הגיגים על Z6 Z7

steiff

New member
יכול להיות שזה מקרי, אבל הכיוון די ברור. כרטיסים אמינים.

אפל מוכרת היום מחשבים עם SSD של 4 טרה. מולחם ללוח האם ללא אפשרות החלפה.

כנראה שרכיבי זיכרון הפכו לאמינים מספיק שאפשר להסתפק באחד.
אמינים מספיק, זאת אומרת אמינים לפחות כמו המכשיר בתוכו הם מותקנים.
צלם מקצועי לוקח שתי מצלמות. אפשר לקרוא לזה גיבוי. אפשר לקרוא לזה נוחות עבודה (פחות החלפת עדשות).

אף פעם אי אפשר להיות בטוח מספיק ותמיד אפשר להוסיף עוד אלמנט גיבוי ואבטחה. זה עניין של איזון.
באופן אישי הייתי מרגיש יותר בנוח עם עוד סלוט לעוד כרטיס, אבל כשאני חושב על זה לוגית - מספר תקלות הכרטיסים שהיו לי מעמיד בספק את הצורך. אם בטחון מדינת ישראל היה מוטל על הכף אולי הייתי חושב אחרת, אבל במקרה זה, כאמור, לא הייתי מגבה רק את הכרטיס אלא את כל המערכת....

enigo

New member
אחריות לכל החיים זה טריק שיווקי

הרי צלם מקצועי מחליף כרטיסים כל כמה שנים פשוט בגלל הנפח.
זה מהלך שיווקי - ועובדה שהוא עובד - שדורש פשוט לתמחר את תוחלת עלות החלפה לתוך מחיר הכרטיס.

steiff

New member
להיפך - ראית פעם פלט jpeg של פוג׳י?

לא חסר לי בו כלום. ה-raw זה לגיבוי למקרה שאצטרך לדלות איזה פרט נסתר שיהיה שווה את ההתעסקות.

enigo

New member
ואז כשהכרטיס נדפק אתה נשאר בלי תמונות בכלל... עם שני כרטיסים

יש.... תופים בבקשה... גיבוי!

sagiKor

New member
תופים....

מעל עשר שנים של צילום דיגיטלי בצורה רצינית ברמה של עשרות שעות שבועיות ועוד לא קרה כלום.
קונים כרטיסים טובים, שומרים על הציוד והכל טוב.

ועדיין לנסות לנגח מצלמה כלא מקצועית בגלל שיש רק כרטיס אחד זאת פשוט טפשות.
כל הקטע של שני כרטיסים זה הענות/התחנפות של יצרנים לגחמות של השוק... בערך כמו 45 מגה פיקסלים...
נסו להתמקד בעיקר...

enigo

New member
ו... מי ניגח את המצלמה הזו כלא מקצועית רק בגלל העדר התכונה

הזו? בטח לא אני - ואני גם די בטוח שלא סטיף. אני דיברתי על היתרון ששני שקעי כרטיס נותנים מבחינת האפשרות לגיבוי. לא יותר, לא פחות.
אי אפשר לקבוע שמצלמה היא לא מקצועית על סמך תכונה אחת. כן אפשר להגיד שתכונה מסוימת עשויה להיות חסרון/יתרון לצלמים מקצועיים מסוג כזה או אחר.
להניח שאם לך משהו לא חשוב אז הוא לא חשוב לאף אחד - זו כבר באמת דוגמא ל... מה היתה המילה שהשתמשת בה? אה, כן - טיפשות.

steiff

New member
הוא שאמרתי... כרטיס שני זה נייס טו האב. לא מאסט

מבחינתי גיבוי זה פחות עניין של שרידות (למרות שקרה לי שנדפק אחד מהשניים) אלא בעיקר למקרה שה-jpeg לא יספק די נתונים.
במצלמות עם כרטיס אחד אני מצלם את שניהם לאותו כרטיס, ובמצלמות עם שניים - אחד לפה ואחד לשם. אם הייתי ממש מוטרד (מוטרף) הייתי מצלם שניים שניים. העתק של כל תמונה לשני הכרטיסים בשני הפורמטים. אבל אני לא...

