"הגיבן מנוטרדם " הסרט 1923

bellyboy

New member
"הגיבן מנוטרדם " הסרט 1923

אז אני בטוח שכולם מכירים את הנובלה המפורסמת של ויקטור הוגו "הגיבן מנוטרדאם " בקצרה : קווזימודו הוא גיבן שגודל ע"י הנזירים בכנסיית נוטרדאם המפורסמת בפריז ,הוא מפעיל את הפעמונים הקוראים למתפללים. ג'חן, אדונו של קווזימודו, מתאהב באסמרלדה, הצוענייה היפה ושולח את קווזימודו לחטוף אותה. ראש המשמר רודף הנשים מציל את אסמרלדה ותופס את קווזימודו. כעונש, קווזימודו מולקה בכיכר העיר ורק אסמרלדה, הקרבן המיועד, מרחמת עליו ומגישה כד מים לפיו. אסמרלדה וראש המשמר מתאהבים ואסמרלדה דוחה את דרישתו של ג'חן, שתינשא לו. ג'חן דוקר את ראש המשמר ומנסה להכריח את אסמרלדה להינשא לו. כאשר נכשלים כל התרגילים, שהוא מנסה עליה, הוא דואג שהיא תישלח לחבל התלייה באשמת ניסיון רצח של ראש המשמר. קווזימודו, אשר זוכר את טוב ליבה מציל אותה – במקביל לניסיונות הצלה מצד אוהביה האחרים. אני זוכר כשקראתי את הספר בפעם הראשונה ,ואמא שלי שאלה אותי מה אני קורא והשבתי לה "הגיבן מנוטר דאם" היא החלה מספרת לי על הסרט האילם המופתי שהיא צפתה בו בעודה ילדה וכמה אהבה את הסיפור הזה .את הסרט לא ראיתי עד לפני כמה שנים,ואני חייב לציין ליחסית לסרט אילם הוא מדהים. ---כמה פרטי טרוייה על סרט מהאתר של imdb----- 1. הסרט עלה כמיליון ורבע דולר. סכום אסטרונומי לתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת. הצילומים ארכו כחצי שנה. 2.הסרט צולם בפילם של 35 מ"מ. 3.הסרט שרד רק על פילמים של 16 מ"מ וזאת תודות לספריית ההשכרה של יוניברסל. הסרט נערך ממספר העתקים ועדיין ישנם קטעים הכוללים הפרעות בתמונה (לא משהו, שמפריע לראות את הסרט). עם זאת 10 עד 15 דקות מהסרט עדיין חסרות. 4.מעל לשבע מאות וחמישים טכנאים עבדו על הסט. 'קתדרלת נוטרדאם' נשארה עומדת על תילה עד שהושמדה בשריפה אשר פרצה באולפני יוניברסל בשנת 1967. 5.לון צ'ייני אשר גילם את קווזימודו אחראי גם לאיפור – כולל האיפור שלו עצמו. 6.העין הימנית של קווזימודו כוסתה בשכבות של איפור, בכדי להתאים את מראהו לתיאור בספרו של הוגו. השימוש בעין אחת בלבד בתקופת הצילומים הארוכה פגעה בראייתו של צ'ייני והוא נזקק למשקפי ראייה. הרצועה שהחזיקה את רגליו וגרמה לו לדדה בצורה צפרדעית למדי גרמה לו לכאבים ברגליו עד ליומו האחרון. 7.צ'ייני השתכר $2,500 לשבוע אשר הסתכמו בקרוב ל-$60,000 לכל תקופת הצילומים. בנוסף הוא קיבל גם בונוסים. 8.צ'ייני, בן להורים חרשים ואם נכה, הצטיין בפנטומימה. כדי להתכונן לתפקיד הוא ערך ראיונות עם אנשים בעלי מוגבלויות גופניות. האיפור שהוא ביצע בסרט היה כה מרשים לזמנו שאנשים רבים האמינו שקווזימודו המעוות מגולם בידי שחקן – שזו צורתו האמיתית. ולמה אני מעלה את כל זה ? כמובן דמות פעולה -המשך בהודעה הבאה

