הגיגים על Z6 Z7
אני נזכר עכשיו במעבר שלי מניקון לסוני.
היתה לי D90 במשך 3 שנים, אהבתי אותה מאוד.
מצלמה נוחה, אמינה, עם תוצאות טובות.
ואז יצאה לעולם ה- NEX7.
אחרי התנסות עם NEX3 בסיסית למדי הבנתי שה- NEX7 היא קפיצה דרמטית בכל המובנים. אספתי את הכסף (1200$ !) וקניתי את ה- 7.
החזקתי אותה לצד הניקון הותיקה והמוכחת במשך 3 חודשים.
הפער היה ענק.
לסוני היה חיישן 24MP לעומת 12MP בניקון.
לסוני היה קצב צילום של 10 תמונות בשניה לעומת 5 בערך בניקון.
היה לה EVF שהראה לי איך התמונה תצא.
היה לה וידיאו הרבה יותר טוב מאשר ב- D90.
היו לה 3 גלגלות לעומת 2.
היה לה מסך מפרקי.
היה לה... כל כך הרבה שלניקון לא היה !
זה כאילו מישהו קפץ 3 דורות קדימה ושם לי פלא טכנולוגי ביד, והוא היה כל כך קטן, קל ונשלט.
עדשות היו מעט מאוד. זו היתה בעיה. אבל הניקון נותרה בבית בגלל שלא היה לה שמץ מהסקס אפיל שהיה לסוני החדשנית והמוכשרת. הסתדרתי עם עדשות ידניות במשך שלוש שנים. בית ספר לצילום.
את כל ציוד ניקון מכרתי. לא נשאר דבר.
למה אני מספר לכם את ההסטוריה מ- 2012 ?
כי אני חושב על המצלמות שניקון הוציאו עכשיו לשוק ואני תוהה מה לעזאזל הם חשבו.
מי שיש לו היום D850 או D750 מחזיק ביד את ה- Z6/7 ומנסה לשווא להבין מה בדיוק הוא מרוויח.
הוא מגלה שהוא בעיקר מפסיד.
פחות זמן סוללה, פחות כרטיס זכרון, פחות מערכת פוקוס שאפשר לסמוך עליה, פחות עדשות נייטיב. צריך מתאמים.
איזה הגיון יש לו במעבר הזה ?
הרי זה לא שדרוג מבחינתו, זה שנמוך. ירידה בתנאים.
ובשביל מה ? בשביל להגיד שיש לו מירורלס ?
אני לא מוצא סיבה אחת טובה לבעל ניקון מודרנית לקנות דווקא ניקון-מירורלס.
ומי שאין לו ניקון מתקדמת אלא משהו יותר ישן כבר חושב 10 פעמים.
לקנות עכשיו D850 זה סיכון. ניקון ירכזו את כל המאמץ שלהם בשנים הקרובות במאונט החדש כדי ליישר קו ולהיות תחרותיים. מירורלס זה כאן ועכשיו והם מאחור.
לא יהיו עדשות חדשות ל- DSLR זה די ברור.
ומה יהיה המחיר של גוף DSLR כשירצה למכור אותו ?
אז מה עדיף ? לקנות ניקון מירורלס שנמצאת בחיתולים ? או כבר לעבור למשהו עובד, בשל ומוכח כמו סוני ?
הכניסה הכל כך מאוחרת של ניקון למגרש המירורלס, עם ביונט חדש, 3 עדשות, ומפרט שנראה כמו העתקה של משהו קיים ולא כמו הברקה מושכת של משהו חדש, עלולה באופן אבסורדי לגרום לעוד אנשים לנטוש את ניקון.
עד כדי כך.
תחשבו בעצמכם מה הייתם עושים אם הייתם מושקעים היום בניקון DSLR. קצת דומה למי שהיה מושקע בסוני מאונט A. זה עולם הולך ונעלם. ניקון לא ימשיכו לפתח את מאונט F, כמו שסוני לא המשיכו עם מאונט A.
במקומו הייתי בורח עכשיו, כל עוד אפשר.
