הבעיה שבאנטרפרייז

הבעיה שבאנטרפרייז

שאין לא עשויה מקרטון כמו החללית של TOS. אני אוהב דווקא את הסדרה החדשה. אקשן טוב, קישורים לסדרות הישנות\לעתיד של הפדרציה, ובמיוחד עונה 4 מצויינת (אני באמצע החלק על הוולקנים). אבל מה, גם TNG, גםDS9 ואפילו VOYAGER היו הרבה דמויות בעלילה. כל פרק היה מתמקד בדמות אחרת. ומה קורה בENTERPRISE? 99.9 & מהפרקים הם בסיס ארצ'ר - אדון bacula. כמובן שיש הבדל אחד בינו לבין שאר השחקנים בסדרות האחרות - הוא מוכר וברבים. אין איש שלא יסתכל עליו ולא יגיד: "זה לא הוא שקופץ בזמן?", מנגד קפטן פיקארד (פטריק שלנו) לא היתה דמות ידועה ברבים וכך גם כל השאר, אז יתכן שזו סיבה למה הרשו לעצמם להיתמקד גם בכל השאר. ואולי הם מתמקדים בו בכוונה - רייטינג היה גרוע (ועדין לא מזהיר), ובכדי למשוך קהל הראו פרצוף מוכר. עוד תרגיל למשוך רייטינג - הרבה סקס! (טוב, בעונה ה4 הוולקנית כבר פחות סקסית). אבל תסכימו איתי זה מעצבן שחושבים על העלילה. זו לא העלילה על מסעותיה של ספינת החלל (הראשונה) 'אנטרפרייז', אלא העלילה אודות מפקד הראשון של ספינת החלל (הראשונה) 'אנטרפריז'. לילה טוב. נ.ב -
קראתי שלקראת סוף העונה העלילה תתמקד בקלינגונים, בין היתר בנושא מדוע הראש שלהם בצורה כזאת (וורף בDS9 אמר שהוא לא רוצה לדבר על זה). לפני מה שהבנתי מהכתבה הולכים לגלות שאחד מחברי הספינה קשור בצורה כזאת או אחרת לקלינגונים. אולי העלילה לשם שינוי לא תהיה על מפקד הספינה, אלא "מסעותיו של הקלינגון היהודי הראשון בספינת הכוכבים הראשונה תחת מפקד הקופץ בזמן הראשון של אנטרפרייז"

itstzar

New member
רצוי לשים ../images/Emo58.gif גם בכותרת לטובת

אלה שמקפידים, חוץ מזה, ברוכים הבאים בקשר להתמקדות רק בארצ'ר....אולי בגלל שהוא מוכר לך הוא יותר בלט לך, אבל שלושת הדמויות היותר פעילות הן והיו תמיד ארצ'ר ט'פאל וטריפ, שארצ'ר כקפטן קיבל קצת יותר משקל (בדיוק כמו בTOS לצורך העניין, קירק ספוק ובונז (קפטן, וולקני, ושמרן עם כינוי מוזר
). וחוץ מזה, גם פיקארד, סיסקו וג'ינווי היו מוכרים לפני שנכנסו לעולם הטרק (טוב לפחות השחקנים שמגלמים את הדמויות . מן הסתם
)פשוט פנו לקהלים שונים קצת יותר רחוקים ממין סטרים כלשהו ( לא שסקוט באקולה היה ממש פעיל מינסטרימית בין זינוק לאתמול ואנטרפרייז.....) (לא שאנטרפרייז מינסטרימית - עדיין לא

