הבעיה עם המפות

panters

New member
נסה לחשוב על תאגיד בעולמנו

תתחיל מלמעלה ותצור חלוקת תפקידים: מנכ"ל סמנכ"ל (תן סמנכל אחד לכל כמות מסויימת של עובדים) עכשיו יש מנהלים ראשיים: אחד לכ"א, אחד לרכש, אחד לשיווק, אחד לתקנים וכו' כל אגף כזה יש תחתיו עוד מנהלים למשל כא: יש מחלקת גיוס עובדים, מחלקת שכר, מחלקת הכשרת עובדים, בטחון וכו' לשיווק יש לך הפצה, פרסום, תמחור וכו' וכן הלאה ביתר האגפים... תגלה שבתאגיד שבו מייצרים מדי יום מליוני פרטים צריך המון עובדים ולכן בכל בניין מחלקה צריך הרבה עובדים (תחשוב שלכל מנהל צריך 4-25 פקידים ופקידות וכן צריך להאכיל את כל האנשים האלה אז צריך כמה קפיטריות, צריכה להיות גישה נוחה לכל המשרדים ומקום לנוח בו וכן מקום לקבלת קהל ומישהו שיתן מענה לקהל וגם מודיעין וכו' אני מקווה שזה נותן לך נקודת התחלה טובה :)

panters

New member
שינוי קו המחשבה

למי בעצם היה ארמון? רק לשליט העל נכון? למלך, קיסר או דוכס לשאר (ברונים, רוזנים וכו') היו טירות מה בעצם ההבדל בין טירה לארמון? טירה גם שימשה למגורים נכון? טירה לא הייתה מפוארת יותר מארמון (לפחות לא חיצונית) טירה שמשה גם כמוצב מגן (בעוד שזה בהחלט לא היה תפקידו של ארמון) מחיפושים שערכתי באינטרנט מצאתי שטירות הכילו משהו כמו 2-4 חדרים והגעתי למסקנה שרוב האנשים מבלבלים במשמעות שבין טירה (Castle) שהיוותה גם את מקום מגוריו של אציל למוצב (Fort) ששימש להגנה בלבד. (כמו שאנשים מתבלבלים בין נשר ועיט בעברית - הנשר הוא אוכל הנבלות לא העיט)

אלרוס

New member
ההבדל הוא מבחינת

התפקיד, טירה נועדה להגן, תסתכל מה כתבתי תחת "מבצר". וגם לשליטים שלא היו שליטי על היו ארמונות, תלוי באיזו תקופה ובאיזה מקום, בעקרון ככל שזה יותר בפנים המדינה אז פחות צריכים את ההגנות של מבצר. בנוסף גם בתקופות יותר מאוחרות (אפשר להתחיל מתקופת הרנסנס) המצברים נהפכו ליחסית חסרי תועלת וטעם והארמונות שהיו יותר נוחים תפסו את מקומם. ומה שכתבת כמוצב אמור כמובן להיות "מבצר".

panters

New member
אוקיי

אני ניסיתי לבנות מין דומניון ונראה לי שהתכנון היה מבצר אז כמה גדול מבצר בדכ? וכמה חדרים יהיו בתוכו?

אלרוס

New member
תלוי

תלוי בגורמים הבאים: 1. תנאי שטח 2. מצב כלכלי של השליט בונה הטירה 3. כמה חשובה העמדה מבחינה אסטרטגית?

panters

New member
אפרט:

נניח שהשטח הוא מישורי אבל הטירה נבנית על גבעה קטנה באותו השטח מצבו הכללי של השליט יוגדר כעשיר כקורח (כלומר אין הגבלת מזומנים) והעמדה חשובה מבחינה אסטרטגית מאוד - מדרום לה ישנה ארץ עויינת. אמנם אין הגבלת מזומנים אבל צריך לזכור שהדמות היא ברון ויש לה שכנים: אחד ברון ותיק והשני רוזנת סנובית שלא יראו בעין יפה טירה שמרוממת מדי מטירותיהם.

למעלה