"הבשורה הטובה:"

pollak

New member
"הבשורה הטובה:"

"-דגלי ישראל נחטפים מהחנויות" (ידיעות אחרונות של היום, עמוד 17, מאת יוסי יהושוע, ראובן וייס, גואל בנו ושושנה חן) . כמעט מוצלח כמו השוקו עם השפיץ של יטבתה מתפתח עכשיו טרנד חדש, מנופף. בחיי היום יום האישיים, בחיי המדינה, בחיי האינטרנט- כולם מניפים אותו, שני פסים כחולים, מגן דוד, אתם כבר מכירים. מנהלת של אחד מהשכנים שלנו, פורום, ממש פה בתפוז, החליטה לעזוב בגלל סיבה שקשורה בצורה כזו או אחרת ללאומנות הזו, על האוטו של ידיד שלי, שהקפיץ אותי חזרה הביתה היום, התנופפו משני הצדדים דגלונים קטנים של יום העצמאות וכמו שהכתבה מספרת: "נרשם גידול של 100% בקניית דגלים ביחס לשנה שעברה". בשיעורי אזרחות הסבירו לנו שהדגל הוא רק סמל, אולי לא רק, אבל סמל. לא נראה לי שיהיה מוגזם להניח שזה לא התיאור הלקוני ("226 ס"מ אורכו, 160 ס"מ רוחבו, 26 ס"מ רוחב הפס, הפס העליון במרחק 15 ס"מ מצלע האורך העליונה, מגן דוד עשוי ששה פסי תכלת 5.5 ס"מ רוחב האחד, המצטרפים לשני משולשים שווי צלעות שבסיסהם מקבילים לשני פסי התכלת שלאורך הדגל", יו"ר מועצת המדינה הזמנית, יוסף שפרינצק, אוקטובר 1948) שעושה לאנשים את הצורך להניף דגל, לצאת לקרב עבורו, להקריב חיים, בשבילו. אולי זה הפחד הבלתי נמנע שמחלחל לתוך כל אחד מאיתנו באינטנסיביות בלתי נסבלת לתוך החיים בלי הפסקה. אולי זה היישום של דו"ח שנהר בשיעורי מורשת לחטיבות הביניים שמנתב דור צעיר ללאומנות פוטנציאלית. אולי הנואשות, חוסר האונים, שמוביל אנשים להתפס לפאתוס היסטורי ולהאחז בסמלי מדינה כמפלט. ומשרד הביטחון פותח השנה במסורת חדשה, הנחת דגלים על קבריהם של כל הנופלים במערכות ישראל. אולי, אם היינו מניחים ללאומנות לשקוע מטה לא היינו צריכים להניח פרחים, ודגלים, מעל לקברים טריים. -יעל-

pollak

New member
אררג...

מערכות מחשב אכזריות, אולי הפעם זה אפילו יעבוד? (ולכל מקרה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1820228,00.html)

אררג...

למה את/ם לא עושים הפרדה בין "לאומיות", שזה דבר לגיטימי, מקובל - טוב והכרחי לבין "לאומנות"?

חיזוק וסיוג

אכן, לא ניתן לשלול את כל התפיסה הלאומית ע"י ביטולה כתפיסה לאומנית. ועם זאת, העולם ידע ביטויי אלימות איומים שמקורם בלאומנות, ולאומנות מקורה, בין השאר, בלאומיות. משמע, הלאומית לא בהכרח מובילה ללאומניות, אבל היא מגדילה מאוד את הסיכויים לגילויי לאומנות, שכאמור, תוצאותיהם שליליות בדרך כלל. 1. האם קיימת אלטרנטיבה? 2. האם באמת כדאי להכנס לדיון הזה? שוב?

