הגזענות היא ידידתך

• פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך

idoz

New member
הגזענות היא ידידתך

באירופה, הם ליבכם לא נכמר על האירופאים לשמע הכיבוש הדמוגרפי שהמוסלמים מבצעים? התרבויות שהולכות ונכחדות נפילת תרבות האדם הלבן. תענו לי בכנות.

אטיוד5

Active member
האמת? לא נכמר בכלל.

שיאכלו את הזבל שלהם. את פירות יפי הנפש שלהם שנהפך במובנו - מהטוב אל המטומטם. אני מייחל לרגע שבו הם יתפסו את עצמם ויגידו 'עד כאן'. זרעים ראשונים של הדבר הזה כבר מבצבצים. אבל רוב הסיכויים שפשוט כבר יהיה מאוחר. ברוטרדם הולך ונבנה המסגד הגדול ביותר בעולם. חושך לגויים. מגיע להם. חוצמזה - איזה אור תרבותי הקרינה אירופה בחמישים השנים האחרונות? איה היצירה התרבותית הגדולה?

idoz

New member
השקיעה של אירופה ידועה לכל

אבל כשאתה מטייל שם זהו תענוג! אתה רואה את אירופה הקלאסית!

yehuda winer

New member
יצירה גדולה.

אני מאמין שיצירה גדולה של אירופה הוא האיחוד הארופאי למעשה לכמעט מדינה אחת. שלמי שחי במצב של מלחמה כמו בארץ הדבר אולי לא מובן ונקרא במפתח פוליטי בלבד. אני מרגיש (!) שהענין סוף סוף גם תרבותי בנוסף על הכלכלה שהולכת די טוב עם רמת חיים גבוהה. רמת חיים שהיא לא רק חמאה בזול (טרשת...)אלא תוכניות נהדרות על בירות אירופה וטיולים מוזלים לראות ולחיות אותן. זו גדילה של תרבות. וכל זה תוך שילוב של מי שרוצה להשתלב. כמובן לא של מי שנלחם על ללכת לבית הספר עם הבורקה על הפנים, אלא של אילו שמביאים לאירופה מוזיקה אפריקאית, צפון אפקיראית וכו'. נפתחות מסעדות אתניות ובכל עיר גדולה מתפרסם כל שנה על ידי העיריה ספרון של החממים, מסעדות, מפגשי תרבות- האמינו מאוד מהנה. יש לאירופאים בעיה עם המוסלמים הרדיקליים ועל זה עובדים במשמעות של כל אחד והדת שלו בבית שלו. יש המון מוסלמים שעברו אנטגרציה מאוד בונה ותורמת בחברה שהם חיים בה. הם תומכים בחברה שמזדקנת ואני לא רואה את הכל עם כ"כ הרבה שלילה. יש בעיות. כמובן. כמו בקיבוץ גלויות בארץ אבל האופן הכללי הוא סביר בהחלט. זא נכון שהסמפוניה החמישית של בטהובן כבר נכתבה. אבל ממשיכים לכתוב מוסיקה מודרנית. יש המון ציור מודרני חשוב ועיקר העיקרים המסר של אירופה של "אפשר ביחד" ונדמה לי שזה לא מעט.

אטיוד5

Active member
האמת, אני לא מתמצא בכל אירופה

רק בהולנד. מספיק שאומר שמאזן ההגירה בהולנד הוא שלילי!!! הזרים נכנסים בהמוניהם, וההולנדים שערכי המולדת נעלמים להם מול העיניים ושעיניהם בראשם עוזבים. שירותי הבריאות פקוקים. המיסים עלו, וללא תמורה. הרכבות כבר לא יוצאות בזמן תמיד. הליכלוך ברחובות הגיע למימדים חסרי תקדים. והזרים אכן משתלבים מצוין - הם למדו את האפשריות הגנוזות בתשלומי משרד הרווחה לעומק. אינטגרציה? - שמע אותם מדברים על בתי ספר שחורים ולבנים ותחזור לדווח.

פעם

האירופאים היו אומרים יהודים תצאו ותלכו לפלסטינה והיום הם אומרים תצאו מפלסטינה

מילי33

New member
נכון

לחברי בגרמניה יש פתרון מופלא לבעיה הפלסטינית. הם טוענים שעלינו היהודים לעזוב את ישראל ולחזור הביתה לאירופה, להיכן שאנחנו שייכים ולתרום שוב לתרבות האירופאית. אני לא צוחקת, ככה חושבים כמה מחברי הטובים, אנשים חכמים שראו עולם. אבל כשאני שואלת אותם מה זה הביתה? האם עלי לחזור לפולין וליטא? מה עם עיראק ומרוקו? אז אין להם ץשובה.

נפילת תרבות האדם הלבן?

