הגיע זמן למות.....

rams2

New member
הגיע זמן למות..... ../images/Emo54.gif

היי אני רם בן 27 מת"א. מעריץ נלהב של האירווזיון משנת 87. בשנים האחרונות מסתמן מצב שכל מי שמבין קצת בתקשורת בבידור ובאמנות מבין שהאירווזיון צריך לסיים את דרכו. יכול להיות שפעם היה גאווה לאומית כי הוא היה פצצת רייטינג אדירה... כשהיו רק ערוצים בודדים במדינות אירופה. גם גאווה לאומית כי היה הרבה יותר פולקלור...טעמים וריחות אתניים.. השפה... המראה הלבוש...ועוד. רבותי...זה נגמר. אין פה עניין של גאווה לאומית - הרייטינג ברוב המדינות -נמוך ברמה שרוב ברור ומוחלט בכל מדינה - לא צופה באירווזיון. אין פה עניין אתני מבדיל מרתק ואף מענג -כמעט כל מדינה דומה למדינה אחרת עם שיר פופ מזוויע, ובאנגלית עילגת- אולי אף איומה. כן...אני מחפש את הייחודי....גם אם זה פול אוסקאר שש באיסלנדית..שיר טראנסי קליל מבוצע מצויין, את אללה פוגצ´בה המקצועית ששרה באופן סוחף את פרימדונה וברוסית!, את דינו מרלין- מוסיקאי מחונן וותיק מבוסניה עם פוטניצי המדהים. ועם זה מהעבר הרחוק אז יש בלי סוף...איטליה אני מתגעגע.... אני - עם כ"כ הרבה התלהבות מהאירווזיון... אחרי השנתיים האחרונות....אין מה לראות...אין מה לשמוע... הזקנה......עלמה יפה היתה פעם...ומה נותר לה..שהיא מפרפרת פירפורי גסיסה....תנו לאירווזיון למות - כי בזה חפצה נפשו. הוא מילא את תפקידו אך עכשיו מאבד את כל קיסמו. גוד בלס אירופה

Yaniv-DC

New member
הרשה לי להתנגד.

ראשית, בתור אחד שעובד בתקשורת - בוא נמחק את ההגדרה "כל מי שמבין ב..." תקשורת, אמנות ובידור, מבוססים על טעם אישי, ולא ניתן להגדיר "מבין" או "לא מבין". אמנות ובידור הוא תחום כל כך רחב עם סוגים כל כך שונים של "אומנויות" ו"בידורים" בתוכו, יש מוזיקה, קולנוע, טלוויזיה, ומאות תתי נושאים בתוכם. הלאה. שנית, לעניין הרייטינג. לא רק שברוב המדינות התחרות נמצאת אי שם בצמרת הרייטינג השנתי, היא גם התחרות המשודרת ביותר באירופה. נכון, אם לתחרות יש 20 אחוז רייטינג אז אפשר לעוות את הנתונים ולהגיד ששמונים אחוזים לא צפו, אבל, אפשר גם להגיד שזו התוכנית בעלת הרייטינג השנתי הגבוה ביותר... או שזו התוכנית שבאותו הערב זכתה לשרינג הגבוה ביותר. ולא רק באירופה - זכויות השידור נקנות מידי שנה גם ע"י קנדה, אוסטרליה, יפן וגם... ירדן. למעלה מ-1500 שירים נשלחו השנה בשוודיה על מנת לייצג את המדינה בתחרות, מספר שיא של כל הזמנים. בשנה שעברה, 38 אלף איש שילמו לא מעט כסף כדי לראות את המופע בחי אמיתי מהאיצטדיון. לאירוויזיון אין שום תפקיד מלבד לבדר. הוא עומד בכבוד בתפקיד. ומי שלא מעוניין לצפות - ממש כמו בכל תוכנית טלוויזיה אחרת, מוזמן לשלטט לערוץ אחר, כפי שאני עושה בכל פעם כשמשודרת תוכנית שאינה לרוחי. מוזמן להשאר עמנו, יניב

Yaniv-DC

New member
פרט קטן ששכחתי

אותם אנשים כביכול "מבינים" בתקשורת, אלה שנהנים מהגדרה של "מבקר" למשל, לא עברו הרי שום הכשרה בתחום, בדיוק כמו מרבית שאר העם. במה הם כן ניחנו? כשרון כתיבה לפעמים, קשרים טובים לפעמים, הרבה רעשניות, ולפעמים תואר מיותר בתקשורת.

