הברית האמצעית

wimpi

New member
הברית האמצעית

בוקר טוב לכל אלו שחזרו מהים ולאלו שעדיין ממשיכים את השבת.. שני פריטים חדשים שאולי יהפכו לאוסף קוריוזים אשר יפסיק את מלחמות הדת. עדיין אין לי מושג מדוע עשו זאת, אולי גופים כמו "עדי יהוה" וכו", אולי סוחר שגילה רווח במכירת בני-כילאיים לתיירים...כל הצעה תתקבל בברכה.

wimpi

New member
וכמובן שכחתי את התיאור...

מדובר בחנוכיה ובמנורה שניצקו בארץ בשנות ה-60 אני משער שבירושלים. כמו שרואים החנוכיה ממש "לא" דומה לעץ אשוח...הכוכב למעלה "הריהו" מגן דוד יהודי... המנורה נושאת בריחמה "מוטיב אומנותי"....ישנם 7 ריקועים המתארים את "אגדות אנדרסן" (ריקועים המתארים את חייו של ישו...). מי אמר שאין אחווה בין העמים... שבוע טוב לכולם! מתן

avitalit

New member
ה"חנוכיה" השמאלית איננה חנוכיה אלא

מנורה . לחנוכיה יש 8 קנים ובד"כ גם שמש . ה"חנוכיה " הימנית אמנם בעלת 8 קנים אך איננה כשרה הילכתית להדלקת נרות חנוכה כיוון שעל כל הנירות להיות באותו גובה למעט השמש .

חנוכיית האשוח:

לגבי הפריט הזה אני בכלל לא מתפלא. בארה"ב נהוג מאוד לחגוג את שני החגים יחד, ורבים מאוד מבין היהודים מדליקים חנוכיה ונוהגים ביחד עם זה את כל טכס העץ והמתנות, קישוט הבית מבחוץ וכו'. ילדים יהודים מתעקשים שהם רוצים לחגוג את כריסטמס "כמו כולם", וזה מאוד נפוץ. ראיתי כבר חנוכיות אשוח כאלו בתפוצה האמריקאית. את השניה איני מכיר, ובאמת מעניין למה היא נועדה. אגב, בשנים האחרונות יוצא לי להיות בחג המולד אצל חבר אמריקאי מוסלמי, יליד העיר העתיקה בירושלים, שנשוי לאמריקאית נוצרית. יחד עם המשפחה שלו ושלה אנחנו "חוגגים" את טכס עץ האשוח ומליוני המתנות. ילדיו לומדים בבית ספר מוסלמי, אבל הולכים עם אמא לכנסיה. הוא מאוד מודע וגאה במוצאו הפלשתינאי. אנחנו חברים די טובים, ומבלים כל פעם שעות ארוכות בהשוואת הדתות, מבחינת ערכים, חינוך, אמונות וכיוב'. אין ספק שזו סיטואציה יוצאת דופן: יהודי ישראלי ומוסלמי פלשתינאי חוגגים את הכריסטמס יחד כל שנה... למישהו יש רעיונות למתנות כריסטמס שאני יכול לקחת השנה?

בקרוב בימינו. הלוואי...

אני מוכן לקנות לא רק את המעטפה של הבול, אלא מעטפות לגליונות שלמים. מה גליונות - גליונות דפוס שלמים. ערימות. רק שיוציאו כבר בול כזה.

avitalit

New member
יקירי...

בוא נשאיר את הפורום נקי מויכוחים פוליטיים . הנה אפילו סיסמא מתאימה : פהלאטיקה ! מסכים ?

ויכוחים? כאן??? בחיים לא!

אתה צודק לגמרי. לא ניסיתי להביע דעה פוליטית, אלא סתם שמחתי על ההזדמנות לפריט בולאי חדש. מצידי אפשר גם לחשוב על חותמות ארוע לפתיחת סניף דואר חדש בחברון, עוד כמה בולים לציון ההתישבות בחבל עזה, או כל פריט אחר. העיקר - שירבו פריטי בולאות! ועכשיו, אחרי שהצלחתי לייצר התנצלות מסוגננת כל כך, נפסיק עם הפוליטיקה ונישאר רק עם פילטיקה.

תמיר1991

New member
בהחלט!../images/Emo45.gif

אני בכלל חושב שההתנחלויות צריכות להישאר על כנן, וזה לא מוסרי לפנות אדם מביתו: יהודי, ערבי, בודהיסטי, נוצרי או יפני - אדם זה אדם. אבל בכלל עדיף שלא ניכנס לכך. תמיר.

elcool

New member
אני יודע...

אבל דיי הצחיק אותי שבסוף הרשימה של הדתות הבאת גם יפנים... זה כמו להגיד "אני אוכל כל מה שיש פה: בורקס, לאפה, המבורגר וקולה!"

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif

פשוט הייתי חייב, כדי להדגיש שלא רק אנחנו חיים בעולם. תמיר.

תמיר1991

New member
ורק לידע כללי:

ערבים זה לא דת - הם מתחלקים למוסלמים (שמתחלקים לסונים ושיעים) ולנוצרים (הערבים הנוצרים רובם ככולם קתולים). תמיר.

rachelea

New member
נוצרים בני העם הערבי רובם קתולים?

מי אמר? נוצרים בני העם הערבי יש גם אורתודכסים. אם הנחתך שרוב הנוצרים בעולם הם קתולים ומכאן נגזר שרוב בני העם הערבי גם הם קתולים, ניחא. אך מהיכן הבטחון הרב שהערבים הנוצרים רובם ככולם קתולים? טעות בידך.

תמיר1991

New member
בכיתתי יש ילדה ערביה, נוצרית,

קתולית, והמידע שאוב ממנה. אני מסתמך על דבריה בדיוק כמו שהיא הייתה מסתמכת על דברי שמרבית היהודים אינם דתיים. תמיר.

rachelea

New member
ומילדה אחת אתה מסיק על הכלל?

האם הילדה היא מקור מוסמך? האם היא בקיאה בנושא? האם היא מומחית לנושא? אני מתפלאת עליך תמיר. עובדות יש לברר: לאסוף נתונים ולהסיק מסקנות או לפחות למצוא נתונים סטטיסטיים מוסמכים, ולא להסתמך על מה שאמר/ה זה או אחר. ולגבי העובדה ש"מרבית היהודים אינם דתיים" ייתכן ויש בכך אמת (מה אתה מגדיר כיהודי דתי": חרד, חרדליסט, מסורתי? שים לב שגם לאתאיסט יש דת משלו..., גם צמחוני הוא דתי וכנ"ל טבעוני ועוד כהנה וכהנה). שער לעצמך גר בישוב קטן כמו אלעד והנך בן כפר ערבי סמוך. הקשר היחיד שיש לך עם נערים יהודים, בני גילך, הוא הנערים שבסביבה. אותם אתה רואה, עם הוריהם אתה נפגש. מה תסיק אז? האם לא תסיק כי כל היהודים חובשי כיפות ויש להם זקנים? ושלכל נשותיהם מטפחות ראש והן ובנותיהן הולכות בחצאיות ארוכות? ושאלת השאלות היא: האם זה נכון?

למעלה