הבעיה שלי

הבעיה שלי

אני נשוי בהליכי גירושין מתקדמים, אבל עדיין חי בבית מסיבות טכניות שלא רלוונטיות לדעתי לבעיה עליה אספר. הכרתי בחורה בת 35 גרושה דיי טרייה באחד מאתרי האינטרנט, התכתבנו, דיברנו, ולבסוף נפגשנו, וראינו כי טוב, מצאנו חן האחד בעיני השני. די בהתחלה הסתבר לי שלאותה בחורה יש לא מעט כרטיסים באתרי הכרויות, היא מקבלת המון אימלים וטלפונים בכל שעות היום, גם לנייד וגם לבית. מידי פעם הפלאפון היה סגור וכל פעם כששאלתי מה קרה, שמעתי סיפור אחר. היא היתה יוצאת מידי פעם עם חברות..בלעדי כמובן. למפגשי פורום לא רצתה שאגיע..ממש העלימה אותי. היתה נעלמת בצהריים, מה שהסתבר מאוחר יותר <היא הודתה> שהיתה יוצאת לדייטים...וזה רק קצה המזלג.!!!! בקיצור לא מעט מיקרים שהרסו לי לחלוטין את האמון כלפיה. תמיד שאלתי מה אני בשבילה והיא ענתה שאני עבורה בן זוג. פעם אפילו שוחחנו וקבענו "קוים אדומים" וגם בהם לא עמדה. השיא היה כשקבעה דייט בחו"ל, ואני עצמי לקחתי אותה לשדה התעופה וגם החזרתי אותה משם. כשהיתה בחו"ל דיברנו בטלפון מספר פעמים ביום,כל יום ,ולאחר שחזרה מחו"ל, התמונה השתנתה לגמרי. מבחינתי הנסיעה לחו"ל היתה נקודת מפנה בקשר, כך היא החליטה!! "די עם המשחקים", "אני הגבר שלה".... ואכן מאותה נקודה הכל השתנה. יצאתי איתה לכל מקום, הטלפונים פסקו, היא היתה פתוחה איתי, יצאנו יחד לבילויים, ממש שותף שלם ,כמו שרציתי מהרגע הראשון, אבל....... האמון שלי למרות שחשבתי שהשתקם, כנראה שלא ממש השתקם. אז לא עקבתי אחריה...אבל לא פעם חיטטתי בפלאפון שלה, במחשב שלה...לא תמיד האמנתי למה שאמרה לי.. אני חייב להודות שלמרות שבהרבה פעמים שלא האמנתי, בדיעבד התברר לי שחוסר האמונה שלי באותו מקרה לא היה מוצדק. אני מאוד אוהב אותה, והיא אותי, ממש אהבה ענקית!!!! אנחנו מפנקים אחד את השני, אנחנו חשובים אחד לשני, היא נראית טוב <גם אני> יש לנו סקס נהדר, אנחנו פתוחים...אבל האמון.... מה עושים? האם יש סיכוי לשקם את האמון? האם יש סיכוי שאהיה רגוע אם תאחר מהעבודה, ולא אחשוב כי..לא יודע מה? האם יש סיכוי שאהיה רגוע אם היא הולכת לחדר כושר? ויש עוד בעיה קטנה/גדולה...אנחנו לא יודעים להתווכח או לריב. כל ריב או ויכוח גרם לפרידה!!! ממש ככה. לשנינו יש אגו בשמיים, שנינו פולטים מילים שלא צריכות להיאמר. לא רוצה סטוצים! לא רוצה צ'אטים! רוצה אהבה בוגרת, כנה, פתוחה, אמינה, אוהבת, בוגרת. כרגע אנחנו בפרידה אבל אני מתגעגע ואוהב וגם היא...אני יודע זאת בודאות. יש סיכוי לקשר? האם אפשר לתקן אמון שנפגע? מה עושים כדי חזק את הקשר ואמון? תודה.

אני לא מבין מה אתה רוצה ממנה

אמרת שהיא גרושה די טריה. היא התנהגה באופן בו רבות מהגרושות הטריות נוהגות - ניסתה לטרוף את העולם. היא גם לא הסתירה זאת ממך. כעת גמלה בה החלטה לנהוג אחרת והיא אכן נוהגת אחרת. בעיית האמון היא בראש וראשונה בראשך. אל תשכח שגם אתה, מצבך איננו ברור וסופי ובכל זאת היא איתך. התאזר בסבלנות. סיים את גירושיך, טעם מן העולם ורק אחרכך תחליט מי תהיה בת זוגך. כל נסיון להתלות בבת זוג חדשה עוד בטרם נפרדת סופית מזו הנוכחית, מראה על תלות וחוסר עצמאות ואולי ממקום זה נובע הפחד שלך שמא תישאר לבד, פחד המתבטא בחוסר אמון.

