הגיע זמן צלילה

denna

New member
../images/Emo42.gif איזה ים, איזה ים...!!!!

נפתלי, שלושה דברים לגבי ההזמנה המפתה שלך: 1. בסופ"ש צפויה רוח דרומית מזרחית - מה שבאמת אומר ים פלטה, אבל מבחינת הראות אני לא יודעת עד כמה הדרומית תשפיע שם - לא מכירה. 2. היום בדיוק שאלו אותי במועדון מה קורה עם הפורום, ולמה אני לא מארגנת צלילות פורום - אז... יש מי שרוצה לצלול ביום שבת באזור נהריה??? אני רק בודקת - זו עדיין לא הזמנה לצלילת פוורום! במידה ובאמת יש ביקוש, אני אשמח לעשות את כל התיאומים וההתארגנויות הנחוצות. 3. נפתלי מה עם הקניון ביום שישי על הבוקר??? בכל מקרה ט"ו בשבט שמח והרבה צלילות נעימות בסופ"ש, דנה

שבת בנהריה

אשמח לנסות את החליפה החורפית החדשה בשבת בנהריה (רצוי בקניון)השאירי הודעה אם יש צלילה תודה יוגב

denna

New member
צלילת שבת

ממה שהבנתי, אין מחר צלילה לקניון - אבל יש לסטי"ל ולראש הנקרה. לא הייתה היענות מרשימה לצלילה בשבת, לכן אין משהו מאורגן רק לחברע הפורום. לכן, אני מציעה לך (אם אתה בכל זאת מעוניין לצלול בשבת) להזדרז ולהתקשר למועדון כדי להירשם לצלילה. טלפון - 9511503 שבת שלום, דנה

איזו Denna, איזו Denna ../images/Emo8.gif

לא רק שעדיין לא מצאתי מענה הולם לחטאך מצלילת שבוע שעבר, הנה את מוסיפה פשע עם סעיף 3 שלך...??? מה יהיה דנה?
בהזדמנות הבאה, מבטיח, ובלבד שתיזכרי בזמן.

כן, שמעתי ../images/Emo13.gif

איטלקיה תחילה ואחר כך נראה לאן הלאה. אגב, אם מישהו מעונין, נותרו עוד 2 מקומות בסירה לצלילת הבוקר הכפולה.

אני הבנתי קודם איטלקיה ואחר כך

טורקיה... אבל אולי אני טועה? בכל מקרה אני אשתדל שלא תחזור הביתה לפני צלילה בטורקית. בכל אופן, חיים סיפר לי שיש כמות דגה אדירה באיטלקית. זוכר את המחבטן הגדול מצלילת הלילה? אני מהמר שהוא הביא לשם את כל החבר´ה שלו. לא מאמין שתחזור מהצלילות בלתי מרוצה...

נכון, זהו בדרך כלל סדר הצלילות.

אבל הכוונה לאפשר לידידנו קותי לממש את הקושאן שניתן לו ולכן לאחר האיטלקית לא תהיה צלילה לאיזה ריף "פושטי" ואנו נעצור בדרך חזרה בטורקית.

וגם יצא מחוייך...

