הגיגים על Z6 Z7

ravivme

New member
הגיגים על Z6 Z7

אני נזכר עכשיו במעבר שלי מניקון לסוני.
היתה לי D90 במשך 3 שנים, אהבתי אותה מאוד.
מצלמה נוחה, אמינה, עם תוצאות טובות.
ואז יצאה לעולם ה- NEX7.
אחרי התנסות עם NEX3 בסיסית למדי הבנתי שה- NEX7 היא קפיצה דרמטית בכל המובנים. אספתי את הכסף (1200$ !) וקניתי את ה- 7.
החזקתי אותה לצד הניקון הותיקה והמוכחת במשך 3 חודשים.
הפער היה ענק.
לסוני היה חיישן 24MP לעומת 12MP בניקון.
לסוני היה קצב צילום של 10 תמונות בשניה לעומת 5 בערך בניקון.
היה לה EVF שהראה לי איך התמונה תצא.
היה לה וידיאו הרבה יותר טוב מאשר ב- D90.
היו לה 3 גלגלות לעומת 2.
היה לה מסך מפרקי.
היה לה... כל כך הרבה שלניקון לא היה !
זה כאילו מישהו קפץ 3 דורות קדימה ושם לי פלא טכנולוגי ביד, והוא היה כל כך קטן, קל ונשלט.
עדשות היו מעט מאוד. זו היתה בעיה. אבל הניקון נותרה בבית בגלל שלא היה לה שמץ מהסקס אפיל שהיה לסוני החדשנית והמוכשרת. הסתדרתי עם עדשות ידניות במשך שלוש שנים. בית ספר לצילום.
את כל ציוד ניקון מכרתי. לא נשאר דבר.

למה אני מספר לכם את ההסטוריה מ- 2012 ?
כי אני חושב על המצלמות שניקון הוציאו עכשיו לשוק ואני תוהה מה לעזאזל הם חשבו.
מי שיש לו היום D850 או D750 מחזיק ביד את ה- Z6/7 ומנסה לשווא להבין מה בדיוק הוא מרוויח.
הוא מגלה שהוא בעיקר מפסיד.
פחות זמן סוללה, פחות כרטיס זכרון, פחות מערכת פוקוס שאפשר לסמוך עליה, פחות עדשות נייטיב. צריך מתאמים.
איזה הגיון יש לו במעבר הזה ?
הרי זה לא שדרוג מבחינתו, זה שנמוך. ירידה בתנאים.
ובשביל מה ? בשביל להגיד שיש לו מירורלס ?
אני לא מוצא סיבה אחת טובה לבעל ניקון מודרנית לקנות דווקא ניקון-מירורלס.
ומי שאין לו ניקון מתקדמת אלא משהו יותר ישן כבר חושב 10 פעמים.
לקנות עכשיו D850 זה סיכון. ניקון ירכזו את כל המאמץ שלהם בשנים הקרובות במאונט החדש כדי ליישר קו ולהיות תחרותיים. מירורלס זה כאן ועכשיו והם מאחור.
לא יהיו עדשות חדשות ל- DSLR זה די ברור.
ומה יהיה המחיר של גוף DSLR כשירצה למכור אותו ?
אז מה עדיף ? לקנות ניקון מירורלס שנמצאת בחיתולים ? או כבר לעבור למשהו עובד, בשל ומוכח כמו סוני ?

הכניסה הכל כך מאוחרת של ניקון למגרש המירורלס, עם ביונט חדש, 3 עדשות, ומפרט שנראה כמו העתקה של משהו קיים ולא כמו הברקה מושכת של משהו חדש, עלולה באופן אבסורדי לגרום לעוד אנשים לנטוש את ניקון.
עד כדי כך.
תחשבו בעצמכם מה הייתם עושים אם הייתם מושקעים היום בניקון DSLR. קצת דומה למי שהיה מושקע בסוני מאונט A. זה עולם הולך ונעלם. ניקון לא ימשיכו לפתח את מאונט F, כמו שסוני לא המשיכו עם מאונט A.
במקומו הייתי בורח עכשיו, כל עוד אפשר.

dudi4321

Active member

vuv

New member
אני לא מסכים עם המסקנה שלך

יש הבדל אחד עצום בין סוני A לבין ניקון F - כנראה שהוא מסתכם בכמה עשרות מיליוני משתמשים ביום השקת המחליף.
כמות המקצוענים עם מאונט F היום גדולה בסדרי גודל מאשר המקצוענים עם מאונט A ביום שבו המירורלסים פול פריים של סוני יצאו, וזה הבדל משמעותי. בשקט בשקט ניקון הכריזו על עדשת PF חדשה ביחד עם המירורלסים, ה-D6 בדרך (הסימן המסחרי כבר נרשם), ויקח עוד הרבה זמן עד שניקון תהרוג את ה-DSLRים ועדשות מאונט F שלה, אפילו באופן לא רשמי.

