הבעיה עם המפות

panters

New member
הבעיה עם המפות

רציתי פעם לבנות עולם בתחת מימד בעזרת התוכנה המופלאה 3DS (בלי הערות בבקשה בגינה או זכותה תודה :)) נתקעתי בערך בהתחלה ארמון ניסיתי לשרטט מפה של ארמון ושל טירה והגעתי למסקנה שאין לי מושג איך זה נראה מבפנים. אני לא מתכוון לקישוטים וכו וכו אלה למבנה עצמו איפה חדר השינה? מה גודלו? לאיזה חדרים ומסדרונות הוא מחובר? למלך ולמלכה חדרים נפרדים? או שהם יחד? ומה עם חדרי המשרתים? האם מדובר בבניין אחד או בקומפלקס של מבנים? המלך נמצא בקומה 1 או בקומה העליונה? ניסיתי לחקור ואמרו לי שיש המון שיטות וניסיתי לעשות סדר וליצור לעצמי ארמון שיתאים לי (מבחינת מראה) אבל עדיין אני מתקשה למקם חדרים. מישהו יודע איפה אפשר למצוא מדרכים לנושא? (לא משנה השפה...)

מירטל

New member
תריץ חיפוש על ארמונות קיימים.

תחפש מפות של וורסאי או של טופ קאפי. אבל כדאי לזכור שכל הדברים האלה הם גם מאוד מאוד מאוד תלויי תרבות - אין טעם לדבר על חדרי המלכה במקומות שבהם למלך יש הרמון...

JuffoWup

New member
אח, הרמון...

סליחה, ולעניינו: אתה צריך לחשוב על מקומות מרכזיים וחשובים- ולהתחשב בתקופה, לראייתי קודם כל תעשה רשימת חדרים, להלן דוגמאות: שירותים (מאוד חשוב) חדרי שינה חדרי שמירה מחסנים מטבח חדר אוכל חדר נשפים חדר קבלה מגורי שומרים (Barracks) ספריה כנסיה או מרכז דתי דומה חדרים של בעלי מקצוע (נפח, חייט וכו') ועוד היד נטויה... דרך אגב, כדי לקבל השראה, הרשה לי להמליץ לך לשחק במשחק Dungeon Keeper הוא יכול לתת לך רעיון די טוב איך כדאי לבנות מוצב נכון.

panters

New member
שכחת המווון חדרים חשובים בארמון:

חדרי משרתים חדר מלחמה חדר אוצר חדר הכס חדר כביסה ועוד המון שחקתי בDK, LOL אני זוכר שהמבוך שבניתי שם באיזשהו שלב הסתכם בדכ בחדר ענק שהוקצאו בו מקומות לכל מני דברים בהתחלה עוד הייתי משקיע ובונה חדרים ודלתות אבל בסוף כשהגיע אלי הדרקונים (שהיו קצת מאכזבים לא?) והערפדים (שהיו ממש בלתי מנוצחים!) אז ויתרתי על הכל ובניתי מאורה אוף עכשיו בא לי לשחק בזה חחח

יש הרבה ספרים מצויינים בנושא

אתה יכול לבדוק בכל ספריה מקצועית. זכור לי אגב שפלאדיום הוציאו פעם ספר על טירות למשחקי תפקידים, נסה שם.

panters

New member
האמת שחיפשתי באינטרנט

אני באופן אישי מאוד אוהב פנטסיה מערבית אז אני מעדיף את הארמונות והמבצרים הארופיים יותר מצאתי באינטרנט את מפת הארמון של נפוליאון והבנתי שכמה שהוא היה קטן כך ארמונו היה עצוווווום! אני רוצה משהו שהוא לא יותר מדי מורכב ואז הגעתי למסקנה שאולי מה שאני בעצם רוצה זה טירה אז חיפשתי Castle. עכשיו טירה היא מקום משכנו של אציל נכון? אצילים ממש גרו שם אז איך אפשר לגור בדירה של 4 חדרים כשהיא כל כך קטנה אם דם אצילי זורם בעורקיך?????? (אלא הטירות היחידות שמצאתי שאני הייתי מגדיר אותם כמוצבים ולא כטירות)

