הגדלת זכרון

yoni182

New member
הגדלת זכרון

היי , אני חושב לקנות את הDELL X50V הבנתי שיש לו 64RAM, האם אפשר להגדיל את הנ"ל

mikeoreli

New member
הסבר

לX50V אכן יש 64 מ"ב RAM, אך יש לו גם 128 מ"ב ROM. הכוונה היא שאת כל התוכנות (למעט אלו שדורשות אחרת) תתקין בזיכרון הROM וזיכרון הRAM ישמש אך ורק להרצת התוכנות למרות שאפשר גם שם להתקין. בכל אופן, טכנית אני מעריך שאפשר להרחיב א הROM ל128 כמו שאפשרי ב4700, אך צעד כזה גם מאוד יקר וגם מבטל את האחריות, כך שאני לא הייתי ממליץ לעשות זאת. כאמור, עדיין לא יצאה ערכה להרחבת הזיכרון ולא שמעתי על אף חברה שעושה זאת. אם אתה ממש רוצה, באתר PDAGold מפורסם שם על הגדלה ב4700 של HP, כך שתוכל לשאול שם אם החברה מבצעת הגדלת זיכרון גם במכשירים אחרים, למרות ששוב - כלכלית זה ממש לא כדאי.

mikeoreli

New member
תשובה

אני יודע שב4700 זה אפשרי אך זה עולה כ200 דולר בנוסף למכשיר ומבטל את האחריות שלו. השדרוג אפשרי רק בארה"ב, או שתנסה לשכנע את אחת מהמעבדות בארץ לעשות לך את זה. אם לא אכפת לך, אשמח לדעת למה אתה כל כך רוצה בתוספת הזו? לי יש את ה4700 של HP והוא מפוצץ בהרבה מאוד תוכנות ועדיין לי צורך בהגדלת הזכרון. אם חשובה לך כמות RAM גדולה יותר מאשר כמות ROM, אתה יכול לקנות את הLOOX720 של FS. לא נראה לי שאתה כל כך מבין את הקטע של הRAM, עד המכשירים בדור הנוכחי כמעט לכולם היה לכל היותר 64 מ"ב סה"כ ועבדו עם זה בצורה טובה. אם אתה רוצה יותר מקום לשמירת תוכנות - אתה יכול לעשות זאת גם בזכרונות הבזק כמו CF וSD...

yoni182

New member
משהו שלא הבנתי

משהו שלא הבנתי בהקשר של נקודה "חמה" הבנתי שזו נקודה של רשת אלחוטית שממנה אפשר להתחבר לאינטרנט, ראיתי שישנם בתי עסק רבים מאפשרים נקודה חמה למה הכוונה בתשלום?!...כאילו אם אני במלון ,אני יכול לגלוש מן החדר בקומה 15?? למה הכוונה בתמיכה במחשבי כף יד? מה הרדיוס שאותה קליטה יכולה להתקיים??....אם אני גר בצמוד למסעדה שיש לה נקודה חמה אני יכול פשוט לגלוש ממנה???

mikeoreli

New member
הסבר

נקודה חמה זה למעשה חיבור לרשת קיימת, רק שבמקום שתתחבר עם כבל - תתחבר באוויר. כאשר אתה נתקל בנק' חמה עם הפוקט אתה תמיד צריך לבחור בThe Internet ואז אתה בתהליכי וידוא מול הרשת. אם הרשת היא חינמית - אתה יכול לגלוש כרגיל. אם הרשת היא מוצפנת - רק בעלי מפתח מתאים יכולים לגלוש ע"י הכנסת המפתח בזמן וידוא הכניסה לרשת והכנסת שם משתמש וסיסמא. כאשר הרשת היא פרטית, כלומר אתה מנסה להתחבר ולא מצליח (לעיתים זה קורה גם בנק' ציבוריות שמשום מה לא מחוברות לאינטרנט) אתה תדרש כאמור להכניס נתונים מזהים שבמקרים מסויימים תצטרך לשלם עבורם אצל בעלי הנקודה. במלונות הגלישה היא לרוב רק בלובי כאשר בחדרים הגישה היא קווית. לגבי תמיכה במחשבי כף יד - יש מספר מקומות שהנק' החמות לא מקבלות מכשירי PPC, אני מניח ששד יכול לבהר את העניין איך מי ולמה... רדיוס הקליטה משתנה ותלוי במתכנן של הרשת, לדוגמא קמפוס בן גוריון זה נק' חמה אחת ענקית ולמעשה כך זה גם בעבודה שלי. אם מדובר בעסק קטן הרדיוס באופן מעשי הוא כ100 מטרף יכול להיות גם יותר. אם אתה גר בצמוד למסעדה שיש בה נק' חמה חינמית, אז כן אתה יכול לגלוש דרכה, אך אני מניח שאם בעל העסק או מישהו אצלו שמבין בעניין ורואה שאתה מחובר לרשת לאורך זמן רב ולמעשה צורך ממנו משאבים בלי לשלם בדרך כלשהי (כמו לקנות כוס קפה למשל) הוא יכול לחסום את כתובת הMAC שלך ובכך למנוע ממך לגלוש. יש כמובן גם אנשים אחרים (כמוני) שמאפשרים לסתם אנשים שעוברים לגלוש על חשבונם, זאת כמובן כל עוד הם לא שותים את רוחב הפס...

yoni182

New member
אוקיי השתגעתי

אני מתלבט בין 3 דגמים 4700 HX2750 DELL 50XV אוקיי, ל2750 יש יתרון רב, למרות שהוא לא VGA הייתי רוצה לשמוע מאנשים שרכשו את הנ"ל מה הם חושבים עליו מבחינת מדיה, סרטים וכדומה... אם הוא לא שווה נראה לי שאקח את הדל אבל אז משהו אומר לי שהוא חלש מדי ואז להתלבט עם 4700 אבל ההוא גדול מדי

mikeoreli

New member
קח נשימה...ותרגע....