בנוסף, צריך לזכור - ניקון לא הוציאו מצלמות גרועות. להפך, הם הוציאו מצלמות מצוינות. הייתי משווה אותן לדור 2.5 של סוני אם היה כזה. יש להן לא מעט יתרונות, על סמך אלה שיצא להם לחוות אותן (ארגונומיה, מתאם FTZ שאמור לתת חוויה כמעט נטיבית,אטימות למז"א קשה הם רק 3 דוגמאות, למרות שה-2 האחרונות טעונות הוכחה עדיין). נכון, כרטיס זיכרון אחד - אבל כרטיס XQD שאמור להיות יותר אמין מכרטיסי SD, ותמיכה עתידית בתקן מחליף CFast. בטרייה - על הנייר אתה צודק, אבל הסוקרים של DPR טוענים שהם סחטו ממנה 1500 תמונות וכמה סרטוני 4K על פני 12 שעות לפני שהם קיבלו התראה. האמת - הניסיון שלי עם דירוג CIPA דומה, ולמרות שהמצלמה שלי מדורגת לכ-350 פריימים לטעינה, אני מוציא ממנה לפחות פי 2 ולפעמים יותר. בנוסף, מדובר באותן סוללות כמו של ה-D500, D850, D7500 ואולי עוד דגמים, ככה שלאחוז מכובד מקהל היעד כנראה שיש כבר כמה סוללות מתאימות....
הניקון כן מביאה חידוש - דווקא בתחום הוידיאו שבו ניקון מפגרת מסורתית (4K, 4:2:2, 10 ביט - אף מצלמה בקטגוריה לא עושה את זה היום). בנוסף, ל-Z7 יש חיישן שנטען שהביצועים שלו דומים ואף עולים על זה של ה-D850 - ואם זה נכון, יהיה מדובר על חוויה.
עוד נושא קצת מאכזב זה מערכת הפוקוס, עם זאת, עד עכשיו לא נבדקה הקושחה הסופית ולכן עדיין קשה לומר על זה משהו חד משמעי.
נקודה נוספת משמעותי זה המאונט החדש - שיאפשר אדפטציה של המון עדות, ויאפשר בניית עדשות מאוד מהירות מבלי לסבול מה-vignette המשמעותי שמתקבל במאונטים בקוטר נמוך יותר, ועדשות מאוד רחבות שלא שוקלות כמו משקולת של body builder.

בקו התחתון - כגודל הציפייה כך גודל האכזבה. מי שציפה שניקון ימחצו את השוק התבדה. מי שציפה שניקון יוציאו מצלמות מצוינות שמתיימרות להיות דומות +- למה שיש היום אולי מעט התאכזב. מי שציפה למשהו שמקביל לדור הקודם של סוני יותר ממרוצה (כמו שאמרתי, לדעתי מקבילות למשהו שהוא מעין דור 2.5). כולנו צריכים לזכור שמדובר בניסיון הראשון של ניקון בסוג הזה של המצלמות (עם כל הכבוד לניקון 1....), והם הוציאו מוצר מצוין. עכשיו נותר לחכות לראות מה קנון יעשו, ויותר מזה, לחכות לדור הבא, זה שאיתו יצלמו את אולימפיאדת טוקיו 2020 (ושם שלושת הענקיות היפניות יתחרו קשה על ליבם של הצלמים - לשם הם מכוונים). ועם כל האכזבה, לדעתי המדומה, שיש ברשת - עדיין יהיה waiting list של חודשים למצלמה הזאת, והתוצאות יהיו ללקק את האצבעות. ניקון יודעים לעשות מצלמות, גם אם כמה אנשים התאכזבו מהן.

