קח נשימה...ותרגע....
אתה לא היחיד שיש לו את הדילמות והבעיות האלה (עלאק בעיות...). אתה צריך להבין שהיום קיימות שתי ליגות: 1. ליגת הVGA שנמנים בה בין השאר הX50V וה4700. 2. ליגת QVGA הוותיקה שנמנים בה רוב המכשירים והיא כוללת בין השאר את ה2750. כדי לבהר את הדברים, VGA ז"א שהמסך הוא ברזולוציה של 640X480 וQVGA ז"א שרזולוצית המסך היא 320X240. קיימות שתי "ליגות" (כך אני קורא לזה) בגלל שמכשירי הVGA מראים פי 4 יותר פרטים ולכן הם דורשים יותר כוח חישוב ורענון מסך יותר מהיר. נכון להיום, המכשיר עם הביצועים הגבוהים ביותר הוא ה2750, וזאת כנראה בגלל שHP הכניסה בו רכיבים יותר טובים ויותר יקרים ולכן הוא יחסית יותר יקר, גם המסך שלו יחסית לQVGA אחרים הוא איכותי ביותר ויש כאלה שאומרים (אני מניח זאת בספקות) שהוא יכול למלא את החוסר במסך עם רזולוציה גבוהה יותר. לשני המכשירים האחרים שיש להם רזולוצית VGA יש ביצועים גם מאוד טובים, אך בגלל היותם עם מסך VGA, מכשירים עם אותו מעבד ורזולוציה יותר נחותה מראים ביצועים יותר גבוהים. לגבי הX50V וה4700. ל4700 יש תכונות יותר טובות, כאשר במבחני הביצועים הוא הראה את הביצועים הגבוהים ביותר בליגת הVGA. למעשה נחיתותו היחידה מול מכשירי QVGA אחרים היא בגרפיקה שנגרמת בגלל הרזולוציה הגבוהה. המילה העקרית ב4700 היא "גדול" - זיכרון גדול, מעבד גדול, מסך גדול, סוללה גדולה, הוא גדול בעצמו יחסית למכשירים אחרים והמחיר שלו "גדול". אחד הייתרונות שאני רואה אצלו זו מעטפת המגנזיום שלמעשה הופכת את המכשיר לעמיד מאוד. שלא תבין לא נכון, לפי מה שאני קראתי בביקורות אחרות של בעלי המכשיר ההבדל בביצועים מאוד זניח ולמעשה כלכלית במחיר הרשמי של המוצרים הX50V משתלם הרבה יותר בלי שום שאלה. הבעיה (זו לא ממש בעיה) היא שבX50V הכניסו כרטיס מסך חדש ביותר של אינטל עם 16מ"ב שאין כמעט תוכנות שתומכות בו, למעשה רק לפני מספר ימים יצא המשחק הראשון שתמך. הרבה או למעשה כל מי שיש לו את הX50V בארץ ייבא אותו בחו"ל ועם סוללה נוספת (כי הסוללה שלא יחסית קטנה) ועם תשלום של מע"מ וטיפול ושליחה זה עלה לו כ2500ש"ח (הבעיה היא שאין אחריות בארץ). אני רק חייב להגיד לך משהו פשוט. ברגע שתראה מכשיר כלשהו עם מסך VGA, ובמיוחד את ה4700 שהוא הPPC עם המסך הכי איכותי שיצא אי פעם. אני לא חושב שתסתכל על מכשיר QVGA אחר. בכל מה שנוגע למולטימדיה וסרטים, זו חוויה הרבה יותר נעימה לראות אותם על המסך של מכשיר כזה. הבעיה היא שמבחינת משחקים, אין הרבה שתומכים בVGA ולכן הם נראים משהו על מסך כזה בגלל הכפלת הפיקסלים, אבל אלו שכן נראים פשוט מדהימים ובגלל שהשוק הולך לקראת מסכים כאלו כמות התוכנות והמשחקים למסכי הVGA רק יגדלו. לסיום - ה2750 מתאים יותר לתעשיית העסקים ולשם HP יעדה אותו, הוא יכול להריץ מולטימדיה בלי שום בעיות והוא יכול לעשות הכל (טוב..חוץ מקפה), אך לדעתי ברקע שתסתכל על המסכים מבחינת QVGA לVGA - תבחר VGA. ה4700 הוא למעשה המלך של כל הPPC מבחינת גודלו (למרות שתכלס ההבדל בינו לX50V הוא לא כזה משמעותי) ושאר תכונותיו בעין השאר גם מחירו. הX50V זה לכל מי שרוצה VGA אך לא רוצה להשקיע בערך הנוסף שבא עם ה4700, כלומר: סוללה יותר גדולה (הסוללה של הX50V יותר קטנה, ניתן לקנות סוללה יותר גדולה עם הספק של 2200mAh אך היא מגדילה את המכשיר), מארז מגנזיום, אחריות בינלאומית, תוכנות מובנות כמו PI, ClearVue וSprite Backup ועוד... כמו שכתבתי לרוב הX50V יותר משתלם...