הגוף

d a n i e l s 5

New member
זרקת אותי לילדות.....

הכל היה ונראה כך......הספה ,השמיכה, כוסות התה שמעבירים מכוס לכוס בכדי לקרר וכו'....... למעט רגשות האשמה...זה משהו שלא זכור לי....... רק זוכרת שכל אחת מאיתנו (3 בנות) בזמן מחלה ......היתה הופכת למלכה הכל סבב סביבה :) זה היה אז...וזה קורה גם היום בבית שלי כאמא :) אפילו שאין לך חום....תמשיך להתפנק ולפנק את ה-ג-ו-ף.....כי הוא זקוק לזה :))))))))) החלמה מהירה מיסטר שוש .

יערית

New member
ברוך מרפא חולים../images/Emo141.gif

חושבת שכמו שאמא שלי היתה מטפלת בי כשהייתי חולה בילדותי,כך אני מטפלת בילדיי כשהם חולים למעט דבר אחד,כשהייתי חולה,רק אז הייתי מרגישה שאמא שלי אוהבת אותי,רק בפעמים האלו הייתי מרגישה חמלה ודאגה בלי צעקות ומריבות,הייתי אכן מתפנקת ומרגישה שמוטב להיות חולה אהוב מאשר בריאה ולא מרגישה אהבת אם. לאמא שלי יש דרכים משונות לומר שהיא אוהבת... בקטע הזה אני כ"כ שונה ממנה,יש מנת יתר של אהבה ופינוק כשהם חולים,בטוחה שהעדפה שלהם היום להשאר בבית להתפנק בסלון מול הטלויזייה החימום והתה מסיבות אחרות כמו לימודים,ואולי הם יגידו אחרת לכשיגדלו,שגם לי יש דרך משונה לומר להם שאני אוהבת אותם:))) כתיבה יפה כתמיד שושקה

שושן בחיי שאני שומע

קולות של בית פולני טהור מהסיפור שלך ואיי החזרת אותי במנהרת הזמן רק לפי שעון וורשה והמילון המיוחד הזה של הפולניות מילון אמרתי לך אתה לא מקשיב ומה עשיתי שזה מגיע לי רק שהיום ממרומי הגיור כהלכה ניתן להביט לעבר אותו זמן בחיוך ולפרוץ בצחור לשמע הגיגי המילון הוורשאי הזה מיקי

d a n i e l s 5

New member
מחייכת......

סוף סוף הבנתי את מעבר הגבול שבין מרקש לוורשה ....... רגשות האשם :))

מזכיר לי את אמא שלי

בית הונגרי למהדרין.. אבל אצלה לא היו גילויי חולשה. אצלה..זה היה לקום..לאכול..לקחת תרופה..והיידה...חולה או לא..יש דברים לעשות..

פשיסקגו דוברגו ../images/Emo45.gif

תשמע סיפור. אחרי גירושיי, התחילה אתי אחת במסיבה, ונהיינו זוג. שני ההורים שלה היו פולנים. לא סתם פולנים - ניצולי שואה. ובכל זאת, היא לא חוותה שום דבר מכל המניפולציות האלו, וממה שהיא סיפרה לי, ההורים שלה היו ממש עלא כיפאק. וגם היא הייתה טיפוס די פרוע (למשל, לא הייתה לה בעייה להשתין בחיק הטבע כמו בן). אז בתיאוריה ידעתי עוד קודם שסטריאוטיפים לחוד ומציאות לחוד, אבל כשממש נתקלתי בזה - הופתעתי.

זה כן חוכמה ! ../images/Emo141.gif

לא רק ההגעה לתנוחה המתאימה וההישארות בה, דבר שדורש מידה של כושר גופני, אלא גם היעדר העכבות. מה אני אגיד לך, עובדה שאני זוכר את זה כדבר חריג ומגניב.

ערסlight

New member
למה זה מגיע לי

כן... גם אני מוצא את עצמי בתיאור הנפלא שלך. מה שלא תעשה, תהיה לא בסדר. הטרחנות המלווה בהאשמה, בבקורת.[עלק איכפתיות] עד היום הנטיה שלי בזמן חולשה זה להעלם. רק חשד שמשהו יתחיל להסתובב סביבי מביא לי את החלסטרה. אמא שלי [עד היום] אומרת שלא נתתי לה לגדל אותי ואני חושב שחשוב שהאמהות הצעירות כאן יקראו את זה.

../images/Emo51.gif

האשמה וביקורתיות הן דפוסים נפוצים בין יהודים בכלל, לא רק בקרב האימהות.

מצוטטת

New member
".....

ואין לי{ך} מלים לנחם אותי{ה}. או את עצמי{}ך....." א3לי זה בדיוק ממשיך ככה עד היום למדתי, פשוט שעם אמא ובמיוחד בגילה המתקדם יש שמספיק לשמוע{בלבד} מבלי להגיב.... יש ואני בכלל לא מספרת, סוג של התמודדות שמקלה על שתינו.... ותודה קטנה מצידי, שהארת לי נקודה ברורה לחלוטין לי..... בתחום הזה לא רכשתי מהוריי את ההתנהלות ~בריאות~

כמעט תמיד ../images/Emo140.gif

כמעט תמיד מספיק לשמוע בלי להגיב. לא רק עם אמא, ולא רק בגיל מתקדם.

למעלה