הגדרה ל"אהבה"......

DogsPCI

New member
הלו מתח... מה המצב?

סליחה, אתחיל באמירה הבאה שלך - " ההעדפה שלי היא לשבת ללמוד ואז לבנות דעה (דעה מתוך דעת )...אז אתה בא לשיעור?". לזיכרוני, בעבר כשדיברנו על נושא אחר, אני ביקשתי ללמוד מההתחלה את התפיסה לגבי אנרגיה וכוחות - כי לי אין אחת רצינית... כן? וגם ציינתי שרק אז זה יהיה מתוך דעת :).

להזכיר לך איך זה נגמר? בכלום...

אההה... סליחה, אישית אני לא מתחבר... אם זה הסיפור עצמו, ולא משל - אז אנא תענה על שאלה ששאלתי בהודעה הקודמת - "האם אדם אמור לצאת מהבית כשהוא מוכן לכל תרחיש אפשרי בעולם???".

האם זה מה שיעיד על היותו צדיק? או רק על היותו בעל נסיון? - וגם יש גבול בסוף, אנחנו בני-אדם! מחר יבוא מישהו שזקוק לאלונקה, ואתה תרוץ לבנות אחת בשטח - והוא ימות, אז? אתה אשם כי לא יצאת לטיול בטבע עם אלונקה?? ומישהו אחר שכח את האינסולין בבית, יש לך לתת לו? - ועד שתרוץ לבית המרקחת ותחזור - הוא מת... אתה אשם! תתיסר! איך לא היית מוכן לזה? וכך עד אין-סוף...

ובכלל, אתה מציין לי - "שכחת שהעני - מת?
".

נו אז, מצער מאוד, מה הוא אשם? או שאתה רוצה שאני אפיל עליך את האחריות על כל בני-האדם שמתים בעולם, להם אתה *אולי* יכולת לעזור אם היית יודע בזמן, ואם היית בדיוק שם בזמן? אז, למה אתה לא שם בדיוק בזמן עבור כולם?

בכל מקרה, מהאמירה הזו, ומהאמירה של "מידה כנגד מידה" - אני מבין שגם אתה תולה בו את האשמה על מותו של העני... למה? אין לי מושג. אם כבר תאשים את היד המכוונת מלמעלה, או את האנשים שהיה ביכולת לעזור בזמן - ולא עזרו.

ובכלל האמירה של "יסורים עצמיים או מלמעלה", ו "שכר ועונש" - גם אם של הנשמה - די הופכים לי אותו ל- "קדוש מעונה"... או יותר נכון, הוא הפך את עצמו ל"קדוש מעונה", ועל כן - צדיק?

אני לא מתחבר לזה... ויתרה מזו! כל מי שמנסה באמת גם נכשל! כולל רופאים שלפעמים לא מצליחים, ולפעמים טועים! אני בעצמי הייתי בשיחות עם 3 פרופסורים לפני ניתוח (לא שלי) - וכל אחד ואחד מהם אמר - בשלב בו דנו על הסיכונים - שיש סיכוי גם שהוא יטעה. לכל מנתח יש טעויות בסטטיסטיקה - לכולם!!

וכנ"ל לבי פסיכולוגים/פסיכיאטרים, עובדים סוציאלים, שופטים, פרמדיקים של מד"א, וכל אחד אחר שלפעמים חייו של אחר תלויים בו - שלא באשמתו. אז אתה אומר לי שמנתח שמנסה להציל חיים, ובכלל כשלא הוא זה שאחראי על המצב הקשה של הפצוע - אם נכשל עליו לעשות מה בדיוק? לייסר את עצמו למוות? להביא על עצמו עיוורון ונכות - ובכך לא יוכל לעזור לאף-אחד אף-פעם?

ומה זאת אומרת - בדיוק אותו המקרה? מה זו הפנקסנות הילדותית הזו? חשבתי שאנו מדברים על חכמים וצדיקים, לא ילדים חסרי-מודעות?

ואגב - לאיפה האמירה "גם זו לטובה" נעלמה לה פתאום, מה? למה הוא לא ראה במוות העני - כזמן שלו להפטר מהעולם - וגם זו לטובה? למה הוא אמור להתייסר?!! ועל מה?
הרי בסיפור שמופיע מתחת - רצו לחסל את עם ישראל - והוא אמר - גם זו לטובה... אז מוות של עני אחד, בלי שליטה שלך - זו לא לטובה? אתה מפקפק באל?

