הגיגים בנושאי חינוך

מגיפה של חוסר חינוך????

אני חושבת שזה קצת מרחיק לכת. יש נטייה לאנושות לקחת דברים לקצוות, כמו שלקחו את "חוסף שבטו שונא בנו" מחד ואת ד"ר ספור מאידך. על פי הגישה הזו, כל נטיה גורפת מגיעה לבעייה מערכתית ומקרינה חוסר חינוך. ייתכן שבהקשרים מסויימים אני מסכימה עם זה, כי אני מאוד מאמינה בעיקרון המידתיות, אבל עדיין לא הייתי מכנה את מה שקורה כעת כחוסר חינוך. ועוד הבט - חינוך הוא פונקציה של תקציב. מה שנראה לנו חוסר חינוך נגרם מעידוד ילודה מחד (בעיקר של יהודים, אשכנזים ורצוי דתיים) וקיצוץ תקציבי המערכת שתומכת בגידולם וחינוכם של אותם ילדים. האישי הוא לעולם פוליטי, ומגמה של מכפלות האישי נובעת ממהלכים פוליטיים... לכן, כשאנחנו מעבירות דף העיתון בחוסר סבלנו למקרא קיצוצים בחינוך, כדאי שנחשוב שמה שאנחנו מגדירות כחוסר חינוך, מתחיל שם... אחריות הפרט לחינוך ילדיו/ה נגזרת מתמיכת המדינה והקהילה במאמצים אלו של הפרט. התמיכה - מעמיקה או מרודדת על פי מגבלות או יתרונות התקציב.

niritcat

New member
הבעיה שלי עם תגובות שלך בפורום,

כאחת המשיבות להודעות שלך, היא אוצר המילים. המילים שזועקות לי מההודעות שלך הם - מלחמה, מאבק, מרד וכו', כאילו שלא מדובר בילדים שלנו, אלא באויב מסוכן שבא מבחוץ לחסל אותנו.

את יודעת, זה כבר כמה ימים שאני

קוראת את ההודעה שלך ומנסה להגיב, אבל אני לא ממש מצליחה להבהיר לעצמי למה ההודעה שלך מעוררת בי כעס עצום. האם זה מפני שאת מזלזלת בי כהורה שיש ביכולתו לחנך את ילדיו כך ש"יצאו" טוב, מפני שנדמה לך שאני לא חושבת קדימה ומפני שאני לא מגיעה מהתחום (איזה תחום אגב?) האם זה מפני שאת חושבת שגבולות אפשר לשים רק אם משתמשים בעונשים, בגערות ובמשהו אחר (מהו אותו משהו אחר?) ואם לא אזי נגיע לאוזלת יד. האם זה מפני שקשה לי, קשה לי מאוד לקרוא מורה ומחנכת (?) בישראל שמתייחסת לתלמידיה כאל "תכשיטים" שממררים לה את החיים. אם כך את מרגישה, למה את ממשיכה להיות מורה? האם לא עצרת לרגע לחשוב שאולי היחס שאת מקבלת מהתלמידים שלך נובע ממה שאת משדרת? הדברים שלך רק מוסיפים לפחד האדיר שלי מפני הרגע שבו הילדים שלי יגיעו למערכת החינוך
האמת היא שאני עדיין לא מצליחה לשים לגמרי את האצבע מדוע ההודעה שלך כה מקוממת אותי.

mummy

New member
../images/Emo45.gif אני איתך

וחוץ מזה, באמת שאין לי מה להוסיף על מה שכבר אמרו כאן עמיתותיי המלומדות.

נטעטע

New member
רק עכשיו שמתי לב לגבי ההערה של "אלה

שלא מגיעים מהתחום" ומכיוון שהודעתך זו נכתבה כתגוב להודעתי, רק הערה קטנה: אני כן מהתחום, אפילו מאוד, לא שזה משנה משהו.

למעלה