הגוף

הגוף ../images/Emo141.gif

מדי פעם תוקף אותך איזה וירוס. קולך מאנפף בגלל הנזלת, לפעמים הוא מצטרד, ואתה מנסה בכל הכח להמשיך כרגיל. רק אם חומך עולה, או אם נתקפת שלשולים כאלה שאתה פשוט כבר לא יכול לעמוד, רק אז אתה לוקח את עצמך הביתה לשכב במיטה, וגם אז אתה רק רוצה שיניחו לך. שלא יטלפנו, שלא ישאלו אותך שאלות, שלא יביאו לך שום דבר, שימשיכו בשלהם כאילו אתה לא נמצא שם. שלא יראו אותך. שיניחו לך. אתה מדמיין לעצמך את השיחות שמתנהלות מאחוריך גבך, על הגברים המפונקים האלה, שכשהם חולים צריך לטפל בהם כמו בילדים, ואתה מתעצבן. אתה מחליט שכל עוד זה תלוי בך, לא תניח לאיש לטפל בך. כך, אולי, תהיה פטור מלהכיל את האכזבה שלהם ממך, מזה שלא יצאת ילד חסון ובריא, ילד שלא מצריך טיפול. ועם הזמן, אתה אומר, זה רק ילך ויסתדר, מחר בבוקר נתעורר, ליום חדש נפלא. אתה משכיב את עצמך במיטה ומנסה להירדם. אם יש לך מזל, אתה מצליח לא להיזכר איך אמא שלך הייתה צועקת עליך, שזה הכל בגללך. בגלל הסוודר שפשטת בבית הספר, בגלל המשקה הקר ששתית, בגלל הארטיק. כי הלכת לטייל בחוץ ותפס אותך גשם, כי הזעת בשיעור התעמלות, כי הפלת את השמיכה בלילה, כי הסתובבת יחף. הכל באשמתך, כי לא שמעת בקולה כשהיא אמרה לך. היא מרחמת על עצמה שכך איתרע מזלה, ואין לך מלים לנחם אותה. או את עצמך. אחר כך היא הייתה פורשת לך מצעים על הספה בסלון , מול הטלביזיה, מודדת לך חום ומכינה לך תה. התה היה חם מדי, והיא הייתה מקררת אותו בכך שהייתה שופכת אותו מכוס לכוס, חזור ושפוך. היית מתחיל לשתות אותו ומיד היית מתחיל להזיע. היא הייתה מביאה לך פיז'מה אחרת ומחליפה לך מצעים. היא כבר השלימה עם גורלה המר וכבר לא נזפה בך יותר. בשתיקה הייתה משקיעה את עצמה בעשייה עמלנית נמרצת. לימים תלמד גם אתה להשקיע את עצמך בעשייה, כדי שלא תצטרך להתמודד עם הרגשות שעולים בך. בני הבית האחרים, אחיותיך הגדולות ואביך, היו מגיעים הביתה בשעות הצהריים המאוחרות ורואים אותך שוכב בפיג'מה בסלון, כשעל השולחן לפניך מפוזרים עקבות הקרב: כוסות ריקות, מדחום, מגש עם ארוחת הצהריים, שלא נשאלת אם אתה רוצה בה ולא תמיד יכולת לאכול אותה. בעיניהם קראת מבט של בוז: שוב הוא מתפנק אצל האמא שלו. מחר בבוקר אתה מתעורר ומרגיש קצת יותר טוב. אין לך חום. אתה כבר לא רץ לשירותים כל הזמן. אין לך תיאבון, אבל זה בדרך כלל המצב שלך בבוקר. אתה מנסה להקשיב לגופך ולהחליט אם אתה כבר בריא, או שנדרשת לך מנוחה נוספת. אבל מה שאתה שומע הוא רעש מחריש אזניים: מצד אחד צועקים לך שאתה עוד חולה וצריך להישאר במיטה עוד שלושה ימים לפחות, מצד שני צועקים לך שאין לך חום ותפסיק כבר להתפנק. קולו הרך של הגוף נבלע ברעש הבלתי פוסק שסובב אותך. אניה רחוקה מעלה עשן באופק, אתה מגיע רק בגלים. שפתיך נעות, אבל אני לא יכול לשמוע מה אתה אומר.

