הגולדולינס ואגרול

געגועים לקאוורים חמים

אתמול הסתיימה לה "ההופעה המקורית הראשונה" של אגרול בתצורתה החדשה כלהקה שלא מוכנה לעשות קאוורים בשום אופן הלהקה גייסה רביעיית מיתרים, שכפי הנראה לא תיפקדה כמצופה (בין השאר בגלל בעיות של סאונד), כדי להוסיף גוון קלאסי-אקוסטי לעיבודים. כמו תמיד, הוספת הרכב קלאסי נוטה לסבך את המארג הצלילי ולייצר בעיות חדשות יותר מאשר לפתור בעיות ישנות. החומר המקורי של האגרולים לא הפתיע את מי שכבר הכיר את הקטעים ששיבצו בהופעות הקודמות. הכיוון שמרני למדי - פרוג מיינסטרים משנות השבעים, מושר באנגלית ומעובד בצורה שאיננה מפתיעה במיוחד. לטעמי בלטו שני קטעים: האחד נקרא "The last man on Earth" והחלק האחרון שלו (אינסטרומנטלי) היה סוחף ודרמטי במיוחד (היה אפשר אפילו להקצין אותו, אבל זה אגרול, לא מטאליקה). השני, המכונה "הסאגה", מדבר על "האדם המובן מאליו" (The Obvious Man) וצריך להאזין לו מספר פעמים כדי לקלוט על מה מדובר. הלהקה הופיעה לפני שיצא אלבום הבכורה שלה, מה שקצת מקשה על עיכול החומרים המורכבים בהאזנה ראשונה. הבחירה לשיר באנגלית מוסיפה ניחוח פרוגי בינלאומי למוסיקה אבל קצת פוגעת בהבנה - לפעמים אי אפשר להבין אף מילה ממה שליאור שר. קטעים חזקים מבחינה מוסיקלית נשארו כאלה, למשל China הקרימזוני שעובר טוב מאוד בהופעה חיה. הביצועים של כל המעורבים היו טובים, וניכר שלשגיא אחיאל יש הרבה אנרגיות בלתי-מנוצלות בכל מה שנוגע לקריעת הגיטרה שלו. ליאור סקר נראה קצת מלנכולי ומסוייג - משיחה איתו הבנתי שהוא התאכזב מהסאונד ומשיתוף הפעולה עם הרביעייה הקאמרית. הכיוון של אגרול נראה טוב, ועדיין אני מתגעגע לקאוורים. שמעתי שהתזמורת הפילהרמונית עדיין עושה קאוורים של בטהובן, באך, מאהלר וברטוק. אם הפילהרמונית עושה קאוורים, לא ברור מדוע אגרול זרקה את כל הקאוורים מן החלון. לדעתי, שילוב בין קאוורים ובין חומר מקורי הוא הנוסחה הטובה ביותר עבור ההרכב ועבור הקהל. החומר של אגרול טוב, אבל הקלאסיקות של הפרוג-רוק טובות הרבה יותר. אפילו אם אגרול ישתפרו מאוד, הם לא יצליחו להאפיל על יצירות המופת של גדולי הפרוג. אוקיי - לא חייבים להמשיך ללבוש פרחים ולחקות את פיטר גבריאל, אבל נראה לי שאם בעולם הקלאסי עושים קאוורים למלחינים שמתו מזמן, אגרול יכולים לעשות קאוורים למלחינים שעדיין חיים. ההופעה הבאה תתקיים בעוד מספר חודשים, ובינתיים מחכים לאלבום שנמצא בשלבים אחרונים של עריכה. שיהיה להם בהצלחה. (הועתק מן הפורום של נענע, ברשות המחבר כמובן)

epitaph

New member
מה שמזכיר לי...