דניSH

New member
פרופורציה

היי רם, תראה, תשמע , תראה, תשמע בגדול - אתה לא ממש טועה , בשנות ה- 90 לדעתי בערך החל משנת 94 או 95 אכן ישנה ירידה בכל הקשור לאירוויזיון וכן כן זה כולל את כל הזכיות המזעזעות של אירלנד אבל....משנת 98 ישנה שוב תחיה מחודשת ולא לא בגלל שישראל זכתה פשוט שוב כיף לשמוע ולראות ובכלל לי אישית יש הרגשה שהאירוויזיון האחרון וזה שלפניו הם לא רעים בכלל ואם הגעתי למצב של ללכת לחנות ולקנות את הדיסקים של אירוויזיון 2000 ו- 2001 אז...כנראה שהם באמת לא רעים כמו כן זה כולה אירוויזיון וצריך לקחת את הנושא בפרופורציה הכי גדולה בעולם !!! ( בטח יניב לא יאהב את המשפט האחרון אבל....בינינו ( יאלה ביי.

טליה ג

New member
אתה צודק, רם

לפחות בנושא של השפה, נראה שלאירוויזיון היום אין בכלל טעם יותר. זה ממש לא מעניין לשמוע 20 שירים סתמיים באנגלית עילגת. מה שכל כך אהבתי באירוויזיון עוד מילדות היה השפות השונות של השירים והסגנון הלא רגיל של השירים. מה הטעם באירוויזיון עכשיו, כשכמעט כל השירים הם פופ סתמי באנגלית? שירים כאלה והרבה יותר טובים אנחנו שומעים ממילא בMTV! באירוויזיון אני רוצה לשמוע שפות כמו פינית, הולנדית, שוודית, קרואטית ועוד. אני מעריצה של האירוויזיון משנת 1979 מלפני גיל 8 ונראה לי שאחרי כל כך הרבה שנים אני לא יכולה "לבגוד" בו, למרות כל החסרונות שלו, אבל אם האירוויזיון היה כבר אז כמו שהוא עכשיו- הוא בוודאי לא היה מעניין אותי. בקשר לרייטינג נראה לי שאתה קצת טועה ודווקא בשנים האחרונות, כשהצופים בבית מצביעים, הרייטינג שלו קצת עלה בהשוואה לתחילת ואמצע שנות התשעים.

אהוד_

New member
האירוויזיון חי ובועט!!!