מזל חי

New member
הגוף שלנו

לפעמים הוא בוגד בנו כי לא תמיד החולי בא מבפנים.. קראתי והזדהתי מאוד מעדיפה שיניחו לי (או שיניחו את התה בשקט) מה שכן לא חושבת שגברים שונים מנשים בהרגשה כשהם חולים הם שונים מנשים בתגובה שלהם כשהן חולות (מה פתאום אסור לה להיות חולה)

לפעמים

לא שמים לב לדברים עד שלא רואים אותם מהצד השני.. והאשמה הזאת שאנחנו מפילים על הילדים, אל תלך יחף אתה תהיה חולה, אל תלך בלי מעיל, אל ואל ואל... הם באמת גורמים לתחושת אשם אח"כ כשהם באמת נעשים חולים? אפעם לא חשבתי על זה.. גרם לי להרגיש קצת אחרת... וכן.. אנחנו חוטאים לעיתים קרובות כל כך לגופנו, לנפשנו, לעצמנו... אנחנו שוכחים לעיתים קרובות מדי להתחבר לאינטואיציה הפנימית אולי זה מה שקורה בעולם עם יותר מדי מידע... רק בריאות..

איך זה היה כשהיית ילדה ? ../images/Emo141.gif

איך התייחסו לילדים חולים בבית שגדלת בו ?

ילדה חולה

זוכרת הרבה מרק עוף חם עם איטריות, זוכרת שהכי אהבתי בעולם בזמן מחלה ביצה רכה, זוכרת מלא ליטופים בשיער על הספה מול גברת פלפלת וזהו זה, זוכרת את עצמי זוחלת למיטה של ההורים בצד של אמא מתכרבלת בתוכה והיא מחבקת אותי. נותנת לי להרדם בשנייה. זוכרת שקית עם טישו ליד הרגל של הספה, זוכרת שהיא מסרקת אותי אחרי מקלחת להורדת החום בשיא העדינות שלא יכאב לי, זוכרת המון המון טיפול והתכרבלות, לא זוכרת תחושת אשמה, לא חושבת שהיתה שם כזאת... רק ים של ליטופים והרבה הרבה מרק עוף חם בסלון מול הטלויזיה (שזו כבר הטבה לא רעה בכלל) (-:

בורכת ../images/Emo141.gif

ולמרות שאנחנו לא ממש מכירים, אני מניח שאת מעבירה לילדייך הרבה מהברכה שזכית לה.

קטי30

New member
רפואה שלמה../images/Emo101.gif

הכל מתחיל ונגמר בראש שלנו נשמע שהראש שלך לא קודח רק מחום אלא בנוסף מזה בלא מעט מחשבות זה הזמן להרפות ולתת לגוף שלך את מה שהוא זקוק לו מבלי להתיחס לדעת הסובבים אותך רפואה שלמה שושן
והרבה בריאות

../images/Emo51.gif

למעשה, כבר חזרתי לשגרה בתחילת השבוע, ולקח לי שבוע לאסוף את מה שעלה לי כשהייתי חולה.

../images/Emo25.gif לשמוע את קולך מתוך הרעש

להיות קשוב לעצמך, לכל ניואנס, לכל תחושה לסנן החוצה את האשמה, את תסכולים וחוסר יכולת ההכלה של הסביבה לחדול מעשייה ולהתרכז בעצמך בתוך כל מה שמסביב להניע את שפתיך, לומר בדיוק את מה שאתה רוצה ואיזה סוג של עזרה, טיפול או מנוחה היו עושים לך נעים לזה אני קוראת בריאות
זיהית שם את אריק ברמן אהובי ואת הפינק פלויד, פיספתי מישהו?
אוהבת אותך שושקי

