הגבלת המשקל ב air canada

orenfriedman

New member
הגבלת המשקל ב air canada

למי שעוד לא יודע, air canada הורידו את המשקל המותר לנוסע מ 32 ק"ג למזוודה ל 23 ק"ג. אמנם אנחנו וידאנו את הנושא מראש, ודאגנו לארוז את המזוודות בהתאם, אבל אם אתם מגיעים לשדה, קחו בחשבון עמידה ארוכה ומעצבנת בתור, תוך צפייה באנשים לחוצים שאורזים מחדש את מזוודותיהם מול דלפק הבידוק. ומי שלא מצליח להוריד את המשקל, משלם. היות וטסנו מטורונטו לונקובר, חלק גדול מהנוסעים בשדה בטורונטו הגיעו בטיסות בינ"ל (כמונו), מה שאומר שלרובם היו 32 ק"ג בכל מזוודה. בקיצור, אחרי 12 שעות טיסה עוד עמדנו שעה בתור. הבחורה שטיפלה בנו היתה כמעט מאוכזבת מהעמידה שלנו במשקל החדש, אז היא הוציאה את העצבים על התיק למטוס, ששקל 1.5 ק"ג מעל המותר. אחרי שהוצאתי ממנו תיק קטן יותר, ולקחתי אותו בנפרד, הבעיה נפתרה (אותו משקל, יותר תיקים). אז קחו בחשבון עיכובים בצ'ק אין, לפחות עד שאנשים יפנימו את הכללים החדשים. אורן

ידוע לך מה קורה עם מי שברשותו

כרטיס חזור, כאשר הכרטיס נקנה בעידן ה32 וחלקו הראשון נוצל? האם בחזור מותר לו 32 או 23? אני בכלל בעד שירשו להביא מטען יד בלבד, יוזילו את הכרטיס בהתאם, וימכרו במכונה אוטומטית קופונים של 5 קילו. תשלח כמה שאתה רוצה ותשלם בהתאם. לא מבין למה אני שטס עם ארנק בלבד צריך לסבסד את האנשים שטסים עם כל הבית.

drz400e

New member
לפעמים אני נדהם ממך

פשוט גאוני
. חבל שאני לא בתעשיה - הנה הרעיון לחברת תעופה חדשה סטייל ג'טסגו. רק שבמקום להתעסק בשטויות כמו אוכל בתשלום , אפשר להוזיל משמעותית את הטיסות עם הקטע של הכבודה.

haimico

New member
משקל ב AIR CANADA

כשאנחנו טסנו לפני הרבה שנים ( שנה אחת ) לקנדה, אני זוכר שבדקתי את האותיות הקטנות באתר שלהם, והיה רשימה של ציוד אפשר להביא ולא נחשב לצורך המשקל המותר. מצאתי שם CANOE ( קאנו ) אז חשבתי לקנות בארץ קאנו מתפורר ולמלאת אותו בבגדים וחפצים וככה לא לשלם OVERWEIGHT. אני לא מבין למה אבל אשתי שכנעה אותי לרדת מהעניין. היום כבר אי אפשר להביא קאנו, רק דברים קטנים כמו חץ וקשת, סייף וכדי אפר .

uzipikar

New member
הכי מצחיק זה....

שאין פרופורציה בין משקל המזוודה לגודל האיש/ה, אני הייתי עושה משקל כולל מקסימלי של הנוסע עם המזוודות שלו ומחייב כל קילו מעל המשקל המותר... למה אני צריך להריח את בית השחי של השמן שיושב לצידי וצריך כסא וחצי????

rinam

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

שני תיקונים קטנים

א. הגבלת המשקל היא לא רק באייר קנדה. גם בחברות אחרות ב. עדין מותר לקחת שלושים ושתים קילו למזוודה. אבל צריך לשלם בעבור כל קילו נוסף מעל ל23 קילו הניתנים בחינם. לדעתי שווה לשלם עוד שלושים דולר למזוודה (מקסימום), ולא לשבור את הראש. ההגבלה בתיקי העליה למטוס דווקא מוצאת חן בעיני. לא עוד טלביזיות ומקרוגלים שיתפסו לי את המקום למזוודה הקטנה שלי בתא הנוסעים. וברוך הבא לקנדה אורן.