ודבר קטן אחרון, לפני שמישהו יקפוץ עלי ויאשים אותי בפאנבויזם, מצלמת הניקון האחרונה שצילמתי בה הייתה ה-F65 של אבי (אולי בגלל זה יש לי פינה חמה בלב לניקון?). היום אני בכלל מצלם במערכת מירורלס עם חיישן קטן קטן :)

sagiKor

New member
אני לא מסכים

אתה מציג גישה שמתיישרת עם כל הגיקים ברשת. אלו שחופרים ברשימת פיצ'רים ולא מעבר.

אם הייתי היום בשוק למצלמת מירורלס אז כנראה שהייתי הולך על הניקון הזאת.
נכון שהיא לא קומפקטית אבל זה פיצ'ר שהולך ונעלם מכל קשת היצרניות כשבוחנים את דגמי העילית ועדשות העילית. נכון שיש אופציות קומפקטיות יותר אבל אי אפשר לשפוט על זה את ניקון ביום ההשקה של מערכת חדשה... מה שגם ניקון התחילו בקטן ולא אהבו את זה... ובכל זאת יש כבר שמועות על גופים עתידיים למערכת שיהיו קטנים וזולים יותר.

אז נשאיר את הקומפקטיות בצד.

מה נשאר?
מערכת עם מאונט שהיה נראה לי בעייתי בהתחלה אבל התעלמתי מהקוטר שלו, מדובר במאונט שיאפשר עדשות מהירות וחדות כבר בצמצם מקסימלי. משהו שאין ממש היום בתחום ה FF.
מדובר במערכת FF עדכנית לגמרי מבחינת IQ.
בינתיים שמעתי רק שבחים על העינית והמסך.
ביצועי אוטופוקוס נראים לי מצויינים לפי כל מיני סרטונים שראיתי.
המערכת אטומה מה שסוני לא נותנת.
ארגונומיה נוחה.
מערכת שעובדת בצורה מלאה עם מערכת הפלאשים של ניקון.

אז על מה התלונות? על זמן סוללה שגרוע אצל כולם?
אם כבר לדעתי זה יתרון ששמרו על אותה סוללה מה D850, ככה אם אני בעלים של D850 אז אני יכול להוסיף מצלמת Z מבלי לקנות יותר מדי סוללות נוספות ועוד מטענים כי אפשר לחלק משאבים (זה משהו שאני גם אוהב בפוג'י, אותה סוללה לכל המצלמות).
על כרטיס זכרון אחד? מי צריך יותר בעידן של נפחים גדולים ואמינות משופרת?
יש לי מצלמות עם שני סלוטים, מעולם לא השתמשתי....
מי כאן יכול לספר מניסיון אישי על כרטיס שנדפק בזמן צילום ב 5 שנים האחרונות? (בתנאי שהשתמש בכרטיס מהסדרות העליונות של יצרנים מובילים), לא צריך לחלק כרטיסים לוידאו וסטילס עם הנפחים הקיימים.
כשמחפשים בכוח אז מוצאים...

אפילו אתה דמיינת את המירורלס של ניקון כמשהו שנראה ומרגיש כמו DSLR רק ללא מראה עם שאיפה לתמיכה בביונט F, אז קיבלת כמעט את מה שדמיינת למעט הביונט שאתה יודע, מה אולי עדיף ככה.

בשורה התחתונה, נראה שניקן כיוונו גבוה, נראה לי שדיי הצליח להם. אני חושב שהביונט החדש פותח פתח לאופטיקה מאד מעניינת שתגיע בהמשך.
אני חושב שאופטיקה מהירה מאד עם חדות גבוהה בצמצם פתוח ורזולוציה שכזאת היא התשובה הכי מיידית לפורמט בינוני, אז אולי צלמי טבע לא יעופו על המצלמה הזאת (אם כי ימים יגידו) אבל אני חושב שבתחום המקצועי יש עדיין הרבה קטגוריות ותחומים שימצאו יתרונות ברורים על DSLR או על פני אופציות של יצרנים אחרים.

בדיונים וויכוחים אינסופיים כאן, לא אחת החזקת בדעה שלצלם לא משנה אם יש מראה או אין מראה, רק שיקבל ביצועים ופיצ'רים מתקדמים, והנה זה בא, עם כל היתרונות של מירורלס וגם קצת חסרונות (סוללה) עם גוף שמרגיש בבית לניקוניסטים, עם תאימות לעדשות (באמצעות מתאם), עם מייצב בגוף מה שלא היה צפוי שעדיין נותן 3 סטופים עם המתאם ומאפשר לתת יצוב ללין שלם של עדשות ניקון לא מיוצבות.

