הגיע הזמן לפרוק

mountain0goat

New member
הגיע הזמן לפרוק

אני כמעט ולא כותב פה ובטח שלא פרקתי פה דברים שהיו על ליבי (כי לא היה ממש על מה לדבר) אבל הגיעה העת לפרוק משהו.

אני מחוץ לארון כבר כמה שנים. לא צורח את זה מהמרפסות ולא ממש שואלים אותי אבל אם שואלים אז אני אומר את האמת. יצאתי מהארון קודם כל בפני המשפחה שלקחה את זה מאוד קשה. אחרי השלב הראשוני של הצרחות והנסיונות להכריח אותי לצאת עם בנות הם התרגלו. או כך חשבתי. בגדול אנחנו מסתדרים, אני גם כבר לא גר בבית אבל גם כשאני מגיע לבקר הם אותם הורים אוהבים שיודעים שהבן שלהם הומו ובכל זאת עושים דברים ביחד כמו אוכלים צוחקים ומדברים כמו שהיה לפני היציאה. אבל, כשיצאתי מהארון הם ביקשו ממני לא לספר לאף אחד. כמובן שעם הזמן סיפרתי לאנשים אבל לא אמרתי להם שעשיתי כך. הם כן ידעו שאני יוצא עם בחור (כמעט שנה) אבל הם לא רוצים להכיר אותו.
בדרך כלל אני עושה שבת בבית ושבת שניה אצל ההורים לסירגין. הם שאלו אותי בשבוע שעבר אם אני חוזר ואמרתי שלא כי אני רוצה ללכת למצעד. משהו שבשנים שעברו אמא שלי מאוד התנגדה אליו.
לפני שאני ממשיך אני רוצה להסביר שאמא שלי מורה בבית ספר דתי (היא לא דתיה) וחוץ מהאופי המאוד פחדני שלה ממה שאנשים אחרים חושבים עליה היא גם מפחדת על מקום עבודתה. היא בקרוב פורשת וביקשה ממני לא לספר לאנשים כי אז זה יתפשט וכולם בבית ספר שלה ידעו ואם לא יפטרו אותה (רק אחרי שטחנתי לה שזה לא חוקי) היא אמרה שהם יעשו תנאי עבודה כאלה שבפועל יגרמו לה לרצות להתפטר.
ערב המצעד היא מתקשרת אלי ואומרת לא לי ללכת כי יהיו שם מצלמות ויראו אותי וזה יהיה הסוף. היא גם עשתה משהו שמעולם היא לא עשתה, היא בכתה. אני בן 30 ובחיים לא ראיתי את אמא שלי בוכה (גם במקרים של אובדן היא אומנם בכתה אבל לא מיררה בבכי כמו שזה היה בטלפון).
נצבט לי הלב.
היא התקשרה בזמן שהייתי ברכבת הביתה. אמרתי לה שאני אדבר איתה מהבית.
חזרתי הביתה ואחרי הרבה מחשבה התקשרתי ואמרתי שמתוך כבוד לכך שהיא אמא שלי אני לא אלך הפעם למצעד אבל זאת תיהיה השיחה האחרונה שלנו עד שהיא תיהיה מוכנה לקבל את העובדה שהבן שלה הומו.
היא אמרה שהיא מקבלת אותי אבל היא לא רוצה שזה יהיה פומבי ושאני לא מתחשב בה. שלא צריך לעשות משהו אינטימי לפומבי. היא אמרה שהיא לא סיפרה לי איך היא הרגישה כשיצאתי עם הבן זוג לקפה עם חברים והכרתי להם אותו אפילו שהיא ביקשה ממני לא לעשות זאת (זה קרה כשהיא שאלה עם מי יצאתי אחרי שחזרתי וגם אחי היה שם - היא די בצד שלה בכל הקטע של התמודדות עם זה שאני הומו אבל הוא הסכים לצאת ולהכיר אותו וזאת הייתה יציאת ההיכירות). אמרתי לה שאלה החיים שלי ואני לא הולך לפחד מאף אחד. אם הייתי יוצא עם בחורה לקפה זה היה בסדר אבל אם זה עם בחור אז פתאום זה לא בסדר?
אני לא זוכר איך נגמרה השיחה אבל נשארה עננה לא נעימה. במהלך יום שישי לא דיברנו והיום (שבת) היא שלחה לי הודעה בצהריים בדרישה לשלומי. התקטננתי ולא עניתי לה. בערב היא כבר התקשרה וגם אז לא עניתי אבל הבן זוג אמר לא להתעלם ממנה. חייבים לדבר. התקשרתי היא שאלה אם הכל בסדר, אמרתי לה שאני עדיין כועס. היא שאלה אם ראיתי את ההודעה ונעלבה שלא השבתי לה. השיחה שוב נגמרה בצורה לא נעימה.

