הגולדולינס ואגרול

epitaph

New member
הגולדולינס ואגרול

או, זה רק היה אתמול? אתמול היה לי יום עמוס, הוא התחיל בערך בארבע וחצי עם הופעה פרטית (!) של הגולדולינס לבני משפחה, ידידים, מכרים ונספחים (אני בקטגוריה האחרונה, על תקן ידיד של האחות ומישהו שהם קראו כמה תגובות שלו כאן). הופעה שבהחלט הרשימה אותי עם מגוון שירים רחב, בין היתר שירים מהאלבום שיצא, שירים מהאלבום שמתוכנן לצאת, כמה קאברים (ביטלס, מתי כספי ועוד זמרי בלוז למינהם) ושני שירים מלורד פלימנאפ (Trapped in the Marsh ו-December פעם ראשונה מבוצעים בהופעה). היה מעולה, לאחד שלא כל כך התעמק בפולק במרבית הזמן הם הרשימו אותי לטובה, אוהד על הקלאסית ובשיר אחד על אקורדיון, איתי על האקוסטית ומדי פעם מפוחית וטל על תיפוף ברכיים ושירה של שלושתם עם יכולות ווקאלית מצויינות של כל השלישיה, ביצעו הרמוניות קוליות שינויי טון וכמובן בל נשכח את שירת הרנסאנס של טל דולין. אחר כך נסעתי לאגרול, יחד עם נועה שבטח תשים כאן את התמונות יותר מאוחר. אני אתחיל דווקא בסיכום ההופעה, אהבתי מאוד ואשמע צפוי ואומר היה מעולה, הזכירו לפרקים הרבה מענקיות העבר וההווה (עכשיו אני לא יודע אם זה רק אני שזה קורה בגלל ההקשרים שאני עושה לקאברים שהם היו עושים פעם או בגלל שהם באמת מזכירים), אבל בסופו של דבר יש הרגשה שיש בהופעה הרבה דברים שייחודים להם ושהחומר עצמו סוחף, לא פומפוזיוני, כבר יחסית מגובש ברובו ומספיק בשביל הוצאת אלבום ראשון. היה גם נחמד לפגוש את מאיה ויניב ואת המ"פ לשעבר. ולסיכום הערב, היה מאוד מוצלח, שתי הופעות די שונות בתכלית ושמשתיהן מאוד התרשמתי. ומי שגם היה באגרול, איך היה לדעתכם? ספרו חוויות, שתפו תמונות, בקרו ביקורות...

soft light

New member
הופעה לא רעה

אבל אני חושש ש"אגרול" עדיין לא הבשילו. יותר מידי איזכורים וציטוטים מרוק מתקדם מוכר ופחות חומר מקורי באמת. חוץ מזה שחלק הקטעים היו מאוד מאוד בוסר, במיוחד הקטעים הראשונים. ההמשך היה טוב יותר. הקטע האחרון היה הטוב ביותר, ללא ספק. לסיכום הופעה נחמדה, אבל ה"חומר המקורי", לא היה מספיק מקורי ומספיק טוב בעיני.

epitaph

New member
כגודל הציפיות כך גודל האכזבה?

אני לא באתי עם ציפיות רבות ולכן גם כנראה לא התאכזבתי כמוכם. מהפורום השכן ומהתגובה שלך אני רואה שלא רק אני חשבתי שמה שהולך שם מאוד מזכיר את ענקיות העבר. תכלס מבחינת השואו עצמו (קראו לזה ויברציות אם תרצו), בזה בד"כ אני מודד הופעה, ומהבחינה הזאת אגרול לא איכזבו. מבחינת להוסיף יותר מגע האישי שלהם לכל היצירות, את זה אני מקווה שהם ישכילו לעשות באלבום.

soft light

New member
אכן באתי עם ציפיות גבוהות

העניין הוא שהחומר המקורי של אגרול מאוד מזכיר את הרוק מתקדם הקלאסי של שנות ה-70, ללא אף תוספת ייחודית ומקורית מצד חברי הלהקה. ואם כל הכבוד לחברי הלהקה המוכשרים, אני לא רואה אותם מתקרבים ליצירות הענק של הרוק המתקדם. אגרול צריכים להבשיל לאט ובזהירות. לפי מה ששמעתי אתמול אגרול היו צריכים לחכות עוד שנתיים-שלוש עד שיוציאו חומר מקורי, שהוא אכן מקורי.

epitaph

New member
צודק...