אלרוס

New member
בעיקרון החלוקה הבסיסית הולכת ככה:

יש ארמונות שונים בצורות שונות, אבל אפשר לחלק את זה לסוגים הבאים: מבצר: המטרה העיקרית של המבצר היא להגן, לכן הוא לא יהיה עם חדרים גדולים, בגלל שרוב ההגנה צריכה להיות או בקומה העליונה או בקומה התחתונה חדרי המגורים באופן טבעי יהיו באמצע, כמו גם כל דבר המשרת את הציבור הרחב, ולא את הגנת המבצר.בנוסף הוא יהיה פחות מפואר, בעל חרכי ירי, לא נוח למגורים ויהיו בו הרבה יותר חדרי מגורים מאשר בארמון, כי בעוד משרתים לפעמים גרים במקום אחר, החיילים חייבים לגור במבצר. ארמון: ארמון נועד למגורים נוחים ורשמיים, רוב הארמונות מחולקים לארבעה חלקים עיקריים: אזורים רשמיים- האזורים הרשמיים הם חדר קבלת הפנים, אולם הנשפים, חדר האוכל וכו', כל מה שאנשים מבחוץ באים אליו, חלקים אלו תמיד בקומה הראשונה, הכי נגישים, הכי קרובים לכניסה, בשביל נוחות האורחים ובשביל לעשות עליהם רושם של רשמיות. בדר"כ זה ירוכז כך שאולם הנשפים במרכז, הוא הכי גדול, כי צריך לרקוד בו, רשמי ומהודר, לידו חדר האוכל, קצת פחות גדול אבל גם די ענק כי הוא צריך להכיל המון אורחים לארוחות רשמיות. בד"כ חדר קבלת הפנים יהיה ממש מול הכניסה, המקום הראשון שנכנסים אליו, מיד אחרי הסלקציה בשער, במיוחד כי גם פשוטי עם צריכים להגיע אליו, וכל שליט רוצה שכל מי שמגיע יראה אותו יושב על כסא מלכותו מקבל אורח אחר אורח שמשתחווה לפניו ומבקש ממנו כל מני דברים. החלק השני הוא אזורי המגורים והנוחיות של המתגוררים בארמון: בד"כ הם יהיו רחוקים יחסים, על מגדלים או דברים בסגנון, הכי גבוהים ורחוקים מן המרכז, כי המלך לא רוצה שיכנסו לו לחדר השינה, ברוב הארמונות ככל שתתרחק יותר חדר השינה יהיה של משהו חשוב יותר, לעתים מפרידים את הארמון מן ההרמון, בהרמון מרכזים הרבה נשים ביחס של שתי נשים לחדר, עם חדר מרוכז לכולן בכניסה, עם מעבר בינו לבין חדר השינה של המלך לעתים מזומנות, אם לא אז בד"כ אם עושים זאת לפי ימי הביניים חדר השינה של המלכה הוא אינו חדר השינה של המלך אך הרבה פעמים יש מעבר ביניהם, המלך בד"כ מזמן את המלכה אל החדר שלו כשהוא רוצה להביא כמה יורשים חדשים לממלכה. בנוסף יהיו שם שירותים לעתים מזומנות. החלק השלישי הוא שירותים מפוארים (להבדיל מן שירותים פשוטים) לארמון: כאן הכוונה לספריה, מרכז דתי וכל הדברים האלו המשרתים את הגרים בארמון אך מצד שני גם מיועדים לשרת את אלו שלא גרים בארמון ובאים לביקור, ושבעלי הארמון לא דואגים להסתיר אלא ההיפך, דבר זה הוא גם "שירות אינטלקטואלי". אלו הדברים שהשליטים דאגו לפאר מצד אחד, אבל לשמור במקומות רחוקים מרוב האנשים מצד שני. מקומות אלו יהיו לעתים קרובות באיזור המגורים, בחצרות פנימיות או בקומות אחרות, אבל הם לא יהיו רחוקים כמו חדרי המגורים. החלק הרביעי והאחרון הוא חלק השירותים הסדירים של הטירה: חלק זה מכיל הכל, החל ממטבחים, שומרים ומחסנים וכלה בנפח, באורווה ובחדרי המשרתים. הרעיון המרכזים שעומד מאחורי מיקום החדרים האלו ובנוי בצורה שונה בכל טירה הוא פשוט, כמה שיותלר קרוב ליעד המקום (המטבחים לחדר האוכל וכו') אבל "בלתי נראה". זהו חלק לא מטופח, לעתים קרובות גם לא רואים אותו ודואגים לפעמים לעשות זאת במעברים קטנים, דלתות נעולות וכל דרך אחרת שתגרום לאנשים לא לראות את החלק המלוכלך של השירות לארמון (הרי צריכים להראות שהכל מתקתק ושהמלך לא נסמך על האנשים, חוץ מזה זה פחות אסטתי) אבל שהאוכל יגיע עדין חם ובזמן קצר מהמטבח לחדר אוכל, וכדי שהשומרים יוכלו גם לשמור על הכניסה לארמון וגם שיוכלו להזעיק אותם בכל זמן. אני יכול לפתח את זה עוד אם יבקשו