ובזה נגמר היום. אני מרגיש ממש רע עם עצמי למרות שאני יודע שגם היא אשמה באגואיסטיות ובפחד שלה. היא לא מבינה כשאני מסביר לה שהיא פרנואידית. היא חושבת שאנשים מיד מבינים שאנחנו הומואים אם אנחנו יוצאים לשתות בירה או קפה והם (אמא ואבא) עדיין מרימים כוסית (מולי) בארוחות הצהריים לכך שאני אצא עם בחורה.

זהו, זה הכל. אין פה סוף טוב או משהו. מצטער.

aשרון

New member
זה לא נעים בכלל....

מצד אחד אתה רוצה לחיות את חייך בצורה חופשית ולהיות מסוגל להיות מי שאתה בלי להסתיר או להתגונן, מצד שני ההורים שלך מנסים לדחוף אותך חזרה לארון ולעצב אותך ואת חייך כמו שהם רוצים. אתה צריך להבהיר להם חד משמעית שאלו הם החיים שלך, אתה הומו ואין דרך לרפא את זה או להדחיק את זה. אתה כמובן מודע לכל זה, אבל חשוב שישמעו את זה, וכדי שהם יקלטו את העניין הם צריכים לשמוע את זה ממך ולא ממישהו אחר. א ת ה צריך להבהיר להם את זה בצורה שלא תשתמע לשתי פנים.

צר לי לומר זאת אבל אמא שלך סוחטת אותך רגשית. אולי היא מודעת לזה ואולי לא, אבל זה לוקח כוחות משניכם ובעיקר ממך. ואם מישהו כאן צריך להשתנות או לפחות לשנות את הגישה שלו כלפי השני, זו היא כלפיך ולא ההפך. איך מטפלים בעניין הזה?, אתה יכול להציע להם לנסות מפגש חד פעמי (אפילו אישי) בתהל"ה שהיא עמותת תמיכה של הורים למען הורים לילדים מהקהילה הגאה. [URL]http://www.tehila.org.il/[/URL] אולי יהיה להם קשה להסכים, אבל ככל שתפעיל יותר לחץ ותראה להם שאתה לא מוותר על החיים שלך כמו שאתה רוצה שהם יהיו, הסיכוי שהם יסכימו לבסוף ללכת לקראתך ולנסות להבין יהיה גדול יותר.

איך אבא שלך מתמודד עם היציאה שלך מהארון?

היא לא סוחטת אותו רגשית, היא פשוט לא יודעת להתמודד עם זה

זה ממש חסר אחריות מצידך להוציא אותה כצד הרע בסיפור. מה אתה מנסה לעשות? היא גם בן אדם, וגם היא עוברת דברים. זה שהיא אמא ומבוגרת יותר ממנו לא הופך אותה לחסינה לרגשות.

