הגולש מוסא מנבא

noamgk

New member
כן. הבנת אותי נכון.

והריבונות לא קובעת איפה זה ומה זה ארץ ישראל. ארץ ישראל היא כל השטח שנכלל בגבולות ההבטחה, ועזה היא חלק מארץ ישראל (נחלת שבט יהודה).

הוא בושה ליהדות!!

זוועה מהלכת! איך הוא לא מתבייש?!? בנאדם עם כיפה על הראש חושב שהיהדות צריכה להתקופף! אלוהים ישמור איזה חילול ה' הוא עעושה!!!

noamgk

New member
אין.

"ואין צריך לומר שאם גזר המלך לבטל מצווה - שאין שומעין בקולו." (רמב"ם, הלכות מלכים.) זה לא "הכל פרשנות". הפירושים והפסיקות של הסנהדרין (תורה שבעל פה) עברו מהר סיני ומלשכת הגזית, דרך השראה אלוקית שירדה על הרבנים ועל גדולי החכמים של עם ישראל. הכל נכתב משמיים, ולכן ל"פרשנות" הזאת יש חשיבות לא קטנה משל התורה שבכתב (שאגב, לא יכולה בלי התושב"ע).

אך המציאות שהייתה קיימת אז

היא לא זו הקיימת היום. הרבנים הם אלו אשר נותנים את הקישור בין המציאות הקיימת אז, לזו של היום, ונותנים את ההלכות (לדוגמא בנושא של שימוש בחשמל בשבת, שלא היה קיים בעבר.) ובין אם יש על הרבנים הללו השפעה אלוהית או לא, הם עדיין בני אדם, כך שאתה פועל על פי פירושים של בני אדם. ואני שואל- רק על רבנים יש השראה אלוהית? לא יכול להיות על בן אדם "רגיל"? מי אמר שפרשנות שלו פחות טובה? ורשמתי לךבהודעה למעלה מהי אותה הצדקה.

noamgk

New member
זה לא קשור...

התורה היא שמנחה אותנו ולפיה אנחנו הולכים. אין דבר כזה שמלך או רו"מ יגיד לבטל מצווה ואנחנו נעשה כדברו. יש לנו רק מלך אחד. הם עדיין בני אדם, ולא אמרתי שהם מלאכים. אבל בית הדין הגדול שישב בלשכת הגזית ("במקום אשר יבחר ה'") פעל תחת השראה אלוקית, וכל פסיקה שלו קיבלה תוקף רוחני מלמעלה. יכולה להיות השראה אלוקית גם על אדם "רגיל" (אך ירא שמיים), וקוראים לזה נביא. לא בדורנו. "מי אמר שפרשנות שלו פחות טובה?" - כבר הסברתי לך, אני לא אחזור על זה שוב.

אתה שם לב מה אתה עושה?

אתה קובע מה אלוהים יעשה ומה לא. מאיםה לך הזכות לעשות זאת? מאיפה לך הבעלות הזאת על אלוהים?

בהחלט כן.

בתנך יש הרבה פרדוקסים. אם לא היו, הכל היה קל ביותר, ובחיים לא היית פונה לרב או משהו בשביל לשאול מה עושים, כי הכל היה ברור... החיים עצמם מלאים פרדוקסים.... לדוגמא גוש קטיף- מידה מסויימת אכן לא מוסרי להוציא משם אנשים שחיו שם כל חייהם, וא נולדו שם, ומצד שני לא מוסרי להשאיר אותם שם כשהאדמה לא שלהם. בהחלט מדובר על פרדוקס(ואל תתפסו לדוגמא הזאת...סתם הבאתי דוגמא, יכולתי באותה מידה להביא אחרת...)

ברור

בכך שהם לא מתגייסים הם מזיקים רק לעצמם. הם יורים לעצמם ברגל. אבל אני יכולה להבין למה אנשים רוצים לדחות את הגיוס שלהם למרות שעדיף להתגייס עכשיו ולסיים תוך 3 שנים. כך הסבירות שהם יהיו בהתכנסות יקטן.

נכון, גם אני למדתי אזרחות...

אני לא נגד סרבנות פציפיסטית, אני חושבת רק שצריך לנתב את הכוחות שלהם לאפיקים אחרים. אין טעם לגייס מישהו שיגרום נזק. ואגב אני לא דברתי על פציפיסטים אלא יותר על קריאות בימין שאומרות לא להתגייס לצבא.

אני הרחבתי אזרחות.

אני יותר טוב. :) ותסבירי אז על מהם אותם אפיקים אחרים, כי אני חושש שלא הבנתי לגמרי....

חחחח באמת? הרחבת?

לכמה יחידות? ממתי אפשר בכלל להרחיב באזרחות? לאפיקים אחרים ז"א שיתרמו לחברה אבל לא דרך הצבא. לא נראה לי שחסרות מסגרות. שיציעו להם מקומות כמו שמציעים בש"ל.

מגמה יחידה בארץ.....

זה לא בדיוק אזרחות מורחב, קוראים לזה מנד,ט- מנהיגות ודמוקרטיה... וזה השלמה ל5.... ואוקי...הם כבר עושים את זה, למקרה שלא ידעת....

חחח הייתי באה

אבל זה כבר מאוחר מדי

Dudidud

New member
אם זה ימשיך

ככה, אין מנוס מלהגיע לאותם המסקנות. לפחות בראייה אציונאלית לטווח הקרוב.

למעלה