אתה לא היחיד שיש לו את הדילמות והבעיות האלה (עלאק בעיות...). אתה צריך להבין שהיום קיימות שתי ליגות: 1. ליגת הVGA שנמנים בה בין השאר הX50V וה4700. 2. ליגת QVGA הוותיקה שנמנים בה רוב המכשירים והיא כוללת בין השאר את ה2750. כדי לבהר את הדברים, VGA ז"א שהמסך הוא ברזולוציה של 640X480 וQVGA ז"א שרזולוצית המסך היא 320X240. קיימות שתי "ליגות" (כך אני קורא לזה) בגלל שמכשירי הVGA מראים פי 4 יותר פרטים ולכן הם דורשים יותר כוח חישוב ורענון מסך יותר מהיר. נכון להיום, המכשיר עם הביצועים הגבוהים ביותר הוא ה2750, וזאת כנראה בגלל שHP הכניסה בו רכיבים יותר טובים ויותר יקרים ולכן הוא יחסית יותר יקר, גם המסך שלו יחסית לQVGA אחרים הוא איכותי ביותר ויש כאלה שאומרים (אני מניח זאת בספקות) שהוא יכול למלא את החוסר במסך עם רזולוציה גבוהה יותר. לשני המכשירים האחרים שיש להם רזולוצית VGA יש ביצועים גם מאוד טובים, אך בגלל היותם עם מסך VGA, מכשירים עם אותו מעבד ורזולוציה יותר נחותה מראים ביצועים יותר גבוהים. לגבי הX50V וה4700. ל4700 יש תכונות יותר טובות, כאשר במבחני הביצועים הוא הראה את הביצועים הגבוהים ביותר בליגת הVGA. למעשה נחיתותו היחידה מול מכשירי QVGA אחרים היא בגרפיקה שנגרמת בגלל הרזולוציה הגבוהה. המילה העקרית ב4700 היא "גדול" - זיכרון גדול, מעבד גדול, מסך גדול, סוללה גדולה, הוא גדול בעצמו יחסית למכשירים אחרים והמחיר שלו "גדול". אחד הייתרונות שאני רואה אצלו זו מעטפת המגנזיום שלמעשה הופכת את המכשיר לעמיד מאוד. שלא תבין לא נכון, לפי מה שאני קראתי בביקורות אחרות של בעלי המכשיר ההבדל בביצועים מאוד זניח ולמעשה כלכלית במחיר הרשמי של המוצרים הX50V משתלם הרבה יותר בלי שום שאלה. הבעיה (זו לא ממש בעיה) היא שבX50V הכניסו כרטיס מסך חדש ביותר של אינטל עם 16מ"ב שאין כמעט תוכנות שתומכות בו, למעשה רק לפני מספר ימים יצא המשחק הראשון שתמך. הרבה או למעשה כל מי שיש לו את הX50V בארץ ייבא אותו בחו"ל ועם סוללה נוספת (כי הסוללה שלא יחסית קטנה) ועם תשלום של מע"מ וטיפול ושליחה זה עלה לו כ2500ש"ח (הבעיה היא שאין אחריות בארץ). אני רק חייב להגיד לך משהו פשוט. ברגע שתראה מכשיר כלשהו עם מסך VGA, ובמיוחד את ה4700 שהוא הPPC עם המסך הכי איכותי שיצא אי פעם. אני לא חושב שתסתכל על מכשיר QVGA אחר. בכל מה שנוגע למולטימדיה וסרטים, זו חוויה הרבה יותר נעימה לראות אותם על המסך של מכשיר כזה. הבעיה היא שמבחינת משחקים, אין הרבה שתומכים בVGA ולכן הם נראים משהו על מסך כזה בגלל הכפלת הפיקסלים, אבל אלו שכן נראים פשוט מדהימים ובגלל שהשוק הולך לקראת מסכים כאלו כמות התוכנות והמשחקים למסכי הVGA רק יגדלו. לסיום - ה2750 מתאים יותר לתעשיית העסקים ולשם HP יעדה אותו, הוא יכול להריץ מולטימדיה בלי שום בעיות והוא יכול לעשות הכל (טוב..חוץ מקפה), אך לדעתי ברקע שתסתכל על המסכים מבחינת QVGA לVGA - תבחר VGA. ה4700 הוא למעשה המלך של כל הPPC מבחינת גודלו (למרות שתכלס ההבדל בינו לX50V הוא לא כזה משמעותי) ושאר תכונותיו בעין השאר גם מחירו. הX50V זה לכל מי שרוצה VGA אך לא רוצה להשקיע בערך הנוסף שבא עם ה4700, כלומר: סוללה יותר גדולה (הסוללה של הX50V יותר קטנה, ניתן לקנות סוללה יותר גדולה עם הספק של 2200mAh אך היא מגדילה את המכשיר), מארז מגנזיום, אחריות בינלאומית, תוכנות מובנות כמו PI, ClearVue וSprite Backup ועוד... כמו שכתבתי לרוב הX50V יותר משתלם...

למעלה