הגיע הזמן לפרוק

mountain0goat

New member
רצית תשובה לא מתלהמת - קיבלת

ובשתי מילים: [citation needed]
&nbsp
"מחקרים מהשני האחרונות מראים..." - לינק למחקרים או שכל מילה נוספת ממך זה חרטא.
&nbsp
&nbsp
טוב נו על מי אני עובד, עם חתימה כמו שלך לא משנה מה תכתוב זה יהיה שייך לאשפתות אז יאללה, לך תשחק אותה פותח דיון אינטליגנטי עם האספסוף שממנו באת.
 

AndreiTR

New member
שלום


קודם כל אני מזדהה איתך. גם אני הומו בארון. אני מזדהה עם כל מה שכתבת.
זה בהחלט נורא לחוות את זה ושההורים מתנגדים להכיר את בן הזוג, וכל המצב הזה שמאלצים אותם לחיות בסתר. שזה לא יתגלה.
אני חייב להגיד קודם כל, תעשה את מה שאתה רוצה ואת מה שטוב לך על הלב, זה הכי חשוב מעבר להכל.
יש לך בן זוג שאוהב אותך, מכבד אותך, מעניק לך את השלווה שאתה צריך. זה הכי חשוב.
אני למשל כבר מתרגל למצב העתידי שבו המשפחה לא תקבל את זה ואני אוכל לחיות הרחק מהם עם הגבר שיהיה לי או לבד.
אני יודע שזה קשה להתעודד שהמשפחה לא מקבלת את זה, ורוצה שתצא עם בחורה, זה לגמרי קשה.
אבל העיקר, אתה אוהב את עצמך, השלמת עם זה, זה הכי חשוב מהכל

ובאמת שאם תרצה לדבר על זה בפרטי-אני מאוד אשמח.
 
צהריים טובים לכולם


הגעתי מהראשי ולמרות שאני יודעת על הפורום הזה כבר המון זמן,
רק עכשיו מצאתי את עצמי פנויה להיכנס לפורום הזה ולראות על מה מדובר.
אז ככה.
אני אימא לשני בנים הומוסקסואליים ומדהימים. יפים, נפלאים ומוכשרים להפליא.
בני בכורי חי בברלין. נשוי לבן זוג גרמני ממש בחור נהדר. בביקורנו בגרמניה ביקרנו גם את הוריו שקיבלו אותנו כמחותנים לכל דבר.
ממש אירחו אותנו בפתיחות ומכל הלב. הם מקבלים את הבן שלהם ואת בן הזוג שלו ממש כמו היו גבר ואישה סטרייטים. זה הפתיע אותי בהתחלה.
לא האמנתי שגרמנים ממזרח ברלין יהיו כאלה נאורים ופתוחים.
הבן הצעיר שלי, גם הוא הומוסקסואל וחי עם בן זוג צעיר ומקסים. אני קוראת לו 'המלאך' כי הוא באמת נשמה של מלאכים.
אני מודעת לעובדה שלא כל אימא יכולה לקבל את עובדת היות הבן הומוסקסואל. גם אני בהתחלה הייתי די בשוק, במיוחד עם הצעיר. אבל התעשטתי מהר
ונתתי להבין לבנים שלי שאני הכי אוהבת אותם בעולם כמו שהם והכי חשוב לי שהם בני אדם נפלאים ומוכשרים ואנשים טובים שעושים רק טוב לסביבתם
ומשפחתם.
מצד אחד אני יכולה להבין את אימא שלך ואתה חייב להבין שמצבה לא פשוט כלל וכלל. הפחדים גוברים על ההיגיון הבריא. לא רק אתה יוצא מן הארון.
גם ההורים יוצאים מהארון יחד איתך וזה קשה לא פחות. אפילו יותר. כל החיים של אימא ואבא שלך מתהפכים בין לילה. בעוד שאתה עובר תהליך, להם אין
את הזמן הזה וזה בא עליהם בבום ולא תמיד יודעים איך להתמודד עם זה. איך להגיד למשפחה? איך להגיד לחברים? איך להגיד במקום העבודה?
לי זה לקח שנים עד שיצאתי ממש לאוויר העולם. לקח לי שנים עד שהעזתי לספר לאחים שלי ולאחותי. לקח לי שנים עד שסיפרתי לסובבים אותי. היום זה
הרבה יותר קל. אני מספרת ומשתפת את כולם. הנה כולל אותכם ואת כל תפוז.
אז תהיה סבלני. אל תכעס ואל תאיים. זה לוקח זמן. לפעמים המון זמן. אבל אין לי ספק שהוריך אוהבים אותך. תן לאימא שלך חיבוק ממני
 

Acoustic 3

New member
הלוואי שכולם היו כמוך

אותי אבא שלי העיף מהבית לפני כמה ימים, כי נמאס לו שאני עדיין מתעקש להיות הומו. הוא חזר בו, אבל אני מחכה לסיים את תקופת המבחנים כדי למצוא פתרון מגורים.
&nbsp
&nbsp
מקסים לשמוע על ילדייך, ועוד יותר מקסים לשמוע עלייך.
 