אז מה היה לנו היום? הפלגת בוקר מוקדמת ממעגן הקישון למפרצון הגולשים מול ול-טל. חוצים את מפרץ חיפה לכל רוחבו. רוח מזרחית, גבית, "קלה-עד-מתונה" שלא הסגירה את הקור האמיתי ששרר בחוץ בשעות הבוקר המוקדמות. עברנו דרך הטורקית כדי לראות את הראות באיזור. הברבורים הרבים והזרם הדרומי-מערבי לא מעודדים בשלב הזה. פניה לדרום-מזרח ועכשיו הרוח מכה בפרצוף. קר. (למה חורף...) עגינה מול גרם המדרגות של מועדון הגלישה הסמוך, כדי שהעמסת הסירה תהיה קצרה וקלה יותר. למועדון הגיעו כל הנרשמים לצלילות הבוקר. התארגנות העמסה והפלגה לאיטלקית. בשלב הזה הרוח כבר חזקה והים בהתאם. הלכה הראות חשבתי, אבל הופתעתי לטובה, יחסית. קותי ואנוכי ירדנו במנותק מהקבוצה. סיור קצר בין שברי הספינה והנה המחבטן המובטח. האיטלקית אף פעם לא מאכזבת ותמיד נחמד לשוב אליה להסתובב בין השברים הגדולים ולהתמקד בחללים המשמשים מסתור לדגים הרבים שתמיד מצויים כאן בשפע. לקינוח, קותי איתר עוד מחבטן, קטן יותר מקודמו. 45 דקות צלילה היספיקו כדי להרגיש עד כמה קר (17 לפי צלזיוס). חזרנו למועדון למקלחת ושתיה חמה, צולל אחד החליט שהספיק לו הסיבוב הראשון וכל היתר הצטרפו לטורקית. בניגוד לבוקר, הראות השתפרה לכבוד הגעתנו. יופי. ירדנו על חרטום הדוגרוילאר ופנינו לכיוון המחסנים ושקי המלט הפזורים סביב. כניסה לתא הצובר ומצידו השני המחזה הקבוע (בדרך כלל - חלון פנורמי לים וללהקות הדגים העצומות שחולפות כאילו בתוך אקוואריום ענק. יצאנו והמשכנו לכיוון התרנים המונחים על החול והנה סיבה להגעתם ההמונית של הדגים: רשת דייגים גדולה שנפרשה לכדה כמה מהם שהספיקו למות וכעת הם משמשים מזון. הנה סרטן מגודל שהסתבך ברשת ונראה שתש כוחו. חיתוך פה ושם הפך אותו לבן חורין ולאות תודה הוא מעניק צביטה הגונה לצולל שהספיק להגיע אלי כדי לעזור בחילוץ. מגיעים לירכתי הספינה וכאן ההפתעה הגדולה: ערימת חול שהצטברה לגובה של כשניים שלושה מטרים קברה את המדחף וההגה שתמיד היו גלויים לעין מיום הטביעה! ללא ספק שינוי דרמטי . ממשיכים לאורך התחתית כך שניתן בפירוש לראות את סופב של הדיונה הטרייה שנבנתה כאן, כנראה לאחר הסערה האחרונה. עוד סיבוב אחד והקור מכה שנית... חזרה לסירה ולמועדון. היה אחלה! מי שלא בא הפסיד... ההפלגה ניצחה!!!

קותי

New member
שקלתי להכניס תיאור צלילות

אבל אתמול הייתי עסוק מדי בלהפשיר מהקור החזק ששרר במים. ואחרי שנפתלי כותב ומכניס תמונות, לא נשאר לי מה להגיד חוץ מזה שהיה נהדר.

אבי ע

New member
תודה על הדיווח הנהדר ../images/Emo39.gif

סופסוף הים התיכון מקבל שוב את החלק הראוי לו בדיווחי הפורום. הזכיר נשכחות מצלילות פורום ראשונות ומאוחרות... מקווה שבפעם הבאה אוכל להגיע...

הולנדי

New member
טורקי(ת) על הבוקר.

לצערי התברר לי ביום ביום שישי כי הסירה כבר התמלאה, אולם לא ויתרתי על מה שנראה כחלון הזדמנות , צלילה לטורקית היום בבוקר ( שבת), לפני פרוץ סערה חורפית נוספת. רוח דרומית מזרחית של כ 30- 40 קשר צבעה את הים בברבורי קצף לבנים. הצלילה היתה לא קלה מבחינת תנאי הרוח, זרם, גלים וראות, בשפת הדיגים "הים היה מלוכלך" . תנאי ראות של 4- 5 מטר לא איפשרו להתרשם כיאות מהטורקית כשהיא נחה על צידה כאשר שקי המלט שפוכים בתא הצובר של האוניה. קבוצה של צוללים אשר הגיעה מאשדוד התרשמה דוקא לטובה מתנאי הראות, ביחס למקובל בדרום . בסביבות האוניה ניצפו להקות גדולות של סרדינים כסופים, וכן סרטנים שהגיעו לאכול את הדגים המתים מהרשת שראיתם ביום שישי, המשכנו לקרוע את הרשת, כך שלא תלכוד דגים נוספים , ולבטיחות הצוללים. חיים בן דוד אשר הוביל כרגיל בצורה מעולה, ופתר בעיות קטנות שהתעוררו סיכם את הצלילה בסופה כאשר ספר את הצוללים על הסירה " נכנסנו 7 צוללים ויש עכשיו על הסירה 7 צוללים , גם זה משהוא ביום כזה". צוללים שצללו איתי סיפרו לי אחרי הצלילה שסרטן התנחל לי על הרגל ונתפס בניאופרון של החליפה, כנראה שגם לו היה קרר .

למעלה