החתולית

New member
העיקר שאתה כבר בריא, שוש

ויכול לשיר :) אצלנו זה היה לגמריי אחרת, כשהיינו חולים - אמא שלי היתה מעירה את החולה התורן, מעבירה לספה עם שמיכה, משאירה לנו תה וטישיו וכמה ממתקים מפנקים, ואנחנו היינו רובצים מול הטלביזיה החינוכית (דודו היה מלמד אותנו חשבון, דן ועדנה לימדו אנגלית, ומיוהנה פרנר למדו ביולוגיה). תחושות אשמה מעולם לא היו חלק ממחלות הילדות שלי. 11 שנים עבדתי בחברה שהבעלים שלה, לא הרשתה לעצמה או לי להיות חולות. כשחליתי, היא היתה מנדנדת ללא הרף, ומטרידה אותי בבית כמה פעמים ביום בשאלות אוויליות לחלוטין. כשעזבתי את מקום העבודה ההוא ועברתי למקום אחר, לקח לי זמן להתגבר על תחושות האשמה שהתלוותה לשפעת. תרגיש טוב, שוש, ויש לך אישור להיות חולה כמה שאתה (והוירוסים) רוצה.

Ima Adama

New member
תיאורים חביבים למחלה

אהבתי את יכולת התיאור שלך שמשאירה חיוך לזכרונות כאילו ריחפת מעל... הכניסה שלך לראשם של האחים, דבר שלעולם לא נתתי את דעתי עליו. לא זוכרת את עצמי חולה כילדה מלבד כאבי שיניים מזעזעים -זוכרת את עצמי מקופלת מתחת לשולחן ובוכה בוכה. התיאור שלך יותר מתאים לגידול ילדיי, מלבד הדאגה והטיפול, נהנתי להיצמד ולשבת איתם מחובקת מול הטיוי.

קראתי אותך..

וחיפשתי אצלי זיכרון ילדות שלי כילדה חולה.. ויש לי לא מעט זכרונות ילדות..ולא מצאתי.. הבזק של קרור כוס התה ע"י שפיכתו מכוס לכוס..היה מוכר לי..אבל זיכרון אין.. מוזר.. לקחת אותי למקום שלא מצאתי אותי בו...לפחות לא בזיכרון מודע.. אתאמץ..יותר בטוח יש שם זיכרון כזה.. או שבביקור הבא שלי את אמא..אשאל..למה?.. רק בריאות..וחיוך..
נ.ב התגובה שלך בשרשור ההוא ללונלי..<ילד כוכבית> יש בה הרבה..

° זואי °

New member
זכרון ילדות

כילדה, סבתא שלי תמיד צעקה עלי לא ללכת יחפה, אמא שלי קראה לה שתניח לי. כשהייתי חולה, סבתא שלי ישר קיפצצה לה וטענה שזה אשמת אמא שלי כי הניחה לי ללכת יחפה. אמא שלי תמיד פינקה אותי והכינה לי מרק מכובס עם טעם כל כך נפלא שאפילו שהייתי חולה וללא תאבון הוא היה טעים לי. אהבתי להיות חולה כי לאא שלי היה חוק, נשארים בבית עוד שלושה ימים אחרי שירד החום כדי להיות בטוחים לגמרי שהמחלה עברה. ואלו היו שלושה ימים של כייף, פינוקים ובעיקר..... חופש. זכרון שלי בתור "אשתו של...", כשהבעלול היה חולה, נורא רציתי לעזר ולטפל והוא לא נתן, רק רצה שיעזבו אותו בשקט. זכרון שלי בתור "אמא של...", כשהיו רכים בשנים זה הלחיץ אותי מכיוון שהייתי צריכה לותר על ימי עבודה, כשהם יותר גדולים זה מלחיץ אותי כי הם נשארים לבד בבית וחוגגים וכשאני חוזרת, לא מזהה את הבית שעזבתי. גם קצת עצוב לי שאני לא כמו אמא שלי ולא יכולה להרשות לעצמי להשאר בבית ולפנק. מעולם לא אמרתי להם לא ללכת יחפים או לקחת מעיל כי יחלו. לא האמנתי לזה כשהייתי ילדה אין סיבה שהם בתור ילדים יאמינו לזה. רק כשגדלים מבינים שיש בזה משהו..... אולי....

למעלה