הגיע זמן צלילה

הגיע זמן צלילה

(וואלה, כמה זמן לא כתבתי הודעה בעניני צלילה פרופר) לפי מזג האויר של הסופ"ש המתקרב, שישבת הולך להיות לא רע עד טוב ואם ישוחזרו תנאי הים משבת שעברה, דיינו. אז מי שמעוניין, ביום ו´ תהיינה צלילות, בבוקר ובצהריים. האתר והלו"ז המדוייקים עדיין לא נקבעו אבל מי שמעוניין לצלול דרך מועדון ול-טל חיפה, שייצור עימם קשר 8511523 להתראות במים.

אה, ככה ../images/Emo35.gif

טוב...
אתה בוחר שעה, אתה קובע אתר, אתה קובע ראות וטמפרטורה.... ...אופססס נסחפתי קצת
אני יודע שאפשר 12:00 אבל אפשר גם צלילה ראשונה מוקדמת יותר. תגיד מה מתאים לך ואני אנסה לתאם משו. אם אני זוכר נכון, גם את האיטלקית וגם את הטורקית ביקרת רק לאור הירח
אולי כדאי שתראה את פרצופן לאור יום...?

קותי

New member
לא כדאי לארגן משהו במיוחד בשבילי

אבל אם מתארגנת צלילה טובה, אני בפנים. עקרונית, ביום ו´, כל שעה שאחרי 10:00 אני יכול להגיע. את הטורקית הייתי מוכן לראות לאור היום (האיטלקית קצת מפורקת מדי לטעמי) אבל גם איזו צלילה יותר עמוקה (הדוברה הגדולה? מזנק?) היתה יכולה לשמח אותי.

מיוחד עבורך ../images/Emo35.gif הגזמת ../images/Emo8.gif

הדוברה הגדולה והמזנק זה הטופ שבטופ והאמת שלי מ-א-ו-ד מתאים להכנס פעם אחת לתוך הדוברה, הבעייה הגדולה היא הראות במקום, שחייבת להיות מעולה, שאם לא כן הצלילה לא ממש שווה את כל הדרך הארוכה שלך, גם מבחינת זמני ההפלגות (כחצי שעה) לכל כיוון כנ"ל לגבי המזנק הסמוכה. בכל אופן, נראה מה יחליטו מחר הקברניטים ומה הצפי מבחינת הראות. רק בערב אהיה זמין ואכניס הודעה סופית בדבר הצלילה. אני עדיין חושב שניתן (צריך לברר זאת תחילה) ועדיף בעונה זו לעשות 2 צלילות בהפלגה אחת, איטלקית וטורקית. אני חושב שתתפלא עד כמה האיטלקית "שווה" באור יום...

קותי

New member
טוב, אז לא במיוחד ../images/Emo13.gif

דוקא אם הים ירד (כמו שצפוי) זו העונה הטובה ביותר מבחינת הראות. לכן הצעתי את הדוברה הגדולה והמזנק. אבל כשנראה מה יחליטו הקברניטים נדע. בכל אופן אני כבר נותן בבית התראה שאני מבריז ביום שישי לפניה"צ. שיתחילו לריב איתי מעכשיו

עדכון לעתה:

מסתבר שהטיעונים כנגד צלילה בדוברה או באיזור שלה, תופסים. אפשר לעשות שתי צלילות לשני אתרים שונים לפי בחירה: איטלקית ואחד הריפים הסמוכים או איטלקית וטורקית, או ריף וטורקית... מה שרוצים. לגבי השעה - גמיש בשעות הבוקר עם אפשרות לצלילה נוספת בצהריים. זהו לבנתיים.

קותי

New member
אם היו שואלים אותי

איטלקית וטורקית. אבל קודם כל נראה את הים יורד.