או רלוונטיות לנושא השרשור: העובדה שיש במצלמה כרטיס בודד לא מהווה בשבילי סיבה מספיק טובה לפסול את המצלמה. הסיבות שעוד לא הזמנתי קשורות יותר לענייני תכנה וחומרה שאני מניח שישתפרו משמעותית בדגם הבא. יש לי כרגע ציוד מספק לצרכי ולא בוער לי לשדרג מחר.

אבל... אם תושק מחר פוג׳י X-T3 אני לא בטוח שאמהר לשדרג את ה-X-T2.
במילים אחרות - מי שבאמת צריכים להיות מודאגים עכשיו זה לא בעלי ציוד ניקון. המערכות שלהם כבר בדרך. הרוביקון נחצה. מי שצריך להיות מודאג עכשיו זה ההנהלות של פוג׳י, ובעיקר של סוני. לפוג׳י עוד יש יתרון כלשהיא במימדים ובמבחר האופטיקה. היתרון של סוני בהיותה המירורלס FF היחידה - נמוג באחת. עם מבחר האופטיקה המצומצם (והיקר להחריד) צריך להיות די ״משוגע לדבר״ כדי להשקיע עכשיו במערכת שחלון ההזדמנויות שלה כבר מאחריה.

אילן די

New member
הכרטיס השני זה לא כזה חשוב

וזה לא מה שמפיל את המצלמה הזו. היא נופלת על דברים אחרים, חשובים בהרבה - כמו פוקוס.

barakbl

New member
לדעתי קצת סתרת את עצמך

אמרת שאין לניקוניסט מה לחפש במערכת החדשה ואז הסברת שאין לו מה לחפש בישנה.
אז זהו שמה שיש לו לחפש בחדשה זה שזו מערכת חדשה (אבל דומה לזו שהכיר במובנים רבים, בכל זאת אותו היצרן), מה שאומר שכמו שציינת רוב מאמצי הפיתוח של ניקון יופנו אליו.

מה שיש לו לחפש זה סופסוף להתקדם למירורלס. עם עינית EVF טובה, עם התאמה טובה יותר לוידאו, עם ייצוב בגוף (משהו שניקוניסטים שנים טענו מתוך הדיסוננס שזה מיותר כי "אין כמו מייצב בעדשה"), עם ארסנל עדשות מודרניות שיסמנו את העתיד של ניקון בתחום.
,
מוקדם לדעת אם זה מעט מדי מאוחר מדי.
וזו גם לא המערכת שתדבר אליי אישית (אז אני די אדיש אליה) בגלל המימדים.
אבל יש לה מקום. ויש סיכוי טוב שהיא תהה הצלחה גדולה.
בטוח שבסוני קצת יותר לחוצים היום.

steiff

New member
אתה זוכר במקרה מה היו השיקולים של קנון במעבר ל-EOS?

כאשר ניקון עברו לפוקוס אוטומטי הם שימרו את הביונט. אותו ביונט F משנת 1959.

כאשר קנון עברו לפוקוס אוטומטי הם זנחו את ביונט FD ועברו ל-EOS בלי לייצר מתאם.
זה עלה להם בנטישה של לא מעט צלמים, שהאופטיקה הוותיקה שלהם הפכה בין לילה ל-obsolete.
אבל זה היה צעד שהם היו מוכרחים לבצע כדי לשרוד. אחרת הם היו הופכים למותג נישה כמו לייקה.
היום הם אחד משני היצרנים העיקריים בשוק. בפרספקטיבה של שנים זה היה אינצידנט שלא פגע בערך המותג ובפלח השוק שלו.
היום אף אחד לא זוכר לקנון לרעה את המהלך הזה. ברור לכולם שזה מה שצריך היה לקרות.