ברור

אבל העולם ידע אסונות ואלימויות קשים שמקורם בכל דבר שקשור בבני אדם - אם זו דת, ספרים, אנרגיה אטומית או חשמל... 1. אני אשמח אם תציג אלטרנטיבה. הרבה ניסו, אף אחד לא הצליח בצורה משכנעת. 2. כן, כדאי! זה וויכוח שלא קשור (ישירות) לפלסיטנאים והסכסוך והאינטיפדה, זה דיון תאורטי פילוסופי! אנחנו צריכים את זה! נמאס מהוויכוחי שמאל ימין על רקע הסכסוך! נחזור למקורות!

tali_le

New member
העיקר שכולנו עם אחד

עוד קישור שהצליח להרגיז אותי היום הנה לכולכם, תמחו נגד זה!!!! פצועה ישראלית מירי בהפגנת השמאל בכניסה לג´נין כי אנשים שפגעים באחרים כי הם מלאום אחר לא רחוק היום שיפגעו באנשים עם דעות אחרות!! הכיבוש הזה הורג!! (והיום יותר מתמיד) טלי ובמקרה שהקישור לא עובד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1824208,00.html

Roobie

New member
מוזר שזאת הפעם הראשונה

שאני רואה אותך ממש מעוצבנת בפורום על זה שרצחו מישהו ישראלי על רקע לאומני ברור שלי את עצובה גם בפיגועים, אבל העובדה שרק כעת את מוצאת את הזמן למחות בצורה רצינית על זה, מראה על משהו ולא, לא ירו עליה בגלל הכיבוש באו כמה אנשים (שאת חלקם אני מכיר) והניפו את דגלי ישראל, ואחד מטורף החליט לירות. זה הכל.

tali_le

New member
תחשוב - קצת!!

הסיבה היחידה שרק עכשיו ראית אותי מוחה על זה היא כי זה דבר, לעומת רצח יהודים בפיגועים, שהוא לא בקונצנזוס בקרב חברי הפורום הזה.......... ורק בא להראות משהו שגם כתבתי בהמשך ההודעה

Roobie

New member
מצטער, קשה לי לחשוב

מה לא בקונצנזוס? מישהו מהפורום הזה לא מגנה את הירי על המפגינה? אני בטוח שגם הימנים כאן מגנים את הירי היא לא נורתה בגלל הכיבוש נקודה

tali_le

New member
היא לא נורתה בגלל הכיבוש

היא נורתה כי היא הפגינה נגדו

Deathatred

New member
זו אכן בשורה טובה

בארה"ב אחרי ה 11 בספטמבר שכולם קנו דגלים ותלו אותם אף אחד מהם לא קרה להם פשיסטים לאומנים וגם אתם לא גיניתם אותם. משום מה, כשזה קורה בישראל, את מגנה את זה. למה את לא מגנה את הלאומיות הפלשטינית? למה את מרשה לערבים להניף את דגלי הרש"פ בהפגנות וטוענת שהם לא לאומנים? למה את כ"כ צבועה? אין שום רע בזה שהעם אוהב את ארצו ותרום למדינה ולעם באהבה ורצון. הרי מי שתורם למדינה, בסופו של דבר תורם לחברה. חייל שמשרת בצבא לא מגן רק על המדינה אלא גם מונע מהמחבל התורן לרצוח את הילד שלך (בהנחה שיש לך) או לחלופין מונע מאימך להאנס באכזריות ואז להישחט ע"י הטרוריסטים הפלשטינים. מי שמשלם מיסים למדינה, דואג שלעיירות הפיתוח יבנו בתי ספר ומתנ"סים ושיסללו כבישים חדשים ועוד... המדינה היא מעין מסגרת מאחדת של העם ומאוד קל להזדהות עם סמל שמסמל את הקבוצה-הקהילה (במקרה זה - העם והמדינה), את אופיה, את מאוויה ואת ערכיה. אם הסמל מפיח מורל בעם, מגביר את רוח ההתנדבות שלו, גורם לשמחה של אזרחים, משדר לחיילים שתומכים בהם וגורם להם לבצע את העבודה שלהם יותר טוב אז התופעה חיובית מאוד. אם כן, זו אינה תופעה שלילית כפי שאת מתאמת להציגה אלר תופעה חיובית. לפי העיקרון שלך: מי שהולך עם חולצת מר"צ הוא אחד שמנותב לבוגדנות פוטנציאלית. אולי הנואשות, חוסר האונים, שמוביל שמאלנים להיתפס לפאתוס היסטורי ולהאחז בסמלי התנועה כמפלט. אולי, אם היינו מניחים לבוגדנות לשקוע מטה לא היינו צריכים להניח פרחים מעל לקברים טריים.

aharon5

New member
הבשורה הרעה

לא ברור היכן ניתן להשיג את דגלי הרשות. איכה נזדהה עם אויבינו? המצוקה קשה, המצוקה קשה.

