הגדרה של אנרגיה....

הפרבולה

New member
אוקי הבנתי

אם הכוח תמיד ניצב למהירות הוא רק משנה את כיוונו אבל לא את הערך המוחלט שלו.

Schrodingers Dog

New member
נכון

אבל דיברתם בדיוק על זה - על כוח לורנץ. השדה המגנטי מפעיל כוח שהוא בניצב לוקטור המהירות (יש שם מכפלה וקטורית) ולכן לא עושה עבודה (בהקשר הזה לפחות).

הפרבולה

New member
אם ככה אז במקרה שמטען חשמלי

Q שמסתו M נכנס במהירות V לשדה מגנטי B ( בניצב לקווי השדה ) הוא ינוע במעגל שרדיוסו R ששווה
R= M/(Q*B)
ו R לא תלוי ב V
ואין קשר לחוק לנץ כמו שאמרתי מקודם.

Schrodingers Dog

New member
טעות

הנוסחה שלך לא נכונה. חסר V במונה, רדיוס הסיבוב כן תלוי במהירות של החלקיק. הרי כדי לקבל את הרדיוס אתה משווה בין הכח שמפעיל השדה המגנטי QVB לכח הצנטרפוגלי MV^2/R. התלות במהירות לא מצטמצת אלא נשארת.

Schrodingers Dog

New member
נוסטלגיה

זה ניסוי שעושים בשנה ראשונה בתואר ראשון בפיזיקה. מאיצים אלקטרונים בשפופרת עם גז דליל ומפעילים שדה מגנטי. זרם האלקטרונים נע בתנועה מעגלית, ניתן למדוד את הרדיוס ואז ניתן למצוא את המסה שלהם.

deathcaster

New member
נוסטלגיה 2

לא רק בתואר בפיזיקה, גם בתואר שלי (הנדסת ביוטכנולוגיה) עשינו את הניסוי הזה (שפופרת תומסון אם אני לא טועה).
אהבתי את הניסוי הזה.

semes100

New member
בכל מקרה לפי חוק התרמודינמיקה הראשון אפשר לכתוב לפחות:

אחת מההגדרות לאנרגיה היא כמות העבודה אשר יכולה להיעשות על ידי כוח, וכך לא לשנות יותר מידי את ההגדרה המקורית בערך.

uzi2

Active member
זו לא הגדרה טובה.

אפילו המשפט "אנרגיה היא כמות העבודה אשר..." כבר לא נכון.
אני דווקא כן אוהב את האופן שבו הדברים כתובים בוויקיפדיה באנגלית. בסופו של דבר מדובר בתכונה פיסיקאלית של הטבע, שיש גודל מסויים שאנו יודעים לחשב והוא גודל נשמר בכל התהליכים.

למעלה