אני נזכר עכשיו במעבר שלי מניקון לסוני.
היתה לי D90 במשך 3 שנים, אהבתי אותה מאוד.
מצלמה נוחה, אמינה, עם תוצאות טובות.
ואז יצאה לעולם ה- NEX7.
אחרי התנסות עם NEX3 בסיסית למדי הבנתי שה- NEX7 היא קפיצה דרמטית בכל המובנים. אספתי את הכסף (1200$ !) וקניתי את ה- 7.
החזקתי אותה לצד הניקון הותיקה והמוכחת במשך 3 חודשים.
הפער היה ענק.
לסוני היה חיישן 24MP לעומת 12MP בניקון.
לסוני היה קצב צילום של 10 תמונות בשניה לעומת 5 בערך בניקון.
היה לה EVF שהראה לי איך התמונה תצא.
היה לה וידיאו הרבה יותר טוב מאשר ב- D90.
היו לה 3 גלגלות לעומת 2.
היה לה מסך מפרקי.
היה לה... כל כך הרבה שלניקון לא היה !
זה כאילו מישהו קפץ 3 דורות קדימה ושם לי פלא טכנולוגי ביד, והוא היה כל כך קטן, קל ונשלט.
עדשות היו מעט מאוד. זו היתה בעיה. אבל הניקון נותרה בבית בגלל שלא היה לה שמץ מהסקס אפיל שהיה לסוני החדשנית והמוכשרת. הסתדרתי עם עדשות ידניות במשך שלוש שנים. בית ספר לצילום.
את כל ציוד ניקון מכרתי. לא נשאר דבר.
למה אני מספר לכם את ההסטוריה מ- 2012 ?
כי אני חושב על המצלמות שניקון הוציאו עכשיו לשוק ואני תוהה מה לעזאזל הם חשבו.
מי שיש לו היום D850 או D750 מחזיק ביד את ה- Z6/7 ומנסה לשווא להבין מה בדיוק הוא מרוויח.
הוא מגלה שהוא בעיקר מפסיד.
פחות זמן סוללה, פחות כרטיס זכרון, פחות מערכת פוקוס שאפשר לסמוך עליה, פחות עדשות נייטיב. צריך מתאמים.
איזה הגיון יש לו במעבר הזה ?
הרי זה לא שדרוג מבחינתו, זה שנמוך. ירידה בתנאים.
ובשביל מה ? בשביל להגיד שיש לו מירורלס ?
אני לא מוצא סיבה אחת טובה לבעל ניקון מודרנית לקנות דווקא ניקון-מירורלס.
ומי שאין לו ניקון מתקדמת אלא משהו יותר ישן כבר חושב 10 פעמים.
לקנות עכשיו D850 זה סיכון. ניקון ירכזו את כל המאמץ שלהם בשנים הקרובות במאונט החדש כדי ליישר קו ולהיות תחרותיים. מירורלס זה כאן ועכשיו והם מאחור.
לא יהיו עדשות חדשות ל- DSLR זה די ברור.
ומה יהיה המחיר של גוף DSLR כשירצה למכור אותו ?
אז מה עדיף ? לקנות ניקון מירורלס שנמצאת בחיתולים ? או כבר לעבור למשהו עובד, בשל ומוכח כמו סוני ?
הכניסה הכל כך מאוחרת של ניקון למגרש המירורלס, עם ביונט חדש, 3 עדשות, ומפרט שנראה כמו העתקה של משהו קיים ולא כמו הברקה מושכת של משהו חדש, עלולה באופן אבסורדי לגרום לעוד אנשים לנטוש את ניקון.
עד כדי כך.
תחשבו בעצמכם מה הייתם עושים אם הייתם מושקעים היום בניקון DSLR. קצת דומה למי שהיה מושקע בסוני מאונט A. זה עולם הולך ונעלם. ניקון לא ימשיכו לפתח את מאונט F, כמו שסוני לא המשיכו עם מאונט A.
במקומו הייתי בורח עכשיו, כל עוד אפשר.