וזה יגיע להם עם הזמן, לא כל להקות הרוק המתקדם פרצו כבר עם האלבום הראשון שלהם כמו קרימזון (ואם אתה מחשיב את ההרכב של גיילס,גיילס ופריפ אז גם קרימזון לא עשו את זה). היו להקות כמו יס שדישדשו איזה שני אלבומים עד שהצליחו לגבש או למצוא את החומר האנושי הרצוי ואז הוציאו משהו שהוא מעבר למה שהיה עד אז מבחינתם. בשביל ההתחלה של אגרול לדעתי זה בהחלט טוב. לא נראה לי שצריך לצפות מהם להוציא יצירת מופת איך ששומעים שהם מחליטים לעשות חומר מקורי ואותו הדבר אפשר לומר לגבי מקוריות החומר.

epitaph

New member
דרך אגב...

ודרך הבטן, יש משהו שמפריע לי בזמן האחרון בהופעות שאוזכר כבר במקום אחר ולדעתי רצוי להזכיר אותו גם כאן. העיתוי של ההופעות, יותר מדי הופעות בזמן האחרון תקועות של מוצאי שבת וזה יוצר בעיה למי שגר בפריפריה (כלומר, כל מקום בערך שהוא לא תל אביב) ובמקרה גם חייל/תלמיד/סטונדט/עובד/שונה (מחק את המיותר ואם בחרת שונה אז הסבר מה). למה לא לחזור לימי חמישי הנחמדים, ככה גם לא פוגעים ברגשות הדתיים וגם באנשים שצריכים לקום מוקדם ביום ראשון בבוקר ולא גרים באיזור.

soft light

New member
../images/Emo45.gif

גם ההופעה האחרונה של אגרול בברבי הייתה ביום שבת. עבורי, זה בעייתי משום שאני (בעל כורחי כמובן :)) משכים קום. יום חמישי זה טוב לכל הדעות.

Black Rose

New member
Eggroll

לפני שאתחיל לומר משהו על ההופעה, רק אציין את העובדה שלא הייתי בהופעות קודמות כך שלא היה לי ל-מה להשוות את ההופעה באופן כללי. ההופעה התחילה בקטע מרשים למדי וגם שני השירים, או שלושת השירים שהיו לאחר האינטרו רק הקסימו ולא הרסו את הרושם הראשוני. אח"כ הייתה ירידה מסוימת, שינוי פאזה שהמעבר לא היה חלק במיוחד ולכן הרגיש לא מתאים במיוחד (החלק היותר שקט של ההופעה). הרביעיית מיתרים בהחלט הוסיפה לרושם הכללי ולא גרעה בשום מקום. כל הכבוד לכל המעבדים (אני בהחלט לא זוכרת שמות, עימכם הסליחה). כלי הנשיפה שעלו לבמה (ולחלק האחורי למעלה) בקטע רגאי חביב מאד הרשימו (מעבר לזה לא אומר כי אני לא מבינה בכלי נשיפה במיוחד). אם הבנתי נכון אז החלילנית היא חלק מהלהקה? מאד אהבתי את השירים שהיא ניגנה בהם. החומר ישב טוב, אבל מרגישים שלא "לעסו" אותו כמו שצריך עדיין. הזמר וזמרי הרקע (כל הלהקה, חוץ מהמתופף) שרו מאד יפה, אולם לא הרגשתי את ההשפעה של הביץ' בויז (כפי שנכתב בכתבה ב"הארץ") בשירה במיוחד. אולי קצת בשירת הרקע (הזכירה לי קצת את לורד פלימנאפ, אבל אולי זה רק בגלל ששמעתי אותם שעות ספורות לפני ההופעה). את הקטע שהקלידן ניגן על... קסילופון (?) מאד אהבתי. התפלאתי שהמתופף לא עשה אותו... אני אפסיק לחפור, רק אציין את הבסיסט הרקדן, נדיר למצוא בסיסט שכל כך נכנס למוזיקה ולא עומד כמו בול עץ על הבמה. וכמובן- תמונות (סליחה על הטשטוש, המרחק והעשן לא מיטיבים עם האיכות)

Black Rose

New member
עוד תמונות

אם זה מפריע למישהו- אני אפסיק. אלו הן רק תמונות נבחרות, אולם יש בערך 20 מהן ועדיין לא סיימתי להקטין (התמונות המקוריות בגודל 500 ק"ב). שכחתי לסכם: הופעה מעולה, שווה יותר מה-50 שקלים ששילמתי עליה ובהחלט מצפה לראות/לשמוע עוד (רצוי באיזור הדרום!)

Black Rose

New member
...

אחת התמונות היחידות שהצלחתי לקחת של המתופף והיא מלאה בעשן...

Black Rose

New member
.....

החצוצרן שהחליט שאין מספיק מקום על הבמה בשבילו (או שסתם הרגיש צורך להיות מיוחד)

למעלה