נכון, אז מה?
אם המצב שלי עכשיו יותר ממה שהוא היה קודם, זה אומר שקודם היה לי רע? זה אומר שהמיקום הקודם פחות טוב מהמיקום החדש, אבל זה לא אומר שהמיקום הקודם הוא רע אבסולוטית(בלי קשר למצבים אחרים). שני מצבים יכולים להיות טובים, ואין שום סיבה לתת לנקודת המבט לשנות את המציאות. לא נכון, רגשות אינן עניין רציונלי, אתה לא חייב להשוות את מצבך למצב אחר בשביל לדעת שאתה מרגיש טוב, אתה יכול להרגיש טוב בלי שום קשר לכלום. אתה יכול להיות שמח כל חייך בלי להיות עצוב אפילו לרגע אחד, כי הרגשת השמחה תלויה בכימיקלים שבגופך, ולא בהשוואתה למצבים אחרים. טוב זה דבר שתורם לי(מכל מיני בחינות-מצב רוח, כלכלית, חברתית וכו'). הנה, הגדרתי טוב בלי להשתמש ברע. למה? הרגשת האושר אינה מנותקת משאר הדברים שאתה מרגיש. כשאתה אוכל שוקולד אתה יודע שהוא מתוק כי תגובות כימיות בגוף שלך גורמות לך להרגיש ככה, כשאתה אוכל שוקולד אתה מרגיש טוב בגלל התגובות הכימיות האלה, ולא מכיוון שאתמול הרגשת רע. למה אדם צריך להחליף את מצבו כדי לתאר את המצב הקודם שבו הוא היה? אם אני יושב, אני צריך לקום בשביל להגיד שקודם ישבתי? אם אתה שבע, אתה צריך להיות רעב בשביל להגיד שקודם היית שבע?