ולכותב ההודעה - אני לא אומר שצריך לקבל את חוסר הקבלה שלה. אבל צריך להבין מה קשה לה ולנסות לפתור את זה. יש כאלה שזה עובר להם מהר, ויש כאלה שדורשים תהליך ארוך. לדעתי האישית, מכיוון שמדובר באמא שלך ולא במישהו זר שאפשר פשוט להגיד לו- תקבל וזהו, ואם לא אז ביי, צריך לשבת לשיחה, ועוד שיחה ועוד שיחה, ולהראות לה שהכל בסדר ושום דבר לא שונה. אתה צריך להכיל את הקושי שלה ולא לחשוב שהיא סוחטת אותך רגשית. אתם צריכים לדבר ולהסביר אחד לשני מה אתם חושבים. נשמע שאתה חשוב לה, אז אולי היא תהיה מוכנה לשמוע על החיים שלך, על התוכניות שלך, על בן זוג שלך, ובסוף היא תבין שאתה מאושר.
זה אולי נשמע ורוד, אבל לדעתי אם כן יש תקשורת זו דרך מאוד אפשרית.

aשרון

New member
היי שותף...

אני מקבל את מה שאתה אומר ואפילו תומך בדרך הזאת, אבל זה שהם יושבים סביב שולחן האוכל ומרימים כוסית לכך שהוא ימצא אישה, מבחינתי זו כבר סחיטה רגשית לכל דבר כי הם יודעים עד כמה הוא רוצה לרצות אותם. גם הסיבה שלהם שזה יביך אותם נראית לגיטימית מהצד שלהם אך מכניסה את הבחור שלנו למצב של חוסר אונים.

אני לא מנסה להוציא את האמא או את שני ההורים כהצד הרע בסיפור, ברור שההתמודדות שלהם עם היות הבן הומו היא לא קלה להם, אך הורים במצבים כאלה גם נוטים לעבור את הגבול כדי שהילד ילך בדרך שלהם ולא שלו ומנסים להפעיל עליו לחצים רגשיים, וכאן צריך לדעת לשים להם גבול.

mountain0goat

New member
אני מאוד מקווה שהיא לא 'סוחטת אותי רגשית'.

למרות שאני לא פסיכולוג ולא יודע מה באמת היא עושה. בכל מקרה נראה לי ששותףסמוי קצת יותר מאוזן בדיעה שלו לגביה כי זאת גם ההרגשה שלי עליה.
אני צריך למצוא דרך להביא את הנושא מבלי שהיא תתחיל להרגיש שכל שיחה איתי נגררת ל-"הגיי ועונשו". מצד שני אני לא סובל סמול טוק והיא די מומחית בזה.

Acoustic 3

New member
אני באמצע תקופת מבחנים

ואנ גם כמעט ולא פה ממילא.. אבל אי אפשר לראות את הכינוי שלך כותב פה הודעה ולא לקרוא אותה.
אז אני על התה של הבוקר, ואני מיד הולך למכון - אבל ההודעה שלך בהחלט שווה עיכוב.

אבא שלי שאל אותי לפני חודשיים איך אני מתכוון לחיות את חיי.
עניתי לו שעם גבר.
הוא כל כך כעס על התשובה שלי, שהוא החליט להתעלם ממני. טרק בפני דלתות וכל פעם שהעיף אלי מבט זה היה מזלזל ונגעל.
זה היה מחיר שהייתי מוכן לשלם. הוא יודע עלי כבר ארבע שנים ועדיין הוא לא מוכן לקבל.
אני לא מוכן שיתאבלו עלי, אני לא מוכן שיקברו אותי בעודי בחיים. אני עושה מה שטוב לי גם אם זה אומר לדרוך על הפצעים של כולם. גם אם זה אומר שכולם יבכו בכי מר.
לא פגעתי באף אחד, אז אם הם נפגעים מהאופן בו אני בוחר לחיות את חיי - אז סה לה וי.
לאבא שלי אפילו אמרתי שהוא מכיר כל כך הרבה אנשים שהוא גדל איתם, שהולידו אחריהם ילדים שהפכו להיות עבריינים ומוכרים על ידי המשטרה - ועלי הוא יושב לקטרג? שכל חיי הייתי עם ספר ביד?