היי, רם אני אהוד, אני חובב (אלק חובב, מורעל) אירוויזיון מאז שאני זוכר את עצמי, כמוך אני ממש זוכר איך נדבקתי לפלא ב 1987, שהייתי בן 6 בקושי. האירוויזיון חי ובועט!, ואני לא אומר את זה סתם. נכון שבשנות ה -70 אולי היה שיאו של התחרות אבל אז לא היה אינטרנט ולא היה צלחות לווין, ואת זה אסור לשכוח, היום בעידן הכפר הגלובלי אירוויזיון מזמן היה יכול ללכת לפח אבל העובדה היא שהוא עדיין מושך צופים רבים ברחבי אירופה וברוב המדינות פצצת רייטינג שנתית. שנות ה 80 לאירוויזיון בחו"ל הייתה ירידה עד אמצע שנות ה 90, מאז 1997 רואים שינוי לטובה באירוויזיון, יש עלייה האירוויזיון פופולארי מתמיד בכמה מדינות במיוחד (יוון, שוודיה, דנמרק, צרפת)..אי אפשר שלא לחשב את זה, ואם תיקח לדוגמא את גרמניה אז 10 מיליון גרמנים שראו השנה את האירוויזיון לעומת 2 מיליון גרמנים ב 1995, זה נצחון לתחרות. חשוב לכולם להבין שאני בעד החוק לשיר באיזה שפה שרוצים ( בשביל לשרוד) כי אין מה לעשות, אם אתה שונה אתה בחוץ, וזאת בשביל למשוך עוד זמרים פופוארים וגם לפרוץ לשוק המוסיקה. ועוד יותר חשוב לכולם לזכור שהאירוויזיון לא חייב לאף אחד כלום הוא בסכך הכל אירוע בידור חשוב, ומוכר EuroVISION SONG CONTEST הוא אף פעם לא התיימר להיות פופולארי בכלל, אבל הוא הביא לעולם \ עזר להעלות אמנים חשובים כמו: להקת אבבא (1974), סלין דיון (1988), לארה פאביאן (1988), אוליביה ניוטון ג´ון (1974), חוליו איגלסיאס (1970). דולצ´ה פונטס (1991) ויש עוד רבים וטובים... אתה יודע, גם אם יש מקום לספק אם האירוויזיון הוא חי או מת, יהיה חבל מאוד לאבד אותו, כי אין עוד דברים יפים מהילדות שלנו שנשארו, וחבל אם הוא ייסתיים, כי אז נתגעגע כמו שאנחנו מתגעגעים לדברים בחיים שלנו. עוד משהו...כבר אמרתי שנמכרו כל ה 38 אלף כרטיסים בשעה וחצי באירוויזיון השנה?, זה אומר משהו לא?

rams2

New member
גידול עגבניות בצפון הנגב.... ../images/Emo54.gif

היי שוב אנסה לחדד קצת את העניין....של המכתב הקודם.. כשאני מדבר על הבנה בתקשורת - אין אני מתכוון להעדפות אישיות וטעמים של אנשים . אלא... הבנה של תהליכים תרבותיים , וגם בתקשורת... זה שהעולם הופך לכפר גלובלי קטן..זה כבר אומר טשטוש של הבדלים תרבותיים מכל סוג שהוא. הסקנדנבים למשל.. הם בושה וחרפה בשנתיים האחרונות באירווזיון- טקסטים וביצועים מעליבים....הם נהיו אנגלים!!!!!!וואלה יופי. בעידן של ריבוי ערוצים - הוא רק יכול להיעלם. למה? כי: ככל שצופים פחות אנשים - אמנים איכותיים יעדיפו לוותר עליו..פחות ופחות אפשר להגיע כך לתודעה בינלאומית. דבר שני, הפקה של אירווזיון עולה המון כסף...מה שהופך אותו ללא כדאי ולא כל מדינה תמכור 38 אלף כרטיסים... אם יקצצו בהפקה שלו - הוא ידרדר לרמה של מתנ"ס. כרגע אתם לא מבחינים בזה כי אני מדבר על עוד כמה שנים..מעטות. אני דורש!!! איכות !! בלי איכות לכו הביתה! גם בידור צריך להיות איכותי. ולא יקיימו אירווזיון רק בשביל גרמניה ומלטה.... אצלנו זה 18 וחצי אחוז רייטינג באירווזיון האחרון...צריכים לתת קו לימיט של 15 אחוז אחר כך... אם פחות אז נראה בטברנה של פרנס ..הפקה יותר זולה. ואחרי כל האנטי שלי רק שתדעו...אני מאוד מאוד אוהב את האירווזיון. ובזה הרגע אני הולך לשים במערכת את פיטר סו ומרק - שוויץ 81 - IO SENZA TE. ואחר כל את מייטק שצ´שנייאק -הידיד הפולני שלי מירושלים 99. בבייבייי. וכשי על זה שהיה לכם סבלנות למכתב זה- אני שולח לכם תמונה של המאהב שלי.

אהוד_

New member
המממ....