כיף להתלונן
זה מחזק את הדיסוננס הקוגניטיבי למערכת הקיימת שמחזיקים...

כשאתה שואל מה עדיף לקנות?
התשובה צריכה להיות תלוי בצרכים ובשימושים.
התשובה של צלם חובב שמחפש מצלמה לטיול במזרח תהיה שונה מצלם סטודיו מקצועי...
התשובה תהיה שונה בין צלם שיש לו ארסנל ציוד של ניקון לבין מישהו שאין לו כלום.
ואם לומר את האמת, כשאני מנסה לתת תשובה לכל אחד מהשימושים והצרכים, אז סוני למשל לא מגיע למקום הראשון בשום תחום ומצב...
אם אני מחפש חיישן גדול אז נראה לי שהייתי מעדיף את הניקון הזאת או את הפוג'י בפורמט בינוני או את הלייקה SL.
אם אני מחפש קומפקטיות אז הייתי הולך על M43
ואם היתי מעדיף משהו באמצע ב APS-C אז הייתי הולך על פוג'י.
ואם הייתי היפסטר פלצן אז הייתי הולך על לייקה...

סוני לא ממש מוכחים (דווקא ההפך בשימושים מקצועיים) ולא יודע עד כמה הייתי קורא לזה בשל, היתרון היחידי של סוני עד שבוע שעבר היה שהם היחדים שנתנו מירורלס FF שלא במימדים וממחיר של הלייקה SL.
כן יש היום קצת יותר עדשות, אני מאמין שניקון יעקפו אותם מהר מאד.

וכל זאת עוד לפני שראינו מה יש לקנון להציע...
וגם לייקה בדרך עם עוד מירורלס FF שתהיה כנראה קומפקטית יותר מה SL

חובב1

New member
אגב, לגבי גודל המצלמה

ביחס ל-FF היא עדיין קומפקטית בהחלט לעומת כל דגם FF קיים של ניקון ולמעשה הכי דומה לגוף מדגם מתחילים APS-C כדוגמת ה-D3400:

https://nikonrumors.com/2018/08/26/...-with-various-nikon-cameras.aspx/#more-125878

כמובן שהעדשות הנוכחיות ל-FF עדיין גדולות (למעט כמה עדשות פריים ועדשות Z חדשות).

enigo

New member
לגבי הכרטיס שנדפק - אני יכול. סאנדיסק אקסטרים. עם תמונות

של שלושה ימים מטיול באיסלנד.
&nbsp

sagiKor

New member
איזו מצלמה?

ומאז אתה משתמש אדוק של מצלמות עם שני סלוטים ומשתמש בשני כרטיסים בתצורת גיבוי?

enigo

New member
הייתי שמח אם היית התכונה הזו

במצלמה שמתאימה לי גם מבחינות אחרות. הפרנסה שלי לא תלויה בצילום, ולכן זו תכונה שנמצאת בקטגורית ה"נחמד". אם הייתי צלם חדשות/טבע/ספורט מקצועי, כנראה שזה היה בקטגורית ה- must.

sagiKor

New member
לא ענית לשאלה - איזו מצלמה?

ומסתבר שצלמים מקצועיים הצליחו להסתדר בלי הפיצ'ר הזה... לא הייתי מגדיר את זה כ MUST, זה יותר nice to have, זה בטח לא פיצ'ר שיפיל אצלי קניית מצלמה למשל... ואני אמנם לא מצלם מקצועי ללקוחות אבל גם להשקיע בטיול לחור נידח לצילומים ולגלות שהתמונות הלכו זה לא כיף ובכל זאת...

כרטיסים מודרניים ששומרים עליהם טוב ודואגים להחליף אותם מדי פעם (גם להם יש אורך חיים) לא יפשלו.

enigo

New member
70d,לא שאני רואה איך זה קשור

הסתדרו בלי הרבה דברים כשהם לא היו קיימים.
ואחרי שראיתי צלם טבע שומר תמונות על ארבעה דיסקים, שומר אחד ושולח את שלושת האחרים בשלוש צורות משלוח שונות בחזרה לאנגליה - אני נוטה לחשוב אחרת ממך לגבי החשיבות של גיבוי עבור החבר'ה האלו.
הכרטיס, כמו המצלמה, היה חדשה למדי (סביב שנה).

sagiKor

New member
אגב

סדרת האקסטרים היא לא סדרת העילית של סנדיסק אלא סדרת ביניים.
יש הבדל באמינות ועמידות בינה לבין סדרת ה אקסטרים פרו.