ניקון למדו מהשיעור ההוא.
מתאם מאפשר תאימות לאחור לחלק הארי של העדשות הקיימות אצל המשתמשים.
מרבית הפריפריאלים האחרים (פלאשים, סוללות, מטענים) - תואמים באופן מלא.
ההגירה למערכת החדשה יכולה להתחיל פשוט בקניה של גוף חדש ומתאם לעדשות הישנות.
מכל העדשות בעלות מערכת פוקוס אוטומטי שישנן אצלי מעידן ניקון - רק שלוש לא יעבדו: 105/2DC, 135/2DC ו-200/4 מאקרו. עדשות מיוחדות למטרות מאד ספציפיות. אני מניח שרוב הצלמים, מקצוענים וחובבים כאחת, לא מחזיקים הרבה, אם בכלל, עדשות ללא מנוע מובנה. זה בעצם הפריט היחיד שאין עבורו תאימות מלאה לאחור. פוקוס ידני ימשיך כמובן לעבוד, ואתה מכיר אותו היטב.

לא בטוח שאני רץ מחר לרכוש את המצלמות החדשות, אבל הסיבה תהיה ניפוי שגיאות, לא חוסר תאימות. אני כנראה אמתין לפחות לגרסת התכנה הבאה, וכנראה לגרסת החומרה הבאה. תלוי כמה סבלנות תהיה לי. לא בכדי שמרתי את כל ארסנל האופטיקה של ניקון בארון משך שנים. הרי היה ברור שמתי-שהוא זה יקרה וניקון תשיק מצלמת מירורלס FF.
לברוח? דווקא עכשיו?
להיפך! זה היום חיכינו לו, וגם אם יתמהמה בוא יבוא.

אני מרשה לעצמי להמר שבפרספקטיבה של שנים זו תיזכר כאחת ההשקות המוצלחות של קו מוצר חדש. מהלך הכרחי מבחינת הטכנולוגיה. מהלך נבון ומאוזן מבחינת שמירה על תאימות לאחור מבלי לאבד יכולות עתידיות.

כשאני נזכר בביצועים העלובים של פוג׳י X-E1 לעומת ה-X-T2 של היום - שמים וארץ. לכן אני ממש לא מתרגש מההדים השליליים של חלק מהמשתמשים בדגם הראשון של ניקון. הדגם הבא כבר יהיה הרבה יותר טוב, ואם אני משתמש ניקון היום - יש לי סיבה מצויינת להישאר כזה. הרבה יותר מאשר היתה לי לפני חצי שנה כאשר העתיד של המותג היה לוט בערפל.

למי נתנה הנבואה

ראשית, אודה שאני נהנה לקרוא את הגיגי לבך. הניסוח רהוט והגיוני. תודה רביב.
ברם, כל שנותר זה לחכות. וזה החלק הקשה...
הרי שתוך שנה פלוס, נראה לאן ה-ML FF של ניקון מתפתח. מלבד הכוחות שכבר בשוק ה-ML, גם המתחרה של ניקון ב-DSLR (קנון למי שלא הבין
), מכינה השקה של ML FF, רק כדי לעשות את השוק ליותר מעניין ותחרותי.

אילן די

New member
שיהיה להם לבריאות!

והאמת היא שבתור בעלים של סוני FF מאד מאד רציתי שהמצלמות שניקון הוציאו יהיו טובות ויתנו תחרות לסוני. מצלמות שיציתו תחרות וחדשנות ושידליקו מבערים אצל כל היצרניות הרלוונטיות. תנו לנו תחרות ואופציות!
אבל זה לא קרה. ניקון הדגימו בצורה כמעט מושלמת את הסרבול, חוסר החדשנות וחוסר היכולת לעבוד במהירות שמאפיין חברות ענקיות. אני לא יודע מתי ניקון התחילו לפתח את המצלמות הללו אבל ניכר שזה היה לפני שיצא הדור השלישי של מצלמות המירורלס FF של סוני. למעשה אני בטוח שזה עוד היה לפני ה- a9 בכלל. הצצה חטופה במפרטים (וכן, זה לא העיקר אבל זה מה שיש מולי כרגע) מראה ללא ספק שמה שעמד מול המהנדסים של ניקון היו הסוני a7rII ו- a7II. מצלמות שהוכרזו ב- 2014 ו- 2015 וזה עוד בלי EYE AF.
אם ניקון היתה חברה קטנה ודינמית יותר עם נשמה יותר סטארטאפית, אולי היא היתה מצליחה לספק מפרטים תחרותיים יותר.
כיוון שאין לניקון את החדשנות הזו, היא ניסתה להילחם במקומות שבהם כן יש לה יתרון. יתרון של שנים בתחום הארגונומיה והשימושיות אבל גם כאן אני רואה שיש בעיות לא מועטות וזה עוד מגיע מיוטוברים שידועים כניקון פאנבויס מהגדולים שיש ביוטוב.
בכל מקרה, אני שמח שלפחות לפי הלינק שהעלית, המכירות נראות טוב. יהיה חבל מאד אם המצלמות מודל 2014 האלו יהיו הסוף של יצרנית כל כך חשובה.

