הגזענות היא ידידתך

  • פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך
לא בדיוק

"שונה" הוא המשמעות של "לא זהה". לעומת זאת "שיוויון" הוא מונח עמום יותר מ"זהות" שמצביע על היבדלות באספקט כזה או אחר, זה יכול להיות שיוויון במספר גולים שהובקעו, שיוויון ברמת הכנסה או שיוויון ערכי וגם כל האנשים שווים אך יש מי ששווה יותר.
 
אפריקה אפריקה

פריחה היתה גם באפריקה. היא פסקה עם פלישת האירופאים ליבשת במאה ה-16. סחר עבדים משמעו ברירה סלקטיבית של מלח הארץ, החזקים והחכמים, ושליחתם לעבודות כפייה באמריקות. אלה שנשארו ביבשת עברו דיכוי של מאות שנים. המצב של גרמניה או יפאן אחרי המלחמה לא ניתן להשוואה עם אפריקה אחרי 500 שנים של רמיסה. אפשר לראות בקלות את ההבדלי ההתעשתות הגדולים בין גרמניה המערבית לגרמניה המזרחית שהיתה תחת דיכוי בתקופה הזו. או את השקיעה של כל מזרח אירופה. וזה אחרי תקופה קצרה יחסית של ממשל זר. בגן החיות של באזל היה ניתן לראות משפחה אפריקאית נתונה בכלוב, עד אחרי מלחמת העולם השניה. אז מי פה דפוק?
 

אטיוד5

Active member
הפריחה האחרונה שאני מכיר ...

באפריקה היא של המצרים הקדמונים. בקשר לכלוב - לא שמעתי. יש לך סימוכין?
 
קרתגו, חבש,

ממלכות גדולות וקטנות, אזורי סחר מצליחים לאורך החופים (אני מלקטת אקראית: טנזניה, ממלכות בדרום אפריקה, מרוקו, קונגו). היו תקופות שרצו סיפורי הצלחה, היו ימים קשים. ביחס לעולם דאז, אני מניחה שהחיים היו לא רעים בכלל. וכל זה היה עד ההשתלטות של אירופה במאה ה-16, שאז החל סחר עבדים פרוע (גם ע"י סוחרים ערבים אגב). על עניין הכלוב יצא לי לשמוע כאן מ-4 מקורות שונים ובלתי תלויים זה בזה. מקורה אחת עשתה עבודה על הנושא. הכל התחיל במאה ה-19, עם ההתפתחות של האנטרופולוגיה. בשם העיניין הלימודי הובאו המוצגים לגן החיות. ותיקון, זה נמשך עד 1939, תחילת המלחמה ולא סופה, כפי שכתבתי קודם. אל לך להיות מופתע מכל דבר חשוך שמקורו בשוויץ. על מנת לסבר את האוזן, נשים קיבלו פה זכות הצבעה בשנת 1974.
 
ואף אחד לא אהב את ההגירה

ממזרח אירופה. אפילו היהודים שחיו פה היו מנדים את היהודים שהגיעו ממזרח אירופה.
 
למעלה