תודה לך


אצלי הבן הבכור עזב את הבית והלך לגור בשכירות מיד אחרי הצבא. הוא למד באוניברסיטת ת"א וגם עבד בערבים ומימן לעצמו את המגורים.
גם הבן הצעיר החליט שהוא רוצה את הפרטיות שלו ושכר לעצמו דירה קטנה. היתה תקופה שהוא גר באיזה חדר של מטר על מטר (בעיניים שלי כמובן
) והעיקר
שתהיה לו את הפרטיות שלו. אני אישית הייתי מתה ששניהם יחזרו לגור בבית שלי, אבל ברור לי שהם צריכים את החופש שלהם מכל הבחינות.
אתה חייב להבין את אבא שלך. הוא לא עושה את זה בגלל רוע לב או בגלל שהוא לא אוהב אותך מספיק. הוא עושה את זה כי הוא לא מבין את הנושא.
הוא בטוח שכל העניין הזה של הומוסקסואליות זה משהו מבחירה ולכן הוא חושב שאתה סתם מתעקש להיות הומו כי ככה בא לך או כי זה שלב בחיים שבו אתה מורד
או סתם רוצה לעצבן את ההורים. יש הורים שבאמת אשכרה לא מבינים את הנושא. הם באמת לא אשמים. לפעמים זה מתוך חוסר ידיעה או בורות בנושא הזה.
הוא לא יוצא דופן. אפילו הורים אינטליגנטיים ביותר נופלים בפח הזה כי חושבים שזה איזשהו מרד מצד הילד. הם לא מבינים שזה מולד וזה גנטי והאמת היא שהם
די פוחדים להודות בזה בינם לבין עצמם כי אם אתה אומר להורים שזה גנטי, אז הם מבינים שהם בעצם אחראים לכך שאתה נולדת הומוסקסואל ובעצם בגללם
אתה במובן מסויים "סובל" ונאלץ לחיות בארון או לא להביא ילדים לעולם. אין דבר כואב יותר להורה לדעת שהוא אחראי לכך שלילד שלו לא יהיו חיים קלים בעולם הזה.
אתה צריך להגיד להם, מה שהבן שלי תמיד אמר לי,
"הייתי יכול להיות ילד רגיל, להתחתן כמו כולם, להביא ילדים כמו כולם, להתגרש כמו כולם, או להיות סתם נכה על כיסא גלגלים ולא היית רואה ממני בכלל ילדים,
או רואה אותי גרוש שלא יכול לראות את ילדיו וסובל נורא מגרושתו. זה היה לך יותר טוב? אני נשוי עם בן זוג נפלא ומאושר מהחיים. מה היית מעדיפה? "
וככה באמת הבנתי שהאושר שלו לא תלוי בכלל ברצונות שלי או בהעדפות של החברה בה הוא חי. האושר שלו תלוי אך ורק בו ובאהבותיו. האושר שלו הוא למעשה האושר שלי.
ככה אתה צריך להסביר את זה להוריך. אני בטוחה שהם יבינו.
 

Acoustic 3

New member
זה בדיוק מה שעשיתי

הוא יודע כבר 3 שנים ולפני חודשיים היתה לנו שיחה על זה. אז, כשזה עוד היה ברוח טובה כי הוא היה בטוח שאני אתחתן כי "יש דברים שצריך להקריב בשביל המשפחה".
&nbsp
שאלתי אותו אם היה לו טוב אם הייתי מתחתן והופך להיות אדם אומלל כל חיי בגלל הבחירה הזאת.
הוא פשוט ענה ללא סייג - "כן. אני מעדיך שתתחתן כדי שאני אהיה מאושר."
ויותר מזה כבר לא היה לי מה להגיד..
&nbsp
היו לו 3 שנים להשלים עם זה ולנסות להגיע לקראתי. ברגע שהוא אמר לי לעזוב את הבית הוא מיד התחרט ולקח את מילותיו חזרה כי הוא יודע שאם אעזוב את הבית מהסיבה הזאת, הוא לא יראה אותי יותר.
לכן הוא מיד הסתייג, שלח לי סמס וכתב: "שכח ממה שאמרתי. בוא פשוט לא נדבר".
יום למחרת הוא שוב התנצל שביקש ממני לעזוב, אבל אנחנו כלל לא מדברים, ובארוחת שישי עשינו קידוש ולא החלפנו אפילו מבט.
&nbsp
הדבר הכי טוב שיצא מזה הוא שאחותי הקטנטנה כתבה לי הודעה שהיא אוהבת אותי לא משנה מה. היא לא "יודעת", אבל ברור לי שהיא כבר מבינה את העניין.
&nbsp
אחרי תקופת המבחנים, יהיה לזה סוף. גם אם זה אומר שאנצל את כל חסכונותי ללימודים ולמחיה (חסכונות ששמרתי בצד כדי שיהיה לי ילד).
 