חי בר

New member
לדעתי המזנק לא ממש מעניינת

בכל מקרה, כשצללתי למזנק (לפני כחודשיים)לא היה נייטרוקס בול-טל. אני לא יודע אם כיום הם פתרו את הבעיה. עוד דבר שנורא הרגיז אותי (וזה כמעט תמיד כך) הוא שמחייבים את כולם לעלות למעלה כשהראשון מגיע ל-100 באר. אז במזנק היה מישהו שנגמר לו האויר אחרי תשע דקות. זהו. נגמרה הצלילה. בלי נייטרוקס אפשר היה להשאר עוד תשע דקות, ועם נייטרוקס אפילו יותר. סתם מבאס.

קותי

New member
לגבי העליה למעלה

זה בהחלט דבר שצריך לסגור מראש. דוקא בצלילות שלי עם ול-טל התרשמתי שהם לא מתעקשים על צלילות עדר. אם מסכמים מראש ויורדים בזוג ולא בתוך הקבוצה הם מוכנים שתרדו כזוג ותעלו כזוג (אני מניח שזה מותנה בהכרותם שהזוג המדובר הוא מיומן מספיק). במקרים כאלה קובעים זמן מקסימום המקובל על המוביל והם נותנים לך לעשות את הפרופיל שלך.

צודק חי בר, זה מרגיז ומבאס מאוד

וקותי נתן את התשובה המדוייקת ובמלואה. כנראה שהתמזל מזלך ויצא לך לצלול עם צוללים לא מוכרים למוביל הקבוצה. בהיותו אחראי על חזרת כל הצוללים לחוף שלמים ובריאים (ואני מקווה שלא צריך לפתוח כאן ועתה, שוב, דיון על מידת האחריות של המוביל), הוא לא יקח סיכון בלתי מחושב, ובצדק. אני בטוח שגם אתה, חי בר, היית נוהג בדיוק באותה צורה. כאשר מגיעים צוללים מוכרים, לא כל שכן שאנו מארגנים צלילת פורום, יוצאים בזוגות או שלישיות, לאחר קבלת תדריך מלא, וכל אחד צולל כפי יכולתו ובלו"ז שלו. תקלה בנייטרוקס? קורה. מה, לא...??? עכשיו יש נייטרוקס, כמה שתרצה.

אורי-

New member
יש סיכוי לטרמף מהמרכז יום ו?

אני מתלבט בין צלילה לקורס נייטרוקס יום ו. תודה מראש.

ssharon

New member
גם אני מעוניין להצטרף.

לא שמעתי על המזנק, ובהחלט הייתי רוצה לצלול לשם. בטורקית כבר הייתי מס´ פעמים. קותי, אשמח לצלול יחד, ואם אזכור יש לי גם איזה מזכרת מהטורקית בשבילך. עדיף שעה מוקדמת.

אהלן שרון

לא רק שהיית שם (בטורקית) אלא שתמונותיך הופיעו ועדיין מופיעות בכמה מקומות. אגב, נרשמת בסוף?

הקרפיון

New member
חייב להסכים לגבי המזנק

צלילה מאכזבת ביותר. זה עמוק ולכן קצר, אין מה לראות, וזה רחוק ויקר. ממש, אבל ממש לא שווה. הדוברה שווה, האיטלקיה היתה פשוט מדהימה, אבל המזנק, נו טוב... למי שלא יודע, הספינה מפוצחת לגורמים, אין לה את החן שיש לסטיל באילת. טיול קטן בערמת אשפה תת ימית. ספינת הקיטור האיטלקית, לאומת זה, היא סיפור אחר. התחושה יותר דומה לטיול בחורבות של מיפעל גדול מהמאה ה19, בערפל. פה דוד, שם שידרית, פה ערמה של אבנים עם חורים לא ברורים. חלון, מעבר, חדרון קבור בחול. צלילה מצוינית.

המזנק זה כמו מזון...

אחד אוהב, אחד ממש לא. שאלה של טעם. אני דווקא אוהב לראות את ההרס הרב שזרע הים וזרמיו, שלא לדבר על כך שמתחת לערימת האשפה התת-ימית הזו חיים המון בעלי חיים ואם יש מקום עם פוטנציאל היתקלות גבוה בכריש או "סתם" צב, זה אחד המקומות הטובים, לפחות עפ"י נסיון העבר (של אחרים). מסתבר שהטעם שלנו בעניני האיטלקית, דומה.

למעלה