2-4 כאשר היו לי 3 הבת השניה תמיד הרגישה מחוץ לעניינים כשנולדה הרביעית היא תמיד אמרה שזו הילדה שלה

Kalla

New member
לא נכון.

אחרי שתום נולד, דן מיד הודיע שרוצה עוד. וגם אחרי שהבאנו את דליה.

דורית 11

New member
יש לי במשפחה כמה בנים יחידים

אף אחד מהם לא מאושר ממצבו. ההורים עוד פחות מרוצים והיו נותנים הרבה מאוד בשביל לחזור אחורה ולעשות עוד ילד. אני חושבת שמאוד קשה לגדול כבן יחיד ועוד יותר קשה להיות בן בוגר יחיד להורים מבוגרים. גם להורים קשה כשכל הציפיות והדרישות מופנות כלפי ילד אחד. לאח של אבי בן יחיד שבחר לגור בחו"ל. מצב מאוד מאוד קשה לכל הצדדים.

Kalla

New member
מוצלח ואומלל.

דן מאוד סבל מכך שהיה בן יחיד כבר לפני גיל 4 ורק חיכה לאח/ות. אני עכשיו מרגישה על בשרי מה זה להיות בת יחידה, כשאין אפילו עם מי לחגוג את החגים.

iris mom of two

New member
סתם בדיחה

פה בארה"ב יש הרבה כאלה. אם זה ההתייחסות עדיף שלכותב לא יהיו ילדים
. החוק בסין הוא בשל התרבות לא מבוקרת של האוכלוסיה. לא שאין לי בעייה מוסרית עם החוק, אבל היתה לו סיבה טובה. לגבי ילדים ומספר ילדים, מה רע עם זוג לא רוצה ילדים? או רוצים רק אחד? מצד שני מה רע אם רוצים עשרה ילדים ויכולים לטפל בהם? לי המספר המושלם הוא שניים, אבל זה איך שהמשפחה שלי עובדת (אם כי לפעמים עצוב לי שלבת אין אחות ולבן אין אח, אבל אם היו לי עוד מי היה אומר שהיה יוצא ככה).

ענתר

New member
ברור שזו בדיחה

זו נראה שזו התיחסות של רווקים לנושא ובסוף הוא כותב שהוא מחכה לבנו היקר וכל מספר של ילדים מקובל בתנאי שאתה מפרנס ומגדל ומחנך ומתיחס כפי שהילדים צריכים על חשבונך ולא על חשבון החברה

עמית@

New member
"התרבות לא מבוקרת של האוכלוסיה"?

צריך מרחב מחייה, כן, יש זנים שאסור להם להתרבות ככה.

iris mom of two

New member
זה נשמע נורא

לא ידעתי איך לכתוב שזה ישמע לא נורא, ובגלל זה יש לי בעייה מוסרית. העניין הוא שבסין היתה ממש בעייה של התפוצצות האוכלוסיה והם היו חסרי אונים. לא היו מספיק משאבים. לדעתי החוק היה נחוץ בזמנו, והוא באמת עבד. היום לדור השלישי קל יותר להתמודד עם החוק ואפילו סינים שעזבו את סין ובאו לארה"ב נוטים להיות משפחות של ילד אחד (משום מה רוב החברות של הבת שלי הן סיניות). סין היא גם מדינת העולם השלישי היחידה עם גדילת אוכלוסיה שלילית ולא בעקבות איידס.

את יודעת מה היה הדבר הראשון

שעשו הסינים שאנחנו הכרנו מייד אחרי שהגיעו לארה"ב? נכון, עוד ילד. איכשהוא, בסביבה שבה גרנו, לכל הסינים היו שני ילדים. בשנה הראשונה, כשהילדים שלנו היו ב- ESL, כל האמהות של הילדים הסיניים בכיתות שלהם היו בהריון.

ענתר

New member
אמרת ESL

והיזכרת לי נשכחות אצלנו לא היו סינים רק ואטנמים ומכיסקנים

למעלה