לפחות פעם בשבוע הוא היה אומר לי: "אתה יודע למה אני מתפלל כל יום כשאני מניח תפילין? אני מתפלל שאתה תהיה נורמלי/תתאהב בבחורה"
מתישהו, התעייפתי מה"תפילות" שלו ומיד כשהוא שאל את השאלה השגרתית שלו: "אתה יודע למה אני מתפלל כל יום?" - קטעתי אותו מיד ואמרתי לו: "אל תשתף אותי בתפילות שלך. התפילות שלך הן בינך לבין האלוהים שלך. לא מעניין אותי לדעת אותן."
גם כשהוא התעקש לספר אותן, סרבתי לשמוע ואמרתי לו שזה פשוט לא מעניין אותי.

לכל אחד יש את החבילה שלו. אתה לפחות גר מחוץ לבית. אני משלם לימודים מאוד יקרים ולעזוב את הבית פירושו לאבד את כל החסכונות שלי עד היום והשנה השלישית ללימודי תהיה מוטלת בספק. אז כרגע אני פה.
אבל אחיך מקבל אותך, וזה כבר טוב. ואני בטוח שמתישהו גם תהיה השפעה של זה על אמך.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות כדי לשמר את היחסים עם אמא הוא למתוח קו בין החיים הפרטיים שלך לחיים שלך כבן משפחה.
אתה בן 30. אתה לא גר בבית. אין סיבה שההורים ידעו על כל מעלילותיך בחוץ. אין סיבה לשתף אותם בדברים שסתם צורבים להם בעיניים.
ואם אתה מתעקש לזרוק להם חול בפנים תחת מעטה של "אני לא רוצה להסתיר דבר", אז תאלץ לצפות לתגובות האלה.
כי אמא שלך, היא אמא שלך. היא פרנואידית, היא חוששת ממה שיחשבו עליה וזה פשוט מה שהיא. תחנך אותה? לא..
מתישהו אולי היא תתרגל לזה. אבל האם הדרך היא ליידע אותה בכך שאתה הולך למצעד הגאווה בזמן שאתה יודע שהיא תשב למרר בבכי על זה בבית?
השאלה היא איפה היא עוברת את הגבול.
היא עוברת את הגבול לחלוטין בכך שהיא מזכירה גם את בית הקפה שישבת בו עם בן זוגך ועם אחיך. ופה, יש כבר שתלטנות על חיים של ילד שחי את חייו באופן בו ההורה לא אוהב. וזה כבר מכעיס מאוד.
צא לבית קפה, ומה טוב שזה עם אחיך ובן זוגך.
חיה את חייך בדיוק כמו שאתה עושה וכמו שעשית עד היום.
תדע לסנן דברים כדי לא להכביד עליה עם ה"פצצה" הזאת, ותדע מתי יש דברים שכן צריך להתעקש עליהם.

ללכת למצעד? היא בכלל לא חייבת לדעת. למי זה עוזר?
לשבת בבית קפה עם אחיך? שתדע. בטח שתדע. ושתלמד לקבל את זה.
יש דברים ששווים התעקשות. יש דברים שבפירוש לא.
אבל אל תעמיד את הקשר עם אמא בתנאים מסויימים. ובאותה נשימה - זה גם בסדר לקחת הפסקה מדי פעם.

אגב, בקשר להרמת הכוסית הזאת. זה מרתיח לחלוטין.
אני הייתי מסרב ל"כוסית לחיים" המזעזעת הזאת מול הפנים שלי. הייתי כועס מאוד אם זה היה קורה לי, בדיוק כמו שכעסתי על התפילות של אבא שלי. הייתי אומר להם - אין לי בעיה לא לדבר על הנטיה המינית שלי בפניכם. אבל אם אתם טורחים להזכיר אותה אז גם לי יש הרבה מה להגיד על זה.

mountain0goat

New member
תודה. פשוט תודה.

לא יודע איך עשית את זה אבל זה מה שהייתי צריך לשמוע.

Acoustic 3

New member
בכיף ידידי

אני משתדל לשתף גם מהצד שלי כי אני מאמין שכל אחד מאיתנו נגש לדברים באופן שונה וזה כלי טוב לדעת מה מתאים ולא מתאים.. לא כל עצה צריך לקחת, אבל קל יותר לקבל עצות כשאתה יודע מאיזה מקום מגיע מי שמייעץ לך.
מקווה שזה לא חופר.

