הבת- 2

זהרי

New member
הבת- 2

האחות דומעת ומחבקת....`` אל תבכי ילדה הכל יהיה בסדר...ומבטיחה אני לך..שעוד נחגוג בעוד חודשיים את המשקל שבטח יעלה ..בנתיים`` ... ממשיכה אני בחיבוקי..אוי כמה צריכה אני כעת את אימי לידי..להרגיש את חומה ..מתגעגעת.. חוזרת אני למיטתי.. עוד מספיקה לראות את שכנתי כשתינוקה בחיכה תמונה זו האחרונה חקוקה בעיניי בעוד שעפעפיי נסגרות מרוב עייפות.. בוקר.. היום הוריי מגיעים ..כך הרגשתי בעוד אני רוחצת את פניי משיירי הדמעות של הלילה הקודם..מה אלבש היום אני חושבת לעצמי..והמציאות קופחת על ראשי..הרי אני כאן עם החלוק הלבן והפרחים הורודים..כאילו שבגלל הצבעים ההרגשה תשתנה במקום הזה ...אני חושבת לעצמי..ואני ממשיכה..ולחשוב שלפני כמה חודשים היתי כמו דוגמנית הבית בחנות של קסטרו ..איך כל בגד עלה גופי כאילו ונתפר עבורי על ידי החייט המלכותי....ואיך חברותיי לעבודה נהיו משתאות למראה בגדיי ואיך שנהגתי לומר עד כמה אצלי ללא שום מכון כושר אני מדגמנת.. ``גפני שלי..`` חיוך גדול ורחב בפתח ...אבי הרחב גוף עומד כמו שאני זוכרת אותו עם גינס רחבים ..ומחייך אליי...אימי מאחוריו כך עומדת..חרושת קמטים .... עברה הרבה בחיים....כך עומדת היא וכל גופה לעברי ..אני מבחינה שדמעות בעיניה.. אני מנסה לפענח האם דמעות של אושר הינן ...אני מנסה לקום ..לא יכולה...המאמץ של אתמול מכריע אותי... אבי מחבק חיבוק אוהב וגדול..רוצה אני להשאר כך בזרועותיו..עד אין סוף..הוא המגן שלי ..תמיד אמרתי..גם כשבגן ..הרביצו לי הילדים נהגתי להזכיר את אבי..והופ נעלמו והינם כלא היו- המכים... כעת אימי מתקרבת לעברי..ידה אוחזת בידי..דומה שעוד שניה תתפרץ היא בבכי של דאגה...אני מחייכת לעברה...ויודעת אני שהיא כבר מבינה...לא שואלת דבר..רק מצביעה על השקיות שהביאה...`` תאכלי ילדה `` כך היא אומרת...מביאה לפי את המתכון שאני אוהבת...תאכלי... אבי עומד וכאילו כל המעמד אינו נוגע לו..שואל..`` אפשר ללכת לראות את הקטנה?``...ולאחר הסבר קצר...נשארת אני לבדי בעוד שהם בכוון מקום מנוחתה של הבת ..... אחרי עשר דקות עומדים הם בפתח...אבא נראה עצור ...עיניו זגוגיות...כאילו שרוצה לומר אבל אינו יכול..ואמא...מחבקת אותי ופניה כמו אומרות...תהיי חזקה בתי...היי חזקה...כל כך קטנה...כל כך קטנה..ממלמלת היא בבכי... ואני...מביטה כאילו מהצד על המעמד...וכאילו שאני מחזקת ואומרת...ראיתם את התמונות במסדרון עד כמה הם גדלים במהירות?...אך במקום זה אני אומרת..לכו לשלום אני אסתדר...כך נותרות מילותיי האחרונות....לאחר עזיבתם את המקום....לא לפני שהיתי צריכה להוכיח לאימי.....כמו לפני יובלות שאכן סיימתי את האוכל ובתאבון... ידעתי מה אימי רצתה לומר..איך הילדה תחזיק בכלל.... מעמד.. ..כזו קטנה....ידעתי שאימי לא רצתה להעכיר את האוירה אבל עיניה אמרו הכל... פתאום אני מביטה על הטלפון..מהססת..להתקשר...לא יודעת..שוב אוחזת מקישה את המספר...ועוצרת.. איך אספר לו..מה אומר לו..ואני מגחכת לעצמי..הרי איני יודעת בכלל עד כמה אני רוצה ..ואיך אני מסוגלת בכלל להתחבר לקטנה הזו שם בחדר....אז איך בכלל אספר למי שאפילו לא יודע מה עבר ומה עובר עליי כעת.... מביטה על שכנתי שם בחדר מוקפת במשפחתה..ווההוא שמחבקה בטח בעלה....מנסה לתהות על מה הם מדברים ומה הם חושבים. אופפפ..נמאסו עליי כבר החיים... תמיד שמעתי על מושגים רחוקים ...אני ישר מסיתה. את המחשבה.....אני רק עצובה רק עצובה....כך מנחמת את עצמי.. ונרדמת לי.... משהו העיר אותי..לא זוכרת מה...אני קמה ופוסעת לעבר בתי...רוצה לחבקה..לעטוף אותה באהבה...מגיעה לקטנה ומנסה לנגוע בה האחות מגיעה אליי ובקול שקט מסבירה לי שאיני יכולה לקחת אותה לחכי....שאיני יכולה להניקה... אני צורחת אבל זאת בתי ..תנו לי אותה....תנו לי.... עוד אחות מצטרפת..יחד הן מושיבות אותי...אני רוצה תילדה שלי...תפסיקו..כך אני זועקת...קולות שבר בגרוני... הן מנסות להסביר לי דברים אבל אני רחוקה מהם...רואה את הקטנה שכבר אינה שלי...כאילו היא שלהן.... לפני שאני שותקת עוד מילה יוצאת ממני..אבל אני רוצה..רוצה להיות כמו כל אחת..רוצה להרגיש את בשרי..את ילדתי...למה..למה..למה... אחות אחת נותנת לי כדור ומלווה אותי לעבר מיטתי...אני שוכבת ..רגועה כלפי חוץ מלאת רגש מבפנים..גועשת... עוד רגע והאחות נעלמת לדרכה... אני קמה לפתע..יוצאת לעבר המרפסת..... זהרי.