כל אחד שיעשה את השיקול שלו בבחירת המאפיינים החשובים לו.
לדעתי, אטימות למשל הרבה יותר חשובה מסלוט לכרטיס נוסף.

רוב הצלמים שאני מכיר שמשתמשים בסלוט הנוסף עובדים או במוד של הפרדת וידאו וסטילס או כהרחבת נפח הזכרון. עוד לא יצא לי לפגוש כאלו שפשוט עושים גיבוי ברמת הכרטיס אם כי אני בטוח שיש גם כאלו.

enigo

New member
ברור שכל אחד עושה את השיקול שלו ובוחר את המצלמה שהכי

מתאימה לו בשקלול התכונות (כולל המחיר, כמובן). אבל עבור מי שמצלמים למחייתם בתחומים שבהם אי אפשר לשחזר סצינה, יכולת הגיבוי המובנת במצלמה עם שני סלוטים היא תכונה חשובה. האם הם יהיו מוכנים לוותר עליה בתנאים מסוימים? כנראה שכן - בתי הקברות מלאים בפיצ'רים שאי אפשר היה לוותר עליהם - אבל זה בהחלט שיקול, ושיקול משמעותי בבחירת מצלמה בתחום הזה.

steiff

New member
לא שאני צלם...

אבל אתה כנראה לא מכיר אותי מספיק טוב...

במצלמות שיש בהן שני כרטיסים אני תמיד מגבה - כרטיס אחד JPEG כרטיס שני raw.

כשאין כרטיס שני - אז זה מה יש. לא סיבה מספיק טובה לא לקנות מצלמה.

sagiKor

New member
JPG זה לא גיבוי ל RAW

מה שאתה עושה זה דיי מיותר.
אם כבר להיות פרנואיד ולגבות אז לעשות זאת כמו שצריך...

enigo

New member
ברור שזה גיבוי - אם כרטיס אחד מת, עדיין יש את התמונה

אולי לא באיכות המקסימאלית האפשרית, אבל יש תמונה שמישה (ברוב המוחלט של המקרים).

sagiKor

New member
גיבוי....

נשווה את זה לביטוח
נניח שאתה מבטח את הפרארי שלך למקרה של אבדן תקבל מאזדה...

אם מצלמים RAW אז מה הבעיה להגדיר שהגיבוי יהיה RAW?

לגבות JPG זה סוג של לצאת ידי חובה, זה לעשות גיבוי בידיעה שכנראה לא באמת צריך לעשות גיבוי... שזה דיי מחזק את טענתי שהכרטיס השני מיותר.

enigo

New member
והנה דוגמא אחרת - לשוטרים יש לא פעם אקדח גיבוי. האם מדובר

באקדח זהה לאקדח הראשי שלהם? לא. בדרך כלל מדובר באקדח קטן וקל יותר. האם זה עדיין גיבוי? ברור שכן.
גיבוי צריך להיות מספיק טוב - הוא לא חייב להיות באותה איכות בדיוק כמו הכלי הראשי.

sagiKor

New member
גיבוי....

אם נשיאת אקדח גיבוי זהה לא יהיה מסורבל אז אני בטוח שכל שוטר יעדיף שהגיבוי יהיה אקדח שהוא רגיל ונוח לו להשתמש בו.
אבל זאת לא דוגמה נכונה כי רוב השוטרים מעולם לא שלפו אקדח ולא ירו באקדח מעבר למטווח, לא את הראשי ובטח ובטח לא את המשני, המציאות שונה מהסרטים (גם לרוב אין באמת אקדח גיבוי).

