הגדרה ל"אהבה"......

לא כך.

במקום משאלה. נתחיל בהשאלה.
&nbsp
אני מעוניין להשאיל ממך את האוזניות שלך. בטח יש לך אוזניות עם וייבּ טוב.

puma141

New member
אין לי :)

הייתי משאילה אם היו....
אבל אם אתה עומד כמה רחובות ממני-אולי תצליח לשמוע ת'מוסיקה אצלי!

*סתם הגזמתי*

אז? ה-כל לטובה?

לא מאמין לך בשיט.

אני רואה שאת בפול גז.
&nbsp
אבל אני לא מאמין (קטן אמונה) שנותנים לך בעבודה לשמוע ב...רמקולים?!

אלא אם כן את בסרבל עובדת במוסך.
וזֵהאֵה כן קרוב אלי. אז תני לי "כן",
ואז אני מגשים לך השאלה.

&nbsp
עכשיו ככה:
אני באמת לא מבין כלום (קטונתי).
אבל רק מאמין שהכל לטובה.

&nbsp
&nbsp

קראתי מהר מדי...ועל הדרך פספסתי פסיקים, אותיות, ועוד...
&nbsp
מודה.
מודה...
&nbsp
הכל לטובה.

puma141

New member
הכל......

אבל עשית לי אאוטינג- דרכי......מה נסגר איתך?

puma141

New member
ה-לו! בוקר טוב! :)

בגדול אאוטינג זה אם למשל אתה מכיר מישהו מהאינטרנט במציאות, ואתה בא אחר כך
חזרה לפורום או כל מקום אחר שהכרת אותו- ומספר עליו דברים מהמציאות.
אם למשל כתבתי לך משהו במסר- ואתה מוציא החוצה את מה שכתבתי לך במסר.
אם יש לך תמונה שלי שקבלת איכשהו ממני, ואתה מפרסם אותה..או פרטים עלי שאתהיודע
ואחרים לא.....

כאלה-בגדול.

בוקר...

טוב!

&nbsp
מה נשמע?
&nbsp
על ההסבר.
&nbsp
אז בגדול - אני די בסדר למיטב ידיעתי.
&nbsp
איך זה הולך בקטן?
&nbsp
&nbsp

puma141

New member
כל מה שנגזר

מהמילה "קטן" :) זה הקטן של העניין הזה.....
לא שווה הסבר.

קראתי מה שלחת לי שם בלינק.....
הספור הראשון שם על הצדיק-היה קשה!
אבל הבנתי בגדול.....

לאח שלך...

איש המתח - לא תואילי להסביר?
(ההתעקשות על ה"קטן" היא כדי שאבין את הרשומה שלך משעה 16/03/15 15:04.)

כנ"ל אני. מפגש ראשון עם הצדיק הזה - זעזע אותי מאוד.
אבל אח"כ הנחתי גב על הרצפה (את מניחה גב על הרצפה לפעמים? זה נעים בקיץ
) -
והתחלתי להבין: "אני גרמתי לעצמי". damn, זה חזק.

puma141

New member
האמת

שאני לא רוצה להכנס לזה בהקשר הזה-
כי הנחנו מאחור פי סי ואני את הקטע ההוא חחח
וזה עלול להצית מחדש...למה זה טוב?
אולי בהקשר אחר דומה, אני אסביר לך.

כן, זה חזק לגמרי...מפחיד אבל :)
זה כמו שהיחסים שלו עם אלוהים-קרובים יותר....
ומצד אחד אם הוא לא היה מקבל את העונשים האלו- הוא
לא יכול היה לסלוח לעצמו אף פעם על המקרה עם האיש הצמא.

puma141

New member
אוקיי

אני יכולה להבין מה אתה אומר אני חושבת..
כי בכל מקרה- הוא לא יסלח לעצמו?
או שזה מה שנותן לו את הכח לקבל את העונש שהוא חושב שמגיע לו...?

מה הוא מתכוון.

מה אני התכוונתי...

הרעיון העולה מהמעשה עם הצדיק הוא: (בגדול בגדול, כן? כי גם מאמרי התלמוד נלמדים עפ"י פשט,רמז,דרש וסוד.) - אין ייסורין בלי עוון.
כלומר ייסורים* שבאין עלינו מגיעים אלינו בגלל עוון כלשהו שבצענו (אפילו הקל ביותר).

*ייסורים - גם להכניס יד לכיס כדי להוציא כרטיס אשראי ובמקום זאת יוצא לך כרטיס קופ"ח - זה ייסורים.