bellyboy

New member
אז ....לון צ'ייני הוא הגיבן מנוטר דאם

לון צ'ייני הוא אחד מהשחקנים המובילים בז'אנר הסרטים האילמים. ללון צ'ייני היו שני כשרונות בולטים שליוו את הקריירה שלו: הוא היה שחקן מוכשר ומאפר בחסד, עם דגש על יצירת דמויות גרוטסקיות. הוא נולד ב-1883 בקולורדו ארה"ב להורים חרשים-אילמים ולפיכך היה רגיל לתקשר בפנטומימה, שפת סימנים והבעות פנים. כבר בגיל צעיר התגלה בו כשרון המשחק כשנהג לחקות אנשים בהם נתקל בחיי היומיום, בעיקר בעת שעבד עם אביו במספרה, שם גם למד פרק בעיצוב שיער ופאנות. בגיל 19 עזב את ביתו והצטרף אל אחיו הגדול כתפאורן בבית האופרה של 'קולורדו ספרינגס', כשבין בניית סטים והדבקת טפטים המשיך להתעניין באומנות האיפור ובתורת המשחק, וזכה להכיר כמה מגדולי זמרי האופרה של התקופה ולצפות בהם בחזרותיהם. באותה תקופה הכיר את אשתו הראשונה פרנסיס קלוולנד שהיתה זמרת מצליחה, וזמן קצר אח"כ נולד בנם קרייטון. עקב הצורך לפרנס את משפחתו ויתר על קריירת משחק ועבד כמעצב תפאורות ומנהל במה. הוא נדד עם אשתו והתינוק במסעי הופעות ברחבי ארה"ב וקנדה אולם לרוע מזלו פשטו חברות ההפקה שהעסיקו אותו את הרגל לעתים קרובות מדי והותירו אותו ללא פרוטה בכיס, כשהזוג הצעיר נאלץ להתקיים ממופעי רחוב וקיבוץ נדבות על מנת לכלכל את בנם התינוק. ב-1910 הגיעו לקליפורניה וצ'ייני התקבל לעבודה כמנהל במה שחקן וכוריאוגרף בחברת ההפקות "קולב ודיל" (Kolb and Dill) מה שהבטיח לו הכנסה קבועה. למרבה הצער, בניגוד להצלחתו היחסית בעבודתו כאיש צוות תאטרון, הדרדרה יציבותה הנפשית של רעייתו עקב כשלונה כזמרת, וב-1913 ניסתה להתאבד בבליעת רעל. היא אמנם נותרה בחיים אולם הרעל השחית את מיתרי קולה והביא לסיום הקריירה שלה כמו גם לנישואיהם. היא אושפזה במוסד לחולי רוח ובנם הפעוט נשלח לבית יתומים. לצ'ייני היתה זו הזדמנות לפתח את קריירת המשחק לה התאווה כל כך. בשנים שלאחר מכן שיחק בלא פחות מ-160 סרטים, מהם אחדים שהפכו לקלאסיקות של ממש: ב-1923 גילם את הגיבן מנוטרדאם עפ"י סיפרו הידוע של ויקטור הוגו. עבור צ'ייני, לשחק את קוואזימודו היווה אתגר כפול מאחר והתעקש להכין את האיפור ולהתאפר לתפקיד בעצמו ולפיכך, בנוסף לחזרות לצילומים, הוא השקיע את זמנו בהכנת האיפור המרשים שכלל עיוותים