panters

New member
אתה מתאר פה דברים לא מדוייקים בכלל

בחקירה שלי של ארמונות הרבה מאוד מהמלכים התגוררו דווקא בקומה הראשונה וזאת מסיבה מאוד פרקטית... עצלנות הם לא רצו לעלות ולרדת במדרגות אז כל החדרים שלהם ושל משפחותיהם היו בקומה הראשונה וחדרי המשרתים, המטבחים, המכבסות ויתר החדרים שהשליט ומשפחתו לא השתמשו בהם היו בקומות מעל... שהמשרתים יתעייפו LOL אבל זה לא ממש מדוייק כי היו גם טירות שבהם באמת חדרי המלכים היו למעלה ויש מליון צורות

אלרוס

New member
כן, אבל אני מדבר מבחינת התכנון

ולא אמרתי שחדרי השינה של המלכים הם דווקא למעלה, הכוונה היתה שהם רחוקים מהכניסה. זה עניין של קרבה וריחוק. המטבחים מעולם לא למעלה מהסיבה שרוצים אותם קרובים לחדר האוכל, בד"כ רק דלת אחת מפרידה ביניהם.

panters

New member
זה גם לא מדוייק

היו כמה ארמונות שהמטבחים היו חדר אחד מתחת לחדר האוכל האורחים לא היו רואים את הכניסה או היציאה מהמטבח כי זו הייתה דלת ברצפה שהייתה מכוסה בווילונות יש גם ארמון אחד (אבל אני לא זוכר איפה) שהמטבח היה ממש מעל החדר אוכל והיו יורדים אליו במדרגות עם המגשים. למרות שבדכ אתה צודק

אלרוס

New member
הרעיון הוא קירבה, קומה מעל או מתחת

זה לא משנה, הרעיון הבסיסי הוא כמה שפחות מרחק ללכת. חוץ מזה, דברתי על החלוקה ה"שגרתית".

panters

New member
אני לא חושב שיש דבר כזה../images/Emo119.gif

חלוקה שגרתית בחדרים בארמון ככל שאני חוקר יותר את הנושא אני מגלה שכמעט כל שליט חשב בצורה אחרת או בנה את ארמונו בגישה שונה ויחודית הדבר היחיד שבאמת משותף לכל הארמונות זה הגודל שלהם והעובדה שבגלל שהיו להם מלא משרתים ותפקידים אז היו חדרים מסויימים אבל הסדר (שהיה תמיד הגיוני) היה משתנה מארמון לארמון לחלוטין

panters

New member
אני יכול לתת רשימה חלקית

בהנחה שמדובר בטירה המהווה ביתו של אציל אני מניח שיהיה שם: חדר כס חדר מלחמה חדר שינה חדר אוכל חדרי משרתים מטבחים חדר כביסה חדר אוצר חדרי לינה לאורחים חדרי אירוח - מאחר ועוד לא הומצא ה- Indoor Plaming אז אין שירותים בתוך המבנה מרתף יינות מזווה צינוק לשבויים חדר תפילות ספריה אם האציל נשוי אז חדר השינה של אשתו חדרי ילדים חדר נשפים בדרכ במבנים החיצוניים יהיו בארקס וחדרי שינה ואוכל לחיילים המאיישים את הטירה וכן בית לכל מפקד בדרגה גבוהה ובית לכל יתר המפקדים הזוטרים אורווה מזבח קטן אולי כמובן שלא חובה שכל המבנים והחדריים יהיו אבל אלו פחות או יותר החדרים נראה לי השאלה שעולה לי מפה בדכ זה כמה חדרים מכל סוג יש ואיפה הם ממוקמים (למרות שמיקום זה בדכ פחות בעיה) למשל יש ארמונות וטירות שבהם היה יותר מאולם נשפים אחד...