ומה אני התכוונתי? אני התכוונתי לומר שה"סיגופים" שקיבל על עצמו הצדיק הזה הם בשביל להתעורר (הרי, תכלס, הוא לא צריך אותם בכלל).
...
...

"הלו!? בוקר טוב!"

DogsPCI

New member
הלו מתח, מה המצב? האמת מוזר לי כל השיח הזה...

&nbsp
ומכמה נקודות... וכמובן שאני מבין רק את מה שאני מבין, ואולי תוכל להסביר.
&nbsp
ראשית, קצת קשה לי עם הגישה של על כל עוון שאתה מבצע אתה נענש... כי אז אתה משתנה מתוך פחד/חשש להענש, ולא מתוך הבנה ורצון טוב, וחמלה שדיברנו עליה קצת פה וכו'.
&nbsp
אז אם מדברים על צדיקים, זה עוד יותר מפריע לי... כן אני יכול להבין שכל אחד יכול לא לשים-לב, או לטעות בקטן - ואולי זקוק לתזכורת. אבל לא צריך להפוך לעיוור ונכה כללי כדי "לפקוח עיניים" קצת יותר.
&nbsp
&nbsp
ובאותו ההקשר, מהסיפור, הוא "שגה" (???) בכך שלא הספיק לעזור לאחר בזמן... כך אני מבין, או לא היה מוכן מראש או לא היה מספיק מהיר... ועם זאת - כן הכוונה שלו הייתה לעזור, מה לעשות?
ובלי קשר, אז אם הלקח הוא להיות יותר עירני לאחר ולהזדרז יותר בכך... אז איך להפוך לעיוור ונכה כללי - יאפשר לו לעשות זאת טוב יותר בעתיד? אם כבר, בכך הוא חסם את עצמו מכל אפשרות לעזור בעתיד... והוא כבר במקום בו צריך לעזור לו. - לא ברור לי איפה היכולת לתקן ולעשות טוב יותר בעתיד באה לידי ביטוי :).
&nbsp
טוב, אולי תוכל לעזור לי להבין זאת מכיוון אחר :).
&nbsp
אחלה יום.
&nbsp
&nbsp

וואלאק בסדר

"לא בהיגיון שלנו" - זוכר?

אני רוצה לדייק ביחד איתך: במאמר התלמוד המדובר - התנא ביקש לעצמו את הייסורין הללו:

"ויאמרו לו (תלמידיו): רבינו, לאחר שדרכיך רצויות לפני הקדוש-ברוך-הוא ואתה ברוב צדקה וחסידות ובמעלה גדולה בתורה ובחוכמה, למה באו עליך הייסורין האלה הקשים והמשונים? אמר להם: אני שאלתי את כל הייסורין ובאו עלי"

אני רוצה להקדים ולומר בתשובות שלי אליך אני מביא את המעט שלמדתי על המעשה הזה. וכשאסביר – אנסה להביא הסברים פשוטים ככל הניתן.

להערתך כי מפריע לך חומרת הייסורים שקיבל על עצמו: אני רוצה להקדים ולציין שיש לדעת כי מדובר כאן בעיניינים רוחניים. דוגמאות: עולם הבא. שכר (רוחני). תיקון. כפרת עוונות.

ולעניין התנא – "עולם הבא נקנה ביסוריים" (מימרה מפורסמת של חז"ל). אם כן, התנא עם רוב תורתו וחוכמתו, ביקש שיפרעו ממנו בעולם הזה כדי שלא ישאר עליו שום עוון ואשמה ויהיה נקי לעולם הבא.

לשאלתך אם שגה:

העניין פשוט. למדנו ממעשה זה עד היכן מגיעה מידת הרגישות לזולת.

שים לב, שהקדים התנא את פריקת המשא מעל חמורו לעשיית החסד (הייתי אומר בלהציל אותו מגויעה ברעב (פרנסה = מזון)) עם העני.

בנוגע להערתך האחרונה. קשה לי להשיב. אך למרות זאת הנה המחשבות שעלו במוחי כשקראתי את ההערה האחרונה שלך:

"אדם מזומן למקרים".

כלומר בוא נחשוב רגע יחד מה יעשה אם התנא הגיע ליומו האחרון ועדיין לא הזדמן לו אותו מקרה בדיוק כדי לתקן את שעשה בעבר?

יוצא שהוא נשאר עם העוון ב"יד" ולא זיכך את עצמו מהחטא הגדול הזה (העני מת בגללו עפ"י המעשה).

עד כאן.