אמממ.... לא יודע, סליחה, כמובן לא אישי... אבל אני ממש לא רואה שום נמשל, שום שיעור או לקח ללמוד מהמקרה הזה, מלבד רחמים עצמיים, והפיכה לקדוש מעונה - שעכשיו גם חיבל ביכולת שלו לעזור לאחרים (אם זו מטרה או מצווה ראויה, הרי בגלל אי-העמידה בה הוא מוכן להתייסר כל-כך...).

אישית הייתי מתחבר יותר ומפיק יותר (מה שאני מתכוון לעשות בלי קשר...) אם זה אכן משל ל- לפתוח את הלב. לא להסתובב עם לב סגור שיש צורך לפתוח אותו בכל פעם מחדש... ובכך מתפספסות הזדמנויות לעזור. אלא - להסתובב עם לב פתוח כבר מראש :).

ערב-טוב, כמובן לא אישי, שחלילה לא יתפס ככה על-ידי מישהו.

אני נראה לך כמו כבוד הרב

תצטרך לסלוח לי.
זוכר? זמני קצר. ובנוסף,
קשה לי לכתוב כל כך הרבה...
&nbsp
"ביקשתי ללמוד" - פה?! בפורום?!
על כוחות? על יסורים ועולם הבא?!
איני מזלזל בפורום. אבל, לאור כל השאלות ש"הצפת" ברשומה האחרונה -
אתה צריך ללמוד בישיבה (=מסגרת מסודרת).
&nbsp
אז, קראתי את הרשומה שלך.
אשמח לענות (קצת,כן. כמה כבר יש ב- cabeca),
אבל בשיטת מקבילית המוחות - שאלה תשובה או עבור
.

DogsPCI

New member
אני רואה בך - איש-המתח,

ולא יותר או פחות :). וגם אני לא רואה אותך כמייצג אחרים, רק את עצמך... כמו שאני מייצג רק את עצמי :).
&nbsp
בכל מקרה, השאלה היא האם לדעתך ניתן לערוך פה דיון מהדעת או שלא? אם כן, אז מצויין, אם לא ולכך יש צורך במסגרת מסודרת - אז גם מצויין. אני פה לוקח חלק בדיוק, במטרה שכל הצדדים ירוויחו משהו, לא יותר :).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לילה טוב.

לא.

לא כרגע. בנושא הזה המסויים - אני לא הכתובת.
ואם הינך מחפש להרוויח משהו - המסגרת המסודרת תרויח אותך -
גם לא תצא מבולבל. גם תלמד מסודר. גם תקבל רקע שייתכן וחסר לך. גם תקבל כלים.
וגם...תוכל לצאת ולבדוק את הדברים שלמדתי כיצד הם מתיישבים בעולמנו אחד לאחד...

puma141

New member
שכחתי

את המילה "סוג" שם......חחחח

בוקר-טוב! מתח.........:)

puma141

New member
אני-מודה מודה מודה!

יש עדיין הד?

אל תתחיל להכליל...................הבנת?
לפני שיהיה לך עסק איתי............

אני חושב ש...

אני אשב במרכז.
ואת תסתובבי סביבי...
&nbsp
כמו דניאל בגוב האריות.
&nbsp

סטופ טריינג מי

אנד טריי מי!

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

צהריים - טובים.
חודש - טוב.
ושבוע - טוב.
&nbsp
חודש עמוס גדוש ובלי מנחוס.
- ברכת האילנות. עשית?

puma141

New member
סטופ סטופ מי...

כל האיחולים לך7X

לא יצא לי להגיע לאילנות..הייתי באקליפטוסים.......

עבור

תראי,
את יוצאת פה מרוחה עם כל תגובה שנוספת פה.
אני מציע שנעבור ל...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
שאלה הבאה

בחוץ

puma141

New member
מתח

האותיותשלךמחוברותוקשהממשמאודקשהלקרואאותןככהבצורהשוטפתזהכמוהתעללותלאהוגנת.

למעלה