halit

New member
זהרי,

וואהווווו, נעתקה נשמתי ! הכתיבה שלך הדהימה אותי, יתרה מכך, היכולת שלך לתאר תחושות שאינן שלך, אלא של אישה.. אחרי לידה שכזו. מילים שמדמות סיור אל עמקי נשמתה של אישה במצב משברי שכזה. עוצר נשימה!!! הלית

זהרי

New member
להלית ולילדה..

ראשית תודה על הביקורת זהו חלק השני של סיפורי הראשון שכמו שציינתי מבוסס על מקרה אמיתי.. הנאה שלכן שמחה שלי זהרי

פרח-בר

New member
מסתורי החיים...

כל שעולה בי למקרא הדברים הוא ש...למה לכל הרוחות (סליחה על הביטוי אבל...) אף אחד, אבל אף אחד, לא מכין אותנו נפשית לרגש הזה שמשתלט עלינו לחלוטין - האמהות או ההורות (אם נעשה הכללה). זה דבר המשפיע עלינו ומשנה את חיינו נפשית ופיזית, לכאורה, אירוע שגרתי ונורמלי העובר על רבים ועדיין...אניגמה של החיים. אלה כמובן דעותי ורגשותי שעלו באופן ספונטני. אגב`, איכשהו בכוונה, בחרתי לקרוא את החלק האחרון לפני זה...למה? איני יודעת. זה היה מעניין מבחינת התובנות שלי. :)

זהרי

New member
לפרח

איני מדבר על רגש האמהות שנוחת אלא על הרגשה שיורדת על אישה צעירה שמעולם לא ילדה ולפתע בגיל צעיר חווה את הלידה ואת המעבר של שינויים בגופה.. מקרוב היתי מופתע מאוד מהידידה שלי שזה קרה לה היתי חסר אונים במקרה שכזה..ולמרות כל האהבה שהוענקה ההרגשה שלה השתנתה רק בעזרתה...רק בשינוי נקודת המבט שלה.. זהרי

פרח-בר

New member
ואני רק...

שתפתי אותך, זהרי, במה ש...אני...חוויתי והרגשתי תוך קריאת הספור שלך. ייתכן ש...אתה... התמקדת בחווית הלידה והשינויים בגוף, אבל אני קלטתי משהו אחר... נראה לי שכאן באה לידי ביטוי השונות בתפיסות הבין-מיניות. מתנצלת על שלקחתי את הזכות להבין כרצוני את יצירתך אבל...לזה הכוונה כשיצירה מתפרסמת והיא עוברת לרשות הקורא - להבין אותה כרצונו. בכבוד רב, פרח-בר

זהרי

New member
``החוייה``

החויה שאת מדברת עליה היא משהו שאני חושב שבאמת לא מכינים לחיים יש שעובורת את זה ``חלק`` ויש שלא אני התמקדתי באותה דמות שהכל נפל עליה כרעם ביום בהיר ורציתי לנסות לשתף בהתמודדות שלה כפי שראיתי אותה... ומעבר לכך נותן לך את הזכות להבין את הסיפור כרצונך אם כי בדיעבד הוא אכן כמו שרציתי שיקרא וגם יחדור..ללב הקורא תודה לך זהרי

למעלה