קשים בתווי הפנים וגיבנת מלאכותית כבדה מאד אשר העיקה על גבו והגבילה את תנועותיו. על ביצועיו המרגשים כשחקן וכמאפר חזר כעבור שנתיים כשגילם את פאנטום האופרה ב-1925, תפקיד שהבטיח לו חיי נצח בספרי ההסטוריה של הקולנוע. דמויות הגיבן והפאנטום הן אלה המזוהות עמו יותר מכל מכיוון ששתי הדמויות הללו היו מיוסרות, מנודות, דוחות אך עם זאת רגישות ונוגות כשתמורות רבות מתרחשות בחייהן, בדומה מאד לחייו הפרטיים של צ'ייני. דווקא בעת ששיחק דמויות אלה החלו החיים להאיר לו פנים: הוא נישא בשנית לנערה בשם הייזל הייסטינגס והשיב אליו את בנו, כשסרטיו נוחלים הצלחה בזה אחר זה והקריירה שלו פורחת ומשגשגת. בין תפקידיו הרבים ניתן למנות את הסמל הקשוח ב"מארינס" (1926), הסיני המצחיק ב "מר וו" (1927), הסכינאי קטוע-היד ב"הבלתי ידוע" (1927), איכר רוסי ב"לעג" (1927) גנגסטר ב"עיר גדולה" (1928), טיטו המוקיון ב"צחק מוקיון, צחק" (1928), בלש משטרה ב"עת שקועה העיר בתנומה" (1928), הקוסם המסתורי ב"מערבית לזאנזיבר" (1928), כרטיסן רכבת ב"רעם" (1929) וצמד תפקידים, הן כבלש בריטי והן כערפד בסרט "לונדון אחר חצות" (1927). במהלך צילומי סרטיו הרבים נהג להביא עמו את ערכת האיפור שלו כשהוא נכון להפוך לאיזו דמות שיידרש. יכולתו לשנות את דמותו בצורה קיצונית ומעוררת התפעלות נקראה 'תכונת הזיקית' וזיכתה אותו בכינוי "האיש בעל אלף הפרצופים". הוא הצליח לגרום למתח בקרב הצופים שאף פעם לא ידעו באיזו דמות יופיע הפעם. אף על פי כן, למרות ריבוי וגיוון הדמויות שגילם, פרצופו המחריד של פאנטום האופרה הוא אחד הידועים והזכורים ביותר. לון צ'ייני, כמו צ'רלי צ'פלין, נמנע מלעבוד על סרטים שכללו סאונד והיה מאחרוני השחקנים שהופיעו אך רק בסרטים אילמים כשהוא דוחה כל הצעה לשחק תפקיד שדרש השמעת קול. אולם כשנפוצה השמועה שהסיבה שהוא דוחה הצעות משחק עם קול היא עקב חוסר-כשרון ווקאלי, הסכים לקבל תפקיד של פושע קטן בהפקה חוזרת של "שלושת המחוללים" מ-1925. בתפקיד זה שיחק פיתום וביצע תפקידים בחמש קולות שונים כשהוא מוכיח בזאת את כשרונו גם בדקלום תסריטים. ב-26 באוגוסט 1930 , כחודשיים לאחר צאתו לאקרנים של הסרט היחיד בו השמיע את קולו, הלך צ'ייני לעולמו לאחר שמחלת הסרטן הכריעה את גופו והוא בן 47. (לקוח מהרשת)