שרצו שמועות זדוניות לפני ההופעה שהם יבצעו את ארוחת הערב מוכנה כפיצוי על ההופעת קאברים האחרונה. חבל שהשמועות לא היו נכונות.

yaronbarb

New member
../images/Emo51.gifנתחיל בתודה:

לכל מי שמלווה את הלהקה מרחוק ומי שנכח אתמול ותמך בנו המון. בפרט לרעיה קוסובסקי ואריק חייט (אתם גדולים)וגם למרינה - את מותק!, לאורי ברייטמן שתמיד מתעניין, עוזר, תומך ועדיין שומר על אוביקטיביות, לזאב בירנבאום - אנשים כמוך הם הדלק האמיתי ללהקה, למאיה המבולבלת שנותנת לנו להרגיש מחוץ לבמה בת"א, לשיר דויטש שלא נכח אתמול אך תמיד קופץ להגנתנו ותומך מרחוק - ולמעשה לעוד הרבה אנשים מחברי הפורום. אתמול מי שנכח נתן לנו להרגיש חום וביטחון. ההופעה אתמול הייתה מאד מאד מרגשת וחשובה, היא הייתה קשה במיוחד. הרבה מהאנרגיות שבאות לידי ביטוי במופעי הקאוורים לא יצאו בהופעה, הרבה קטעים עוצמתיים נעלמו בבלילה של היתרגשות לחץ ורף ציפיות מאד מאד גבוהה. כולנו יצאנו מההופעה עם המון חומר למחשבה והרבה לשפר ולא במקרה לא שובצו קאוורים בהופעת הבכורה - כשהלהקה תעמוד עם ביטחון מלא בחומר שלה ועם מופע מגובש וקהל חם כמו שבאמת היה אתמול לא תהיה בעייה לשלב איזה קאוור כחלק מהמופע , אך הדרך עוד ארוכה ומפותלת. אז כמו שכבר ציינו לא מתוכננות הופעות בעתיד הקרוב, אני ,שגיא ויותם (אתם לא מכירים אותו אבל בלעדיו אין שום הפקה של אגרול - הוא עושה הכל) נוסעים קצת להודו
. ובעוד חודשיים שלושה שגיא יחזור ואז הלהקה תנעל באולפנים וחדרי חזרות עד שיושלם אלבום שלם ויעלה מופע (לא חד פעמי). אני בכל אופן יחזור לקראת סוף 2005 - אז שוב תודה... מקווה שנהנתם מהערב והוא היה חמוץ מתוק כמו שתכננו אני מקווה שלמרות הכל נהנתם גם מההופעה ושתתנו לזמן לעשות את שלו. אני מאד מאד נהנתי מסך האוירה החמימה שהייתה וגם מלהסתכל על החבורה הצנועה והמסורה על הבמה שנתנו את נשמתם בשביל ההופעה אתמול. אז חברים נתראה עוד שנה: ועד אז- לא לשכוח

תודה, ירון

ותודה לכל האגרולים על החוויה אתמול וכל החוויות שבכלל הענקתם לנו. שמרו על עצמכם טוב טוב בהודו ואל תלכו לאיבוד, כי כולם מחכים לכם כאן, ותחזרו לעשות את מה שאתם יודעים לעשות הכי טוב. העיתונים מלאים בכתבות על אפסים, אבל אתם מזיינים את כולם בתחת. כל הכבוד, חזקו ואמצו!