או קי.

אני מסכים שאני חייב, ואני גם מאוד רוצה לסיים את מערכת היחסים שלי האישית, רק שזה לא בדיוק תלוי בי...אלא במשהוא מאוד טכני. אני לא חושב שחוסר האמון בה נובע מהפחד להישאר לבד. סליחה על חוסר הצניעות אבל .... אני נראה מצויין, נשמע מצויין, אינטילגנטי, וכמעט כל אחת שאני נפגש איתה מעונינת בי...בד"כ אני הוא שלא מעוניין....חשוב לי הקליק. אותה אני אוהב....מאוד אוהב!!! מפליא אותי שאתה מתעלם מהעבר, מההתנהגות שלה בעבר... נכון שהיתה גרושה טרייה ולא בכדי ציינתי זאת. אתה יודע מה....אני מוכן להודות שאני פוחד להפסיד אותה...אבל יש בסיס לחוסר האמון שיש לי כלפיה..תודה. מאוד מאוד חשובה לי דעתך. אז בהנחה ושנינו רוצים להמשיך את מערכת היחסים הזאת, האם יש סיכוי לשקם את האמון שלי כלפיה?? מה היא צריכה לעשות? מה אני מריך לעשות ע"מ להעלים את שיירי חוסר האמון נאם זה ניתן לתיקון או שמא אבוד...

סוויץ' בראש

האם אתה מסוגל להתייחס אל התקופה הראשונה איתה כאל תקופת מעבר או תקופת ביניים (או כל הגדרה שתרצה המייצגת מחוייבות הדדית נמוכה), ולהחליט שמרגע זה נפתחת תקופה אחרת ביניכם (כפי שהיא החליטה)?

החלטתי לעשות סוויצ'..אבל

כנראה שכל מקרה דומה שקורה מזכיר לי את העבר. היא עדיין מצ'טטת , עדיין מקבלת תמונות של גברים, אני מרגיש שזה עדיין בוער בה, הצורך הזה של להיות מחוזרת ומבוקשת. שתבין , אין לי בעיה עם הצורך הזה, זה צורך של כל אשה וגם גבר, רק שאצלה נדמה לי שהוא די אובססיבי וזה מה שמפחיד אותי. את הדברים האלה גיליתי כשחיטטתי במחשב שלה, היא טענה שזה קרה "בשעה וחצי" שנפרדנו. אני כל כך רוצה להאמין לה, אבל קשה לי. אני לא רוצה להגיע למצב שבו אעיר לה שזה מפריע לי וזה מפריע לי, אני לא רוצה "להגביל" אותה. היא פלרטטנית, יש לה את זה, והיא מודעת ומודה בזה, וזה לא השתנה, קשה לי עם התחרות הסמויה שאני מרגיש כשהיא מצ'טטת,או פוגשת אנשים. נפרדתי ממנה רק בגלל ההרגשה הרעה שזה גורם לי, והעבודה שאני כאמור לא רוצה "להגביל" אותה. מה שקורה עכשיו הוא שהתחושה שאולי אני באמת לא בסדר מנקרת בי, אולי אני הוא זה שדורש ממנה יותר מידי, אולי הבעיה היא רק בי, אני מאוד אוהב אותה והיא אותי, יש לנו הרבה מן המשותף ועברנו יחד כברת דרך ארוכה. כרגע אני לא שלם עם ההחלטה הזאת, ואני רוצה לנסות שוב לחדש את הקשר <בהנחה והיא תהיה מוכנה>. כמו שאמרתי אני מאוד מעריך את דעתך, והייתי אפילו אומר שעל פיך יישק דבר, ממש ככה. תודה.