JuffoWup

New member
Indoor plumbing ידידי...

חוצמזה, אני לא סגור על רשימת החדרים הזו, אני צריך לראות תוכניות של טירות בשביל להיות בטוח יותר, אבל אני מאמין שחדרי שינה וכאלה נבנים מראש כחדרים ריקים ואז מאכלסים בהם את המשפחנ-כלומר, הטירה תהיה בעלת הרבה חדרים יחסית דמוים במבנה שלהם, שישמשו את יושבי המקום בהתאם לצורך.

panters

New member
ידעתי שיש שגיאה אבל התעצלתי...

"הטירה תהיה בעלת הרבה חדרים יחסית דמוים במבנה שלהם, שישמשו את יושבי המקום בהתאם לצורך." איך הגעת לזה? מה פתאום? כל חדר צריך להיות בנוי בהתאם לתקנים (תקני בניה היו קיימים מאז יוון העתיקה (או רומא אני אף פעם לא זוכר) אתה צריך לזכור שלמשרתים בדכ היה חדר קטן יחסית וככל שהם היו בעלי סמכות יותר גדולה כך הם קיבלו חדרים גדולים יותר. בנוגע למשפוחה זה היה שונה גם מטירה לטירה יש טירות שבהן חדר האציל היה בעל מיטת אפריון לשליט ואשתו יחדיו ויש טירות שבהן היו להם חדרים נפרדים ויש גם טירות שבהן היו להם חדרים נפרדים וחדר מיוחד להתייחדות הטירה לעולם לא נבנתה להיות מודולארית טירות לא היו בתים להשכרה או למכירה. כל טירה הייתה מעוצבת לרצונו של השליט באותו דומניון ולכן היא נבנתה בהתאם ולא היו בה סתם חדרים ריקים (זכור שגם לשליט יש תקציב וכמות חומרים מוגבלת בדכ)

JuffoWup

New member
כן, אבל חדר זה חדר ושליטים משתנים

הטירה נבנתה לראייה של אציל אחד, אבל השימוש בחדרים השתנה בין יורשיו. אם לאותו אציל מקורי היו 12 ילדיםת בטירה יהיו 12 חדאי שינה, אבל מה קורה אם לילד היורש יש רק 2 בנים? הוא משאיר את 10 החדרים האחרים כחדרי ילדים ריקים? חדר זה חדר, והוא ישתמש בהם לפי ראות עיניו והמצב באותו רגע.

panters

New member
נכון ברור

אבל אני רוצה שהאציל שלי יבנה לעצמו טירה משלו...

5 0 6

New member
אם כבר, אז כבר...

למישהו מתחשק לעזור לי במרוצללים? איך, לעזאזל, אני אמור לצייר מפה של תאגיד? מה כבר אמור להיות בו?! אף-פעם לא הבנתי למה הם צריכים כל-כך הרבה קומות@_@

אלרוס

New member
מילי, אני מניח שלא תרצה אני אעזור

אבל אם כן אז מפה של תאגיד אמורה להיות מחולקת לשני בניינים עיקריים: בנייני משרדים, מחולקים לפי נוחות של משרדים של בכירים, פקידים, איזורי קבלה, חדרי ישיבות, מזכירות וכו', השמירה נמצאת רק על האישים ואם יש משהו באחד המשרדים, לדוג' מידע חשוב על המחשב שלא מחובר למטריקס וכו'. בנוסף יש את איזור המפעלים, בגלל שזה תאגיד כנראה יש כמה מפעלים, בכל מני מקומות אבל הרעיון הכללי זהה, יעילות... השמירה שם תהיה על ציוד, על כל האיזור ועל המידע שנמצא בו.

למעלה