bellyboy

New member
אז אחרי כל כך הרבה טקסט קצת תמונות וסרטים

הדמות הזו של לון צ'ייני כקווזימו היא אחת מ15 דמויות שיצאו בשנת 2000 בחברת sideshow אחת החברות הגדולות והמעולות ביצור פרטי אספנות הקשורים למסך הזהב. באותה סדרה יצאו גם דרקולה (בלה לגוסי),הגיבן(לון צ'ייני),פרנקנשטיין(בוריס קרלוף),פאנטום האופרה(לון צ'ייני),איש הזאב(לון צ'ייני ג'וניור),המומיה(בוריס קרלוף),היצור -מהיצור מהלגונה השחורה, כלתו של פרנקנשטיין(אליזה לנצסטר),האיש הבלתי נראה (קלוד ריינס),בנו של פרנקנשטיין(בוריס קרלוף),איש החולד,הדמות של החייזר מהסרט this island earth,איגור(בלה לגוסי),אישזאב מהסרט werewolf of london(הנרי הול). את כל הדמויות פוסלו ע"י הפסל Oluf W. Hartvigoson הדמויות היו מאוד לא רווחיות לחברה שיצרה אותם,הלו היו הדמויות הראשונות שיוצרו ע"י החברה והן שוקלות כ1.3 ק"ג לדמות ,מה שגרם ליצור ליהיות מאוד יקר ,הדמויות נוצקו ללא חלל בדמות(מה שמסביר את הכובד) וכל דמות נצבעה ידנית לפרטים הקטנים,הדמויות יוצרו באלפים ונמכרו לחלוטין ואפשר להשיגן רק באיי ביי . יש לי בסדרה הזו רק שלוש דמויות איש הזאב,המומיה ועכשיו את הגיבן הדמויות מאוד מדוייקות ומאוד מושקעות ,כל דמות מגיעה עם מעמד ומספר אביזרים. לדמויות אין מפרקים מרובים,ידיים(כתפיים2X) ראש, רגליים(ירכיים 2X) אבל אלו דמויות לתצוגה לא למשחק הנה קטע מה סרט הגיבן מנוטר דאם מ1923

bellyboy

New member
ומכעט שכחתי

הסדרה נקראית universal monsters כל הדמויות לקוחות מסרטים של חברת יוניברסל פילם הנה תקריב על בוריס קרלוף כמומיה

bellyboy

New member
עוד דמויות מסרטים שיש לי באוסף

דמויות של חברת מקפרלן אדוארד ידי מספריים

bellyboy

New member
אריק דרייבן erik draven

גולם ע"י בנו של ברוס לי המנוח ג'ייסון לי שבאמצעו של הסרט בזמן צילום קרב יריות ,נורה כדור אמיתי מאחד האקדחים והרג אותו במקום . חבל...

bellyboy

New member
דמות מהסרט הטורף

ותיקון טעות לא ג'ייסון לי אלא ברנדון לי

bellyboy

New member
תקריב

עצם העובדה שהדמות היא חייזרית שימו לב ללכה המצפה את העור ומקנה מראה נוזלי לעור תשומת הלב למרקמים היא פשוט מדהימה .

bellyboy

New member
ג'ארת' מלך הגובלינים מהסרט "המבוך"