enigo

New member
תמיד מוצרים חדשים מזנקים לראש טבלת המכירות. כי כל אלו

שחיכו להם מזמינים. נכון כמעט בכל מוצר מקביל, לא רק מצלמות, שיש סביבו הייפ מקדים. המבחן האמיתי הוא איפה הן יהיו בדרוג עוד כמה חודשים או שנה.

sagiKor

New member
תזכור את הפוסט הזה...

הנבואה אמנם ניתנה לשוטים אבל יש לי תחושה שסוני הולכים לאבד גובה מהר מאד...
פיצ'רים ואופציות זה נחמד, אולימפוס למשל מובילה בהם אבל זה לא עוזר לה להוביל את עולם הצילום....

הגישה של ניקון תמיד הייתה שככל שהמצלמה מקצועית יותר, יש בה פחות פיצ'רים שנחשבים פיצ'רים לחובבים. אולי זה ישתנה בעתיד אבל זה לא פגע במכירות שלה עד היום.

רוב העולם יקנה מותג מוכח, יקנה אמינות ועמידות לפני פיצ'ר איזוטרי.
יוטיוברים ובלוגרים כבר מזמן איבדו את האמינות שלהם, שכחו מה זה לצלם.
אלו אותם ליצנים שמכריזים בכל הכרזה שה DSLR מת אבל אל בודקים מכירות ומה קורה בשטח...

טוב נו... הנה ה DSLR KILLER האמיתית

יש כאן סנונית ראשונה של מערכת חדשה ושל העתיד של ניקון שנסוב סביב הביונט החדש והפונציאל שטמון בו. להבדיל מיוטיוברים, ניקון חושבת על מה שחשוב - אופטיקה כי סך הכל מה כבר יש לחדש במצלמה, מה צריך במצלמה מעבר לשליטה על חשיפה ו VF לקומפוזיציה?

פיצ'רים תמיד אפשר להוסיף, פוג'י הוכיחה שאפשר לפגר, אפשר ליישר קו לאט לאט ועל הדרך להיות מערכת מוצלחת מאד (גם עם דגמים מפגרים לעומת המתחרים).
ביונט בעייתי יותר קשה לשנות כמו במקרה של סוני.

אילן די

New member
Eye AF הוא פיצ'ר איזוטרי

עד שמשתמשים בו

ואת זה שרוב העולם יקנה מותג מוכח, אתה יכול לספר ל- IBM, לנוקיה, לקודאק... לא חסר למי. אני חושב שבמציאות של היום, מי שלא מחדש, נופל.
ואני לא מנבא שום דבר. אין לי מושג מה יקרה לניקון. אני בכלל לא בטוח שהעתיד שלה תלוי במצלמה הזו.

slarti

New member
קשה לי לדמיין היום לצלם בלי EYE AF

אולי אולימפוס ופנסוניק לא מיתגו את זה חזק כמו סוני - אבל כבר מה-EM1.1 שלי האולימפוס אוטומטית מתמקדת על העין בכל סיטואציה של זיהוי פנים. עין קדמית BY DEFAULT, אבל אפשר להגדיר גם על איזה עין אם ממש רוצים (ימין/שמאל).
&nbsp
זה בהחלט פיספוס להוציא ב-2018 מצלמה בלי זה...
&nbsp

למעלה