הגדרת מגנט

NessT

New member
אז בעצם אם אני רוצה להגדיר רק כוח מגנטי ולא

אלקטרומגנטי אז אני יכולה להגדיר ככה: כוח מגנטי - כוח הפועל בין מטענים בתנועה והוא אינו חשמלי. כן?

NessT

New member
כן אני יודעת אבל בבגרות זה מטומטם ויכולים

להגיד לי להגדיר כל מיני דברים גם אם זה לא הדרך הכי הגיונית

RichardSmith

New member
לא מאמין שיורידו לך על הבחנה כזו...

או אי הבחנה. אישית, הייתי מוריד לך על כך שאת כותבת: "והוא אינו חשמלי"... אבל עדיף לבדוק את העניין עם המורה...

johngalt2

New member
שמע, גבר,

הייתי ממליץ לך לא לכתוב על דברים שלא למדת עליהם ואתה בטוח ב- 100% שאתה מבין אותם. לקרוא בוויקיפדיה שיש משהו שנקרא כוח אלקטרומגנטי זו לא חוכמה גדולה. אין שום בעיה להגדיר כוח מגנטי, ולמעשה ככה בדיוק מגדירים אותו. לעובדה שהוא רכיב בטנזור אלקטרומגנטי שתלוי בבחירת מערכת יחוס ממש לא צריך להכנס בתיכון.

johngalt2

New member
אתה צוחק?

אתה באמת משווה את עצמך לניוטון? תסלח לי, אני לא עושה דברים כאלו בד"כ, יש לי דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי, *אבל* - אתה הולך וקורא בוויקיפדיה כל מיני דברים, לא מבין אותם בכלל, ואז הולך ומסביר אותם לאנשים אחרים שצריכים לדעת את זה בשביל הלימודים שלהם? מאין עזות המצח? מה אתה כבר יודע? עוד לא עשית את כל קורס פיזיקה 1 אפילו... אני לא חושב שיש לך מושג בכלל מה זה שדה מגנטי. אגב, אני לא אומר שאני מומחה, בכלל לא - אני כולה בסמסטר שלישי. אבל בדיוק מהסיבה הזו אני לעולם לא אכתוב משהו שאני לא בטוח בו, וגם אם כן, אומר את זה מראש. מה אתה חושב, שבגלל שאתה סטודנט באוניברסיטה ונרשמת לקורסים בפיזיקה זה מסמיך אותך לענות לאנשים על שאלות? תעשה לי טובה... אני רחוק מאוד מלהכיר את כל התורה האלקטרודינמית (ואני עוד אכיר אותה על בוריה בבוא הזמן), אבל אני חושב שהעובדה שקיבלתי 98 בקורס פיזיקה 2ממ' בטכניון, שהציון הממוצע בו הוא 55, בכל זאת נותנת לי איזושהי לגיטימציה לענות על שאלות בסיסיות בנושא חשמל ומגנטיות. מה אתה כבר עשית כדי להוכיח את עצמך? אני באמת מציע לך שתרד מהעץ שטיפסת עליו, ויפה שעה אחת קודם. תשב ותשקוד על החומר, תבין אותו באמת עד הסוף, ואז תבוא ותענה לאנשים על שאלות. לא לפני.

RichardSmith

New member
לא

חבל על הזמן שבזבזת בכתיבת ההודעה הזו. ממש לא השוותי את עצמי או את יכולתי לניוטון או ליכולותיו. ולא קראתי על הדברים הללו בויקי.

NessT

New member
תודה לשלושתכם על התשובות.. עזרתם מאוד! ../images/Emo140.gif

למעלה