הגדרת מגנט

NessT

New member
הגדרת מגנט

אני צריכה הגדרה מדוייקת של מגנט (בלי להשתמש בהגדרה בשדה מגנטי או כוח מגנטי וכד').. חיפשתי בגוגל ומצאתי כמה הגדרות (בויקיפדיה ובעוד מקומות) אבל הרוב השתמשו בשדה/כוח מגנטי בהגדרה (למשל ההגדרה: מגנט הוא גוף שמפעיל שדה/כוח מגנטי
) או שפשוט היו לא מדוייקות ניסיתי לחשוב על הגדרה בעצמי אבל אני לא בטוחה שההגדרה שלי מדוייקת (או בכלל נכונה.. חח) אז תעזרו בקשה =] תודה

Rus Almighty

New member
תנסה להגדיר מנורה בלי מילים הבאות

אור, קרנים, מאיר או מקרין. שדה מגנטי זה מה שמאפיין מגנט בלי שדה מגנטי מגנט הוא לא מגנט.

NessT

New member
לא בדיוק.. ../images/Emo62.gif :)

בשביל להגדיר מגנט עם שדה מגנטי אתה קודם צריך להגדיר שדה מגנטי.. אם אתה תגדיר מגנט כגוף שיוצר שדה מגנטי ואז תגדיר שדה מגנטי כשדה כוח שנוצר ע"י מגנט אז יש לך פה הגדרה מעגלית=אין לך הגדרה..! זה כמו שאתה לא יכול להגיד שההגדרה של נעל (
) למשל היא :משהו שנועלים. אלא ההגדרה של נעל יכולה להיות: פריט לבוש ששמים על הרגליים (אני יודעת שהדוגמא לא משהו חח לא עלה לי משהו אחר
). העיקרון הוא שאי אפשר להגדיר משהו עם אותה מילה או עם מילה מאותו שורש.. ובגלל זה מנורה נגיד (הדוגמה שלך..) אי אפשר להגדיר עם המילים אור או מאיר אבל כן אפשר להגדיר עם המילים קרניים או מקרין. בקיצור חפרתי קצת חח אבל מה שחשבתי זה שאפשר להגדיר מגנט עם שימוש בכוח לדוגמה: מגנט - גוף שמפעיל כוח (משיכה או דחיה) על מטענים בתנועה.. זה נכון? זה מדוייק מספיק?

Rus Almighty

New member
זה לא

כי יש מקרים שנופלים תחת ההגדרה הזאת והם לא מגנטים. לדוגמא חיכוך ויסקוזי(פרופורציאונלי למהירות) ומעבר לכך זה לא מתאר מגנט. (מגנט לא תמיד מפעיל כוח על חלקיק טעון בתנועה, זה תלוי כיוון). הנקודה היא שההגדרה של מגנט היא גוף שיוצר שדה מגנטי קבוע. לנסות למצוא הגדרה אחרת זה משחק מילים חסר משמעות ולא יותר. בהצעה שלך יש ניסיון להגדיר שדה מגנטי אם תשים לב. זה לא חסר משמעות להגדיר מנורה על ידי מילים נרדפות למאיר?

NessT

New member
כמה דברים..

* חיכוך ויסקוזי לא פועל על מטען אלא על גוף ולכן הוא לא נופל תחת ההגדרה הזאת (
אני לא בטוחה שאני יודעת מה זה חיכוך ויסקוזי אז תקן אותי אם אני טועה..
) *
אני רק בהתחלה של לימוד מגנטיות אז כנראה שאני טועה אבל חשבתי שמגנט כן מפעיל תמיד כוח על מטען בתנועה בכל כיוון.. אז מתי הוא לא? * אם מקבלים את ההגדרה שלך (שמגנט הוא גוף שיוצר שדה מגנטי קבוע) אז איך מגדירים שדה מגנטי?

Rus Almighty

New member
המגנט זה לא משהו שפועל רק על מטענים נקודתים

אם כיוון התנוע בכיוון השדה המגנטי אז אין כוח על המטען. הגדרה הכי טובה לשדה מגנטי זה יצור כלשהו אשר מקיים את משוואות מקסוול ואת כוח לורנץ ומסמנים אותו ב- B.

johngalt2

New member
זה בכלל לא סמנטי

ניתן להגדיר שדה מגנטי בלי שום קשר לעובדה שישנם עצמים בטבע שיוצרים אותו. שדה מגנטי הוא דרך נוחה לתאר תופעה יחסותית שמתרחשת כאשר שני מטענים חשמליים נעים אחד ביחס לשני במערכת ייחוס כלשהי. זו הדרך הנכונה לתאר אותו, והיא אינה "מעגלית" בכלל, כי היא רחוקה מאוד מלהניח שיש עצמים בטבע שיוצרים שדה מגנטי קבוע. אם תרצי לשאול מה זה מטען חשמלי בדיוק ומאין הוא מגיע - אז לזה, למיטב ידיעתי, עדיין אין תשובה, וצריך לקבל את זה כעובדת טבע.

NessT

New member
אוקי.. אז אם ההגדרה של שדה מגנטי היא ככה

ואז אם נגדיר מגנט כגוף שמפעיל שדה מגנטי אז גם סתם גוף טעון שהוא בתנועה יתאים להגדרה למרות שהוא לא מגנט..