הסקנדינבים, אף פעם לא היה ממש איכפת באיזה שפה הם שרים Abba The Cardigans Lene Marlin M2M שנמשיך.... הם ייצרו הרבה כוכבי פופ במשך השנים.... הרייטינג השנה מובן, 18 וחצי אחוז ותשים את זה בסימן שאלה, שיטת ה"פיפל מיטר" לא אהודה במיוחד על תחנות הטלוויזיה, לא ייתכן שתוכניות שזכו לפני שנתיים ל 40 אחוז צנחו עם השיטה החדשה ל 10 אחוז ופחות.... בשיטה הישנה אירוויזינים האחרונים קיבלו: 1994 - 22% 1995- 37 % 1996 - לא ידוע לי 1997 - 20% 1998 - 45% 1999 - 52.9 % 2000- 22% 2001- 18% את השנתיים האחרונות אפשר גם להבין, כי שלחנו שני אלמונים ללא סיכוי

טליה ג

New member
בקשר לסקנדינבים...

זה נראה ממש אבסורד, אבל בסקנדינביה (בעיקר בנורווגיה) כמעט כל הזמרים המקומיים שרים באנגלית עבור השוק המקומי! הרוב המוחלט לא הגיע לתודעה בינלאומית וגם אינו מנסה. רוב השירים ממש עלובים והטקסטים כל כך רדודים! ברדיו שומעים אך ורק שירים באנגלית (בשוודיה שומעים גם קצת שוודית לשם שינוי). בנורווגיה המצב הגיע לידי קיצוניות כזו, שחברות התקליטים לא מוכנות לחתום חוזים עם זמרים ששרים בנורווגית! כנראה אין בכלל ביקוש למוסיקה בשפת המקור. אותי זה ממש מזעזע. תתארו לעצמכם ששלמה ארצי, ריטה או שרית חדד ישירו באופן קבוע לקהל ישראלי באנגלית??? כך שבקשר לארצות סקנדינביה, הסיבה שהן שרות באירוויזיון באנגלית היא לא רק במטרה להגיע לקהל רב יותר ולהיות מובנים. גם ביומיום הם יוצרים ושרים רק באנגלית. יוצאת מהכלל בנושא זה היא פינלנד (שהיא לא בדיוק "סקנדינבית" מבחינה אתנית). שם שירים בשפת האם מאוד אהובים ואם לא די בכך, הם עושים גרסאות כיסוי פיניות ללהיטים באנגלית. הייתי בדיסקוטק על מעבורת פינית, שרוב השירים שנוגנו בו היו גרסאות כיסוי בפינית!

דניSH

New member
בלי שום קשר

נא לא להתעלם מאיסלנד !!!!! בשנים האחרונות הם יחסית מפציצים שירים לא רעים כמו הזמרת סלמה ב- 99 או השיר שלהם ב- 2000 שלא ברור איך לא זכה !!!! אומנם הוא לא היה טוב כמו לטביה באותה שנה אבל איסלנד הולכת ומתפתחת כמדינת פופ לא קטנה !!!! גם השנה היה להם שיר לא רע בכלל אומנם לא מועמד לזכיה אבל בטח לא להיות במקומות האחרונים.

טליה ג

New member
השיר האיסלנדי השנה היה ממש עלוב!

עוד בגרסה האיסלנדית שלו הוא נשמע די בינוני- מין חיקוי חלש של NUNA מ-95 או NINA מ-91, אבל אחרי שהוא תורגם לאנגלית הוא איבד את החן שעוד היה לו. הוא נהפך לשיר סתמי ומשעמם. מאז שיש televoting רואים בבירור שרק שירים קליטים, קצביים ו"אירוויזיוניים" יותר יכולים לזכות. שירים סתמיים בסגנון מודרני לא מצליחים. לא לשכוח שחלק גדול מהצופים באירוויזיון הם אנשים מבוגרים יותר שהסגנון העכשווי לא מדבר אליהם במיוחד. גם שירה באנגלית לא תציל שיר חלש. ואת זה ראינו בבירור השנה: 6 המקומות האחרונים היו כולם באנגלית. לסלמה היה באמת שיר מצויין והגיע לו לזכות לא פחות מאשר לשרלוט נילסון. ב-2000 היה שיר חמוד, אבל היו בשנה ההיא הרבה מאוד שירים טובים אחרים.

Yaniv-DC

New member
אכן השנה

הם חזרו למתכונת "השיר שלנו לא טוב אבל הרווחנו טיול לחו"ל"...