ההופעה אתמול

אתחיל דווקא בשיווק האירוע: כל הכבוד לאגרול על שהצליחו להביא להופעה שכותרתה "רוק מתקדם" כמות כה מרשימה של אנשים. אולי בגלל הארוע הענק שלהם בבאר יעקב, או שמא מסע ההופעות שקדם לכך - כך או כך כבר הרבה זמן שלא ראיתי כזו כמות של אנשים במופע של רוק מתקדם מקורי. לגבי ההופעה - הגעתי להופעה בציפייה עזה לשמוע חומר פרוג רוק מקורי - אך התבדיתי. ניכרו השפעות פה ושם מלהקות הפרוג, אולם לרוב אינן היו אלה השפעות פרוגיות אלא רוקיסטיות במהותן. הלהקה ניגנה חומר שאינו אלא רוק אלטרנטיבי, מקסימום. וכמו להקות רוק אלטרנטיבי אחרות, בקטעים מועטים אכן ניתן להצביע על דימיון או מורכבות של פרוג, אבל בגדול פרוג רוק זה לא היה. היכן היו הקלידים? היכן השאיבה מן המוסיקה הקלאסית? אז נכון, פתיחה של קטע אחד (קצר מדי) שאני לא זוכר את שמו הייתה קצת בארוקית. אבל איפה הפיתוחים? איפה האלתור המורכב? בשונה לגמרי מהופעתה הדלילה מקהל של טרספאס לפני מס' שבועות באותו מקום. הופעה שהיו לה כמובן חסרונות משלה, אבל לפחות פרוג מקורי זה היה. אגרול מתבססת בעיקר על גיטרות, ובקטעים רבים הזכירה את רוקפור באלבומיה האחרונים. אל תבינו אותי לא נכון, אגרול (גם רוקפור אגב) ניגנה רוק איכותי, אפילו מאוד, אבל לא רוק מתקדם. ומכאן האכזבה הגדולה שלי. נהניתי לשמוע את ההופעה, והיו קטעים שאהבתי, אבל אולי בגלל בוסריות הלהקה בחומר מקורי, אולי חוסר תעוזה, אולי חוסר כישרון יצירתיות - הלהקה פשוט לא התעלתה עד לרמות הרוק המתקדם. בנוסף, השירה לא הייתה מובנת, ומהמילים שכן הצלחתי להבין, הבנתי שאין בהן יותר מדי. אני דווקא חולק על אורי ברייטמן. מעבר לבעיות הסאונד שהופכות כבר לריטואליות בבארבי, רביעיית כלי הקשת והחלילנית תרמו הרבה לדעתי. הם הוסיפו נופך קלאסי שהיה כל-כך חסר בהופעה. לסיכום, אגרול היא להקת רוק טובה מאוד, אבל לא להקת רוק מתקדם. מעניין אם בעתיד תתגבש לידי המורכבות הגבוהה שהציב רף הפרוג, אולם עד אז כל שנותר לי הוא להתנחם במקור.

pasteran

New member
למרות שהבטחתי לעצמי לא לכתוב פה

ככל האפשר. פשוט טמטום ברמה כזו כמו שכתבת ראוי לתגובה עניינית שלי: את/ה ראוי לאשפוז כפוי עם nevermind the bullocks בלופ קבוע באוזניות צמודות. להלו הפנינים הרקובות: לידי המורכבות הגבוהה שהציב רף הפרוג הלהקה פשוט לא התעלתה עד לרמות הרוק המתקדם ניגנה רוק איכותי, אפילו מאוד, אבל לא רוק מתקדם. ומכאן האכזבה הגדולה שלי. באמת באמת את/ה מפגר אם אתה באמת חושב ככה. כל זאת בלי קשר לדעתי הלא חיובית על ההופעה אתמול ועל החומר המקורי של אגרול.

אכן "תגובה עניינית"

אני לא יודע מי אתה, אבל תגובה כזאת טפשית כבר הרבה זמן לא קיבלתי. אם כפי שכתבת ה"תגובה העניינית" שלך היא "את/ה ראוי לאשפוז..." ושאר משפטי תבונה מזהירים, אז באמת חבל על המאמץ שלי אפילו להבין את הביקורת או להתייחס אליה. מיותר לציין כמובן שלא ארד לרמת ה"באמת באמת את/ה מפגר..." המרשימה שלך. זאת כבר, "באמת באמת", בעיה שלך.

dpascal2

New member
אחי (2)

ערן,כחבר אל חבר: עם כל האבסורד שהיה בהודעה שלו זה לא מצדיק סגנון כזה ועוד מאדם עם יכולות הומור ושפה משובחות כשלך. אני יכול לחשוב על 10 דרכים לענות לו (מהסבר סבלני
ועד עקיצה אטסטטיבית) אבל גידוף היא לא אחת מהן. בוא נשאיר את הפורומים האלה אי של סובלנות ותרבות דיון בים הבהמיות הזה שנקרא מדינת ישראל.

pasteran

New member
לייטן אפ

אין ספק שהתגובה שלי הייתה מכוערת וראויה לבוז. וכמובן שהייתי יכול להשקיע בתגובה מנומסת מנומקת ומשעשעת. אבל לא התחשק לי. התחשק לי לצרוח קצת. לקלל. נו הארם דאן. אני עומד על זכותי להיות חרה מדי פעם בדיוק כמו שאני עומד על זכותו של כותב ההודעה לכתוב את השטויות הללו. אם תרצו הזכות לטפשות (כל עוד היא לא פוגעת באחרים) ולגסות. לנתן זהבי מותר! נ.ב. אל תראו הודעה זו כהתנצלות. גם אם דברי היו מסריחים אני עדיין צודק ובכל מקרה לא מתנצל

dpascal2

New member
הולד איט ! הולד איט !

