הגדרת תחילת טעינה..

רגע רגע הלווווו

מה הכוונה? אסור לעבוד עם המחשב מחובר למטען קבוע? צריך לתת לסוללה לעבוד ורק כשהיא קרובה להתרוקן המטען מתחיל לעבוד? תסבירווווו

יאיר B

New member
הנושא נטחן מראשית הפורום...

הקישורים והמאמרים עומדים לרשותך בנושא הזה (ויש אפילו בקישורים קטגוריה יחודית לזה).

תהיה נחמד מותק שלי

אני אישה. אל תשכח שפלא שאני בכלל מדליקה את המחשב (טוב סתם הגזמתי. אני די מבינה אבל חסר לי הרבה ידע כאן)

יאיר B

New member
מותק? ../images/Emo6.gif

זה חדש. מאמר קצר (בעברית) שמסביר את הנושא וכולל גם המלצות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1372&a=84266&c=8205&sc=0&ssc=0 ואגב, זה שאת אישה לא אומר כלום. היה לי העונג להכיר אישה שיכולה לעשות אוניברסיטה לפרופסורים מהפקולטה להנדסת תוכנה בטכניון (כיום היא עובדת בגוגל, והיא אחת המומחיות הגדולות בארץ לתחומה). אל תמעיטי בעצמך!

Jan22

New member
איזה יופי

עוד התמחות של הפורום - פורום פו''פ ושידוכים בע''מ .

bar666xp

New member
א. מותר הכל זאת הבחירה שלך!

ב. קראי במאמרי הפורום יש תקציר לחיי סוללה שכתבתי. ג. תיקצור התקציר.... 1. סוללה על 100% נשחקת מהר יותר מאם תהיה במצב אחסנה מחוץ למחשב {בכל מקרה היא לא תחזיק יותר מ3-5 שנים גג}. 2. לסוללה כ300 מחזורי טעינה. 3. בעבודה ללא סוללה יש רמת סיכון גבוה בהרבה לחלקים נעים {או בגדול לדיסק הקשיח}. יש מי שאומר כי אין לו מידע כזה קריטי בHDD {דיסק קשיח} שיתפגר עלותו כ300-400ש"ח {תלוי איזה דיסק זה} חידוש סוללה כ1500ש"ח... יש מי שאומר המחשב שלי נייד ונירכש לצורך הזה ניידות אני יגיע ל300 מחזורים הרבה לפני השנתיים... יש מי שאומר החומר על הדיסק הקשיח יקר לי {כספית או מנטלית או ריגשית לא חשוב} אני יחליף/יחדש את הסוללה במקום אחרי שנתיים אחרי שנה וחצי לא נורא.. כל אחד/ת ומה שמתאים לו/ה!!! אם האינפורמציה והאפשרויות כבר הובנו נישאר לך לבחור מה מתאים לך.

אבל אני עדיין לא מבינה משהו

מחזור טעינה זה כשהסוללה מתרוקנת ומטעינים אותה שוב, נכון?. זה יכול הרי לקרות פעמיים ביום למי שמסתובב עם הנייד שלו. זה אומר שהיא תגמר לו תוך 150 יום (חצי שנה)?

bar666xp

New member
בהגזמה אבל כן..

כי המספרים הללו הם לא אקסיומה... גם יש לקחת בחשבון כי מדובר על +- הנקודה בה הסוללה תתחיל לרדת בביצעים... העיניין הוא כי תוך פרק זמן מעוד קצר המנקודה זו הסוללה כבר ממש לא תהיה שמישה כלל... לדוגמה לפני 3 שנים הסוללה אצלי החזיקה כשעתיים עבודה... היום אם היא מחזיקה שעה שעה ורבע זה טוב... ולפני כחצי שנה עוד החזיקה כשעה וחצי שעה ו3/4... אגב זה +- המקסימום שאפשר להוציא מהסוללות שבשימוש כיום אם עושים תחזוקה נכונה/אידאלית. אז אחרי 300 מחזורי טעינה הסוללה כבר לא תתפקד כמו שהיא הייתה חדשה אבל היא עדיין עובדת... אפשר לומר כי הממוצע לחידוש/החלפת סוללה יהיה +- שנתיים שלוש בכל מקרה או אם הנייד משמש כDTR {תחליף שולחני שמחובר כל הזמן לחשמל} אז רק שהסוללה כבר לא מחזיקה יותר מ5 דקות+- הזמן שיספיק למשתמש ו/או לWINDOWS להכניס את המחשב למצב HIB {שנת חורף}. אגב חשוב אסור לסוללה להיתרוקן מתחת ל2-3% היא עשויה לא להיטען כלל חזרה... וזאת עוד אחת מהסיבת שסוללה במצב אחסנה צריכה לפחות אחת לחצי שני עד שנה לעשות מחזור טעינה אחרת הפריקה העצמית שלה תוריד את האחוזים מתחת ל2-3%.

בן דהאן

New member
נוצר פה שירשור יפה ומעניין אבל..!!

אני עדיין לא מצליח לשנות הגדרות.. יש איזו תוכנה יעודית שעושה את זה בשבילי? בהגדרות של ווינדוס אני יכול רק לשנות את ההתראות ואת תוכניות הניהול... שום דבר על הגדרות טעינה...

bar666xp

New member
עד כמה שזכור לי...

אין אופציה כזו מובנת בWINDOWS תבדוק אם יש {וסביר שיש} תוכנת עזר של היצרן {DELL} לניהול צריכת חשמל {יתכן וצריך להוריד אותה מאתר היצרו}.

למעלה