רבים מאיתנו מחזיקים מצלמת גיבוי, בעיקר לנסיעות וטיולי צילום, בעיקר ליעדים שאין אפשרות להכנס למעבדה לתקן תקלה מהר או לרכוש מצלמה אחרת במקרה של תקלה, אבדן וכו'
רובנו מחזיקים מצלמת גיבוי שהיא פחות טובה/יקרה מהראשית, לרוב זה בגלל השיקול הכלכלי, בחלק מהמקרים זה בגלל שהגיבוי היא פשוט המצלמה הקודמת שלא מכרנו.
בחלק מהמקרים הגיבוי היא מצלמה קומפקטית או מירורלס קטנה בגלל הסרבול של שתי מצלמות גדולות (וכנראה הידיעה בתת מודע שלא באמת צריך גבוי)
אבל ללא ספק רובנו היינו מעדיפים להסתובב עם שתי מצלמות זהות, גם בשביל לשמור על איכות תמונה זהה אבל גם כי כך התפעול מוכר והמעבר בין מצלמות לא דורש הסתגלות.
שאל את שחר, הוא מסתובב עם שני גופי XT2 זהים...

השאלה היא מדוע להסתפק בגיבוי פחות טוב?
האם גיבוי מלא פוגע בביצועי המצלמה?
אם לא, אז מה הבעיה?
אם כן, וזה ברמה של בלתי נסבל אז יש כאן בעיה והסלוט השני הוא בעיקר פיצ'ר שיווקי....

אני ממש לא מבין למה אתה מצדיק גישה כזאת לגיבוי.
זה כמו לטעון שהתמונות שאני מעלה לפייסבוק הם גיבוי מספיק טוב, לא צריך לגבות לדיסק נוסף או לעננים, לא צריך לגבות RAW, התמונות שם בפייס, לעולם עולמים...

enigo

New member
אתה מודע לעובדה שרוב האנשים מגבים את התמונות שלהם בגוגל

באיכות נמוכה (יחסית. לא זוכר מה מגבלת הגודל כרגע לאחסון ללא הגבלה)?
כן, גיבוי מלא הוא לפעמים יקר או מסורבל מדי. אין לי מושג למה סטיף מגבה כמו שהוא מגבה. יכול להיות שזה כדי להשיג שתי מטרות בבת אחת - גיבוי ותמונות JPG זמינות, או שכתיבת שתי תמונות RAW כבדות במקביל מאיט את המצלמה. לא יודע.
אבל העובדה הפשוטה היא שתמונת JPG בגודל מלא היא בהחלט גיבוי - אולי לא טובה כמו RAW, אבל טובה מספיק במקרה הצורך ועדיפה על כלום.
אבל הדיון יורד עכשיו לזוטות. אומנם אין לי התנגדות לחידודין, אבל ההיסטוריה מוכיחה שזה מעייף את השאר, ובאיזה שהוא שלב אתה מאבד סבלנות והופך לגס רוח, אז נראה לי שאין טעם.
הנקודה מובנת, נראה לי, לשני הצדדים - יש תחומים שבהם גיבוי הוא חשוב מאוד, ומצלמה שמציעה גיבוי מובנה זוכה לפלוס גדול במערך השיקולים של הצלם. אבל כנראה שכל הצלמים בעולם יצליחו לחיות בלי האופציה הזו אם לא תהיה ברירה או אם היא תוצע רק במצלמות נחותות משמעותית.

sagiKor

New member
בתזמון מקרי או שלא...

פוסט שקפץ לי בפייסבוק מיונגד:

** בקשר מקרי (או לא) להכרזה של ניקון על ליין מצלמות המירורלס שלהם הכריזה חברת Delkin Devices על ליין חדש של כרטיסי XQD. הכרטיסים הם כרטיסי XQD דור 2.0, מאפשרים מהירות קריאה/כתיבה של 440/400 MB/s ואולי הפיצ׳ר המעניין ביותר- מציעים אחריות לכל החיים והחלפה תוך 48 שעות (לא מצויינים פרטים מדוייקים, ככל הנראה בארה״ב בלבד בשלב זה). בנוסף מבטיחה החברה החלפה במקום בכל נקודת מכירה רשמית. אמנם לא בטוח שהשירות יגיע לישראל, או הכרטיסים הספציפיים האלה, אבל מעניין לראות את האחריות שחברה מוכנה לקחת על מוצריה- החלפה תוך 48 שעות לכל החיים. יתכן שזה אומר משהו על אמינות הכרטיסים. **

אולי הצורך בגיבוי ברמת הכרטיס במצלמה הוא נחלת העבר?

למעלה