RonSwanson

New member
עצוב ומעצבן

אני מאוד מזדהה.
אני מתמודד עם חוסר הקבלה של ההורים בצורה שלפחות עבורי היא עובדת -אני מדיר אותם מהחלקים האלה בחיי.
ההורים שלי דתיים (יצאתי בשאלה לפני כמה שנים). הוא יודעים ומקבלים את זה שאני לא דתי, אבל זה שאני גיי זה יותר מדי בשבילם. הם מעדיפים לא לדעת, לא לשאול ולא לדבר על זה.
כיוון שאינני גר אצלם כבר 5 שנים (גם עם בן זוגי), אני בוחר לשמור איתם על יחסים במינון שמתאים לי. ביקור קצר פעם בשבועיים, שלום שלום, וזהו. אם הם לא רוצים לשמוע על חיי הזוגיות שלי, אני לא אטרח לדבר איתם על זה.
כמובן שהייתי במצעד ביום שישי, אבל לא חשבתי אפילו לעדכן אותם בכך.
זה לא מושלם, אבל לפחות כך לא צריך להתמודד עם התגובות שלהם.
יכול להיות שגם אתה יכול לעשות כך. לא לדבר איתם על מה שהם לא רוצים לדבר, ובפועל לעשות מה שאתה רוצה.
&nbsp

mountain0goat

New member
אני בעד למדר את המידע אבל היא שואלת

היא שואלת מי מה מו. להתחיל לשקר לה? לי זה קצת מרגיש כמו חזרה לארון. על כמה וכמה אם היא במקרה מודעת לכך שאמור להיות מצעד גאווה ואני אגיד שאני נשאר בשביל לצאת עם חברים זה קצת... ארוניסטי מדי. איך אתה מתמודד עם תחקירים של אמא?

aשרון

New member
סליחה שאני יוצא מעט תוקפני, אבל..

אם היא שואלת, היא רוצה לדעת, ואם היא רוצה לדעת היא צריכה להבין (וכנראה גם מבינה) שתקבל תשובה שלא תמצא חן בעיניה.
עצה שלי - פשוט תגיד את האמת, תהייה נאמן לעצמך ולאמת שלך. אם לא נוח לה לשמוע אז שלא יהיה לה נוח, היא בסוף תתרגל. והיא גם לא חייבת לשאול, זה שהיא שואלת אומר שאכפת לה.

Acoustic 3

New member
אל תשקר בשום אופן.

אדם שבוחר לשאול שאלה צריך לצאת מנקודת הנחה שהוא ישמע את האמת.
אני מעולם לא אהבתי שחודרים לחיי וכבר בגילאי העשרה העמדתי מחסומים מאוד גבוהים סביב שאלות ה"מה מו מי".
בקשתי מנעול לחדר כבר בגיל 13 וכבר לפני זה דרשתי שינקשו בדלת. אימי גדלה עם עוד 9 אחים בחדר ולאבי יש אחים אך הוא גדל לבדו מאז שהתייתם מאביו.. עבורם, "מנעול לחדר" היה רעיון מופרך של ילד שלא מבין על מה הוא מדבר, ונקישה בדלת זה דבר שמעולם לא עשו כי החדר של "כל השאר" היה גם חדרם.
כשבגרתי "חינכתי" את הורי לא לשאול אותי שאלות שלא קשורות אליהם, כולל שאלות שקשורות בדברים שביני לבין החברה שהיתה לי.
כבמקרים חריגים בהם כן שואלים, הם לא חופרים כשהם מבינים שפשוט לא בא לי לשתף. הם פשוט הפסיקו להתעקש מרגע שהבינו שאני עקשן יותר מהם להשאיר את חיי הפרטיים לעצמי.
העמדתי מחסום מאוד ברור בין היותי בנם לבין היותי אדם עצמאי שמנהל את חייו לפי מה שנראה לו לנכון. כעת שאני כבר בן 26, הם אפילו לא מעלים על דעתם לדרוש ממני מידע אלא שמחים על כל מידע שאני מוכן לנדב. לא יעלה על הדעת שאאלץ לפרט היכן אני בכל רגע נתון.
&nbsp
&nbsp
היות ואמך ממשיכה לשאול שאלות יחסית נוקבות, נראה שלא קיים המחסום הזה שבין חייך כבנה לחייך כישות עצמאית.
הייתי אומר שחבל, אבל לא נראה לי שמפריע לך שאתה נדרש לתת דין וחשבון אלא יותר מפריעה התגובה שלה לאותו דו"ח.
&nbsp
מה אני הייתי עושה?
במצבך, הייתי שואל אותה: "למה את שואלת אם את יודעת שאת לא אוהבת לשמוע את זה? למה בכוח?"
אם עדיין היתה דורשת תשובה ולי לא היה מפריע לענות, הייתי עונה את האמת ומפסיק להענות לכל הגחמות האלה.
עם כל הצער שבדבר.
&nbsp
אבל בשום אופן לא להעמיד תנאים לקשר עם אמא!
מותר לקחת הפסקה לא מוצהרת מהקשר המעייף הזה.. אבל לא צריך להצהיר שאתה לא מגיע יותר הביתה וכו'.
הייתי מעמיד תנאים במקרים חריגים מאוד ואני לא בטוח שזה המקרה.