../images/Emo58.gifבכותרת

הם דמויות פעילות, אבל ארצ'ר הינה דמות הכי דומיננטית בסדרה, גם כאשר הסיפור בפרק הינו על דמות אחרת, ארצ'ר תהיה דמות השנייה לו. הסדרות הינם מיועדות תחילה לקהל הארהב"י, וכאחד אשר השתייך בעבר לקהל זה, שחקני הדמויות של פיקארד, סיסקו וגינווי היו לא מוכרים לקהל הרחב. פטריק עד אותה עת מיקד את כשרונותיו בתחום התאטרון ומחוץ לארה"ב. בעקבות תגליתו כקפטן מבריק (בקרחתו כמובן) - בסרט עם מל גיבסון, ואקס מן כמובן. השחקן המגלם את סיסקו היה שחקן קטן תחילה, ולאחר הסדרה החל להשטתף בסרטים הוליוודים בעיקר. וג'ינווי - בעיקר בסרטי "הול-מארק". לכן, הפרסום שלהם הגיע לאחר ובעקבות סטאר טרק. סקטו באקולה שיחק בסדרה שהיתה בין המוצלחות ביותר באותה תקופה. אין אדם בשנות ה20 ומעלה שלא ידע לזהות אותו כשחקן מהזינוק מאתמול. במיוחד בארה"ב. מי שראה את הפרסומות לאנטרפרייז כשרק יצאה, שמע בעיקר את שמו של סקוט באקולה כאחד מצוות השחקנים. לכן, בשאר הסדרות לא היתה סיבה להתמקד בשחקן אחד שיביא את הקהל, ולכן יכלו להתמקד בכל הדמויות. כאן מנגד, היה שחקן אחד מפורסם הידוע לכל שמשך אנשים ששייכו אותו לסדרה ההיא מפעם.

אבל עכשיו כבר כולם מוכרים ודרך...

אגב פטריק סטיוארט משחק בהרבה סרטים של הולמארק והוא גם שיחק בסידרה "אני קלאודיוס" אבל כפי שאמרת זו סידרה אנגלית אז כנראה רק שם הוא היה מוכר. אבל כמה שהוא לא היה מוכר אהבו אותו והסידרה הצליחה ותראו עכשיו איך הולך לו, הוא הכי מצליח מכל הדמויות ששיחקו בסידרה. ועוד דבר, אם כבר מדברים על שחקנים מוכרים אז גם וופי גולדברג שהייתה מאוד מפורסמת שיחקה בסידרה. אולי אנטרפרייז צריכה להעביר את המוקד לכל הדמויות ולעשות אותם יותר מעמיקות ולהעמיק בקשר שלהם אחד עם השני. אולי ככה זה ימשוך יותר את הקהל.

לפי דעתי TNG הייתה הכי טובה...

גם הדמויות יותר מעניינות וגם העלילה. באנטרפרייז חסר כל העניין של כל מיני תופעות וחייזרים שמוסברים במשך הפרק. אין להם רעיונות כמו ב TNG. לדוגמא כמו הפרק שהם נתלו בעולמות מקבילים שבכל עולם הייתה האנטפרייז שלו רק בצורה אחרת, או כמו פרק שהם נתקלו בעיוותים בזמן שהם ראו את עצמם מהעבר שהוא רק כמה דקות קדימה או אחורה, או כמו שרייקר חשב שהוא איבד את הזיכרון ומצא את עצמו בעתיד וכל זה בצם הייתה אשליה של ילד חייזר שעשה לו. באנטרפרייז אין את הסיבוכים האלה והרעיונות האלה. ה םיותר מתמקדים שם בפוליטה כמו חלל עמוק 9 וזה די נמאס. גם אין שם אוייבים מפחידים כמו הבורגים ודבר מאוד חשוב שאין שם את Q ! הדמויות שם גם לא כך כך מוצלחת חוץ מהקפטןוגם יש שם פחות הומור. אנפרייז היא טובה אבל לא כמו TNG. כנראה שזה מה שחסר לרייטינג