אתה רוצה להיות "צודק ומסריח" כדבריך? ,סבבה. יש לי רק בעיה עם העובדה שאתה מתעקש להפסיק לשעשע אותי אגב כך ומעדיף במקום זאת להיות משיגינע רציני. חוץ מזה לא תיארתי לעצמי שתהליכי הגמילה מג'ושיות מלווים בקריזים כאלה קשים...

ערן!אני קוראת אותך לסדר!../images/Emo18.gif

אל תתנצל! אל תכנע ללחץ חברתי! תהיה גבר! "ליאור תעשה לי פרח!"

cut2

New member
אחחחח

מה קורה כששופכים את העצבים על המקלדת...

ככה אומרים תודה?

1. אגרול היא ללא ספק להקה מצויינת וירון ברבי יודע לעשות את העבודה. חבל שלא הצלחתי להביא את הלהקה הזו להופעה ב"צוותא" (בזמנו דיברתי על זה עם ירון אבל לצערי זה לא יצא לפועל). 2. ויחד עם זאת - כל פעם שאני קורא את "הגיגיך" אני מתפלא איך אדם כמוך שהוא חלק מהסצינה בארץ מתבטא כלפי אחרים. "העיתונים מלאים בכתבות על אפסים, אבל אתם מזיינים את כולם בתחת". לא נראה לך שזאת התבטאות שמתאימה לבהמה? עם גישה כזאת זה פלא שכשאתה מופיע אז מי שבאמת אוהב רוק לא בא לראות אותך? למה העמדה הזאת שלך כלפי אחרים? אני זוכר מה כתבת בפורומים שונים על "שליחי הבלוז". להקה שמופיעה לפחות ארבע פעמים בשבוע במקומות שונים בארץ וסוגרת קופות, בזמן שאתה יושב בבית ומילל את ההגיגים שלך בשפה שמתאימה לבבון, ולא של מוסיקאי שמתעסק ברוק. קצת כבוד לחברים שלך למקצוע, גם אם מה שהם עושים לא מתאים לאינטלקט המתנשא שלך. יקירי, עם כל היותך כישרון (אני בין הבודדים שבא לראות הופעה שלכם כי אני מתעניין ברוק), אם אני הייתי המנהל של הלהקה שלך, הייתי מפטר אותך בלי היסוס רק בגלל "המזיינים את כולם בתחת" שלך. אני חושב שירון ברבי צריך להתבייש שככה אתה אומר לו וללהקה שלו תודה, ומהיכרותי איתו אני יודע שהוא בחור עשר.

pasteran

New member
אוישששששש

מאיפה צצו אבירי השפה הנקייה ? פה זה לא ספרד במאה ה-16. תרגעו. זה פורום בתפוז לא סימפוזיון במכון ליחסים בינלאומיים ודיפלומטיה. לכל אחד מפלק כוססוומו כשהוא מדבר. לא תמיד כותבים בפורומים ברצינות ואף אחד לא שולח אחים עוטי לבן לאשפז אנשים אחרים או אחים עוטי שחור לזיין אחרים בתחת.

ככה אומרים

אולי אתה צודק בחלק מהדברים, אבל אני לא הראשון להצביע על כך שהמוסיקה הפופולרית היא היום גוויה מהלכת מבחינה אמנותית. ומה לעשות, ורוב בני ישראל משוכנעים שבזה מסתכמת החוויה הנקראת 'מוסיקה'. תשמע, זה נושא מאוד מורכב וראוי לדיון ארוך וממושך. אין לי בעיה להתנצח איתך כאן אבל זה פשוט לא יעיל.

למעלה