mountain0goat

New member
אני לא עונה לה כשיש דברים שהם לא ענייניה

אבל יש גם שאלות פשוטות כמו איך ביליתי, איפה ישבנו (בשמעות של האם המקום טוב), מי עוד היה (כי היא מכירה את החברים).
אני לא חושב שיש פה ממש משהו שאני יכול להגיד לה שזה לא עיניינה כי היא שואלת מאכפתיות.

ItsikH

Member
אל תיקח את דבריי כעצה חלילה, אתה יודע מה נכון עבורך
הפנטזיה המיידית שלי עבורך היא שתביא את החבר איתך הביתה להורים ותעמיד אותו כעובדה בפניהם [כמובן, בהסכמתו ולאחר שדיברתם על כך]. כשאני עמדתי מול הוריי, אבי במיוחד, הדבר הראשון שהקפדתי לעשות ברגע שיכולתי היה להביא אהבה הביתה, בן זוג, ולהציג אותו כחלק ממני. כי אהבה אפשר להסביר, אפשר להראות, אפשר לעורר אמפתיה באמצעותה, זהות מינית קצת קשה למי שלא שותף לה.
תציג את הצורך שלך באהבה, אם עם זה אינם יכולים להזדהות, אינם יודעים מהי [האם להם יש אהבה?].

mountain0goat

New member
הם לא רוצים אותו בבית

הם לא רוצים שום דבר מהחיים ההומואיים שלי בבית שלהם.

הגעתי מהראשי ואני סטרייטית אבלללל אני מתייחסת לחד מיניות כמו

ללקות/שונות/פגיעה ניורולוגית /נכות ( ופגיעות נוירולוגיות יש לי בשפע...)
והתגובות של הורים שלך לזה שאתה הומו מאוד דומות להתייחסויות של הורים בעלי נכויות אחרות
אז לדעתי אתה צריך להחליט עד כמה אתה נותן להורים שלך להחליט לך את ההחלטות ולדעתי גם לבדוק עם בן הזוג מה מתאים לו כי מבחינתי לאף אחד לא מגיע להפגע מההורים של בן הזוג

ItsikH

Member
ראשית, הורים שדוחים ילד בגלל נכות לא ראוים להורות ויש
לפטרם מיידית

שנית, ההשוואה של נכות לזהות מינית מאוד לא סבירה. אישית - שני אחיי הם מוגבלים, ואחרי מות אבי בגיל צעיר ממחלת לב, ואמי אחריו מ"מחלה קשה" [לא אומרים את המילה הזו], שאלתי את עצמי מה בדיוק חריג וקשה לקבל בזהות המינית שלי, כשיש כל כך הרבה צרות אמיתיות בעולם.

לדעתי גם הורים שדוחים ילד בגלל הזהות המינית יש לפטרם,ואני

כותבת מתוך הנכות המולטי דיספלינרית שלי

למעלה