s h o o s h a

New member
סליחה על ההתפרצות

אבל אני חושבת שאתה רץ מהר מידי ורותם את העגלה לפני הסוסים. היא גרושה טריה שאך זה יצאה לחופשי (כן, במלוא מובן המילה. זו התחושה של מתגרש מצוי) ואתה עדין לא גרוש ואינך יכול להתחייב לה. ובכל מקרה, גם כשתתגרש, ראוי שתהיה לך "תקופת צינון" שכן לעבור ממערכת אחת לשניה מבלי "לנשום" מעט תחילה תגרום לתחושת חנק, וזה מה שאני חושבת שקורה כעת לחברתך. תן לה את הזמן, אל תעמוד לצדה עם סטופר. היא זקוקה לזמן עם עצמה היא זקוקה לחוש את תחושת השחרור והחופש (כאמור) היא כנראה גם לא ממש רוצה להתחייב כרגע לקשר ולא רוצה גם להפסיק את הקשר אתך. נותר לי רק לומר לך לנסות וללכת "בין הטיפות" תן לה את הזמן, קח לך את הזמן וימים יגידו. אמר לי פעם מישהו חכם שאני מאד מעריכה את דעתו (לא מצטטת אותו במדויק אבל הכוונה תהיה ברורה) : תני לו ללכת. אם ישוב, הוא רוצה בך, אם לא ישוב-מעולם לא רצה בך. ואני אומרת לך את אותו הדבר. תרפה מהאחיזה. בהצלחה

בוא ניכנס לפרופורציות

קצת קשה לי עם אמירה שעל פי יישק דבר, מכיוון שאני רק מתרשם ממה שאתה כותב (וזה מעט למדי) ולא חי את חייך (חוץ מזה אני מנסה להתמודד עם טעויות שאני עושה בחיים הפרטיים שלי - אז אני לא צריך להסתכן בטעויות בחיים של אחרים). בכל מקרה, היחידי שיודע ויכול להחליט ולבצע משהו, זה אתה ורק אתה. אני, כמו אחרים כאן, יכולים רק להאיר מזוית הראיה שלנו (כל אחד והזוית האישית שלו כמובן) ואם כתוצאה מכך נתגלה לך עוד משהו שעוזר לך, מה טוב. אם נחזור לתיאור המערכת שבינך לבינה, הרי שמלכתחילה נוצר קשר ביניכם בגלל נוכחותה באותם מקומות שמפריעים לך כעת, נוכחות חופשית למדי שלא היתה מוסתרת ממך. לכן אל לך לבוא בטענות או לחוש חוסר אמון כלפיה (רק לשם הצגת הדברים ב"הפוך על הפוך": אם היא היתה מסתירה ממך היטב את קשריה ופלירטוטיה, עד כדי כך שלא היית חושד בה כלל, האם אז היה מוצדק יותר לתת בה אמון מאשר כעת, או אולי להיפך?). כעת היא הכריזה על שינוי גישה ועל נטישת הפלירטוטים לטובת ייצוב הקשר איתך. מרגע זה עניין האמון או חוסר האמון הינו שלך בלבד - לא תלוי בה בכלל. כל לחץ שלך על "הוכחות" מצידה, רק ירחיק אותה ממך. בהערה נוספת אציין, שלעיתים לחץ מוגזם בכיוון של שלילת הפרטיות (שמתבטא בין השאר בדרישת "הוכחות" מעין אלו) נחשב לאלימות, גם אם לא פיזית. אז אם אתה מרגיש טוב איתה ואוהב אותה (תבדוק היטב אם מדובר באהבה או בבריחה ממשבר אל רומנטיזציה של "אהבה"), שחרר את החבל וקח את הסיכון שאולי האהבה הזו תהיה קצרה - אבל לא כפויה. בהצלחה.

או.קיי...אולי הגזמתי..../images/Emo8.gif

אולי לא על פיך יישק דבר, אבל תשובתך החכמה רק מצדיקה את מה שאני חושב עליך. חשוב לי לציין שלא הפעלתי עליה לחץ, בטח לא לחץ מוגזם, אני כל כך אוהב אותה שהרגשתי רע רק ממה שאני רוצה לבקש ממנה. הרגשתי לא הוגן לבוא ולהגיד לה שהדברים שהיא עושה מפריעים לי,ולכן עזבתי. נכון שהכרתי אותה דרך אותם מקומות שהיום לכאורה מפריעים לי, מה זה משנה? האם היום זה לא אמור להפריע לי? למה הדבר דומה...לבחורה שהכרתי באתר הכרויות, ולאחר שנוצר ביננו קשר ואנחנו זוג, זה כבר לא אמור להפריע לי שהיא ממשיכה לחפש בני זוג באותו אתר כי הרי שם הכרתי אותה...לא?...מצטער, לא הבנתי את המשוואה. למה יש לי הרגשה שאתה מתעלם מדברים שנעשו בעבר? האם אפשרי וניתן למחוק מעשים שאת רובם לא תיארתי כאן, מעשים שפשוט לא יעשו. מעשים שהיו מחסלים כל קשר באותו הרגע שהתגלו. חברים יקרים אני מבקש התייחסות עקרונית לשאלות הבאות עם פזילה קלה למקרה הספציפי שלי. האם ניתן, ואפשרי לשקם אמון??...את האמון שלי במקרה זה!!!! מה הצעדים שבני זוג <אני או היא> צריכים לעשות כדי לשקם/לבנות את האמון בחזרה. אנחנו כבר כמה ימים לא יחד, אני אוהב אותה מאוד, היא מאוד חסרה לי, ואני מתגעגע אליה. תודה לכולכם על התשובות היפות והחכמות.