../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif

"דגל מה הוא? כלונס עם חתיכת בד? לא. דגל הוא למעלה מזה. בדגל מוליכים את הבריות לכל מקום שרוצים, אפילו לארץ הבחירה. בשביל הדגל הם חיים ובשבילו הם גם מתים. יותר מזה, זהו הדבר היחידי שהם נכונים למות בשבילו, אם רק מחנכים אותם לכך" (בנימין זאב הרצל, חוזה המדינה)
ואוי לה לאותה אומה, שבניה מתביישים בדגלה!!!!

PROJECT:2501

New member
אוי לה לאותה אומה

שמחנכת אנשים למות על דגלה. דגל הוא לא יותר מחתיכת בד. המדינה היא האנשים שמאחלסים אותה. למרות שיש אנשים שבימים קשים נוטים לשכוח את זה.

Deathatred

New member
בשביל שהם יחיו

בשביל שהאנשים האלה יחיו צריך שיהיו אנשים שמוכנים להילחם ואף למות כדי שישמרו עליהם מפני אויב רצחני וחסר מוסר ורחמים. הדגל מסמל את המדינה ואת אזרחיה.

New member
כולנו יודעים שלא כה פשוט הדבר

שהרי בנינו מתים מול עיניו הפעורות של העולם יום אחר יום. ולא תמיד להציל חיים. אינני יודע כמה חסר מוסר הוא האוייב אבל איה הוא המוסר שקיים במוות למען אדמה? כסף? כוח? אינטרסים פוליטים? סחבת בירוקרטית? LOL אם אני אמות לבוש מדים לא ארצה שיעטף ארוני בדגל ולא ארצה שיאמר שמתתי בשירות מדינתי שכה אהבתי. המדינה היא אנשיה. כל אדם בחלמותיו, מחשבותיו ואמונתו. כל אדם הוא יחיד וכל אדם הוא אדם ודמו אדום. או שאלה דברים שימין איבד בשכרון החושים שהביא אהדתו האחרונה. כשאני אמות אל תגידו שמתתי למען המדינההדגל ההימנון או הציוניות. אימרו שמותי המיותר בהחלט והבר מניעה לחלוטין היה למען אנשים בודדים. ( סליחה על הדרמתיות פשוט ראיתי סרט חזק נורא מבוסס על "טיטוס אנדרוקינוס" של שייקספיר ואני ממליץ בחום
. וגם שאני נורא עייף וכניראה מחר בבוקר אני הולך לצחוק על ההודעה המעורפלת שאני משאיר עכשיו
) שיהיה מוות אינדיבידואלי לכולכם.

Deathatred

New member
בנינו מתים למען חיינו

המוות לא למען אדמה, הצענו לוותר על האדמה. הפלשטינים סירבו ופתחו במתקפת טרור. אל תשכח שמבצע "חומת מגן" החל כתגובה לטבח ליל הסדר וכל עוד צה"ל לא אולץ לסגת ע"י האמריקאים הוא מנע פיגועי התאבדות. ובקשר לשאר הדברים שכתבת, צר לי שאתה כ"כ שונא את המדינה. כשאומרים כשאתה מת לממען המדינה והעם - הכוונה שהיא שאתה מת למען כל האזרחים שבה. אם אתה כ"כ שונא את המדינה, אולי תרד מהארץ?

New member
אז זהו שלא

צריך לבחון כל מקרה לגופו. ולא בכל מקרה מתו חיילים להצלת חיי אזרחים גרידא (אני לא בטוח שאני משתמש במילה הזאת בהקשר הנכון הארמית שלי לא משהו). כשאומרים שאני מת למען המדינה והעם אף אחד בהלוויה שלי לא מעלה בראשו ולו לשנייה את התמונה של האנשים שלמענם מתתי, רק שני פסים וגן דויד. אני לא יודע מדוע החלטת שאני שונא את המדינה. קוראים לזה העברת ביקורת ואני מצטער אם זה פוגע בסולידריות הזהובה שלכם. תן לי להנות מימיהה החרונים של הדמוקרטיה האישראלית לפני שהימין יבלע אותה כתוצאה מימים טרופים אלו.

למעלה