הגולש מוסא מנבא

יאקי התכוון

שכל מי שיכול להתגייס לצה''ל ולא מתגייס פוגע במדינה ועוזר לאויביה.. ואני חוזר שרק מי שיכול להתגייס ולא מתגייס פוגע.. מי שיש לו בעיה רפואית כלשהי זה כבר משהו שונה..

לצערי

יש חוק שנותן להם לא להתגייס.. ודתיות הולכות לשירות לאומי זה עוזר..

גם בשרשור הזה אתה תתעלם מכל מה

שיאמרו לך? אז שוב, סבנות פציפיסטית מוכרת בחוק. גם סרבנים הולכים לשירות לאומי. נו, מה תגיד עכשיו? תמשיך להתעלם?

ע"פ מה החלטת את זה?

אני מכיר דתיה לוחמת בגדוד האב"כ. חוץ מזה ע"ע משפחת האלוף שטרן היקרה: הבת הבכורה השתחררה כסרן מחקר בחיל מודיעין, הבת הצעירה יותר מקבלת שבוע הבא קצונה בחיל חינוך וההכי צעירה מתגייסת עוד שנה להיות מש"קית נפגעים (ואני, כמה אני יודע, שהתפקיד הזה נעשה ע"י מלאכים).

noamgk

New member
אלעזר שטרן הוא לא דתי.

לא כל מי שיש לו כיפה על הראש הוא ירא שמיים. בטח לא מי שאומר ש"לפעמים היהדות צריכה להתכופף בפני הדמוקרטיה".

האלוף הוא אלף פעם ה"דתי" שאתה

לפחות יש לו לב יהודי, מה שלא ניתן לומר עליך ועל חבריך המוטרפים.

noamgk

New member
ברור שיש לו לב יהודי.

לא אמרתי שהוא לא יהודי, אמרתי שהוא לא דתי. כי הוא לא דתי.

noamgk

New member
לא.

אדם דתי הוא אדם שעושה את תורת ה' לדרך חיים והוא מאמין בהשגחה עליונה. אלעזר שטרן הוא אדם שמאמין שהמדינה היא מעל להלכה ושצריך להחריב קהילות יהודיות בארץ ישראל, ולכן הוא לא דתי.

מטרת המדינה, מטרת הקמתה בסופו

של דבר היא לשמור על חיי האנשים נכון? משמע אם לא תהיה מדינה אנשים יפגעו ואף ימותו? אז כאן מופעל "סעיף" קיפוח נפש, שאם אני זוכר נכון- אומר כי מותר לעבור על התורה על מנת לשמור על חיים. כעת השאלה היחידה שנשאלת היא האם המעשה יגן על המדינה מפני השמדה, או רק יוביל אותה לכך, ושאלה זו תלוייה בדיעה פוליטית, ולא בדת. ואתה אמרת בעצמך- דתיות לא תלויה בדיעה פוליטית, כך שגם אם הדיעה שלו "שמאלנית", והוא יפעל לפיה, הוא עדיין יפעל לפי הדת. ודרך אגב, אני לא מכיר אותו, אז אין לי מושג אם זה המקרה גם כאן.

noamgk

New member
יש הגדרה לפיקוח נפש.

להכנס לאוטובוס, לנסוע בדרכים, לעשות קניות בשוק או לעשן סיגריה זה לא פחות מסוכן מלגור בשומרון, ויש מצווה ליישב את הארץ. אנחנו מאמינים (ואם תסתכל רגע דרומה - תיווכח שגם צודקים) שבריחה מחבלי מולדת היא לא רק חילול ה', אלא גם עיניין של פיקוח נפש. התורה היא "ימנית", וכבר דיברתי על זה פה פעם עם מישהו. לכופף את התורה מול הדמוקרטיה ולהחריב חבלי ארץ שקיבלנו במתנה זו כפירה וחילול ה', ולכן אלעזר שטרן הוא לא דתי. נקודה.

פיקוח נפש אומר דבר אחד-

מותר לעבור על מצוות בתורה, אם אותם מצוות יגרמו לאדם מסויים למות. ואם התורה ימנית, אז מדוע לפני שניה טענת שדתיות לא תלויה במעשים פוליטיים? ואני מסתכל, ורואה שאתה טועה. אמנם יש יותר קסאמים מאז ההתנתקות, אבל גם הרבה פחות הרוגים. ועם כל הכבוד קסאמים ולנזק שבהם (ושלא תבי אותי לא נכון, יש להלחם בתופעה הזאת), הם עדיפים על פיגועים על ימין ועל שמאל.

noamgk

New member
המרכאות לא שם לחינם.

הפיגועים לא נפסקו, הצבא פשוט עושה את מלאכתו כמו שצריך, ומן הסתם גם לגדר יש חלק בזה. הקסאם יכול להרוג, לא צריך לחכות שהוא יוכיח את זה. ומת הוא מת, ולא משנה אם מפיגוע או מקסאם.

לא מדובר על מת יחיד.

מדובר כאן על מבט יותר לעתיד. על האם דבר זה בסופו של דבר יעזור להרוס את המדינה, או יעזור להציל אותה או לפחות להמשיך את קיומה....

Dudidud

New member
ע"פ הרב עובדיה יוסף

דין פיקוח נפש חל גם על מצוות ישוב הארץ.

lithium1914

New member
אוקיי, שמענו.

"לכופף את התורה מול הדמוקרטיה ולהחריב חבלי ארץ שקיבלנו במתנה זו כפירה וחילול ה'" אתה רוצה להגיד לי שכל חוק ישראלי שנוגד את התורה דינו להתבטל מבחינתך? בנוסף, איך מסירת גוש קטיף זה חילול ה', אם לעולם לא היתה שם ריבונות יהודית-ישראלית מלאה (ולכן לא מדובר על חלק מארץ-ישראל)?

למעלה