הסרט הוא שיתוף של ג'ורג לוקאס וג'ים הנסון יוצר החבובות

bellyboy

New member
היום הגיעה חבילה נוספת

ובתוכה אחת הציפיות הגדולות שלי בשנת 2000 יצרה חברת הצעצועים vital toys שלצערי כבר לא קיימת דמויות מסרט הקאלט המשובח "מוםע האימים של רוקי" rocky horror picture show שיצא בשנת 1975 ומבוסס על מחזה בעל אותו שם מ1975 בסט ישנם הדמויות הבאות frank n further,riff raff,columbia הסיפור, המסופר כולו דרך דיווחו של דמות הקרימינולוג (בגילומו של גריי), מתחיל בזוג "מרובע", בראד מייג'ורס (בוסטוויק) וג'נט וייס (סרנדון), אשר מודיעים בשירה על אירוסיהם, לאחר שהשתתפו בחתונת חבריהם, בני הזוג האפשט. הם מחליטים לבקר את חברם דוקטור אברט ו. סקוט, המורה לשעבר שלהם והאיש שהכיר ביניהם. במתכונת סרטי אימה מקובלת, במהלך נסיעתם אירע תקר באחד מגלגלי המכונית שלהם, והם נאלצים לצעוד לטירה מבודדת ביער, בתקווה למצוא שם טלפון. בטירה הם פוגשים בדוקטור פרנק נ. פורטר (קרי), מדען טרנסווסטיט מכוכב הלכת "טרנסקסואל" שבגלקסיית "טרנסילבניה", העורך מסיבה לרגל יצירת גבר מעשה ידיו, רוקי הורור (הינווד), ובמשרתיו' האחים ריף-ראף (אובריאן) ומאג'נטה (קווין). המפגש עם ד"ר פורטר ועם שוכני הטירה הנוספים מוביל את בראד וג'נט לגילויים בלתי צפויים בקשר למיניותם. ד"ר סקוט (אדמס, בפארודיה על ד"ר סטריינג'לאב של סטנלי קובריק), מגיע בסופו של דבר, בעצמו לטירה, בחיפוש אחר אחיינו, אדי (מיטלוף), נער שליחויות לשעבר, שהיה מאהבם של ד"ר פורטר ושל המזדנבת שלו, קולומביה (קמפבל) עד שנרצח בידי פורטר, ובשרו מוגש כארוחת הערב המוצעת לאורחים. כתוצאה מהתפתחות העניינים לאחר הסעודה, ד"ר פורטר הופך את אורחיו לאבן, ומעלה באמצעותם מופע במה בורלסקי, שבסופו מודיעים המשרתים על הפיכה בכוח, ועל כוונתם לחזור לכוכב הלכת שלהם. הם רוצחים את קולומביה, ד"ר פורטר, ורוקי, מעשים הזוכים לאישורו של ד"ר סקוט, המסכים כי הם נעשו בחוסר ברירה אחרת. המשרתים מניחים לבראד, ג'נט, וד"ר סקוט לעזוב, בעוד הם משגרים עצמם ואת הטירה כולה, בחזרה לכוכב הלכת טרנסקסואל. על הסרט אפשר למצוא המון חומר ברשת ,אתרי מעריצים לרוב ושפע השפעות ומאמרים. את הסרט עד היום מעלים מעריצים באולמות קולנוע מסויימים בארץ ומשחקים קטעים מהסרט יחד עם ההקרנה . מי שמחפש חוייה תרבותית חדשה ומשונה ,אני ממליץ לנסות ולמצוא הקרנה כזו,לא להרבה סרטי קלאט יש כזו כמות של מעריצים המכירים כל מילה בתסריט ,וגם מגיעים בתלבושות מגוונות להקרנה עצמה אני רק אומר שמי שמגיע לסרט פעם ראשונה הוא בתול וישנו טקס קטן המקבל את "הבתולים" לחיק "המנוסים". (מתוך ויקיפדיה ) אתר מעריצים רשמי אתר מעריצים ישראלי -שם מצויין שההופעה הבאה היא ב28.12.07

bellyboy

New member
והתרגשות גדולה מלהכיל

אומנם הדמויות עשויות לא רע אך המפרקים שלהם מוגבלים . והפנים רק מזכירות מעט את הדמויות המקוריות. אני רכשתי את הבוקס סט box set של הדמויות הן הגיעו כולם יחד באריזה אחת,ואליה וקוץ בה ,הדמויות כאשר הן נמכרו אחת אחת הן הגיעו עם מעמד פלסטיק מיוחד וכאשר קנית אותן יחד הן מגיעות ללא מעמד מה שמקשה מאוד על העמדה שלהם. במיוחד כאשר לאחת הדמויות בסרט יש רגל אחת קצרה יותר מהשנייה ,וכן עשו את ההבדל גם בדמויות נתחיל עם האיש המוביל dr frank n further אותו גילם בכשרון רב השחקן טים קארי שהוא גם במקרה אח של פרדי מרקורי סולן קווין המנוח .... הנה פרנק לפרנק אין מפרקין מעניינים ,ראש הזה על ציר של 360 מעלות אופקי,ואגן הזז על אותו הנוסחא מה שכן תשומת הלב לפרטים היא אדירה ,ואפילו הגלימה שלו ניתנת להסרה מהאיפור המדוייק בפנים עד לקעקוע אותו נושאת הדמות על כתף ימין ,גרביוני הרשת ונעלי הפלטפורמה המנוקדות בורוד.

למעלה