איתמר2002

New member
גם במסיבות הם לא משהו...

השנה המשלחת האיסלנדית ערכה קוקטייל לנציגים באיזה באר מרכזי בקופנהגן. הגישו שם איזה משקה שאיך שטיפה ממנו זלגה לי לתוך הגרון חשבתי שאני עולה באש, ואכן שמו של המשקה זה "אש".הקהל חיכה בקוצר רוח לכניסת הלהקה,בינתיים הדי.ג´יי השמיע את השיר שלהם בשלל גרסאות רמיקסים ואז היחצ"ן שלהם יחד עם שגריר איסלנד בדנמרק הכריזו על כניסתם של הלהקה לביצוע השיר הטוב ביותר של איסלנד אי פעם באירוויזיון,לא פחות! נדמה לי שהם לא חשבו ככה ב-13 למאי...

אהוד_

New member
אני זוכר את המסיבה שלהם בירושלים

סלמה נראתה כמו איזה מיליון דולר, בשמלה לבנה עם כל מיני נוצצים ופרווה לבנה בגודל של פיל, עד כדי כך שהמסכנה לא יכלה לזוז, היא הייתה מתוקה. דווקא המסיבה שלהם במלון לרום אז הייתה חמודה, היו וידאו קליפים של כל השירים שלהם באירווזיון עד סלמה... ואז הם באמת שלחו את השיר הכי טוב שלהם לאירווזיון, מסכימים!? אחחח, האירוויזיון בירושלים, ההפקה שלו הייתה מעולה, נהנתי מאוד בשטוקהולם אבל ירושלים הייתה קצת יותר טובה.

אייל_18

New member
נו אבל אתה לא אובייקטיבי

ובכלל - בירושלים היה מלא אקשן נדמה לי. חרדים שאיימו לפגוע באירוע אם דנה אינטל´ תצטלם מול חומות העיר העתיקה, הבעייתיות של קיום חזרה בצהריים ביום שבת, עשרות השוטרים שהקיפו את בנייני האומה כדי לשמור שאף אחד לא ייתקרב לחוטים של המצלמות והחשמל שהונחו בחוץ, הבמה הקטנה של לוח התוצאות ש"התנדנדה" ביום התחרות וכמעט התרסקה, הסאונד הנוראי שאיים לדפוק הכל (ודפק)...

אהוד_

New member
אני מתכוון לאווירה בשבוע עצמו

גןם הרבה חברה מחו"ל מסכימים איתי

Yaniv-DC

New member
אוי... ישראל... ישראל...

שילוב של הנחייה דפוקה (יגאל רביד בעיקר), אנגלית דפוקה (דפנה דקל בעיקר), בימוי מפושל (זוכרים את הפדיחה עם עדן? התמקדות המצלמה על הזמר הלא נכון?), סאונד שלא היה מבייש שום הפקת מתנ"ס, וכמובן, מציאת אולם ראוי כבנייני האומה שמצליח להכיל את כמות הענק של אלף איש. מה שכן, לפחות רוב השירים היו לא רעים בכלל, ואכן שם, ואך ורק שם איסלנד הציגה את שירה הטוב ביותר.

אייל_18

New member
בקשר לאולם ../images/Emo108.gif

אין עוד אולמות בישראל שאפשר לדחוס לתוכם אלפי אנשים, חוץ מהיכל התרבות בת"א וגם זה בקושי. כנראה שגם מעולם לא היה במדינה צורך באולמות של 10000 אנשים, וגם לא בשל 3000. או שאולי גם מסיבות ביטחוניות מעולם לא נבנו כאן כאלה מבנים. הא, והייתי חייב להוסיף את "מיצי". תפוז לא רשמו "חתול", הם פשוט רשמו "מיצי"... נו הייתי חייב...

Yaniv-DC

New member
לא חייבים ירושליים...

ראיתי כבר כמה ארועים שבהם הפכו את יד אליהו לבמה חד כיוונית עם 7000 כיסאות, ואפילו ראיתי איך אפשר להפוך איצטדיון לאולם...

למעלה