הבנת הנקרא

ללילילל

New member
הבנת הנקרא

מה אתם מבינים מ: "אמצעי מניעה אוראליים גנריים, למשל גלולות נגד הריון". הנטיה שלי פשוט להשמיט את אחד מהם ולכתוב generic oral contraceptives אך אולי זה מתוך בורות - יש אמצעי מניעה אוראליים אחרים, חוץ מגלולות נגד הריון?? (ובלי חשיבה יותר מדי יצירתית בבקשה, מדובר במסמך מהוגן).

גנרי מתיחס לתרופות שפג תוקף הפטנט

שלהם ואז חברות אחרות יכולות ליצר גרסאות שלהן לאותה תרופה

ללילילל

New member
הבנת הנקרא, המשך

גרגמל יקר, אני יודעת מה זה גנרי. זו לחלוטין לא היתה שאלתי. אבל תודה...

ססילי

New member
אין אמצעי מניעה "אוראלי" נפוץ אחר,

וגם אם זה "אוראלי" האפשרויות מוגבלות. (אלא מה, סירופ בטעם תות?) אבל זיכרון מעורפל מהדהד לי בעניינן של גלולות לגברים (שאם הן אמצעי מניעה, מן הסתם גם הן 'גלולות למניעת הריון' אבל מדובר כמובן על אמצעי אחר) וקיימות גם הגלולות של היום שאחרי, שאמנם אינן אמצעי מניעה, אך הן מקטגוריה דומה. פרט לכך, כמו המדבקה או הזריקה, יש היום גם אמצעים הורמונליים לטווח ארוך יותר מן "הגלולה", ואם יש כאלו הנלקחים דרך הפה, וגם אם צורתן גלולה, מן הסתם יש להם כינוי אחר לשם הבדלה. בקיצור, אני לא משוכנעת שאין עוד, בפיתוח, או סתם לא בשימוש נפוץ. ובלי קשר, נדמה לי שהמשפט "אמצעי מניעה אוראליים גנריים" אינו פשוט, ואצל הקורא הממוצע הוא דורש רגש של התעקבות ו"פירוש". אולי לכן נוספה התוספת של "למשל גלולות נגד הריון".

קרמיט524

New member
אספירין

גם נחשב מוצלח, אבל רק בשימוש לא אוראלי (כשמחזיקים אותו בין הברכיים).

ללילילל

New member
ידעתי שיהיו לכם רעיונות...

דווקא תמימים יחסית! אני מסכימה שבעברית נדרש או אפשרי פירוט נוסף. אני "מתחזקת" מזה שגם לכם אין משהו מיידי שקופץ כאלטרנטיבה . אני מתרגמת את המשפט לאנגלית, ואישית באנגלית אני נוטה לתרגם גם "אמצעי מניעה אוראלי" וגם "גלולה נגד הריון" כ- oral contraceptive. זו לא שפה כ"כ גבוהה, ואני לא רוצה לכתוב "the pill" או משהו, כי זה מסמך עסקי. לכן אני נשארת עם ברירת המחדל, בינתיים, של לקצר ולוותר על הפירוט. תודה על הרעיונות :)

ללילילל

New member
שואלת ועונה לעצמי

כתבתי birth control pills - לא יודעת לאן נעלם לי הביטוי הזה כששאלתי...

למעלה