הגידו כן לסמים

Guy K

New member
הגידו כן לסמים

(בספרות לפחות) ראיתי כאן סיכום של איזה ספר, קוקאין. העלה לי מחשבה. קראתם פעם ספר על סמים שגרם להם להבין איך זה להיות מסטול / דלוק / מפוצץ / כל כינוי אחר שבא לכם? והשאלה היא בעיקר למי מכם שלא התנסה בסמים המדוברים. נראה לי שלתאר הרגשת סאטלה זה אחד הדברים הכי קשים שיש. איך אתה מתאר דבר כזה בכלל? ובמיוחד כשלא מדובר בתיאורים הקשים של הסבל שנגרם בעקבות הסמים. כי התמכרות היא הרבה יותר קלה לתיאור מאשר התחושות החיוביות שאתם מקבלים מסמים. ספרים מומלצים? דוגמאות? ספרות סמים "חיובית"? "שלילית"?

Springy

New member
Fear and Loathing in Las Vegas

הדבר הכי מטורף והזוי שיצא לי לקרוא
וגם קטעים מסוימים מעליזה בארץ הפלאות... (לא היה פעם אייקון של פטריה?)

Rivendell

New member
"אני כריסטיאנה פ."

ולא התרשמתי ממנו שסמים הם דבר טוב במיוחד
למרות שחלק מהתיאורים היו "טובים".

Springy

New member
ואיך הספר?

ראיתי את הסרט, וזה היה מסוג הדברים המזעזעים שלמרות הזעזוע עדיין אי אפשר להתיק מהם את העיניים. לספר יש אותו אפקט? האם זה ספר שקדם לסרט או הוצא לאחריו? ראיתי ששנת ההוצאה של הספר היא 82, והסרט יצא ב-81?

Rivendell

New member
הספר מאוד מאוד חזק.

לדעתי הספר יצא לפני הסרט - אבל ייתכן שאני טועה. שנת ההוצאה של הספר -בעברית- או בכלל?
אני יכולה לבדוק את זה.

surfboy

New member
אסיד האוס/אירווין וולש

מקבץ סיפורים של אירווין וולש שמתאריש חיי פשע זנות וכמובן...סמים!!! בסיפוריו מתייחס וולש לכל סוגי הסמים מטריפים וספידים ועד לקוקאין, וחלקם מתארים את הסמים כחוויה מטורפת ואפילומסקרנת וחלקם מתארים אותם כדבר רע והרסני שיכול להוביל אותך אפילו לשכב עם בנים (נורא,אם אתה בן סטרייט כמובן
) ובלי קשר אני רוצה בהזדמנות זאת להמליץ על הספר הזה בחום שיש בו סיפורים מטורפים, מפתיעים, מפתיעים ובעיקר מצחיקים עד דמעות!!! ובמיוחד על הסיפור "המיכל"!!

ל א

New member
טריינספוטינג- אירווין וולש

נו, אתם מכירים. "ארוחה עירומה" - ויליאם בורוז עד עמ' 20. אחרי זה לא הגעתי. היה משעמם. אבל יש שם תיאורים של הזיות של מכורים להירואין, מחלות של מכורים להירואין ועוד כל מיני דברים של מכורים להירואין. אבל הכל מוצף בדימויים משעממים וארכניים ובמעט מאוד עלילה, אז ויתרתי מוקדם. marabou stork nightmares- Irvine Welsh מה לעשות, אירווין וולש הוא סופר הסמים האולטימטיבי. מי שיקרא את הספר הזה יידע איך זה להתעופף על אקסטה. תוספות מוזיקליות: האלבומים "screamadellica" ו- "vanishing point" של להקה בשם פריימל סקרים. חוץ מזה שהם מאוד מומלצים באופן כללי, מי שעשה אותם לקח הרבה אקסטות לפני, אחרי ותוך כדי ושומעים את זה. יש עוד אלבום שנקרא "taking drugs to make music to take drugs to" של להקה מומלצת במיוחד בשם 3 spacemen. הסמים שהם התכוונו אליהם (וגם לקחו אותם, מין הסתם) הם כאלה שמפילים אותך לקרשים, אם לשפוט מהמוזיקה.

דדאלוס

New member
אפרופו מוסיקה

אתה מכיר להקה בשם JJ-180? יודע למה הם בחרו את השם הזה? באותו עניין ובאותה הזדמנות מומלץ גם Voyage 34 של Porcupine Tree, ובעצם גם כל אלבום אחר שלהם.

עופר D

New member
קסטנדה קרלוס

טוב, זה היה ממש מזמן אבל כבר גיליתי לכם שהכל רשום אצלי ( 17/03/82
). קראתי כמה שלו עד שנמאס. תיאורי ההזיות מאד סיקרנו, נלווה להם ניחוח ניו-אייג'י, שאז עוד לא קראו לו כך, אבל בגיל הצבאי זה קסם לי.

Guy K

New member
נשמע לי מאוד מסקרן

ואני באמת אנסה להניח את ידי על הספר! תודה! לגבי שאר הספרים ברשימה - כריסטינה פ. נשמעת לי מדכאת מדי לטעמי. לאו דווקא בגלל מה שריווי כתבה אלא בגלל ביקורות קודמות שקיבלתי עליו. אני מאמין שאם ייצא לי אני אקרא אותו אבל מסופק אם אני אחפש אותו ספציפית. אירוין וולש באמת מצוין והוא הראשון שעלה לי לראש כשכתבתי את ההודעה. אגב, גם בספר טריינספוטינג יש סצנה של מין עם גבר, אם כי לא ממומשת לחלוטין אבל בהחלט קיימת. כנראה שבעיני וולש לשכב עם גבר זה אחד מנקודות השפל של גבר סטרייט המכור לסמים. יכול להיות שזה באמת ככה האמת - אני מתאר לי שסטרייטים לא ממש מעוניינים לשכב עם גברים (בטח ובטח שלא בשביל היט או בשביל מקום לישון). מצד שני, אני גם חושב שרוב הסטרייטים שעושים סמים לא שוכבים עם גברים. או לפחות לא מצטערים על זה אחר כך
ספר הסיפורים שלו גם הוא נשמע מסקרן - הבעיה שלי איתו היא שהספרים שלו באנגלית לחלוטין קשים לי לקריאה. קניתי את פורנו, ספר ההמשך לטריינספוטינג שהוא הוציא לפני קצת פחות משנה, ואחרי כמה ימים שניסיתי וניסיתי - הבנתי שאת השפה שלו אני כנראה עדיין לא מבין והחזרתי אותו לחנות...

"סורק אפלה" באמת מבריק, לפחות בכל ה

קשור לפרנויות סמים, ואם יותר לי להוסיף המלצה - "מועדון האקסטזי" של ראשקוף שעושה עבודה מצויינת בלהעביר את כל הקשור למסיבות רייב וכדו'.

למעלה