הגדרה לאין סופיות

ליקום הנוכחי היתה התחלה

והיא מתוארכת, כל אדם שטוען אחרת פונה כנגד הפיזיקה עצמה. (תיאוריית המפצ הגדול,כאילו דהההה)

ehudt

New member
אתה מוכן להסביר את הטענה?

הסבר בבקשה כיצד אתה מסיק באופן לוגי שכל דבר שיש לו התחלה, יש לו גם סוף.

ל נ צ ח

New member
בזמן, הסוף הוא המקום בו אנו מתחילים

ידוע שכל שעה באה לסופה וכל יציאה היא אף כניסה במקום אחר החיים ידידי, לעולם אינם מפגישים אותנו עם שום דבר נברא שלא ניתן לראות בו נקודת התחלה, בדיוק כשם שניתן לראות בו נקודת אחרית. לעתיד תבין ברורות לדעת את זאת את האמת אם וכאשר ברצינות תלמד מדעת קדושים דעת בינת ה' את האמת בקשר לבורא אז ללא ספק גם תדע שמתמיד היה והווה ולעולמים יהיה הוא ולא אחר אחד האלוהים בורא כל הנבראים ומזאת כבר ברור תדע על שכל נברא התחלה לו וסוף לו. *תהילים* (י) רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת יְהֹוָה שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעד *משלי ד* (ה) קְנֵה חָכְמָה קְנֵה בִינָה אַל תִּשְׁכַּח וְאַל תֵּט מֵאִמְרֵי פִי: (ו) אַל תַּעַזְבֶהָ וְתִשְׁמְרֶךָּ אֱהָבֶהָ וְתִצְּרֶךָּ: (ז) רֵאשִׁית חָכְמָה קְנֵה חָכְמָה וּבְכָל קִנְיָנְךָ קְנֵה ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

סמור

New member
ליתר דיוק...

היקום הוא סופי על פי שיטת מדידה מסויימת של האדם את היקום. אבל אם תשנה את שיטת המדידה היקום יכול להתברר כאין סופי.

גם אני אוהב את הציטוט הזה

ואיינשטין אמר את זה כמובן לאחר השלכת הפצצה האטומית על יפן.

אמ סי

New member
בידיוק..

יש אינסוף מספרים בכל רגע נתון... בין נקודה לנקודה יש אינסוף נקודות שצריך לעבור ! לכן כל מרחק אפשר להגדיר כאין סופי... זה מין פרדוקס פילוסופי.. אבל ברור מאליו שזה מרחק שניתן למדידה ולקבוע את תחילתו וסופו?? אני חושב שלא נכון לתת למושג אינסוף פירוש מתמטי כי האם באמת קיים דבר..מקום.. חומר.. איזור.. שהוא אינסופי? אנחנו טוענים על היקום שהוא אינסופי כי אין לנו בעצם שמץ של מושג לאן הוא נמשך.. ומה יש מעבר אם בכלל.. אז העלנו השערה... עד שמישהו יסתור אותה.

ל נ צ ח

New member
נצחי זה מה שאחריתו היא גם ראשיתו

סכום כל מעגליו האינסופיים של כולם מחזורי בראשית-אחרית (וחוזר-חלילה) באינסוף הוא האינסוף! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

קרנוש21

New member
ההגדרה שלי

פשוטו כמשמעו מה המספר הכי קטן שיש בעולם? אתה תגיד לי - -0.235787678076785 ואני יגיד לך תחלק ב-2 והופ! קיבלת מספר יותר קטן וכך הלאה וכך הלאה זה איסופי.... כך גם לגבי המספר הכי גדול בעולם רק תכפיל ב2.... אינסוף קיים מעבר לזמן ולמרחב ועדיין הייקום אינו מצליח לקיימו

ל נ צ ח

New member
מספרים הם סופיים כי כל חישובי האדם

נגמרים ביחד איתו בסוף-העולם. + + <<<<< ואחרי ככלות הכל לבדו ימלוך < אלוהים > נורא והוא היה והוא הווה והוא יהיה לתפארה. >>>>> * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ו -מספרים שבסופ העולם ישנה מסעדה

בה יש את כל מעדני היקום תשקיע שקל היום ובסוף היקום תוכל לקבל כל מה שתרצה.

דאגלס אדאמס

זה מי שמספר "המסעדה שבסוף היקום" החלק השני בטרילוגיה שאינה ראויה לשמה של מדריך הטרמפיסט לגקסיה. תן את הקרדיט איפה שצריך.

operaPhantom

New member
הגדרה מתמטית

ההגדרה המתמטית המדויקת, לא של האינסוף, אבל של קבוצה המכילה אינסוף איברים, שזה מספיק קרוב לכל שימוש היא: "קבוצה אשר ניתן למצא התאמה (פונקציה) חד-חד ערכית (אני אסביר בהמשך) בינה לבין קבוצה חלקית ממש שלה" הסבר: ע"י דוגמה פשוטה קבוצה המספרים הטבעיים היא אינסופית מכיווןשאם נתאים לכל מספר X את המספר 2X נקבל התאמה (פונקציה) חד-חד ערכית (כי לכל מספר זוגי מותאם מספר יחיד - ז"א המספר חלקי שתיים) בין קבוצה המספרים הטבעיים לקבוצת המספרים הזוגיים שהיא רק חלק מקבוצת המספרים. מי שרוצה הסבר מפורט מוזמן לשאול

Yurismaster

New member
למה צריך לעבור הזמן כדי

שנוכל להגיע למספרים גקדולים יותר? לא קיים מספר הכי גדול שקיים עכשיו ומספר יותר גדול שיתקיים רק בעוד דקב!! כל המספרים תמיד קיימים מעבר להגבלת הזמן, זה חלק מהעניין של אינסוף, זה לא כמו קרן אור שממשיכה להתקדם ואין לה סוף אלא דבר שהוא פשוט היה יהיה וכך תמיד

עשית אותי מאושר,כמה שאני אוהב קבוצו

ת, קבוצות זה דבר מעניין במיוחד הפרדוקסים שמעלים: נגדיר קבוצה חדשה בשם קבוצה X בתור "קבוצת כל הקבוצות שאינן מכילות את עצמן". אילו איברים יש בה? ברור שרק קבוצות. ולא כל הקבוצות - הקבוצה {סוס, כלב, חתול, עכבר} אינה מכילה את עצמה, ולכן אינה חברה בקבוצה X. אבל קבוצת כל הקבוצות דוקא כן מכילה את עצמה, שהרי היא בעצמה קבוצה. נשאלת השאלה - האם הקבוצה X מכילה את עצמה? אם כן, הרי שאינה מכילה את עצמה (כי זו התכונה המאפיינת את הקבוצות ב-X). אם לא, הרי היא מכילה את עצמה, כאחת מכל הקבוצות שאינן מכילות את עצמן. הגענו לסתירה. ועוד משהו קטן "משמעות הפרדוקס היא שההגדרה הנאיבית של מושג הקבוצה (קבוצה היא אוסף של אובייקטים כלשהם), מכילה סתירה מובנית. על מנת שתורת הקבוצות תהיה תורה מתמטית קונסיסטנטית (חסרת סתירות), יש צורך לשנות את הגדרת הקבוצה." - כמה שאני אוהב סתירות מתמטיות

למעלה