NessT

New member
יצא לי משפט מוזר עם הרבה "אז" חח

תתעלם מהתחביר המוזר והאילג הזה

johngalt2

New member
בוודאי

כל זרם חשמלי יוצר סביבו שדה מגנטי, זה נובע ישירות מחוק אמפר.

NessT

New member
../images/Emo45.gif זה מה שהתכוונתי.. ככה ההגדרה של מגנט לא

יכולה להיות פשוט גוף שמפעיל שדה מגנטי כי יש עוד דברים שמתאימים להגדרה והם לא מגנט אז זו לא הגדרה חד חד ערכית..

RichardSmith

New member
ההגדרה, ממה שזכור לי, היא

שבניגוד למתכת רגילה שבה האלקטרונים נעים באקראיות, במגנט הם מסודרים לפי הקטבים, כלומר יש עודף אלק' בקוטב השלילי וחוסר בחיובי. התופעה הזו מאפשרת למגנט למגנט. (For the magnet to magnet...) המגנט לא יוצר סביבו שדה מגנטי קבוע כי המגנט מאבד את המגנטיות שלו עם הזמן...

NessT

New member
אז אם הבנתי נכון ההגדרה היא:

מגנט - גוף בו האטומים מסודרים לפי קטבים קבועים, כלומר יש עודף אלקטרונים בקוטב השלילי וחוסר בחיובי (הוספתי את המילה קבועים כי אם לא אז כל חומר מקוטב יתאים להגדרה גם אם הוא מקוטב רגעית). ההגדרה הזו זהה גם ל- גוף שמקוטב באופן קבוע נכון?

RichardSmith

New member
לא מדויק

האטומים במתכת נמצאים במצב של "ים אלקטרונים", לפי מה שלמדתי בכימיה התיכונית. כלומר, בניגוד למולקולה רגילה (אל מתכתית) בה אלק' מסויים שייך רק לזוג אטומים, עבור מתכת האלקטרונים זורמים באופן חופשי למדי. במגנט יש עודף בצד אחד -- גאות, אם תרצי. שוב, הכל דינמי בחיים... המגנט כרגע מסודר אבל בעוד תקופה מסויימת יכול לאבד את הסידור.

RichardSmith

New member
מויקי על סריג מתכתי

סריג מתכתי הינו האופן בו מסודרים אטומי מתכת כשהיא במצב צבירה מוצק. בסריג המתכתי נעים האלקטרונים מרמה האחרונה סביב הגלעינים (חלקיקים אשר כוללים את גרעין האטום ואת האלקטרונים פרט לאלקטרוני הערכיות, הגלעין טעון חיובית מכיוון שחסר לו אלקטרונים) באופן חופשי, כלומר בלי להיות קשורים לגרעין מסוים. אופן תנועה זה מכונה ים אלקטרונים או דבק אלקטרוני. בעזרת מודל זה ניתן להסביר את תכונותיהן השונות של המתכות: בשל המשיכה החשמלית החזקה בין היונים החיובים והאלקטרונים נמצאות מרבית המתכות, בטמפרטורת החדר, במצב צבירה מוצק. הולכת החום והחשמל של המתכות היא הודות לניידות האלקטרונים. אם מפעילים כוח חיצוני על מתכת, עשויים היונים החיוביים להחליף את מקומם עם יונים חיוביים אחרים. תזוזה זו אומנם תגרום לשינוי מבנה המתכת אולם האלקטרונים השלילים ימשיכו "להדביק" גם את הסידור החדש. זו הסיבה שניתן לרקע ולעבד מתכות.

RichardSmith

New member
ההגדרה המדוייקת היא

שאנחנו יכולים ליצור סגסוגת של מתכות כך שתהיה בעלת שדה מגנטי קבוע, כלומר הכיוון קבוע אבל המגנטיות היא זמנית, אומנם לזמן די ארוך. הכוונה שלי היא שאם אחד מעוניין ליצור פורפטום מובילה בעזרת מגנטים, הוא לא יצליח כי לאחר כמה זמן המגנטים יאבדו את כוח המיגנוט.

NessT

New member
הבנתי את הפואנטה אבל איך מנסחים את זה?

מגנט = סגסוגת של מתכות בעלת שדה מגנטי בכיוון קבוע לזמן די ארוך - ??
אם אני כותבת למורה שלי הגדרה עם בזמן "די ארוך" היא נותנת לי ציון "די נמוך"
חח אבל אם מתייחסים למגנט כאידיאלי (שלא מאבד את המגנטיות שלו) אז ההגדרות יהיו: מגנט - גוף בעל שדה מגנטי קבוע. שדה מגנטי - היחס בין הכוח המגנטי שיפעל על מטען למכפלה של גודל המטען במהירותו. כוח מגנטי - האינטרקציה (הכוח) הפועלת בין מטענים בתנועה. נכון? פשוט נראה לי שבהגדרות מתייחסים לדברים כאידיאלים כי זה מה שעשינו עד עכשיו (נגיד כשהגדרנו כא"מ של סוללה אז לא התייחסנו בהגדרה להתנגדות הפנימית של הסוללה אלא הגדרנו אותו ככמות האנרגיה שתתווסף ליחידת מטען במעבר בסוללה - בלי התייחסות לזה שיש גם איבוד אנרגיה בגלל ההתנגדות [לא בטוחה שזאת ההגדרה המדוייקת שהגדרנו.. אני לא זוכרת בדיוק אבל זה לא ממש משנה לנקודה])

למעלה