אני מבינה

מה שנותר לך לעשות הוא באמת לסיים את הלימודים,
לקחת את עצמך ואת חסכונותיך ולעבור לגור בשכירות עם שותפה (בנות מאוד אוהבות שותפים הומוסקסואליים) גם אם זה אומר שאתה תשרוף את חסכונותיך.
אין מה לעשות. גם לבנים שלי אין ממש חסכונות כי הם כבר שנים גרים בשכר דירה. אין מה לעשות, זה המחיר שצריך לשלם על החופש. גם החופש מההורים.
אחותך תאהב אותך בכל מקרה. לאחיות יש נטיה טבעית להעריץ את האחים. אני רואה איך הבת שלי, בעלה והקטנים מעריצים, אשכרה מעריצים את שני אחיה והם יצאו מהארון גם בפני האחיינים הקטנים שמעריצים אותם וממשיכים להעריץ אותם. קשה להאמין אבל אין אהבה כזאת בשום מקום בעולם ולכן חשוב לי להגיד לך את זה כאן
כדי שתבינו שאפשר גם אחרת וזה אף פעם לא שחור ולבן.
אתה תראה שעם הזמן, אביך ישלים, יפנים ויכיל את העובדה שאתה הומוסקסואל ובסוף הוא יהיה איתך ויהיה החבר הכי טוב שלך.
אתה יודע שבעלי התחיל להיות החבר הכי טוב של הבנים אחרי שהם יצאו מהארון? עד אז הוא כל כך היה שקוע בעצמו ובעבודה שלו ובשטויות שלו עד שגילה בסוף
שיש לו שני בנים נהדרים והוא אמר לי שעכשיו הוא אפילו אוהב אותם עוד יותר, עד כמה שזה נשמע מוזר. אבל זאת האמת. תן לזמן לעשות את שלו. גם זה יגיע.
 

mountain0goat

New member
את מזכירה לי את אמא של בן זוגי


הוא בא ממשפחה מורוקאית אסלית (ואני אשכנטוז בהיר) וכל המשפחה שלו ממש מקבלת אותו (ואותי). כנראה שזה סוג אחר של אהבה במשפחה. נראה לי שבמשפחה אשכנזית אין ביטוי לרגשות לכן הם גם לא מתפתחים רגשית כמו המורוקאים. מרגיש שבמיוחד למשפחה שלי יש לנשמה מקרה קשה של עצירות
 
לא נעים להגיד אבל יש בזה משהו...

אני אמנם לא ממוצא מרוקאי אלא ספרדי ואצל הספרדים הקבלה והאהבה זה את זה בתוך המשפחה היא ללא תנאים מוקדמים.
עד כמה שאני יודעת אצל המשפחות האשכנזיות קשה יותר להיפתח והם יותר עצורים ברגשות ובקבלה את השונה. הם די קשוחים בקטע הזה
למרות שכבר שמעתי סיפורים אחרים לגמרי על משפחות מעדות המזרח ומרוקאים בעיקר שזרקו את הילדים שלהם מהבית בגלל הומוסקסואליות
ובעוד משפחות אשכנזיות גילו פתיחות וקבלה הרבה יותר גדולה. אסור לעשות הכללות, אבל מסכימה שיש בזה משהו.
 

ItsikH

Member
נסיוני שזה לא המוצא, זו האישיות עצמה של ההורים
עד כמה הם יכולים להתעלות מעל מה שקיבלו כנתון ולהתמודד עם שונות ולקבל אותה. ודאי שלרגשות יש השפעה, אבל עלולה להיות גם שלילית.
 

Ginger L Honey

New member
הגעתי מהראשי

כבת גילך (בערך) אינני יכולה לדמיין מצב שהורי יגידו לי לאן צאת או עם מי.
הייתי אומרת לה משהו בסגנון, "אמא, עם כל הכבוד אני אדם בוגר וכיצד אני מבלה בזמני הפנוי זה ענייני האישי".
לכל אדם הזכות לחיות את חייו בפומבי.
&nbsp
אני באמת לא מצליחה להבין מדוע נטייתם המינית של ילדים אמורה להשפיע על ההורים באיזושהי צורה?
מעולם לא הייתי צריכה לשבת לשיחה עם הורי ולהכריז "אמא, אבא אני סטרייטית!"
למה אנשים בעלי כל נטיה מינית אחרת כן נאלצים לצאת בהכרזה על המיניות שלהם, או לחיות בחשיכת הארון?
זה פשוט מקומם ולא הוגן!
&nbsp
הילד שברחמי אף פעם לא יצטרך לצאת מהארון,
כי יגדל בבית בו ארונות נועדו רק לחפצים
 

aשרון

New member
כי אצלם זה עדיין נחשב טאבו חברתי..

כי אצל מרבית מההורים זה עדיין נחשב טאבו חברתי, ואת הלך המחשבה הזה צריך לשנות אצלם. וכמו תמיד, צריך לעשות את זה בעדינות, כי הם חיים בין שני העולמות, ועדים בעצם לעולם משתנה. העולם שהם גדלו בו מול הדור החדש של הילדים שלהם עם הפתיחות החברתית למה שאז אצלם היה נחשב לטאבו.
 
למעלה