הגיגי מחשבתי

נכון מאוד

השוקולד מתוק בגלל הראקציה הכימית והפירוש שלה במוח .. הבעיה היא שהראקציה אולי תמשיך לפעול , אך המוח יפסיק לקבל את התדרים האלה .. זה כמו ללעוס מסטיק עד שכביכול הטעם נעלם.. הטעם לא נעלם , פשוט המוח הפסיק לקבל את הטעם הזה . מתוק הוא לא כימיה , מתוק הוא תפיסה של האדם . אבל מה זה תורם מבחינה מסויימת ?! מה משמעות המילה תרם? אני לא יודע מה אתה חושב על "טוב" אבל זה לא שאחרי שיהיו לך עוד חמישה אגוזים כל עולמך יהפוך חיובי והכל יהיה טוב .. ברגע שזה תורם לך באיזשהו מצב, יחסית למצב הקודם אתה נמצא במצב טוב יותר .. אם זה כאספקת מזון מרובה יותר ואם זה כי זה נותן לך יותר ביטחון .. דרך אגב לא כל תוספת או שינוי יהוו שינוי לטובה או לרעה , יש סיטואציות הרבה יותר מורכבות , אבל אם תשים לב העיקרון פה הוא היחסיות של המצב הקיים למצבים קיימים אחרים. האדם, כדי להבין עורך אנולוגיות בין מצב א' לב' ומסיק מסקנות מההבדל והשוני . אם היו לך 5 אגוזים ועכשיו קיבלת עוד חמש .. עשית השוואה , הגעת למסקנה כלשהי.. אם המסקנה שונה - השוני הזה מהווה את השינוי היחסי בין המצב החדש לקודמיו ובכך הבנה נרחבת יותר על המצב . טוב ורע הם רק פרמטרים (אינדיבידואליים) אבל על כל המשתמע מהפרמטרים האלה הוא שהם יחסיים למצבים ולסיטואציות אחרות של אותן דעות אינדיוודואליות..

Dragonaut

New member
אני חושב שזה נכון,

אך באופן יחסי. אני לא מתפוצץ באושר בכל פעם שאני נכנס למיטה, אבל אחרי שבוע קאמפינג בשטח, לישון במיטה בבית יהיה השיא לאותו פרק זמן. זה לא שחור-לבן, אושר תלוי בדברים שאנו מעריכים באותו הזמן. אני חושב שזה די תומך ברעיון שלך.

ברור יחסי, הכל בסופו של דבר יחסי

יש דרך להשוות אושר של אדם אחד לאדם אחר ? כרגע אני חושב שלא, אולי למישהו יש רעיון? אולי אפשר למדוד את סף הסיפוק של האושר ?

למעלה