Orna L N

New member
לא מדויק.

חזרנו לפני פחות משבוע עם KLM . ארזתי 4 מזוודות שכל אחת מהן שקלה בין 25 קילו ל 33 קילו+ עגלה +קופסה שהיו בהם אופנים , ולא אמרו לנו כלום. ועליתי למטוס עם 3 תיקי גב + סל קל. אני ידועה במפני המשפחה כשאני טסה אני לוקחת את כל הבית איתי ( זו אני) פעם אפילו ארזתי מזוודה של 60 קילו ובסה"כ ביקשו ממני לחלק את זה לשתי מזוודות בכדי שלא יהיה כבד לסבל, מעבר לזה אף פעם לא ביקשו ממני לשלם עבור קילו נוסף. טסתי עם אל על , BA , וורז'ין אטלנטיק, לופטנזה ועוד חברות קטנות שאני לא זוכרת את שמם. כנראה שזה נכון רק לאייר קנדה. אורנה

dannyk27

New member
מילא שאפשר לשלם

אבל יש חברות כמו לופטהנזה מישראל או החברה הצ'כית שלא יעזור כל תשלום פשוט הם לא לוקחים יותר מ32 ק"ג ואם יש לכם יותר פשוט תיזרקו לפח הקרוב כי לא עוזר כלום, לסבלים יש הסכם שלא מרימים יותר מ32 ק"ג גם לא שניים ביחד. אגב כמו שכתבתי קודם ל WESTJET המקומית גם בטיסות פנים ארציות אין בעיה : שלם וקח כמה שאתה רוצה.

לא מדוייק.

החוק נכנס לתוקף בטיסות טראנס אטלנטיות לפני כחודש. אולי שלושה שבועות. ולא זה לא רק אייר קנדה. אולי לא טסת עם כל החברות הללו בטיסות טראנס אטלנטיות בחודש האחרון. יכול להיות?

orenfriedman

New member
אנחנו טסנו בשבועות האחרונים

WESTJET ו אל על - 32 ק"ג למזוודה (אבל ב WJ תינוק ללא מושב לא מקבל מזוודה). טסנו WJ -> אל על -> AC. היות וממילא לא רצינו לסחוב יותר מדי, לא היתה לנו בעיה עם המשקל המופחת ב AC. הבעיה היא בשדה, בגלל התורים האינסופיים שנוצרים כשאנשים מתחילים לארוז מחדש את המזוודות בדלפק.

dannyk27

New member
טסתי עם לופטהנזה

לפני כחודש וחצי לטורונטו וביקשו להוציא כל ק"ג שחרג מ32 למרות בהייתי מוכן לשלם. (קצת רוח ישראלית עזרה לי) אבל כאמור מה שהיה מפתיע ב WESTJET בטיסה פנימית הייתה מזוודה ששקלה 38 ק"ג ועוד אחת של 32 ק"ג ו35 דולר פתרו את כל הבעיות.

dannyk27

New member
ועוד משהו מאוד מומלץ

לבדוק עם חב' התעופה מה המגבלה בכל טיסה ואם יש אפשרות בעד תשלום להוסיף משקל אחרת תצטרכו להשאיר דברים מאחור.

Orna L N

New member
לפני פחות משבוע טסנו עם KLM

עם שאר החברות טסתי במהלך שלוש שנים האחרונות. עדיין ב KLM לא עשו לי בעיות עם עודף משקל.

TrigATUSA

New member
עושה רושם שהשינוי קרה בכמה חברות

אני בדקתי עם United, Lufthansa ו KLM עד 23 קילו - ללא תשלום מ23 ועד 32 תשלום של 25$ למזוודה אני מתייחס לזה כחלק ממחיר הכרטיס, ומתכנן לשלם $50 נוספים

Orna L N

New member
איך אתה מסביר את זה .

שטסנו עם KLM ב-27.9.05 וחזרנו ב 17.10.05 מוונקובר לאמסטרדם ומאמסטרדם לישראל וחזור , עם מזוודות שמשקלן מעל 23 קילו? לא חוייבנו בתשלום נוסף למשקל עודף.

למעלה