שאלות חשובות ועקרוניות!!!!!

ללא קשר אלי, אני חושב שהשאלות שהצגתי הן מאוד חשובות וכן ניתן לענות עליהן באופן עקרוני. שאלה ראשונה. האם ניתן, ואפשרי לשקם אמון שנפגע בעבר כתוצאה ממעשים של אחד מבני הזוג ??.. שאלה שנייה מהם הצעדים שבני זוג , שניהם או כל אחד לחוד, צריכים לעשות כדי לשקם/לבנות את האמון בחזרה? תודה.

להלן התשובות

1. כן (אבל כמובן לא תמיד זה מצליח). 2. לחדול מפעולות מקטינות אמון (כל אחד מצידו הוא) ולראות את המציאות הגלויה, מבלי לחפש את זו שאולי נסתרת.

לא עונה על השאלות כי..

כבר נתנו לך תשובות, ייתכן שתקבל אותן ייתכן שלא... אבל, בפורום עולות השאלות האלה מזוגות אשר נשואים מספר שנים, אני אישית במהלך התמיכה שקיבלתי מהפורום, שאלתי את אותן שאלות אך אני הייתי נשואה 25 שנה, יש השואלים את השאלות האלה אחרי 10, 5... אך אתם מה? אתה עדין נשוי בהליכים, היא רק התגרשה, אני הייתי מסיימת את הקשר הזה, אם שאלות כל כך כבדות משקל בזוגיות מתחילה, מה הטעם... בהצלחה

ואני הייתי עונה לך כך..

למרות שאני מבין את כוונתך בסייפא של דברייך, אני אומר שהייתי מעדיף ששאלות כאלה יצוצו כבר עכשיו ולא אחר כך. זאת למרות שאני מודע לעובדה שאין ערובה לשום דבר. ואת צודקת בקשת לתשובתו של איש המערות, אפשרי אבל קשה. בינתיים קבלו עדכון. דיברתי איתה שעתיים וחצי, ואני מקווה שחזרנו. מצדי אשתדל להרפות קצת, משהו בסגנון חייה ותן לחיות. מקווה שהענינים יסתדרו.

s h o o s h a

New member
../images/Emo4.gif

"...האם אפשרי וניתן למחוק מעשים שאת רובם לא תיארתי כאן..." "...אני מבקש התייחסות עקרונית..." ???????

Deerest

New member
מספר מילים על אמון.

בוודאי שמעת לא פעם את המשפט "צעדים בוני אמון...". בוא ונאיר עליו והפעם מזווית שונה. אינטואיטיבית נראה שצעדים אלו אמורים לבוא מהצד שלה, היא תצהיר כך וכך, היא גם תתמוך בהצהרותיה באמצעות מעשים, עם הזמן תראה שזה דפוס התנהגות קבוע, ובא לציון גואל - האמון חזר. פשוט לא? לא! צעדים בוני אמון אמורים לבוא מהצד שלך, ולצורך התגובה שלי נתעלם רגע מהרקע של שניכם (פרודים טריים עם צרכים מידיים וסערות נפש לא קטנות). למה אני מתכוון. לנו, לבני האדם יש צרכים (רגשיים, נפשיים, מיניים, קיומיים והרשימה ארוכה), אנחנו "מתחברים" לבני זוג שעונים על צרכים אלו. נחש/גלה/ברר/שאל/דבר (בכל דרך שתבחר) מהם צרכיה, ראה אם ביכולתך כלל לתת להם מענה. במידה וכן שאלת האמון כלל לא תעלה על הפרק. הבעיה הנצחית בקשר הזוגי הוא שלא תמיד אנו ערים לצרכינו ולצרכי בן הזוג וגם אם כן זה דורש הרבה עבודה זוגית. עכשיו הפתגם "מצא סיר את מכסהו" מובן יותר? שם הכל נמצא, במענה לצרכים.

מבטיח להעמיק בנושא הזה...

אתה צודק בזה שאם אני לא יכול לתת מענה לצרכיה...לא יעזור כלום. היא תעשה הכל ועדיין שאלת האמון תתעורר מחדש שוב ושוב.

למעלה