האוכלוסיה המוסלמית מהווה לכל היותר 10% וגם זה במדינות בודדות נפילת תרבות האדם הלבן? איפה? פיספסתי משהו? חשוב גם לזכור שמרבית האוכלוסיה המוסלמית היא לבנת עור, כך שהכנסת עניין הצבע לא ברורה כאן. המדינה האירופית קלטה לתוכה לאורך המאות אוכלוסיה ממוצאים שונים שנטמעה בה, בסוף המאה ה-19 אלה היו האיטלקים שהציפו את צרפת, היום התרבות הצרפתית מתגאה בלינו ונטורה ואיב מונטאן (כן, הוא יליד איטליה). היום איטליה היא כבר לא "הפרימיטיבים האלה מהדרום" אלא חלק מהאיחוד האירופי, והיום יש הגירה מקמבודיה, אלג'יריה ומאלי, ובין בני המהגרים ממדינות אלה כבר יש דמויות שמככבות בספרות ובקולנוע. זה בנוגע לצרפת וזו רק דוגמא. קליטת הגירה היא דבר בעייתי ואנחנו בישראל מכירים את זה יותר טוב מכל אחד אחר, אבל הגירה משתלמת לטווח ארוך למרות הבעיות לטווח קצר. בלעדי הגירה לא היו נוצרות הפנים העכשוויות של אוסטרליה, ארה"ב, קנדה, ארגנטינה, מלזיה, סינגפור, ברזיל וישראל. חשוב לשים לב שלמרות שממהדורות החדשות בישראל מצטיירת תמונה עגומה של ההגירה באירופה, עדיין אין באירופה ולו מדינה אחת שנותנת רוב למפלגות בעלות מצע נגד מהגרים. לה פן, היידר ובוסי הם המיעוט המעיד על הרוב, ובכך מעיד על הפן השני של ההגירה לאירופה.

idoz

New member
כן

המוסלמים הם לא "לבנים" כמו האירופאים. תסתכל על איך שהם נראים ומיד תעמוד על ההבדלים. ההגירה שאתה מדבר עליה היא הגירה קלאסית, מהגרים ממזרח (ומדרום) אירופה שאירופה המערבית הייתה רגילה אליהם ו"אהבה" אותם. ההגירה המוסלמית היא ההגירה החדשה שהאירופאים לא מעוניינים בה.

אפשר לספר לך מעשיה?

פגשתי פה בחורה ישראלית מהקהילה היהודית. דיברנו קצת והיא שאלה אותי איפה אני גרה. ספרתי לה באיזו שכונה אנחנו גרים. היה לה לרגע פרצוף קצת מבועת והיא אמרה, אבל שם גרים כל הזרים! הזכרת לי אותה עכשיו. אתה מנסה לשקף פה את ריגשות המערב אירופאים המסכנים או שאתה גזען?

idoz

New member
יש שני סוגי זרים,

הסוג הראשון הוא מי שממערב אירופה, אמריקה הצפונית וכנראה שגם ישראל. הסוג השני הוא מי שבא מאפריקה, אסיה וכו'. אני מפחד לחשוב על אירופה בעוד 50 שנים.

ענית לי ../images/Emo4.gif

טוב, אני אנסה להסביר לך בכל זאת. במה התרבות האירופאית יותר מקודשת מתרבות המאיה, מהתרבות ההודית, מהתרבות הערבית? והאדם החיוור חדר לשם, ועשה ברדק ברוב חוצפתו. לאורך כל ההיסטוריה יש תנועת שבטים, פלישות, עירוב אוכלוסיות, קולוניליזם, השפעות תרבותיות, וכפיה תרבותית. ככה העולם מתהווה לו לאיטו. יש תהליכים שנעשים בכפיה (ושם הייתי צועקת חמס) ויש תהליכים שקורים מרצון. חולרות יש תמיד. אין לזה קשר למוצא.

מסכים איתך ../images/Emo45.gif

חולירות יש בכל קבוצה, והחולירות היותר רציניות הן אלה שמחפשות חולירות על פי קבוצה. פתחתי את המילון על מנת לחפש לכך הגדרה ומצאתי שקוראים לזה "גזענות" פתחתי את האנמיקלופדיה וגיליתי שגזענות היא לא תופעה חדשה, וכבר היו מקרים שלנוכח קיומו של האחר גם היו נסיונות למצוא לכך "פתרון", ואם אפשר אז גם "פתרון סופי". כל-הדברים יגעים, לא-יוכל איש לדבר; לא-תשבע עין לראות, ולא-תימלא אוזן משמוע. מה-שהיה, הוא שיהיה, ומה-שנעשה, הוא שייעשה; ואין כל-חדש, תחת השמש. יש דבר שיאמר ראה-זה, חדש הוא: כבר היה לעולמים, אשר היה מלפנינו.