<צלצול>
"אההההה...
צאו להפסקת ריענון.
אתחיל בשיעור בעוד 10 דקות בדיוק.
"

DogsPCI

New member
הלו מתח, זה טוב שזה נשאר פשוט לעכשיו :)

&nbsp
אני לא חושב שיש הבדל האם האדם מייסר את עצמו או שהיסורים מגיעים מכח עליון...
&nbsp
אני חושב שאדם שכוונתו הייתה טובה ועדיין טובה, יכול ללמוד מטעויות גם ללא יסורים עד אין סוף... אבל אולי אני טועה:).
&nbsp
בכלל זה בדיוק מתחבר לאמירה שלך - שהוא רוצה לנקות את העון מעליו עוד בעולם הזה וכו'. כל עניין השכר והעונש - לא מתחבר לי עם המילה צדיק. שהרי צדיק לא עושה בכדי לקבל שכר... לא בעולם הזה ולא בעולם הבא - לפחות בעיני :).
&nbsp
מה זאת אומרת מזדמנים לו מקרים? אני לא מבין, אם הוא רוצה לעזור לעניים - חסר איפה? או שהוא צריך שזה יגיע עד אליו?
&nbsp
אני מבין שבסיפור הזה הוא משל, בכך שהדגשת שהוא שם את "פריקת החמור" לפני מתן העזרה. אם כי - במשל עצמו - האוכל נמצא ארוז בתוך תיקים - מה לעשות? בפועל, במציאות, איך הוא היה יכול לספק אותו מבלי קודם לפתוח את התיקים? או שאתה אמור לצאת לדרך מוכן לכל תרחיש אפשרי על פני האדמות?
&nbsp
אלא אם הכוונה היא - לפתוח את הלב...
&nbsp
אבל אם זו הכוונה, איזה מין צדיק זה?
&nbsp
או שאולי אני לא מבין טוב משהו פה, את את ההגדרות :). אני פעם ראשונה קורא וכותב על הנושא זה... אז כמובן זו רק דעה אישית שלי... :).

כעת אענה בקצרה כי הזמן העומד לרשותי קצר.

אני לא חושב שיש הבדל האם האדם מייסר את עצמו או שהיסורים מגיעים מכח עליון... - ביהדות יש כלל כזה שאומר: "נפרעין מן האדם מדעתו ושלא מדעתו".

אני חושב שאדם שכוונתו הייתה טובה ועדיין טובה, יכול ללמוד מטעויות גם ללא יסורים עד אין סוף... אבל אולי אני טועה:). שכחת שהעני - מת?
.

בכלל זה בדיוק מתחבר לאמירה שלך - שהוא רוצה לנקות את העון מעליו עוד בעולם הזה וכו'.

כל עניין השכר והעונש - לא מתחבר לי עם המילה צדיק. שהרי צדיק לא עושה בכדי לקבל שכר... לא בעולם הזה ולא בעולם הבא - לפחות בעיני :). אבל הוא עושה כדי להינצל מעונש...(קשור לעניין של עולם הבא, ענישה לנשמה קשה מלגוף - שהגוף הוא לבוש לנשמה, והייסורים בעוה"ז "קלים" יותר).

מה זאת אומרת מזדמנים לו מקרים? אני לא מבין, אם הוא רוצה לעזור לעניים - חסר איפה? או שהוא צריך שזה יגיע עד אליו? כתבתי לך "מקרה כזה בדיוק". כמובן, עם עני אחר שעומד עוד שניות ספורות למות.

אני מבין שבסיפור הזה הוא משל, בכך שהדגשת שהוא שם את "פריקת החמור" לפני מתן העזרה. אם כי - במשל עצמו - האוכל נמצא ארוז בתוך תיקים - מה לעשות? בפועל, במציאות, איך הוא היה יכול לספק אותו מבלי קודם לפתוח את התיקים? או שאתה אמור לצאת לדרך מוכן לכל תרחיש אפשרי על פני האדמות? אם זה היה משל הייתי כותב לך משל ;-ׂ). אם אני זוכר נכון, היה עליו לנתק החבלים בלבד מעל החמור, ואז לגשת אל העני מיד.

אלא אם הכוונה היא - לפתוח את הלב...

אבל אם זו הכוונה, איזה מין צדיק זה?

או שאולי אני לא מבין טוב משהו פה, את את ההגדרות :). אני פעם ראשונה קורא וכותב על הנושא זה... אז כמובן זו רק דעה אישית שלי... :) ההעדפה שלי היא לשבת ללמוד ואז לבנות דעה (דעה מתוך דעת
)...אז אתה בא לשיעור?

אגב לא דברנו על נושא של מידה כנגד מידה...(הייסורים שלקח על עצמו).

למעלה