קשה לעשות דמויות מפחידות כמו הבורג

הם ניסו באנטרפרייז עם הקסינדי, והצליחו במקצת עם הקסידני חרקים הללו, אבל רחוק שנות אור מהבורג. לבורג היה גם את אלמנט הסיפור שלהם המפחיד שאפשר להגיד שהינו החשש בתת-מודע של כל אדם ואדם (ואולי על זה היתבססו) וגם היה איפור ואביזורים שהזכירו עבודות של H.R GIGER (מי שלא מכיר את השם - זה האומן שעשה את החחיזר בנוסע השמיני ועוד הרבה אומנויות מפחידות - שווה לבדוק) - שהוא יודע להעביר אימה. פיקארד כיום.... תיקון, פטריק השתתף בסדרות בהולמרק וסרטי טלוויזיה (מובי-דיק) וסרטי קולנוע שונים - אבל כל זה רק אחרי TNG. וופי גולדברג - תמיד תהיתי מה היא עושה שם. היא לא דמות ראשית, והיא מופיעה רק פעם ב---. יכול להיות שהיא היתה לSIDE KICK שלהם. שימו לב שבסרט הראשון יש לה תפקיד די חשוב. ולמה דווקא לה? כי היא כבר מוכרת למסך הגדול, ותיקה בתחום, הפנים שלה לא יהיו זרות למסך הגדול (לא שזה עזר, הסרט הראשון היה די מעפן). מישהו יודע מאיזה עונה היא החלה להופיע בסדרה? יכול להיות שהיא היה לשחק המפתח כמו באקולה - פרצוף מוכר שמושך קהל. אנטרפרייז לדעתי היא לא TNG ברמת התופעות הבלתי ידועות והתגליות, היא גם לא נכנסת עמוק לתוך הפוליטיקה כמו DS9 והיא גם לא אקשן, הרפתקאות ותגליות כמו VOYAGER היא נראת יותר כמו שילוב של השלושה עם כיוון משלה. נראה שהסדרה משמשמת כנקודת פתיחה לכל עולם הST. מסבירים מאיפה הכל התחיל ואיך הכל נוצר. עם הרבה אקשן, פוליטיקות שיצרו את העולם ה'מודרני' וכמובן תגליות חדשות. כמובן שלשם שההנחה שלי תהיה נכונה צריך למחוק את העונה ה3. אבל מני עושה רושם שמאמין ב"אני מאמין" שלי. ולפי מה שקראתי באתר, תהיה גם עונה 5. מתי הסרט?

itstzar

New member
וופי הצטרפה כמדומני בעונה השנייה

פשוט כי בא לה, כי כשהיא ראתה בפעם הראשונה את סטאר טרק המקורית ראתה את אוהורה, דמות שחורה בתפקיד שהוא לא משרתת או משהו דומה, הדליק אצלה את החיידק הבמה ולכן היא נהייתה שחקנית, וכשהתחילה TNG היא התקשרה לרודנברי והתדבה לתרום בכל דרך שהיא, "להחזיר טובה" לסדרה ומשום מה רודנברי לא סירב I WONDER WHY זה לפחות מה שהיא אוהבת לספר

itstzar

New member
עכשיו נשאלת השאלה, למה לעזאזל אני

יודע את כל השטויות האלה

לא ידעתי שאלה שעשו את הבורג עשו

גם את הנוסע השמיני. הסרט הראשון של TNG באמת לא היה משהו אבל "המפגש" היה טוב. לגבי אנטרפרייז לא אמרתי שהיא לא טובה ובאמת חשוב שם שהיא מסבירה את ההיסטוריה של מסע בין כוכבים, אבל עדיין אני מעדיפה את TNG כ אני יותר אוהבת את עניין התופעות הבלתי ידועות והתגליות מאשר ההתמקדות בדברים האחרים שהזכרנו וכך גם דרך אגב הייתה TOS שגם אותה אהבתי. את DS9 פחות אהבתי היא די שעממה אותי בפוליטיקה שלה, זה לא מעניין כמו בבילון 5 ששם זה ממש מרתק. וויאג'ר בכלל אני לא מכירה כי לא שידרו אותה בתחנות שאני מחוברת אליהם וחבל. אנטרפרייז גם טוב והיא באמת כמו שאמרת, אבל כאילו חסר בה משהו וקשה להגיד מה בדיוק, כאילו לא מעמיקים מידי בדמויות וביחסים ביניהם, הם כאילו קצת אנמים. כך אני חושבת על כל פנים וגם איני יודעת איך הם בעונות 2 ו 3 כי ראיתי רק את הראשונה ובשניה ראיתי רק חלק מהפרקים, אז אולי זה השתפר. דרך אגב ראית את נמסיס ? אני לא. שמעתי ביקורות רעות על להסרט. זה נכון שזה לא היה משהו כמו שאומרים ?

D a v i d o f f

New member
מי שעשה את הבורג לא עשה את הנוסע

השמיני. רק השוואתי בין יוצר הדמות של החוצן בנוסע השמיני, לבורג - הבורג הינם דמות מפחידה וקודרת בצורתה החיצונית, ולי אישית הזכירה את עבודותיו של H.R GIGER - היצר בין היתר את החוצן בנוסע השמיני. דוגמא לעבודותיו -->

חידשת לי לגבי וופי. לא ידעתי שהיא

באה והציעה לשחק בסידרה. נראה לי שגם היא טרקית

לפי מה שהבנתי, היא לא הציעה

אלא באה לרודנברי ודרשה(!) ממנו שימצא לה תפקיד

למעלה