אטיוד5

Active member
לכולן יש מקום

אבל לא כולן שוות. אבוי לנו אם לא היתה קיימת שונות. וזה בכלל בלי קשר לשיפוט ערכי. אני לא מנסה לומר (פה) מה שווה יותר או פחות. אבל קודם כל, לפחות להגיע להכרה שהתרבויות האלה שונות. שלא כל בני האדם נולדים שווים, וגם לא כל העמים נולדים שווים. הלאה - לשיפוט ערכי. תחשבי לעצמך - מהו ספר טוב ומהו ספר לא טוב? איזה מרתק? איזה מעניין? תשובה אחת ניתנה בפורום תרבות עברית לפני כחודש - העומק, מידת הגירוי של התאים האפורים. כבר לא זוכר מי נתן את התשובה הזאת. אבל, על כל פנים, זה גם המדד שלי. יכול להיות שלך יש מדד אחר. זכותך. כמו שאמרתי - כולנו שונים. בעיניין הברדק שיצר האדם הלבן החצוף - בבקשה, אפריקה ממש משגשגת עשרות שנים אחרי שעזבו אותה הקולוניאלים החיוורים - נכון? נו, בטח שכן. עם התרבות האפריקאית המפוארת - איך לא? [חוצפה לחוד ומציאות לחוד]

למיטב ידיעתי

ההפך משונה הוא דומה. קיימת שונות מבורכת (יותר ופחות בעיני המשתמש). ברור שיהיו תרבויות שיעניינו אותך יותר ויעניינו אותך פחות, תרבויות שתחשוב שהן לרוחך וכאלה שידחו אותך. מה, אז זה אומר שיש אנשים פושטים ממך? או אנשים נעלים שמבחינתם אתה לא נחשב? אנחנו מבדלים ומסווגים. זה כלי שעוזר לנו להתמודד עם עולמינו הסבוך ממילא. ובכל זאת יש הבדל בין זה, לבין להגיד שמישהו שווה פחות ממני או יותר ממני. אי אפשר לנבא מה היה קורה עכשיו באפריקה אלמלא הסחר במאות מליוני עבדים, אלמלא השבטים השלמים שנשחטו בידי האירופאים המתורבתים. אלמלא השלל, השטחי היבשת שחולקו עם סרגל ועיפרון בין מדינות אירופה. זה כמו שיבוא אנס ויגיד לקורבן האונס, יאללה תאסוף את עצמך. אני לא יכולה לענות על שאלתך. וחוצפה היתה מילה עדינה. אני מאוד עדינה בזמן האחרון.

אטיוד5

Active member
כמה הערות

מבחינת שחיטה אין שום הבדל בין התרבויות. כולם שוחטים את כולם מקדמא דנא. גם השבטים האפריקאים הצמחונים שחטו ושוחטים זה את זה. מדוע את באה והופכת את המשפטים שלי במאה ושמונים מעלות? כתבתי בפרוש, מקלדת על מסך, שאינני בא לתת ציונים. אני דיברתי על אנשים פושטים? אני דיברתי על אנשים נעלים? אני דיברתי על מי "שווה" יותר או פחות? מאיפה כל זה? לכל היותר אני מוכן לומר מה חשוב בשבילי, מה עובד עלי, מה מדבר אלי, מה עושה לי יותר או פחות טוב. הדגש על "לי". זה שאנשים שונים לא עושה אותם יותר או פחות טובים. זה שכושי רץ יותר מהר ממני 100 מטר לא עושה אותו יותר טוב או יותר רע. זה לא עושה אותו נעלה או פושט. זה עושה אותו שונה. בעיניין ה"יאללה תאסוף את עצמך" ומה היה קורה אילו - חישבי על המצב של גרמניה ויפן ב-1945. בערך בזמן שבריטניה עזבה את כל מושבותיה. ואיפה הם היום. מצטער, באמת מצטער, זה היה יכול להיות כ"כ יפה, אבל קשה להסביר את העולם עם "סביבתי" בלבד.

רגע אחד,

"לא כל בני האדם נולדים שווים" משמע שמישהו פה שווה פחות. האם התכוונת "לא כל בני האדם דומים", או "בני האדם שונים זה מזה"? שני מקטעים למעלה כתבתי שאין תרבות אחת מקודשת יותר מהשניה. כתבתי שהתמוססות תרבויות אחת לתוך השניה, זה תהליך מקובל במקומותינו. מה שאני חושבת בנוגע לגורלה של אפריקה מורכב מכדי להסבירו שתי דקות לפני שהילד העייף שלי עובר את נקודת האל-חזור.

אטיוד5

Active member
כן. לכך התכוונתי ...

וזאת גם המשמעות של המשפט "לא כולם שווים". אין המשמעות שוים פחות או יותר, ובודאי שלא במובן ערכי. זה היה בראש שלך. בעברית "לא שווה" = "שונה". בעברית של ילדים המחליפים גולות "לא שווה" = "פחוּת ערך". כשלעצמי, מזמן הפסקתי להחליף גולות.

למעלה